Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της MRB
  • [02] Με εξορθολογισμό, δικαιοσύνη και διαφάνεια, οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας, δήλωσε ο Νίκος Τόσκας
  • [03] Για "κρίσεις-σφαγείο" στην ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο η ΝΔ
  • [04] Ράνια Σβίγκου:Η κυβέρνηση δίνει μάχη για την προστασία των ασθενέστερων
  • [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, οι προκλήσεις παραμένουν
  • [06] Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης
  • [07] Γ.Μουζάλας: Το κλείσιμο των συνόρων με τα Βαλκάνια θα προκαλούσε μείζονα κρίση στην Ελλάδα
  • [08] Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο τελωνείο του Προμαχώνα
  • [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στην ΕΒΖ Ορεστιάδας, αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων
  • [10] Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η ανάπτυξη στρατού στα σύνορα, για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
  • [11] Τους Κούρδους του PKK και του YPG βλέπει πίσω από την επίθεση, ο Νταβούτογλου
  • [12] ΝΔ: Η κυβέρνηση στραγγάλισε την πραγματική οικονομία και επανέφερε την ύφεση
  • [13] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στην ατζέντα Brexit και προσφυγική κρίση
  • [14] Η Ίνγκε Ντέκερ διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου
  • [15] Χωρίς Ρούνεϊ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για δύο μήνες
  • [16] Μπαρτσελόνα: Τα γκολ «ορόσημα» του Λιονέλ Μέσι

  • [01] Προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της MRB

    Πανελλαδική έρευνα της MRB που έγινε το διάστημα από 4 έως 11 Φεβρουαρίου δείχνει τη ΝΔ να προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 3,7%.

    Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 26,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,2%. Ακολουθούν: ΚΚΕ 6,6%, Χρυσή Αυγή 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%, Ένωση Κεντρώων 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, «Το Ποτάμι» με 2,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,4%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,9%. «'Αλλα Κόμματα» επέλεξε το 1,8% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,3%.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 41,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,1%. Το «Κανένα Κόμμα» συγκεντρώνει 20,5%, το «'Αλλο Κόμμα» 6,2% ενώ το «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 4,2%.

    Στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 25,2% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.

    [02] Με εξορθολογισμό, δικαιοσύνη και διαφάνεια, οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας, δήλωσε ο Νίκος Τόσκας

    «Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της αστυνομίας έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης».

    Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη σχετικά με την αντικατάσταση του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

    Ο κ. Κυριαζίδης, χαρακτήρισε την αντικατάσταση του κ. Σφακιανάκη «ακατάληπτο ανοσιούργημα» και πρόσθεσε: «Με αγωνία προσπαθούσε να στήσει ένα σύστημα. Εσείς τον κρίνατε ως ακατάλληλο και περισσότερο δημοσιοσχεσίτη, η καθαίρεση του έγινε πριν λήξει η θητεία του τον Απρίλιο.

    Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση για τις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «για μπαράζ καθαίρεσης και αποστράτευσης των άξιων αξιωματικών στα Σώματα Ασφαλείας» και για προσπάθεια «κατάρτισης λίστας προς προαγωγή αρεστών».

    Ο κ. Τόσκας επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «δεν μπορεί να ξεχάσει την ιδιοκτησιακή αντίληψη που είχε πάντα σε ό,τι αφορά τα Σώματα Ασφαλείας», τόνισε ότι «τα ίδια τα υπηρεσιακά συμβούλια εξεπλάγησαν όταν η ηγεσία του υπουργείου τούς είπε να κρίνουν κατά συνείδηση» και προσέθεσε ότι οι κρίσεις έγιναν με εξορθολογισμό, δικαιοσύνη και απόλυτη διαφάνεια.

    «Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι έχει παρέλθει η ιδιοκτησιακή αντίληψη στα Σώματα Ασφαλείας. Εσείς συγκαλύπτατε την αδιαφάνεια, εμείς προσπαθούμε να τη βάλουμε στο προσκήνιο. Εμείς ξεκινάμε την δημιουργία αντικειμενικών κριτηρίων για τα Σώματα Ασφαλείας. Επιδίωξη μας είναι να λειτουργούν χωρίς στεγανά και με διαφάνεια», επισήμανε ο κ. Τόσκας.

