Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για το προσφυγικό, πριν την Σύνοδο Κορυφής
  • [02] Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις που το αφορούν, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο Ν. Κοτζιά
  • [03] Να ανοίξουν τα μπλόκα και να ασκηθούν διώξεις, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
  • [04] Τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη με άλλους πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό ζήτημα
  • [05] Μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας και Ιταλίας υπέγραψαν η Gazprom, η ΔΕΠΑ και η Edison
  • [06] Ανησυχία για το κλεισιμο των συνόρων, εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
  • [07] Αύριο ενεργοποιείται για 8η φορά η κάρτα σίτισης, την Παρασκευή θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου
  • [08] Άνοιξε το μπλόκο του Ισθμού παραμένουν στη Νεστάνη και στη Σπάρτη οι αγρότες
  • [09] Ανοιχτή στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών
  • [10] Γερμανία: Ενδεχομένως την Παρασκευή η έναρξη της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
  • [11] Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Κομισιόν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «διαμάχη» με την Αυστρία
  • [12] «Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό», δηλώνει ο Σουηδός υπ. Μετανάστευσης Μ. Γιόχανσον
  • [13] Στενή συμμαχία Αυστρίας και βαλκανικών κρατών για το προσφυγικό
  • [14] Απάντηση Μ. Σουλτς στους "Φίλους της Μακεδονίας"
  • [15] Οι ρυθμίσεις στο νέο νόμο, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία, λέει η Ένωση Νοσηλευτών
  • [16] Πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε ο Ν. Παππάς για την εφαρμογή ενιαίων κανόνων στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης
  • [17] Βουλή: Το βράδυ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός για το προσφυγικό
  • [18] Σίλβα: «Συγκέντρωση, ποιότητα στο παιχνίδι μας και πάθος για να έρθει η νίκη με την Άντερλεχτ»
  • [19] Παίκτης του Ολυμπιακού ο Χακίμ Ουόρικ
  • [20] Ταξίδι της Λέστερ για τον Μήτρογλου

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για το προσφυγικό, πριν την Σύνοδο Κορυφής

    Την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, "με εθνικό σχέδιο, που σήμερα δεν υπάρχει" το προσφυγικό, επισημαίνει σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην δήλωσή του αναφέρει ότι συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προσθέτει ότι "Είναι απολύτως αναγκαίο να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν και ενόψει της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης - Τουρκίας, για να έχει η χώρα ενιαία εθνική στρατηγική και σχέδιο δράσης πριν τις 6 Μαρτίου". Το ίδιο επανέλαβε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Στην δήλωσή του αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης: «Η κατάσταση στην πατρίδα μας, κάθε μέρα γίνεται πιο κρίσιμη. Η Ελλάδα δέχεται, πέρα από τις δυνάμεις της, αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Η συνοχή της Ευρώπης δέχεται ισχυρά πλήγματα. Ένα μεγάλο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα με ανθρωπιστική διάσταση τείνει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας και τελικά εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα».

    Αναφέρεται στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρέσβη της Τουρκίας και υπογραμμίζει ότι «η γειτονική χώρα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οφείλει να αντιληφθεί ότι η ανεμπόδιστη συνεργασία Ε.Ε. - Τουρκίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών είναι προς αμοιβαίο όφελος. Δεν χωρούν ούτε υπαναχωρήσεις από τα αρχικώς συμφωνηθέντα στο ΝΑΤΟ, ούτε κωλυσιεργίες. Το έγκλημα της παράνομης διακίνησης απελπισμένων ανθρώπων πρέπει να σταματήσει τώρα».

    Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση: « να εφαρμόσει επειγόντως ένα εθνικό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης, να σταματήσει την ασύδοτη μετακίνηση των μεταναστών μέσα στην ελληνική επικράτεια, να δημιουργηθούν, όχι μόνον ανοιχτοί φυλασσόμενοι χώροι, αλλά και κλειστού τύπου χώροι προσωρινής διαμονής για τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, αντίστοιχα, να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η δράση του Λιμενικού Σώματος, να αναληφθούν δράσεις ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης, ώστε να ?αναδειχθεί? η σημερινή πραγματικότητα».

