Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστή από χθες το βράδυ η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ και αφού πέρασαν μόλις 300 πρόσφυγες
  • [02] Αισιοδοξία εκφράζει ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ για την εκεχειρία στη Συρία
  • [03] Ιράν-βουλευτικές εκλογές: Οι μεταρρυθμιστές κερδίζουν τις 30 έδρες της Τεχεράνης
  • [04] Συρία: Δεκάδες νεκροί στις μάχες που ακολούθησαν την επίθεση του ΙΚ εναντίον μιας πόλης στον βορρά που ελέγχουν οι Κούρδοι
  • [05] Η Γιόκο 'Ονο είναι καλά στην υγεία της μετά τη σύντομη νοσηλεία της με συμπτώματα γρίπης σε νοσοκομείο
  • [06] Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος, υποψήφιες πόλεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021
  • [07] Κλειστή από χθες το βράδυ η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ
  • [08] Ιράν: Μεγάλο προβάδισμα των μεταρρυθμιστών-μετριοπαθών υποψηφίων

  • [01] Κλειστή από χθες το βράδυ η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ και αφού πέρασαν μόλις 300 πρόσφυγες

    Τριακόσιους πρόσφυγες πήρε χθες η ΠΓΔΜ, μέσω της ουδέτερης ζώνης και στη συνέχεια έκλεισε το σημείο διέλευσης.

    Από τις 4, χθες το μεσημέρι, έως τις 8 το βράδυ, πέρασαν 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία αλλά έκτοτε, το σημείο έχει κλείσει.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6.500 πρόσφυγες και άλλοι 400 είναι συγκεντρωμένοι στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

    [02] Αισιοδοξία εκφράζει ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ για την εκεχειρία στη Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφρασε αισιοδοξία σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα όσον αφορά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

    «Πουθενά μια συμφωνημένη εκεχειρία δεν έχει εφαρμοστεί μονομιάς και πλήρως. Αλλά για πρώτη φορά, εμφανίστηκε η ευκαιρία να εξασφαλίσουμε μια αληθινή κατάπαυση του πυρός», είπε ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Welt am Sonntag.

    Ο Γερμανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η κατάπαυση του πυρός αυξάνει τις ελπίδες για ειρήνη στη Συρία όχι μόνο στους Σύρους που βρίσκονται εντός της χώρας αλλά και για εκείνους που έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες και βρίσκονται σε άλλα κράτη.

    [03] Ιράν-βουλευτικές εκλογές: Οι μεταρρυθμιστές κερδίζουν τις 30 έδρες της Τεχεράνης

    Το ψηφοδέλτιο "Ελπίδα" των μεταρρυθμιστών και μετριοπαθών υποστηρικτών του προέδρου Χασάν Ροχανί φαίνεται πως κερδίζει το σύνολο των 30 εδρών της Τεχεράνης επί του συνόλου των τελικών αποτελεσμάτων μετά την καταμέτρηση σχεδόν του 90% των ψήφων, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

    Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των συντηρητικών, ο Γόλαμ-'Αλι Χαντάντ-Αντελ, καταλαμβάνει την 31η θέση και κατά συνέπεια θα είναι ο ηττημένος των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Παρασκευή στην Ισλαμική Δημοκρατία.

    [04] Συρία: Δεκάδες νεκροί στις μάχες που ακολούθησαν την επίθεση του ΙΚ εναντίον μιας πόλης στον βορρά που ελέγχουν οι Κούρδοι

    Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εξαπέλυσαν χθες επίθεση εναντίον μιας πόλης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μάχες και ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές για να τους απωθήσει.

    Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην Ταλ Αμπιάντ, μια πόλη που ελέγχει η κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), και στην κοντινή πόλη Σούλουκ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, δήλωσαν ο εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων Ρεντούρ Χαλίλ και πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού εξαπέλυσαν 10 αεροπορικά πλήγματα για να απωθήσουν την επίθεση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ΜΚΟ, τουλάχιστον 45 μέλη του ΙΚ και 20 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν.

    Σε γραπτή δήλωση που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο στρατός των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο συνασπισμός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Ταλ Αμπιάντ.

    Ένας εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ, μια συμμαχία στην οποία συμμετέχουν οι YPG) ανέφερε πως η έφοδος των τζιχαντιστών απωθήθηκε και 70 μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν.

    «Όλες οι επιθέσεις απωθήθηκαν, όλες οι περιοχές όπου οι τρομοκράτες είχαν καταφέρει να στήσουν θέσεις σαρώθηκαν», δήλωσε ο Ταλάλ Σάλου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    Η επίθεση εξαπολύθηκε μερικές ώρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η προσωρινή εκεχειρία κατόπιν της συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας, η οποία όμως δεν αφορά το Ισλαμικό Κράτος, ούτε το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία).

    Οι YPG είχαν αποσπάσει την πόλη Ταλ Αμπιάντ από το ΙΚ πέρυσι, σε μια επιχείρηση με την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Από την πόλη, στα βόρεια της Ράκας, της «πρωτεύουσας» των τζιχαντιστών στη Συρία, διέρχεται μια κρίσιμης σημασίας οδός ανεφοδιασμού.