    [03] Για "κρίσεις-σφαγείο" στην ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο η ΝΔ

    Για "κρίσεις - σφαγείο" στην Ελληνική Αστυνομία κάνει λόγο η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ενορχηστρωμένη επιχείρηση.

    Σε δήλωσή του, ο συντονιστής Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, αναφέρεται σε «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και εξοστρακισμούς αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ» που δυστυχώς, όπως σημειώνει, «επιβεβαιώνουν τους φόβους και την αγωνία που εδώ και καιρό εκφράστηκαν δημόσια από τη Νέα Δημοκρατία για το προδιαγεγραμμένο ανοσιούργημα στο οποίο επιδόθηκε τελικά η Κυβέρνηση».

    Σύμφωνα με κ. Κυριαζίδη «παρακάμφθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας» καθώς, όπως υποστηρίζει «η κυβέρνηση "ξήλωσε", παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς, όπως τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τον τέως Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σταυρόπουλο, σκανδαλίζοντας έντονα την κοινωνία».

    [04] Ράνια Σβίγκου:Η κυβέρνηση δίνει μάχη για την προστασία των ασθενέστερων

    H κυβέρνηση παρά το ασφυκτικό πλαίσιο δίνει μάχη για την άσκηση του παράλληλου προγράμματος της με στόχο την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

    «Θεωρώ ότι από το σύνολο της πολιτικής μας, παρόλο που οι δεσμεύσεις είναι συγκεκριμένες και δεν αντιπροσωπεύουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλα αυτά ακόμα και δίπλα στις δεσμεύσεις υπάρχει χώρος και για την άσκηση ενός παράλληλου προγράμματος ανακούφισης των ασθενέστερων στρωμάτων» ανέφερε η κ. Σβίγκου, σημείωσε όμως ότι την ίδια στιγμή υπάρχουν και ανοιχτά ζητήματα προς διαπραγμάτευση, όπως η διαπραγμάτευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ασθενέστερων και η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα δώσει μάχες για τα ανοιχτά αυτά ζητήματα, έχοντας πάντα στο μυαλό της την προστασία των ασθενέστερων.

    [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, οι προκλήσεις παραμένουν

    Την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι προκλήσεις παραμένουν.

    Αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι οι συζητήσεις είναι αρκετά εποικοδομητικές και τόνισε ότι το κύριο μέλημα των θεσμών είναι να διασφαλίσουν την «ποιότητα των μεταρρυθμίσεων» που θα εφαρμοστούν.

    Συνέχισε, λέγοντας ότι η πρώτη αξιολόγηση περιλαμβάνει τεράστιες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι το ασφαλιστικό, αλλά και δημοσιονομικά ζητήματα, η λειτουργία του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η πάταξη της φοροδιαφυγής κτλ. Παραδέχτηκε ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις είναι πολιτικά και κοινωνικά δύσκολες, αλλά, όπως είπε, είναι σημαντικό η Ελλάδα να υλοποιήσει αυτά που συμφώνησε το καλοκαίρι του 2015.

    Ειδικότερα, όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει «σοβαρές προτάσεις», σημείωσε όμως ότι παραμένουν ανοιχτά δημοσιονομικά θέματα, όπως η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

    «Όλοι θέλουμε η αξιολόγηση να κλείσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. O ίδιος σημείωσε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν εκφράσει την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση, κάτι το οποίο συμμερίζεται και ο ίδιος.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τη λιτότητα που επέβαλε το πρόγραμμα στην Ελλάδα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε ότι ο δρόμος της λιτότητας είναι απαραίτητος για να επιστρέψει μια χώρα σε υγιή οικονομικά και να νοικοκυρέψει τα του οίκου της.

    [06] Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης

    Σοκ προκάλεσε στην ελληνική σόου μπιζ η είδηση του θανάτου τού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Παντελή Παντελίδη.

    Ο Παντελής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Νοεμβρίου του 1983 και έχασε τη ζωή του σήμερα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης σε τροχαίο δυστύχημα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε και στο οποίο επέβαιναν και δύο γυναίκες, εξετράπη της πορείας του, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες.

    Ο γνωστός τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

    Ο 33χρονος τραγουδοποιός μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής. Ο Παντελής ήταν αυτοδίδακτος, μόνος του έμαθε να παίζει μουσικά όργανα, ενώ παρότι τα τελευταία χρόνια τα τραγούδια που έλεγε ο ίδιος ή που τραγουδούσαν άλλοι σημείωναν μεγάλη επιτυχία, συνέχισε να εργάζεται στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, που διατηρούσε μαζί με την οικογένεια του στη Νέα Ιωνία.

