Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις που το αφορούν, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο Ν. Κοτζιά
  • [02] Βουλή: Επίθεση του Ν. Παππά στους «εκβιαστές των σαλονιών»
  • [03] Β. Αποστόλου: Δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών
  • [04] Η κατάσταση στην περιοχή στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ. Βίτσα με τον αμερικανό πρέσβη Ντ. Πιρς
  • [05] Β. Ντομπρόβσκις: Να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση
  • [06] Π. Σκουρλέτης στο Bloomberg: Η Ελλάδα συζητά με το Ιράν τη συνεργασία στην αγορά φυσικού αερίου
  • [07] Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ μετά το κλείσμο απο αγρότες και της ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης
  • [08] Άνοιξε το μπλόκο του Ισθμού παραμένουν στη Νεστάνη και στη Σπάρτη οι αγρότες
  • [09] Η Αττική οδός θα κλείσει σήμερα το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 19:00
  • [10] Να ανοίξουν τα μπλόκα και να ασκηθούν διώξεις, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
  • [11] «Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό», δηλώνει ο Σουηδός υπ. Μετανάστευσης Μ. Γιόχανσον
  • [12] Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αρνείται ότι το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα αποτελεί «μονομερή απόφαση»
  • [13] Σερβία: Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει κοινή λύση του προσφυγικού
  • [14] Σε επίτιμο διδάκτορα της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ θα αναγορευθεί, ο συγγραφέας Π. Μάρκαρης
  • [15] Δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων
  • [16] Ορκίστηκε ως υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων η Μαρίνα Χρυσοβελώνη
  • [17] Ηράκλειο: Οι αγρότες της Κρήτης αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους
  • [18] Με αργούς ρυθμούς η διέλευση των προσφύγων στην ΠΓΔΜ
  • [19] Η Nissan προσθέτει premium στοιχεία σε δυο δημοφιλή μοντέλα της
  • [20] Ο Χακάν Σουκούρ κινδυνεύει με φυλάκιση για προσβολή στον Ερντογάν μέσω Twitter
  • [21] Αρνητική απάντηση στους Κινέζους για τον Ιντέγε
  • [22] Ταξίδι της Λέστερ για τον Μήτρογλου

  • [01] Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις που το αφορούν, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο Ν. Κοτζιά

    «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις οι οποίες το αφορούν», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαουσάν Σέμπλι.

    «Υπογραμμίσαμε για άλλη μια φορά ότι στην προσφυγική κρίση μόνο μια ευρωπαϊκή λύση μπορεί να οδηγήσει στον στόχο. Ο υπουργός έχει συχνά επισημάνει ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις οι οποίες το αφορούν και το είπε χθες και πάλι στον έλληνα ομόλογό του», δήλωσε η κυρία Σέμπλι και τόνισε ότι «δεν θα προχωρήσουμε, αν ο καθένας προσπαθεί να επιφέρει λύσεις μόνος για τον εαυτό του», ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε όλοι της άποψης ότι «πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα» και «δεν υπάρχει κανείς που να λέει ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό».

    [02] Βουλή: Επίθεση του Ν. Παππά στους «εκβιαστές των σαλονιών»

    Επίθεση στους «εκβιαστές των σαλονιών», όπως χαρακτηριστικά τους ανέφερε, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την Αξιολόγηση.

    Ο κ. Παππάς επέκρινε την αρνητική, όπως είπε, στάση της αντιπολίτευσης στη ρύθμιση για το ΕΣΡ, αλλά και στη διάταξη για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών καναλιών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για φαινόμενα εκβιαστών που λυμαίνονται την διαφημιστική πίτα.

    «Γιατί δεν θέλουμε να αδειοδοτηθούν τα κανάλια; Ποιοι είναι αυτοί που θα λειτουργούν με τα θαλασσοδάνεια εσαεί; Ποιοι είναι αυτοί που θα νέμονται τη διαφήμιση του διαδικτύου μέσω λαθρόβιων διαδικτυακών σχημάτων;» τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης:

    «Τολμάμε και γινόμαστε και τιμητές; Οι εκβιαστές, που τολμούν να εκβιάζουν και μητέρες μόνες με παιδιά, είχαν στο παρελθόν και πολιτικές φτερούγες κάτω από τις οποίες ζεσταίνονταν. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για τέτοια φαινόμενα. Όποιος θέλει να έχει διαφήμιση θα μπει στο Μητρώο, θα έχει εργασιακές σχέσεις και τότε θα μπορεί να χτυπά τη πόρτα για να την πάρει».