    [05] Η Γιόκο 'Ονο είναι καλά στην υγεία της μετά τη σύντομη νοσηλεία της με συμπτώματα γρίπης σε νοσοκομείο

    Η Γιόκο Όνο, η χήρα του Τζον Λένον, είναι καλά στην υγεία της και επέστρεψε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη μετά τη σύντομη νοσηλεία της με συμπτώματα γρίπης σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε σήμερα ο γιος της Σον Λένον.

    "Είναι στο σπίτι της και κάνει τις συνηθισμένες της ασχολίες. Ήταν μόνο μια γρίπη τελικά. Ίσως να εμβολιαστώ κατά της γρίπης", γράφει στο Twitter ο γιος της.

    Η 83χρονη γιαπωνέζα εικαστική καλλιτέχνις και μουσικός εισήχθη εκτάκτως χθες με σοβαρή αδιαθεσία σε νοσοκομείο κοντά στο σπίτι της έπειτα από σύσταση του γιατρού της.

    Η Γιόκο Όνο κατοικεί ακόμη στο Κτίριο Ντακότα, κοντά στο Σέντραλ Παρκ. Έξω από το διάσημο κτίριο ο ψυχικά διαταραγμένος Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν πυροβόλησε και σκότωσε τον 40χρονο Λένον στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

    Μετά τον θάνατο του πρώην Σκαθαριού, η Όνο προσπαθεί να κρατά ζωντανό το καλλιτεχνικό και πολιτικό μήνυμα του Λένον. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε οργανώσει εκδήλωση στο Σέντραλ Παρκ για να τιμήσει τη μνήμη της 75ης γενέθλιας επετείου του συζύγου της. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην ανατολική πλευρά του πάρκου και σχημάτισαν ένα τεράστιο σήμα της ειρήνης.

    Την περασμένη εβδομάδα η Όνο κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τίτλο "Ναι είμαι και μάγισσα" που περιέχει διασκευές τραγουδιών του Λένον που επανεκτελούν άλλοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους το συγκρότημα εναλλακτικής ροκ Death Cab for Cutie, ο βετεράνος της ηλεκτρονικής μουσικής Moby και ο γιος της Σον.

    Πέρυσι, είχε δώσει δύο συναυλίες με το δικό της συγκρότημα Plastic Ono Band στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

    [06] Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος, υποψήφιες πόλεις για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021

    Η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος, είναι οι τρεις ελληνικές πόλεις που προκρίθηκαν να διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της δωδεκαμελούς Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Στηβ Γκρην (Steve Green), σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Α.Μπαλτά, της γενικής γραμματέως Μαρίας Ανδρεαδάκη?Βλαζάκη και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνου για τις πολιτιστικές πρωτεύουσες Συλβέν Πασκουά (Sylvain Pasqua).

    Οι τρεις πόλεις επελέγησαν από την βραχεία λίστα των δεκατεσσάρων υποψηφίων ελληνικών πόλεων. Η τελική φάση αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου ? αρχές Νοεμβρίου 2016, απ? όπου θα αναδειχθεί μία από τις τρεις πόλεις ως υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσας 2021.

    Τα κριτήρια επιλογής της πολιτιστικής πρωτεύουσας «βλέπουν προς το μέλλον. Θέλουμε η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα να επικεντρωθεί στο μέλλον της Ευρώπης» είπε ο κ.Γκρην.

    [07] Κλειστή από χθες το βράδυ η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Τριακόσιους πρόσφυγες πήρε χθες η ΠΓΔΜ, μέσω της ουδέτερης ζώνης και στη συνέχεια έκλεισε το σημείο διέλευσης.

    Από τις 4, χθες το μεσημέρι, έως τις 8 το βράδυ, πέρασαν 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία αλλά έκτοτε, το σημείο έχει κλείσει.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6.500 πρόσφυγες και άλλοι 400 είναι συγκεντρωμένοι στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

    [08] Ιράν: Μεγάλο προβάδισμα των μεταρρυθμιστών-μετριοπαθών υποψηφίων

    Οι μεταρρυθμιστές υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει εντυπωσιακό προβάδισμα στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την καταμέτρηση του 44% των ψήφων.

    Το 1,3 εκατομμύριο ψηφοφόροι από τα 2,3 που ψήφισαν χθες στην Τεχεράνη υποστήριξαν τον συνασπισμό των μεταρρυθμιστών και των μετριοπαθών, που αναμένεται να κερδίσει τις 29 από τις 30 έδρες της ιρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Στην Τεχεράνη προηγείται σε ψήφους ο μεταρρυθμιστής υποψήφιος Μοχάμεντ Ρεζά Αρέφ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αρέφ προηγείται σε ψήφους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ακολουθούμενος από πέντε ακόμη μεταρρυθμιστές. Έβδομος έρχεται ένας συντηρητικός υποψήφιος.

    Ο Μοχάμεντ Ρεζά Αρέφ είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Στάνφορντ, ήταν υποψήφιος για την προεδρία, έχει χρηματίσει υπουργός και ήταν αντιπρόεδρος της χώρας επί προεδρίας του μεταρρυθμιστή Μοχάμαντ Χαταμί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 February 2016 - 7:32:36 UTC