    Από μικρός έγραφε τραγούδια, τα οποία βιντεοσκοπούσε και τα έστελνε στους φίλους του. Αυτοί, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, τα ανέβασαν στο YouTube, μέσα από το οποίο και έγινε γνωστός. Πολλοί ήταν τότε αυτοί που μίλησαν για το «φαινόμενο Παντελίδη», καθώς ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που έγινε διάσημος μέσω του διαδικτύου και όχι από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά τάλεντ σόου.

    Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά και από το Πολεμική Ναυτικό παραιτήθηκε όταν έκλεισε την πρώτη του δουλειά ως τραγουδιστής. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά». Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο.

    Ο θάνατος βρήκε τον νεαρό τραγουδιστή μία μέρα πριν την πρεμιέρα του, 19 Φεβρουαρίου, στο κέντρο διασκέδασης Teatro, όπου θα εμφανίζονταν μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

    Μόλις πριν δύο μέρες είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων σε Κύπρο και Ελλάδα για ένα τραγούδι του, που σε στίχο του έλεγε: «θυμίζεις γκόμενα, που τριγυρνά στα κατεχόμενα».

    Ο τραγουδιστής χθες απέσυρε το τραγούδι καθώς, όπως δήλωσε δεν ήθελε να στεναχωρήσει και να προσβάλει κανέναν και έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook: «Γράφοντας στίχους όπως πάντα με γνώμονα την αλήθεια της ψυχής μου έγραψα ένα τραγούδι για μία κοπέλα που ενώ ήταν με Ελληνόπουλο, το απαρνήθηκε προτιμώντας να ζήσει τη μεγάλη ζωή με έναν πλούσιο Τούρκο στη μεριά των κατεχόμενων. Έτσι ανέφερα μέσα στο τραγούδι τους στίχους "εκεί τι κάνεις;" και "πατρίδα πουλάς" χαρακτηρίζοντάς τη "σκάρτη". Είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που μου έχουν εξιστορηθεί κατά καιρούς και με πείραξαν. Όσο για το αν γνωρίζω τη σοβαρότητα της λέξης κατεχόμενα και το αν συμπονώ και σέβομαι τους Ελληνοκύπριους δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο από το ό,τι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω περάσει ως στρατιωτικός σε πολεμικά πλοία υπερασπιζόμενος τη σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου πάντα έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου αν χρειαστεί στη δύσκολη στιγμή και γι αυτό και έχω παρασημοφορηθεί απ' την πατρίδα. Απ' όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στεναχώρησα αλλά δυστυχώς το ερμήνευσαν λάθος. Παρ' όλα αυτά λόγω της παρεξήγησης αυτής και της διάστασης που πήρε το θέμα αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κύπριους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι γιατί όλο αυτό με πίκρανε. Σας ευχαριστώ όλους. Παντελής Παντελίδης».

    [07] Γ.Μουζάλας: Το κλείσιμο των συνόρων με τα Βαλκάνια θα προκαλούσε μείζονα κρίση στην Ελλάδα

    Ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας δήλωσε πως το κλείσιμο των συνόρων με τα Βαλκάνια θα προκαλούσε μια "μείζονα ανθρωπιστική κρίση" στην Ελλάδα και δεν θα σταματούσε την εισροή μεταναστών.

    Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε στην γερμανική οικονομικη εφημερίδα "Handelsblatt" ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν να έρχονται πρόσφυγες είναι να μπει ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να εργασθεί για τον σκοπό αυτό καθώς και για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία.

    "Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα βοηθήσει", δήλωσε σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα, λίγο πριν αρχίσει η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με την προσφυγική κρίση να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

    Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις που θα είχε το κλείσιμο των συνόρων της ΕΕ με τα Βαλκάνια, ο κ. Μουζάλας δήλωσε: "Αν έκλεινε τώρα ένα σύνορο, αυτό θα προκαλούσε μείζονα ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα".

    [08] Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο τελωνείο του Προμαχώνα

    Άκαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας στο τελωνειακό φυλάκιο του Προμαχώνα, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με το μπλόκο των Ελλήνων αγροτών και το αντι-μπλόκο από την πλευρά των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών, που έχουν κλείσει τη διέλευση προς τη βουλγαρική πλευρά.