    Και ο υπουργός Επικρατείς κατέληξε λέγοντας:

    «Δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου. Υπάρχουν και οι εκβιαστές που νομίζουν ότι ζουν και κυκλοφορούν στα σαλόνια. Αλλά αυτά τα κατά φαντασίαν σαλόνια είναι ο βούρκος τους. Ας καταλάβουν ότι άλλαξαν τα πράγματα».

    [03] Β. Αποστόλου: Δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών

    «Διάλογο, διάλογο, διάλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά... Αν δούμε στη διαδρομή ότι δεν ... "παιδιά θέλετε να ξανακουβεντιάσουμε; Ελάτε". Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δίνοντας το στίγμα για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση αν οι αγρότες επιμείνουν στα μπλόκα.

    Επιμένοντας στη διαδικασία του διαλόγου ο κ. Αποστόλου, μιλώντας στο MEGA τόνισε: "Σκηνές σαν κι αυτές που είχαν βιώσει προηγούμενες περιόδους είτε ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα είτε στέλνοντάς τους τα ΜΑΤ δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουμε".

    Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα επηρεάσει και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης λέγοντας: «Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε δυστυχώς υπογράψει μια συμφωνία η οποία μας δεσμεύει. Δεν έχουν καταλάβει ότι αν πάμε πίσω πίσω την αξιολόγηση, αντιλαμβάνεστε ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός που έχουμε, αυτό το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης... Έχουμε ένα πρόγραμμα ολόκληρο που πρέπει να μας βοηθήσουν και οι ίδιοι να το υπηρετήσουμε».

    Ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι με βάση την πρόταση της κυβέρνησης -συνδυάζοντας ασφαλιστικό και φορολογικό- δεν υπάρχει επιβάρυνση για το 85% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

    [04] Η κατάσταση στην περιοχή στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ. Βίτσα με τον αμερικανό πρέσβη Ντ. Πιρς

    Τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Ντέηβιντ Πίρς, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

    [05] Β. Ντομπρόβσκις: Να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση

    Η μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα καθιστά ακόμα πιο σημαντική την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Ο Β. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι, επειδή η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες με το μεταναστευτικό, καλό θα ήταν να υπάρξουν αποτελέσματα ως προς την εφαρμογή του μνημονίου, να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση, να προχωρήσει η χρηματοδότηση του προγράμματος και να αρθεί το κλίμα αβεβαιότητας.

    Ο ίδιος προσέθεσε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος βρίσκεται σε εξέλιξη και η δουλειά προχωράει σε όλους τους τομείς. Όπως είπε ο κ. Ντομπρόβσκις η Ελλάδα πρέπει να ικανοποιήσει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει συμφωνήσει, να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό, να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση και να θέσει σε λειτουργία το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Υπενθύμισε, επίσης, ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και προετοιμάζουν το έδαφος για την αποστολή των επικεφαλής των θεσμών.

    Όσον αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι του προσφυγικού ζητήματος, ο Β. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι έχει γίνει «αξιοσημείωτη πρόοδος», προσέθεσε ωστόσο ότι «δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες, πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα».

    [06] Π. Σκουρλέτης στο Bloomberg: Η Ελλάδα συζητά με το Ιράν τη συνεργασία στην αγορά φυσικού αερίου

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με το Ιράν για να εξασφαλίσει φυσικό αέριο για τις ανάγκες της και να αποτελέσει πύλη εισόδου για τις εξαγωγές αερίου από την χώρα του Περσικού σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

    Το Ιράν είναι μέλος του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών) και έχει αποθέματα αερίου, τα οποία η BP θεωρεί ότι είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Οι δύο χώρες συμφώνησαν τον Ιανουάριο για την παροχή αργού πετρελαίου από το Ιράν στην «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ.) και την αγορά επεξεργασμένων προϊόντων πετρελαίου από τα διυλιστήρια της εταιρείας, σημειώνει το Bloomberg. Αυτή η συμφωνία, που είναι πιθανόν η πρώτη τέτοια που έγινε με μία ευρωπαϊκή εταιρεία μετά την άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, ανοίγει τον δρόμο για συνεργασία και στην αγορά του φυσικού αερίου, ανέφερε ο υπουργός.