    Καταλήγοντας ο αρχηγός της αξιωματκικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν αντέχει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Η συγκινητική στάση αλληλεγγύης του ελληνικού λαού δεν αρκεί από μόνη της. Οι παράνομες ροές πρέπει με κάθε μέσο να σταματήσουν τώρα. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να διαφυλάξει την έννομη τάξη, την ασφάλεια των πολιτών και τη σταθερότητα της χώρας»

    [02] Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις που το αφορούν, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο Ν. Κοτζιά

    «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις οι οποίες το αφορούν», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαουσάν Σέμπλι.

    «Υπογραμμίσαμε για άλλη μια φορά ότι στην προσφυγική κρίση μόνο μια ευρωπαϊκή λύση μπορεί να οδηγήσει στον στόχο. Ο υπουργός έχει συχνά επισημάνει ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις οι οποίες το αφορούν και το είπε χθες και πάλι στον έλληνα ομόλογό του», δήλωσε η κυρία Σέμπλι και τόνισε ότι «δεν θα προχωρήσουμε, αν ο καθένας προσπαθεί να επιφέρει λύσεις μόνος για τον εαυτό του», ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε όλοι της άποψης ότι «πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα» και «δεν υπάρχει κανείς που να λέει ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό».

    [03] Να ανοίξουν τα μπλόκα και να ασκηθούν διώξεις, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    Με παραγγελία της προς του κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για παρακώλυσης συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς, κ.λπ

    Ειδικότερα, η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους συναδέλφους της να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

    Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει στην παραγγελία της ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών».

    Όμως, σύμφωνα με την κ. Κουτζαμάνη συμπεριφορά αυτή «συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη τής παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα όπως ισχύει)».

    Η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:

    «Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

    Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

    [04] Τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη με άλλους πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό ζήτημα

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους πολιτικούς αρχηγούς Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Λεβέντη.

    Ο κ. Μητσοτάκης τους εξηγεί, γιατί θεωρεί πως η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό, πρέπει να γίνει πριν από τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι στιγμής διαπιστώνεται σύμπτωση απόψεων.

    [05] Μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας και Ιταλίας υπέγραψαν η Gazprom, η ΔΕΠΑ και η Edison

    Μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, που θα καταστήσει δυνατή την υλοποίηση της νότιας διαδρομής για τον εφοδιασμό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, υπέγραψαν σήμερα στη Ρώμη, ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, ο Μαρκ Μπεναγιούν, διευθύνων σύμβουλος της Edison και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ.

    Η συμφωνία, όπως επισημαίνεται, αποτυπώνει το ενδιαφέρον των συμβαλλόμενων μερών για μια όδευση προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία - μέσω της Μαύρης Θάλασσας και μέσω τρίτων χωρών - στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Ιταλία.

    Η ΔΕΠΑ και η Edison έχουν συγκροτήσει ήδη από ετών κοινή εταιρία, την Poseidon, με σκοπό την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τη Θεσπρωτία και θα καταλήγει στην Ιταλία. Με τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, οι εταιρίες δηλώνουν ότι προτίθενται να εκμεταλλευθούν και αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το έργο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΠΑ και την Edison, στο πλαίσιο του έργου ITGI Poseidon.

    [06] Ανησυχία για το κλεισιμο των συνόρων, εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

    «Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε κάποιες καλές αποφάσεις πέρυσι για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών αλλά δεν τις εφαρμόζει», επισήμανε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου.

    Προσέθεσε ότι «η άλλη ανησυχία μας είναι ότι το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια μπορεί να δημιουργήσει αδιέξοδο στην Ελλάδα» και υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου για τους πρόσφυγες που μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν στην Ελλάδα. «Ελπίζω να μην μείνει όλος αυτός ο πληθυσμός στην Ελλάδα, αν όμως γίνει είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε και αυτό ήταν το μήνυμα μου προς την ελληνική κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    [07] Αύριο ενεργοποιείται για 8η φορά η κάρτα σίτισης, την Παρασκευή θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου

    Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, θα γίνει η 7η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το ποσό των 2.708.149,49 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 20.823 ιδιοκτητών ακινήτων. Στους ανωτέρω περιλαμβάνονται 372 δικαιούχοι που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτήν την πληρωμή οι 262 εξ αυτών θα λάβουν τρεις δόσεις του επιδόματος και οι 110 τις τέσσερις πρώτες δόσεις του επιδόματος.

    Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

    [08] Άνοιξε το μπλόκο του Ισθμού παραμένουν στη Νεστάνη και στη Σπάρτη οι αγρότες

    Άνοιξε το μπλόκο των αγροτών στον Ισθμό της Κορίνθου και από το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

    Οι αγρότες της Κορίνθου απομάκρυναν, όλο το πρωί σήμερα, από την εθνική οδό, τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που είχαν αναπτύξει εκεί για περίπου 35 ημέρες και δήλωσαν ότι εφεξής θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

    Στον αντίποδα, οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό και περιμένουν διευκρινήσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

    Οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ στη Λακωνία παραμένουν ενεργά τα μπλόκα σε Βλαχιώτη, Λίμνη και γέφυρα Ευρώτα, την οποία θα αποκλείσουν, σήμερα, από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ηράκλειο: Οι αγρότες της Κρήτης αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

    Ανοιχτή στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών

    [09] Ανοιχτή στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών

    Σε άνοιγμα της κοιλάδας των Τεμπών και της γέφυρας του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο, προχώρησαν λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών σε ένδειξη καλής θελήσεως, επειδή όπως επεσήμαναν, ο καιρός επιδεινώθηκε και η κίνηση από τις εναλλακτικές διαδρομές είναι πιο δύσκολη. Αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των συναδέλφων τους από το μπλόκο της Νίκαιας αλλά και άλλα μπλόκα που πήγαν σήμερα στον Προμαχώνα.

    Όπως αναφέρουν, η κοιλάδα θα παραμείνει σήμερα ανοιχτή όλο το βράδυ και στην συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα πράξουν ανάλογα και με τις εξελίξεις.

    [10] Γερμανία: Ενδεχομένως την Παρασκευή η έναρξη της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Ενδεχομένως την Παρασκευή να αναλάβει δράση η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αφού ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που βρίσκεται σε εξέλιξη στα αρμόδια όργανα της Συμμαχίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου 'Αμυνας, Μίχαελ Χένγιες, και διευκρίνισε ότι η αποστολή είναι προσανατολισμένη στην θαλάσσια αναγνώριση και στην προώθηση πληροφοριών στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    «Η αποστολή του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο, αλλά η δράση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά αυτή τη μονάδα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, διότι ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο πλαίσιο των αρμόδιων οργάνων του ΝΑΤΟ. Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Η αποστολή είναι προσανατολισμένη στην θαλάσσια αναγνώριση σε αυτή την περιοχή και στην παρακολούθηση αυτών των διεθνών υδάτων και υπό αυτή την έννοια δεν προβλέπονται εκτελεστικά μέτρα», δήλωσε ο κ. Χένγιες και πρόσθεσε ότι η μονάδα τελεί υπό γερμανική διοίκηση, ενώ η ναυαρχίδα «Βόννη» βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, στην Κρήτη.

    «Η μονάδα του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο και ο σχεδιασμός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στα αρμόδια όργανα του ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού πιθανώς ήδη σήμερα το βράδυ θα τεθούν στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ (...) Πιστεύω ότι η μετακίνηση θα γίνει την Παρασκευή», δήλωσε ο γερμανός εκπρόσωπος.

    [11] Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Κομισιόν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «διαμάχη» με την Αυστρία

    Κατά των εθνικών λύσεων τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ενδεχόμενη εθνική λύση μόνο εμπόδια μπορεί να φέρει», σημείωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της πρωτομιλίας του. Αναφερόμενος στις τελευταίες αποφάσεις της Αυστρίας, είπε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «διαμάχη» με την Αυστρία, ωστόσο αρνήθηκε πως υπάρχει συντονισμένη δράση εναντίον της, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες προσπάθειές της. «Καταβάλλουμε προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρξει μια λύση σε αυτό το ζήτημα», σημείωσε.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενημερώνοντας την ολομέλεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης με την Τουρκία έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αφίξεων. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι η ειδική συνάντηση των αρχηγών των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, στην οποία, όπως ανέφερε, θα κριθεί «το μέλλον της Σένγκεν».

