Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγουν προσωρινά λόγω κακοκαιρίας τα περισσότερα μπλόκα της Β. Ελλάδας
  • [02] Το τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη
  • [03] Χρυσή Άρκτος στο ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες «Fuocoammare»
  • [04] Παραμένει η Κατερίνα Κοσκινά διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
  • [05] Έργα του Μεξικανού χαράκτη Χοσέ Γουαδελούπε Ποσάδα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
  • [06] Επέστρεψε στις νίκες ο Λεβαδειακός
  • [07] Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Βάσω Βουγιούκα
  • [08] Μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις, Ηρακλής και ΑΕΚ

  • [01] Ανοίγουν προσωρινά λόγω κακοκαιρίας τα περισσότερα μπλόκα της Β. Ελλάδας

    Ανοικτούς δρόμους προσωρινά, λόγω επιδείνωσης του καιρού, αποφάσισαν στα περισσότερα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας οι αγρότες, όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εξαίρεση αποτελούν τα 8 μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία και τον κόμβο Νησελίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, που είναι σ' επ' αόριστον αποκλεισμό περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

    Ίδια παραμένει η κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, με τους Έλληνες αγρότες να έχουν ανοικτά τα σύνορα, αλλά τους Βούλγαρους αυτοκινητιστές να τα κρατούν κλειστά στη γειτονική χώρα. Αυξημένη είναι η κίνηση στα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης.

    Ανοιχτά τα διόδια των Μαλγάρων μέχρι το πρωί της Κυριακής

    Την απόφαση να ανοίξουν τα διόδια στα Μάλγαρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης αλλά και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά της περιοχής, έλαβε η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της, Αχιλλέας Καμπούρης.

    Τα διόδια στα Μάλγαρα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και το πρωί της Κυριακής, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου.

    [02] Το τελευταίο «αντίο» στον Παντελή Παντελίδη

    Πλήθος κόσμου που τον λάτρεψε και η μουσική που έγραψε και τραγούδησε συνόδεψαν τον Παντελή Παντελίδη στην τελευταία του κατοικία. Τον θρήνο και τον βουβό σπαραγμό κάλυπταν τα τραγούδια του Παντελή που έπαιζαν τα μέλη της ορχήστρας του.

    Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο πριν από περίπου πέντε χρόνια, αλλά με τα τραγούδια του κατέκτησε τις καρδιές των περισσοτέρων και ήθελαν όλοι να είναι εκεί, στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες από το τραγούδι, πρώην συνάδελφοι από το Πολεμικό Ναυτικό και μια λαοθάλασσα θαυμαστών βρέθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας, για να του πουν το «τελευταίο αντίο», για να αφήσουν ένα λουλούδι, για να τραγουδήσουν τα τραγούδια του, σαν όλοι μαζί να έκαναν την πρεμιέρα που δεν έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης που θα ξεκινούσε τις εμφανίσεις του.

    Τραγικές μορφές οι γονείς τού 32χρονου τραγουδιστή, Σταύρος και Αθηνά, και τα αδέλφια του, Τριαντάφυλλος και Κωνσταντίνος, που τους υπεραγαπούσε.

    Ανάμεσα στους χιλιάδες θαυμαστές που βρέθηκαν στον αποχαιρετισμό του λαοφιλούς καλλιτέχνη οι τραγουδιστές: Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Καρράς, Δέσποινα Βανδή, Γιώργος Μαζωνάκης, Νατάσα Θεοδωρίδου, 'Αντζελα Δημητρίου, Αντύπας, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, Γιάννης Φλωρινιώτης, Γιώργος Τσαλίκης, Πάολα Φωκά, Κώστας Μαρτάκης, Γιώργος Σαμπάνης, Πάνος Κιάμος, Ελένη Χατζίδου, Αμαρυλλίς, Τάμτα, Αγγελική Ηλιάδη, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ελένη Φουρέιρα, Σάγια, Χρήστος Μάστορας και Σάκης Αρσενάκος, ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου και οι ηθοποιοί Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μιχάλης Ιατρόπουλος και Μάρκος Σεφερλής, καθώς και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

    [03] Χρυσή Άρκτος στο ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες «Fuocoammare»

    Την Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου απέσπασε το ντοκιμαντέρ ιταλικής παραγωγής "Fuocoammare" του Τζιανφράνκο Ρόσι, που πραγματεύεται το δράμα των προσφύγων στη Λαμπεντούζα στην Ιταλία.

    Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την καθημερινότητα των κατοίκων της νήσου και εκείνης των χιλιάδων προσφύγων που φθάνουν διά θαλάσσης σε καταστροφικές συνθήκες, πολλοί εκ των οποίων χάνουν την ζωή τους.

    «Ελπίζω ότι αυτή η ταινία θα μπορέσει να συμβάλει προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την πατρίδα μας» δήλωσε ο Ρόσι αφού παρέλαβε το βραβείο του, το οποίο αφιέρωσε στους «ανθρώπους της Λαμπεντούζα».

    «Αυτή τη στιγμή όλες μου οι σκέψεις βρίσκονται σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν κατάφεραν ποτέ να φθάσουν στη Λαμπεντούζα» προσέθεσε ο σκηνοθέτης, που είχε τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία για ένα άλλο του ντοκιμαντέρ, το "Sacro GRA".

    H Δανέζα ηθοποιός Τρίνε Ντίρχολμ τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία Kollektivet.

    Επιπλέον η Αργυρή Άρκτος καλύτερης σκηνοθεσίας στην 66η Berlinale απονεμήθηκε στη Γαλλίδα Μιά Χάνσεν Λαβ για την ταινία Το Μέλλον (L? Avenir).

    [04] Παραμένει η Κατερίνα Κοσκινά διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

    Την Κατερίνα Κοσκινά τοποθέτησε το υπουργείο Πολιτισμού, διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, μέχρι τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του μουσείου, με κριτήριο την εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης των απαραίτητων διεργασιών για να λειτουργήσει πολύ σύντομα και να αποδοθεί στην ελληνική κοινωνία.

    Παράλληλα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι θα δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΕΜΣΤ. Επίσης εξαίρεται το έργο της Άννας Καφέτση, με την αναφορά ότι «τίποτα δεν θα είχε προφανώς συμβεί χωρίς τη γνώση, την ευαισθησία, το πάθος και τις άοκνες προσπάθειές της» και τονισμό των δυσκολιών που κληρονόμησε η σημερινή πολιτική ηγεσία.

    [05] Έργα του Μεξικανού χαράκτη Χοσέ Γουαδελούπε Ποσάδα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

    Με την έκθεση «100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα» ανοίγει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου.

    Η περιοδεύουσα ανά τον κόσμο έκθεση- φόρος τιμής στον Ποσάδα (1852 - 1913), συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικά έργα της ευρείας και πολυποίκιλης εικαστικής παραγωγής του καλλιτέχνη που θεωρείται ο δημιουργός της λαϊκής μεξικάνικης εικονογραφίας και κατά τον Κάρλος Φουέντες, «ο καλύτερος χαράκτης της ισπανόφωνης Αμερικής».

    [06] Επέστρεψε στις νίκες ο Λεβαδειακός

    Το αρνητικό σερί του Λεβαδειακού στον 2ο γύρο σταμάτησε στην 23η αγωνιστική. Μετά από 7 ματς χωρίς «τρίποντο» (21/12 η τελευταία νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ) οι Βοιωτοί επέστρεψαν στις επιτυχίες με το εντός έδρας 1-0 επί της Καλλονής, χάρις στο γκολ-πέναλτι του Βαγγέλη Μάντζιου στο 72΄.

    Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) τελείωσε το δεύτερο ματς της 23ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και στον ΠΑΣ Γιάννινα.

    [07] Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο η Βάσω Βουγιούκα

    Την 8η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που διεξήχθη στο Βέλγιο κατέκτησε η Βάσω Βουγιούκα. Το πλασάρισμα, αυτό έδωσε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    [08] Μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις, Ηρακλής και ΑΕΚ

    Δίκαιη μοιρασιά στο «Καυτανζόγλειο», όπου Ηρακλής και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League. Η Ένωση προηγήθηκε με τον Πέκχαρτ στο 74΄, αλλά στο 79΄ ο Ζιαμπάρης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 February 2016 - 21:32:41 UTC