    [07] Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ μετά το κλείσμο απο αγρότες και της ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης

    Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται να σημειωθεί, το απόγευμα, καθώς, εκτός από τα Τέμπη και τη γέφυρα Πηνειού στη διασταύρωση με το Στόμιο, που έχουν κλείσει επ' αόριστον οι αγρότες, κλείνει και η ΕΟ Λάρισας - Κοζάνης, στο ύψος του Αργυροπουλίου.

    Ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 12 το βράδυ, στερώντας και αυτή την εναλλακτική διαδρομή και αφήνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα η κυκλοφορία ναδιεξάγεται μόνο από επαρχιακούς δρόμους, οι οποίοι περνούν μέσα από χωριά και εξυπηρετούν την τοπική κυκλοφορία.

    [08] Άνοιξε το μπλόκο του Ισθμού παραμένουν στη Νεστάνη και στη Σπάρτη οι αγρότες

    Άνοιξε το μπλόκο των αγροτών στον Ισθμό της Κορίνθου και από το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

    Οι αγρότες της Κορίνθου απομάκρυναν, όλο το πρωί σήμερα, από την εθνική οδό, τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που είχαν αναπτύξει εκεί για περίπου 35 ημέρες και δήλωσαν ότι εφεξής θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

    Στον αντίποδα, οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό και περιμένουν διευκρινήσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

    Οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ στη Λακωνία παραμένουν ενεργά τα μπλόκα σε Βλαχιώτη, Λίμνη και γέφυρα Ευρώτα, την οποία θα αποκλείσουν, σήμερα, από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ.

    [09] Η Αττική οδός θα κλείσει σήμερα το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 19:00

    Κλειστή θα είναι για μια ώρα σήμερα (18:00 - 19:00) η Αττική οδός, στο ύψος του Κορωπίου, στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, λόγω συγκέντρωσης αγροτών.

    [10] Να ανοίξουν τα μπλόκα και να ασκηθούν διώξεις, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    Με παραγγελία της προς του κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για παρακώλυσης συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς, κ.λπ

    Ειδικότερα, η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους συναδέλφους της να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

    Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει στην παραγγελία της ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών».

    Όμως, σύμφωνα με την κ. Κουτζαμάνη συμπεριφορά αυτή «συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη τής παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα όπως ισχύει)».

    Η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:

    «Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

    Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

    [11] «Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό», δηλώνει ο Σουηδός υπ. Μετανάστευσης Μ. Γιόχανσον

    Την πλήρη στήριξη στην πολιτική της Ελλάδας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ταυτόχρονα τις έντονες επικρίσεις του προς την Αυστρία και τις χώρες που προχωρούν σε κλείσιμο συνόρων, εξέφρασε ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Μόργκαν Γιόχανσον, με δηλώσεις του στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

    «Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σουηδός υπουργός, σχολιάζοντας το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ για τους Αφγανούς.

    Οι Αφγανοί ωθούνται πίσω στην Ελλάδα που ήδη βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση προκειμένου να ανταπεξέλθει στην υποδοχή προσφύγων, σημειώνει το ΤΤ.

    Αναφορικά με την μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να θέσει ημερήσιο όριο εισόδου προσφύγων στα 80 άτομα, ο κ. Γιόχανσον δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή αντιβαίνει προς το κοινοτικό δίκαιο και η ΕΕ πρέπει να παρέμβει προς την αυστριακή πλευρά. Έχοντας μόλις συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ στο Βερολίνο, ανέφερε ότι οι Γερμανοί είναι έξαλλοι με τους Αυστριακούς. Προσέθεσε επίσης ότι ενώ η προσφυγική ροή στη Σουηδία έχει μειωθεί δραστικά, αντιθέτως στη Γερμανία δεν παρατηρείται ύφεση.

    [12] Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αρνείται ότι το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα αποτελεί «μονομερή απόφαση»

    Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜΝίκολα Πόποσκι αρνείται ότι το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, που παγιδεύει ντε φάκτο στον διάδρομο των Βαλκανίων χιλιάδες πρόσφυγες, αποτελεί «μονομερή απόφαση»των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.«Δεν πήραμε μία μονομερή απόφαση», λέει ο Νίκολα Πόποσκι, η χώρα του οποίου δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν. «Αντιδράσαμε στις εξελίξεις σε άλλες χώρες», που βρίσκονται επί αυτής της επικίνδυνης διαδρομής που ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι , εκκινώντας από τα ελληνικά νησιά, θέλουν να φθάσουν στη βόρεια Ευρώπη, και κυρίως στην Γερμανία.