    [12] «Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό», δηλώνει ο Σουηδός υπ. Μετανάστευσης Μ. Γιόχανσον

    Την πλήρη στήριξη στην πολιτική της Ελλάδας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ταυτόχρονα τις έντονες επικρίσεις του προς την Αυστρία και τις χώρες που προχωρούν σε κλείσιμο συνόρων, εξέφρασε ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Μόργκαν Γιόχανσον, με δηλώσεις του στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

    «Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σουηδός υπουργός, σχολιάζοντας το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ για τους Αφγανούς.

    Οι Αφγανοί ωθούνται πίσω στην Ελλάδα που ήδη βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση προκειμένου να ανταπεξέλθει στην υποδοχή προσφύγων, σημειώνει το ΤΤ.

    Αναφορικά με την μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να θέσει ημερήσιο όριο εισόδου προσφύγων στα 80 άτομα, ο κ. Γιόχανσον δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή αντιβαίνει προς το κοινοτικό δίκαιο και η ΕΕ πρέπει να παρέμβει προς την αυστριακή πλευρά. Έχοντας μόλις συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ στο Βερολίνο, ανέφερε ότι οι Γερμανοί είναι έξαλλοι με τους Αυστριακούς. Προσέθεσε επίσης ότι ενώ η προσφυγική ροή στη Σουηδία έχει μειωθεί δραστικά, αντιθέτως στη Γερμανία δεν παρατηρείται ύφεση.

    [13] Στενή συμμαχία Αυστρίας και βαλκανικών κρατών για το προσφυγικό

    Μία "στενή συμμαχία" ανάμεσα στους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων για δραστική μείωση της προσφυγικής ροής, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς από εννέα βαλκανικές χώρες, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάννα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

    Στη Διάσκεψη, στην οποία -αποκλείοντας την Ελλάδα, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και διπλωματικά διαβήματα της Αθήνας-, συγκάλεσαν εξωθεσμικά η ίδια και ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, επίσης του Λαικού Κόμματος, συμφωνήθηκε η λήψη από κοινού μέτρων για μία σημαντική μείωση της συνεχιζόμενης προσφυγικής ροής κατά μήκος της αποκαλούμενης διαδρομής των Βαλκανίων στην κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης.

    Όπως ανέφερε η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, οι εκπρόσωποι της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας, μαζί με εκείνους από τις δυτικοβαλκανικές χώρες , Αλβανία, Βοσνία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Σερβία, συντόνισαν τις παραπέρα ενέργειές τους στην προσφυγική πολιτική, με σκοπό μία κοινή στάση και μία από κοινού άσκηση πίεσης για μία ευρωπαϊκή λύση, κατά την αυριανή Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [14] Απάντηση Μ. Σουλτς στους "Φίλους της Μακεδονίας"

    "Το Κοινοβούλιο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του ονόματος ΠΓΔΜ για όλους τους διπλωματικούς, πολιτικούς και διοικητικούς σκοπούς, η οποία είναι και η διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία αυτής της χώρας", τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΚ Τ. Σουλτς σε απαντητική επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο του ΕΚ Δ. Παπαδημούλη και τους Ευρωβουλευτές Μ. Κεφαλογιάννη, Ε. Καϊλή και Ν. Ανδρουλάκη, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Μ. Πετίρ να δημιουργήσει άτυπη ομάδα με την ονομασία «Φίλοι της Μακεδονίας».

    Πιο συγκεκριμένα, τονίζει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επίσημη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για τις σχέσεις της ΕΕ με την ΠΓΔΜ, η οποία και δεν υιοθετεί την ονομασία της M. Πετίρ και ότι «κάθε ανεπίσημη ομάδα βουλευτών θα πρέπει να το σέβεται αυτό και να διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργείται σύγχυση».