    Στη μόλις 15 λεπτών συνάντηση των δύο διαπιστώθηκε η αδυναμία κοινής συμφωνίας. Μάλιστα, κατά τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βούλγαρος αξιωματούχος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του, επειδή -όπως είπε- από ελληνικής πλευράς δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, που προέβλεπαν άνοιγμα του δρόμου στην ελληνική πλευρά για τη διέλευση των αυτοκίνητων.

    Ο κ. Μωυσιάδης υπογράμμισε ότι οι Έλληνες αγρότες υποσχέθηκαν πως θα ανοίγουν τον δρόμο για τέσσερις ώρες κάθε μέρα, ενώ οι Βούλγαροι οδηγοί ζητούσαν επιτακτικά να διαλυθούν τα μπλόκα για να υπάρχει ανεμπόδιστη κυκλοφορία των αυτοκίνητων, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και από τα δυο μέρη, καθώς η οικονομική ζημία που προκαλείται είναι τεράστια.Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η στάση των αγροτών παραμένει αδιάλλακτη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συζήτησης για εκτόνωση της κατάστασης στο τελωνείο του Προμαχώνα.

    [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στην ΕΒΖ Ορεστιάδας, αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων

    Συγκέντρωση στην ΕΒΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης) Ορεστιάδας πραγματοποιούν σήμερα οι αγρότες της Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης, η σημερινή κινητοποίηση γίνεται σε συμπαράσταση των τευτλοπαραγωγών που παραμένουν απλήρωτοι ενώ έχουν καταβάλει ήδη ΦΠΑ 20% όπως υποχρεούνταν στην εφορία. «Δυστυχώς είναι κοροϊδία αυτό που συμβαίνει, ενώ είναι απλήρωτοι τους καλούν να ξανασπείρουν τεύτλα» σημειώνει. Αναφορικά με την προοπτική συνομιλίας με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μαργαριτίδης επανέλαβε πως «παραμένουμε στα μπλόκα, δεν συζητάμε με κανέναν έως ότου αποσυρθούν τα μέτρα», ενώ κατήγγειλε ότι το μπλόκο Ορεστιάδας συμπεριλήφθηκε, χωρίς την έγκρισή τους, στον κατάλογο των μπλόκων που προτίθενται να συνομιλήσουν με την κυβέρνηση. «Βάλαν και το δικό μας μπλόκο, χωρίς την έγκρισή μας και χωρίς να συμφωνήσουμε. Στη Νίκαια είχαμε συμφωνήσει σε μία κοινή γραμμή και τώρα κάποιοι προσπαθούν να παίξουν» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Παράλληλα, κλειστός ανά διαστήματα θα είναι ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων.

    Στο μεταξύ, αμετακίνητο παραμένει το μπλόκο στο τελωνείο των Κήπων χωρίς την πιθανότητα και σήμερα ολιγόωρου ανοίγματος για την αποσυμφόρηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό έδαφος με τα σταματημένα φορτηγά να σχηματίζουν ουρά 7 χιλιομέτρων. Ωστόσο, τόσο οι αγρότες του νοτίου Έβρου όσο και το μπλόκο του Διδυμοτείχου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο διαλόγου με τον πρωθυπουργό, εφόσον γίνει αποδεκτό οι συνομιλίες να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των αιτημάτων που θέτουν.

    Τέλος, αδιαπέραστο παραμένει από τις 8 χθες το πρωί έως και τώρα το αντι-μπλόκο των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο και ειδικότερα στο συνοριακό σημείο διέλευσης Ορμενίου. Ο αποκλεισμός εισόδου και εξόδου αφορά το σύνολο των οχημάτων, αποτελεί σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «αντίποινα» στα μπλόκα του Έβρου, ενώ δεν έχει προσδιορισθεί μέχρι στιγμής η διάρκειά του. Στο πρώτο 24ωρο του αποκλεισμού ο αριθμός των «εγκλωβισμένων» φορτηγών στην περιοχή του Ορμενίου ανέρχεται περίπου στα 150.

    [10] Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η ανάπτυξη στρατού στα σύνορα, για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών

    Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την ανάπτυξη του στρατού στα σύνορα της χώρας για τη διαχείριση της μεταναστευτικής ροής προς τη Βουλγαρία, χώρα με χερσαία σύνορα μήκους 260 χιλιομέτρων με την Τουρκία.