    «Υπήρξαν αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην Κροατία και τη Σερβία να μην επιτραπεί η διέλευση στους Αφγανούς που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες, δηλώνει.

    Ο Νίκολα Πόποσκι επισημαίνει επίσης τον «ηγετικό ρόλο»της Γερμανίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τονίζοντας ότι η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ «δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της».Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή είναι επιθυμητό «να ειπωθεί ξεκάθαρα τι περιμένει κανείς από τις χώρες διέλευσης»που βρίσκονται στον διάδρομο των Βαλκανίων.

    [13] Σερβία: Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει κοινή λύση του προσφυγικού

    Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει κοινή λύση του προσφυγικού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, λίγο πριν από την έναρξη της Διάσκεψης Αυστρίας - Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιείται στη Βιέννη.

    Ο κ. Στεφάνοβιτς εκτίμησε ότι το κλείσιμο των συνόρων από την πλευρά της πΓΔΜ θα προκαλέσει μεγάλη πίεση στην Ελλάδα. "Ως άνθρωπος που ζει σ' αυτό το μέρος του κόσμου υποστηρίζω ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της. Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας είναι αδύνατο να υπάρξει κοινή λύση" επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, προσερχόμενος στη διάσκεψη για το προσφυγικό.

    Υπογράμμισε δε, ότι "οι παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Ελλάδας στη σημερινή διάσκεψη".

    [14] Σε επίτιμο διδάκτορα της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ θα αναγορευθεί, ο συγγραφέας Π. Μάρκαρης

    Τον ..."ταξιδιώτη των κειμένων", τον ...Ελληνόφωνο, Τουρκόφωνο αλλά και άψογο γνώστη της γερμανικής γλώσσας, από την οποία έχει μεταφράσει πλήθος λογοτεχνικών και άλλων έργων, τον συγγραφέα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σεναρίων και εσχάτως αστυνομικής λογοτεχνίας Πέτρο Μάρκαρη, αναγορεύει σε επίτιμο διδάκτορά του το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.

    Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

    [15] Δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων

    Την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Καγκελάριο της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της σήμερα.

    Παράλληλα, ζήτησε και υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί μονομερείς ενέργειες από κανέναν

    [16] Ορκίστηκε ως υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

    Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ορκίσθηκε νωρίτερα σήμερα από τον Επίσκοπο Μεθώνης Κλήμη, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ως υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

    [17] Ηράκλειο: Οι αγρότες της Κρήτης αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

    Σε σύσκεψη που θα γίνει το απόγευμα, στο Ηράκλειο, αναμένεται να αποφασίσουν οι αγρότες της Κρήτης για τις επόμενες κινήσεις τους, μετά την άκαρπη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους άλλων μπλόκων της χώρας, στην οποία δεν είχαν πάρει μέρος αγρότες από το νησί.

    Η διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού των αγροτών όλης της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηράκλειου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη διάρκεια και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

    Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο που έχουν στήσει οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου στην εθνική οδού Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου, στον κόμβο Μαλίων, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα, εν αναμονή των αποφάσεων του Συντονιστικού οργάνου, καθώς και το μπλόκο στα Πραιτώρια Ηρακλείου.

    [18] Με αργούς ρυθμούς η διέλευση των προσφύγων στην ΠΓΔΜ

    Μόλις 250 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία έχουν περάσει, από τις 10 το πρωί, την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας επιτρέπουν τη διέλευση σε περίπου 50 άτομα ανά ώρα και αφού πραγματοποιήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους.

    Στο μεταξύ, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 2.500 άτομα, ενώ στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου, γύρω στα 300.

    Στη Θεσσαλονίκη, από το πρωί, λεωφορεία με πρόσφυγες κατέφθαναν στο κέντρο μετεγκατάστασης, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου εσωτερικών, μέχρι το τέλος της ημέρας, αναμένεται να φτάσουν για να φιλοξενηθούν 1600 άτομα.

    [19] Η Nissan προσθέτει premium στοιχεία σε δυο δημοφιλή μοντέλα της

    Η νέα τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι η αύξηση των premium στοιχείων στη γκάμα των μοντέλων. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά των μοντέλων και ανοίγει ο δρόμος για την συνολικότερη αναβάθμιση της μάρκας. Επίσης, εξασφαλίζεται και η αύξηση των τιμών πώλησης, λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής. H Nissan στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα παρουσιάσει δυο νέες εκδόσεις ειδικών προδιαγραφών των Qashqai και X-Trail.