    Τέλος, με με δεδομένο ότι για την δημιουργία τέτοιων άτυπων ομάδων και για οποιαδήποτε αίτηση χορήγησης εγκαταστάσεων του Ευρωκοινοβουλίου απαιτείται η στήριξη του αιτήματος από πολιτική ομάδα, υπογραμμίζει πως, "εναπόκειται αποκλειστικά στις αντίστοιχες πολιτικές ομάδες να αποφασίσουν αν θα χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες αυτών των άτυπων ομάδων και να χορηγήσουν ή να τους αρνηθούν πρόσβαση σε συνεδριακές εγκαταστάσεις."

    Μ? αυτόν τον τρόπο πετάει το μπαλάκι στο ΕΛΚ, σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, με γραπτή ανακοίνωσή του

    Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Σουλτς:

    Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2016, εκφράζοντας την αντίθεσή σας σε μια πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού κα Μαριάνα Πετίρ, να συστήσει μια άτυπη ομάδα φιλίας στο Κοινοβούλιο με την επωνυμία "Φίλοι της Μακεδονίας".

    Όπως γνωρίζετε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επίσημη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για τις σχέσεις με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), η οποία είναι μία από τις πολλές χώρες της περιοχής που επιδιώκουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το επίσημο σώμα μας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη χώρα αυτή και κάθε άλλη ανεπίσημη ομάδα βουλευτών θα πρέπει να το σέβεται αυτό και να διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργείται σύγχυση.

    Γνωρίζω πολύ καλά τις ευαισθησίες γύρω από το όνομα της χώρας και τη διαφωνία με την Ελλάδα για τη χρήση του όρου «Μακεδονία», που είναι το όνομα μιας μεγάλης περιοχής στη Βόρεια Ελλάδα, ως εκ τούτου, έχει δοθεί η προσωρινή αναφορά στη χώρα ως ΠΓΔΜ έως ότου βρεθεί μια λύση. Το Κοινοβούλιο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του ονόματος ΠΓΔΜ για όλους τους διπλωματικούς, πολιτικούς και διοικητικούς σκοπούς, η οποία είναι και η διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία αυτής της χώρας.

    Το άρθρο 34 του Εσωτερικού μας κανονισμού προβλέπει τη δημιουργία των κοινοβουλευτικών διακομματικών ομάδων, απαιτείται η στήριξη τουλάχιστον τριών πολιτικών ομάδων και εγκρίνονται κατά την έναρξη κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Η Διάσκεψη των Προέδρων ενέκρινε στις 11 Δεκεμβρίου 2014, 28 διακομματικές για αυτή τη βουλευτική θητεία, που ενώ δεν αποτελούν επίσημο όργανο του Κοινοβουλίου και δεν δικαιούται να εκπροσωπούν τις απόψεις του Κοινοβουλίου, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και απαιτήσεις.

    Το άρθρο 34 του Κανονισμού αναφέρεται επίσης σε μια άλλη κατηγορία των "λοιπών ανεπίσημων βουλευτικών ομάδων", που δεν έχουν επίσημο χαρακτήρα, δεν απολαμβάνουν καμία θεσμική στήριξη και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις ή θέσεις του Κοινοβουλίου, αλλά είναι απλά μια αναγνώριση ότι οι βουλευτές μπορούν ενίοτε να διοργανώνουν ad hoc ομάδες εργασίας για ειδικά θέματα που τους ενδιαφέρουν. Ως μέρος των υποχρεώσεων διαφάνειάς μας, τέτοιες ομάδες θα πρέπει να δηλώνονται εκ των προτέρων και με την ευθύνη των συμμετεχόντων μελών, στη Διοικητική Μονάδα Ευρωβουλευτών, αν λαμβάνουν κάποια υποστήριξη, σε χρήματα ή σε είδος (π.χ. αποζημίωση γραμματείας), τα οποία, αν προσφέρονται στους Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με τα οικονομικά συμφέροντα δημιουργούν (?) συγκρούσεις συμφερόντων.

    Όλες αυτές οι ανεπίσημες ομάδες, κατά συνέπεια, δεν χορηγούνται χρήση των εγκαταστάσεων του Κοινοβουλίου (δωμάτια, το προσωπικό, τα συμφέροντα κλπ), εκτός εάν η αίτηση γίνεται στο όνομα μιας πολιτικής ομάδας. Επομένως, εναπόκειται αποκλειστικά στις αντίστοιχες πολιτικές ομάδες να αποφασίσουν αν θα χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες αυτών των άτυπων ομάδων και να χορηγήσουν ή να αρνηθούν τους πρόσβαση σε συνεδριακές εγκαταστάσεις.