    Ο βουλγαρικός στρατός, ο οποίος μέχρι σήμερα περιορίζεται σε έναν επιμελητειακό ρόλο στα βουλγαρικά σύνορα, θα μπορεί να περιπολεί στο πλευρό της αστυνομίας, σύμφωνα με νέο νόμο που υιοθετήθηκε με πλειοψηφία 156 επί 240 ψήφων.

    Η Βουλγαρία έχει αναπτύξει δύναμη 1.000 αστυνομικών στα σύνορά της με την Τουρκία, όπου υπάρχει φράκτης μήκους 30 χιλιομέτρων. Οπως στη Σλοβενία και την Αυστρία, ο στρατός θα μπορεί στο εξής να συνδράμει τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το κείμενο που θα αποτελέσει αντικείμενο δεύτερης ανάγνωσης.

    Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τον περασμένο χρόνο μέσω της Βουλγαρίας προς την δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Η Σόφια φοβάται ότι τμήμα του κυρίως κύματος που περνά σήμερα μέσω της Ελλάδας, θα μετακινηθεί προς το έδαφός της (μέσω χερσαίων δρόμων από την Τουρκία) εξαιτίας της αύξησης των ελέγχων στο Αιγαίο.

    [11] Τους Κούρδους του PKK και του YPG βλέπει πίσω από την επίθεση, ο Νταβούτογλου

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της χθεσινής επίθεσης αυτοκτονίας με αυτοκίνητο στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι την επίθεση έκανε μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).Ο Νταβούτογλου γνωστοποίησε ότι έγιναν εννέα συλλήψεις μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του YPG με μέλη του PKK στην Τουρκία.Παράλληλα, τόνισε ότι η χθεσινή βομβιστική επίθεση αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι της Συρίας που στελεχώνουν το YPG, αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, δήλωσε επίσης, ότι αναμένει τη συνεργασία των συμμάχων της χώρας τους, εκτός του YPG.

    Παράλληλα, τουρκικές πηγές ανακοίνωσαν ότι επτά μέλη των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση κατά στρατιωτικής φάλαγγας στην νοτιοανατολική Τουρκία.Στο μεταξύ, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ στη διάρκεια της νύχτας, ώρες μετά, τη βομβιστική επίθεση που έγινε στην Άγκυρα χθες τη νύχτα, με συνέπεια το θάνατο 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχτηκε δίπλα σε λεωφορεία που μετέφεραν στρατιωτικούς, κοντά στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια.

    Η επίθεση, είναι η τελευταία, μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν το 2015, την ευθύνη για τις περισσότερες από τις οποίες, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση αυτή, πραγματοποιήθηκε ενώ η Τουρκία εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο με τη γειτονική Συρία και παράλληλα προσπαθεί ν΄αντιμετωπίσει ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα πολεμικής βίας, των τελευταίων δεκαετιών στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο.Η Τουρκία συμμετέχει σε διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, ενώ τις τελευταίες ημέρες βομβαρδίζει τους Κούρδους μαχητές στα βόρεια της Συρίας.

    Διαβάστε επίσης: Συριακής καταγωγής ο βομβιστής της Άγκυρας, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα

    [12] ΝΔ: Η κυβέρνηση στραγγάλισε την πραγματική οικονομία και επανέφερε την ύφεση

    Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί πως «έβαλε φόρους και μείωσε τα έσοδα», εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για τα φορολογικά έσοδα του 2015.

    Σε δήλωσή τους, ο δυντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, τονίζουν πως η κυβέρνηση στραγγάλισε την πραγματική οικονομία, και επανέφερε τη χώρα στην ύφεση.

    Στη ΝΔ επισημαίνουν πως τα συνολικά φορολογικά έσοδα μειώθηκαν σημαντικά έναντι του 2014, ενώ παρουσίασαν και σημαντική υστέρηση, περίπου 3 δισ. ευρώ, έναντι των στόχων που είχαν τεθεί στον Προϋπολογισμό του 2015

    [13] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στην ατζέντα Brexit και προσφυγική κρίση

    Το Brexit και η προσφυγική κρίση είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται σήμερα και αύριοστις Βρυξέλλες.