    Το Qashqai Premium Concept δημιουργήθηκε από το κέντρο σχεδιασμού της Nissan στην Ευρώπη (NDE) που εδρεύει στο Λονδίνο, ενώ το X-Trail Premium Concept είναι έργο του παγκόσμιου κέντρου σχεδιασμού της Nissan (GDC), στην Ιαπωνία.

    Με ένα κομψό μαύρο ματ χρώμα να κυριαρχεί στην εμφάνισή του Qashqai Premium Concept. Το σύνολο συμπληρώνει ένα υψηλής ποιότητας χρυσό χρώμα του χαλκού, αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του αμαξώματος. Ξεχωριστό στοιχείο αποτελεί και η χρήση ανθρακονημάτων στα χαμηλά σημεία του μοντέλου καθώς και οι ζάντες των 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, η χρήση υλικών όπως το μαλακό λευκό δέρμα Nappa, αναβαθμίζουν τη ποιότητα και τη πολυτέλεια. Η premium φινέτσα στο εσωτερικό, ενισχύεται περαιτέρω με τη χρήση ενός νέου υλικού από ίνες άνθρακα σε απόχρωση του χαλκού.

    Το X-Trail Premium Concept χρησιμοποιεί ως κύριο χρώμα το λευκό ματ. Το καπό και η οροφή χαρακτηρίζονται από το σκούρο μαύρο των ανθρακονημάτων. Η αντίθεση του λευκού και του μαύρου χρώματος τονίζει τις γραμμές του μοντέλου.

    Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα. Στο ταμπλό και τις πόρτες οι επενδύσεις περιλαμβάνουν τμήματα από μαύρα ανθρακονήματα.

    Σπύρος Ρέκκας

    [20] Ο Χακάν Σουκούρ κινδυνεύει με φυλάκιση για προσβολή στον Ερντογάν μέσω Twitter

    O παλιός μεγάλος άσος της Τούρκος Χακάν Σουκούρ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια για προσβολή του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του Twitter. Ο 44χρονος πρώην επιθετικός της Γαλατασαράι, Τορίνο, Ιντερ, Πάρμα, Μπλάκμπερν και φυσικά της Εθνικής ομάδας, αρνείται ότι αυτό που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα απευθυνόταν στον Πρόεδρο, αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και του απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο.

    [21] Αρνητική απάντηση στους Κινέζους για τον Ιντέγε

    O Ολυμπιακός αρνήθηκε δελεαστική πρόταση από κινεζική ομάδα για την παραχώρηση του Μπράουν Ιντέγε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ οι Κινέζοι πρόσφεραν 12 εκατ. ευρώ για τον Νιγηριανό επιθετικό, όμως η ομάδα του Πειραιά απάντησε αρνητικά.

    Ο Ιντέγε αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Γουέστ Μπρόμ αντί περίπου 7 εκατ. ευρώ και αποτελεί τον βασικό επιθετικό του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν. Τις τελευταίες εβδομάδες οι Κινέζοι έχουν δαπανήσει δεκάδες εκατ. ευρώ για να εντάξουν στο πρωτάθλημα τους παίκτες, όπως οι Λαβέτσι, Ζερβίνιο, Τζάκσον Μαρτίνες, Ραμίρες και Τεξέιρα.

    [22] Ταξίδι της Λέστερ για τον Μήτρογλου

    Η πρωτοπόρος-έκπληξη της Premier League Λέστερ παρακολουθεί τον Κώστα Μήτρογλου. Αυτό αποκαλύπτει η πορτογαλική εφημερίδα O'Jogo, υποστηρίζοντας ότι απεσταλμένοι της αγγλικής ομάδας, βρέθηκαν στη νίκη (1-3) της Μπενφίκα απέναντι στην Πάκος Φερέιρα, το βράδι του Σαββάτου. Ένα παιχνίδι που ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε, φτάνοντας τα 13 γκολ (σε 23 ματς).

    Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Λέστερ αναζητά στην αγορά ένα κορυφαίο επιθετικό, παρόλο που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2019 του Τζέιμι Βάρντι, πρώτου σκόρερ της Premier League (με 19 γκολ), αφού ξέρουν ότι δύσκολα θα μπορέσουν να τον κρατήσουν στο ρόστερ το επόμενο καλοκαίρι, επειδή πλούσιοι σύλλογοι όπως η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ήδη αναγνωριστεί από τις βρετανικές εφημερίδες, ως πιθανοί προορισμοί του Άγγλου επιθετικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 February 2016 - 15:32:44 UTC