    Με εκτίμηση

    Μάρτιν Σουλτς

    [15] Οι ρυθμίσεις στο νέο νόμο, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία, λέει η Ένωση Νοσηλευτών

    Την έντονη διαφωνία της με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νόμο 4368/2016 που ψηφίσθηκε το Σάββατο, εκφράζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, κάνοντας λόγο για «ανεδαφικές ρυθμίσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ένωση, προβλέπεται προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και των ΟΤΑ, να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν σε Κέντρο Υγείας, το οποίο δεν διαθέτει προσωπικό για τη λειτουργία τους και η διακομιδή των ασθενών να γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας.

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Ένωση, άλλη διάταξη προβλέπει οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα να επιχορηγούν δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης, προβλέπεται η δυνατότητα να συνάπτονται συμβάσεις με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.

    Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, αναφέρει ότι «από το σύνολο των ανωτέρω διατάξεων, προκύπτει μια πρωτοφανής υποβάθμιση του ανθρώπινου παράγοντα και συνάγεται η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του νευραλγικού τομέα της Υγείας με χαρακτηριστική επιπολαιότητα που μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο το αγαθό της δημόσιας υγείας».

    [16] Πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε ο Ν. Παππάς για την εφαρμογή ενιαίων κανόνων στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης

    Την ανάγκη να τεθούν ενιαίοι κανόνες στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απευθύνοντας πρόσκληση προς όλα τα κόμματα να προσέλθουν σε ένα σοβαρό διάλογο και να εξεταστεί το πλαίσιο εφαρμογής τους.

    Με αφορμή τη συζήτηση της τροπολογίας για την παράλληλη απασχόληση, που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την Αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση, και απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης των δημόσιων Μέσων Ενημέρωσης, ο κ. Παππάς αντέτεινε ότι στόχος είναι να σταματήσουν τα φαινόμενα αργομισθίας που για χρόνια υπήρχαν και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

    «Το θέμα της παράλληλης απασχόλησης, μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση που άκουσα κριτική πραγματικά, διότι και στη ΓΓΕ και στις άλλες υπηρεσίες όπως το ΑΠΕ ή την ΕΡΤ είχαμε τα φαινόμενα της διπλοθεσίας και της αργομισθίας. Δεν γίνεται εδώ και ενώπιον του ελληνικού λαού να κάνουμε ότι αυτά δεν υπήρχαν», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

    «Επιχειρούμε να κάνουμε τη ρύθμιση αυτή και λέμε, ότι όποιος θέλει να έχει και δεύτερη απασχόληση πρέπει πρώτον να μην είναι ανταγωνιστική με την κύρια απασχόλησή του και η απολαβή να μην υπερβαίνει το 50% της συνολικής του απολαβής από την κύρια απασχόληση».

    [17] Βουλή: Το βράδυ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός για το προσφυγικό

    Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων», με το πολιτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην παρέμβαση που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνει γύρω στις 7:00 το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Νωρίτερα, έχει οριστεί να μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ ανοικτό παραμένει μέχρι στιγμής, ποιοι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν το λόγο.

    Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου, τόσο ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απάντησαν στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό πρόβλημα κάνοντας λόγο για λάθος αντιπολιτευτική τακτική.

    Ο υπουργός Επικρατείας Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για άσκοπη αντιπολιτευτική τακτική ενώ τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

    «Εδώ και 20 μέρες όλη η Ευρώπη που είναι με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια, μας δίνει συγχαρητήρια γιατί ανταποκριθήκαμε σύντομα στις ανάγκες που προέκυψαν με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που πέρασαν από τη χώρα μας. Έχουμε πραγματικά τελειώσει και τα hot spots και τα κέντρα φιλοξενίας», επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί και τις διεθνείς επαφές και με σοβαρότητα να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν. Όταν ξέρουμε ότι οι ροές των προσφύγων δεν εξαρτώνται από εμάς δεν πρέπει να καταγγέλλεται η κυβέρνηση. Αν έχετε συγκεκριμένη πρόταση να την καταθέσετε να τη συζητήσουμε. Ένας μόνος τρόπος υπάρχει για να μην αφήνουμε να έρχονται οι βάρκες στην Ελλάδα. Να τις τρυπάμε. Αλλά εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε».