    «Τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και θα παραμείνουν στην Ελλάδα», ανέφερε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, αποκλείοντας εκ νέου οποιοδήποτε σενάριο αποπομπής ή απομόνωσης της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

    «Δεν υπάρχει σχέδιο Α, Β ή Γ. Υπάρχει μόνο μία στρατηγική για το προσφυγικό και αυτή είναι η συνεργασία με την Τουρκία, έτσι ώστε να λειτουργήσει το κοινό Σχέδιο Δράσης. O αποκλεισμός της Ελλάδας δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματά μας», ξεκαθάρισε η ίδια πηγή. Ωστόσο αποδέχτηκε ότι το ζήτημα της ενεργοποίησης του άρθρου 26 του Κώδικα Σένγκεν είναι πιθανό να τεθεί στο τραπέζι, καθώς μόνο έτσι η Γερμανία και η Αυστρία θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και μετά τον Μάιο.

    Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκετα από χθες στη βελγική πρωτεύουσα, όπου έχει σειρά επαφών μεΕυρωπαίους αξιωματούχους.Το απόγευμα ο κ. Τσίπραςθασυμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αύριοΠαρασκευή,θα λάβει μέρος καιστη δεύτερη συνεδρίαση.

    Διαβάστε επίσης: Γιούνκερ προς Τσίπρα: Κάνετε καλή δουλειά για το προσφυγικό

    Ακυρώθηκε η σύνοδος των «11» στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό

    [14] Η Ίνγκε Ντέκερ διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου

    Μία συνηθισμένη εξέταση ρουτίνας αλλάζει τη ζωή της Ίνγκε Ντέκερ, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική κολυμβητική ομοσπονδία. H 30χρονη Ολυμπιονίκης περιμένει πλέον να υποβληθεί σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει θεραπεία.

    «Επί τρία χρόνια με απασχολούσαν μόνο οι Ολυμπιακοί του Ρίο και ξαφνικά έμαθα αυτό. Ξαφνικά καταλαβαίνεις πως όλα στη ζωή είναι σχετικά. Χρειάζομαι κάποιες μέρες για να συνηθίσω τα νέα, αλλά είμαι αισιόδοξη για το μέλλον. Κοιτάζω θετικά και θα δώσω όλη μου την προσοχή στη θεραπεία μου. Δεν έχω βγάλει πάντως από το μυαλό μου τους Αγώνες του Ρίο» δήλωσε η Ντέκερ, η οποία αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης με την ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο της Ολλανδίας το 2008 στο Πεκίνο.

    [15] Χωρίς Ρούνεϊ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για δύο μήνες

    Σημαντικό πλήγμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Γουέιν Ρούνεϊ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στους συνδέσμους του γονάτου και υπολογίζεται πως θα μείνει εκτός δράσης μέχρι και δύο μήνες. Εκτός από το πρόβλημα στη Μάντσεστερ, ο βρετανικός Τύπος εκφράζει ανησυχία πως ο 30χρονος διεθνής επιθετικός θα είναι ανέτοιμος ν' αγωνιστεί με την εθνική Αγγλίας στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας, όπου τα «τρία λιοντάρια» προκρίθηκαν με το απόλυτο από τα προκριματικά της διοργάνωσης.

    [16] Μπαρτσελόνα: Τα γκολ «ορόσημα» του Λιονέλ Μέσι

    Συνεχίζει να «μαγεύει» ο Λιονέλ Μέσι και να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τα 300 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα (301) με τα δύο που πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Σπόρτινγκ Χιχόν με 3-1.

    Όλα αυτά σε 334 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, όλες με την φανέλα της «Μπάρτσα» από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2004 σε ηλικία 17 ετών.

    Ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο... σημαδιακά γκολ στην καριέρα του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο, αρχής γενομένης από το «παρθενικό» του εναντίον της Αλμπαθέτε τον Μάιο του 2005...

    1η Μαΐου 2005 -Γκολ... νούμερο 1

    Δύο μήνες πριν κλείσει τα 18 του χρόνια ήρθε το πρώτο γκολ του Μέσι εναντίον της Αλμπαθέτε. Ο Αργεντινός πήρε την πάσα από τον Ροναλντίνιο και με έξυπνο τελείωμα «άνοιξε λογαριασμό». Γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 February 2016 - 11:33:05 UTC