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «είναι περίεργο την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται συγχαρητήρια από το εξωτερικό, εντός της χώρας η αντιπολίτευση να επικρίνει τους χειρισμούς της».

    [18] Σίλβα: «Συγκέντρωση, ποιότητα στο παιχνίδι μας και πάθος για να έρθει η νίκη με την Άντερλεχτ»

    Συγκέντρωση, ποιότητα στο παιχνίδι του και πάθος για τη νίκη είναι όλα όσα χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο ματς με την Άντερλεχτ, προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη νίκη-πρόκριση στους «16» του Europa League, όπως τόνισε ο Μάρκο Σίλβα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι υπέρ μας το σκορ του πρώτου αγώνα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και πάθος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η αρχή είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε 100% πεπεισμένοι πώς θα ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν να πετυχαίναμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν θα πρέπει να μας επηρεάζει. Αντίθετα έχουμε το κίνητρο για να το ανατρέψουμε. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η δύναμη αυτής της ομάδας. Αυτά είναι τα σημαντικά στοιχεία. Η απόδοση του αντιπάλου, η δύναμη και η δική απόδοσή μας και η δύναμη του κόσμου μας. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας δυνατά στοιχεία και να μην μας ενδιαφέρει τι κάνει ο αντίπαλος. Το μυστικό για τον αγώνα είναι συγκέντρωση, ποιότητα του παιχνιδιού μας, με υπομονή και δύναμη και το τρίτο είναι το πάθος. Αυτά είναι τα κλειδιά που πρέπει να έχει η ομάδα στο ματς».

    Από την πλευρά του, ο Εστέμπαν Καμπιάσο είπε ότι η ομάδα λόγω του αποτελέσματος στον πρώτο αγώνα είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, κάτι που σκοπεύει να κάνει, έχοντας και την βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού.

    [19] Παίκτης του Ολυμπιακού ο Χακίμ Ουόρικ

    Παίκτης του Ολυμπιακού και τυπικά είναι πλέον ο Χακίμ Ουόρικ. Ο 33χρονος Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν με την ομάδα του Πειραιά.

    Ήδη, οι «ερυθρόλευκοι» δήλωσαν τον παίκτη στη Euroleague, καθώς έληγε η προθεσμία (στις 19:00 ώρα Ελλάδας - 24/2). Ο Ουόρικ δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του β΄ γύρου της φάσης των «16» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, επί ισπανικού εδάφους, καθώς το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Παρασκευή (26/2).

    [20] Ταξίδι της Λέστερ για τον Μήτρογλου

    Η πρωτοπόρος-έκπληξη της Premier League Λέστερ παρακολουθεί τον Κώστα Μήτρογλου. Αυτό αποκαλύπτει η πορτογαλική εφημερίδα O'Jogo, υποστηρίζοντας ότι απεσταλμένοι της αγγλικής ομάδας, βρέθηκαν στη νίκη (1-3) της Μπενφίκα απέναντι στην Πάκος Φερέιρα, το βράδι του Σαββάτου. Ένα παιχνίδι που ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε, φτάνοντας τα 13 γκολ (σε 23 ματς).

    Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Λέστερ αναζητά στην αγορά ένα κορυφαίο επιθετικό, παρόλο που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2019 του Τζέιμι Βάρντι, πρώτου σκόρερ της Premier League (με 19 γκολ), αφού ξέρουν ότι δύσκολα θα μπορέσουν να τον κρατήσουν στο ρόστερ το επόμενο καλοκαίρι, επειδή πλούσιοι σύλλογοι όπως η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ήδη αναγνωριστεί από τις βρετανικές εφημερίδες, ως πιθανοί προορισμοί του Άγγλου επιθετικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 February 2016 - 17:32:43 UTC