Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ελεύθερη διέλευση προς την Αθήνα των αγροτικών αυτοκινήτων, ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης από τον Ν. Τόσκα
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν
  • [03] Στα διόδια των Αφιδνών τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας
  • [04] Β. Ντομπρόβσκις: Το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης
  • [05] Η εφημερίδα The Independent σταματά την έκδοσή της σε χαρτί και γίνεται 100% ψηφιακή
  • [06] Η διεθνούς φήμης βιολονίστα Τιάνγουα Γιανγκ στο Μέγαρο Μουσικής
  • [07] Πρ. Παυλόπουλος: «Κορυφαία η θυσία» των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού
  • [08] Την ελεύθερη διέλευση προς την Αθήνα των αγροτικών αυτοκινήτων, ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης από τον Ν. Τόσκα
  • [09] Εξυπηρετούν σκοπιμότητες όσοι αμφισβητούν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα για τον αριθμό των καναλιών
  • [10] Οι κορυφαίοι αθλητές στο ΣΕΦ για το Παννελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου
  • [11] Χωρίς νίκη η Λέστερ στην έδρα της Αρσεναλ τα τελευταία 40 χρόνια

  • [01] Την ελεύθερη διέλευση προς την Αθήνα των αγροτικών αυτοκινήτων, ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης από τον Ν. Τόσκα

    Να ανοίξουν οι δρόμοι για την προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα, ζήτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ κατήγγειλε στον κ. Τόσκα «την αυταρχική δράση των ΜΑΤ από το πρωί εναντίον των αγροτών και την αυθαίρετη και αυταρχική κυβερνητική απόφαση να κλείσουν οι δρόμοι για τη διέλευση των αγροτικών αυτοκινήτων με κατεύθυνση την Αθήνα». Τέτοιου είδους αποφάσεις, τόνισε, ρίχνουν λάδι στη φωτιά και εξαγριώνουν δικαιολογημένα τον αγροτικό κόσμο, ενώ «εξυπηρετούν μόνο αυταρχικούς και παράλογους περιορισμούς για τη παρεμπόδιση της αγροτικής συγκέντρωσης στην Αθήνα».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε «την άμεση άρση των παράλογων αυταρχικών περιορισμών και την ελεύθερη διέλευση προς την Αθήνα των αγροτικών αυτοκινήτων, μαζί με την άρση όλων των αυταρχικών αστυνομικών μέτρων και των περιορισμών στην κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία έχουν καταστήσει την πρωτεύουσα αστυνομοκρατούμενη, χωρίς προηγούμενο, πόλη».

    [02] Δ. Αβραμόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με δημοσιεύματα που επαναφέρουν θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε:

    «Σήμερα το Συμβούλιο υιοθέτησετις συστάσεις για να βελτιωθούν οι ελλείψεις και αδυναμίες στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας ?που είναι και τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν.

    Από τη στιγμή που διαπιστώθηκαν αυτές οι αδυναμίες ξεκίνησε μια διαδικασία -η οποία αποβαίνει στη προστασία της ζώνης Σένγκεν μέσω της εφαρμογής των κανόνων. Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στο άρθρο "26" βάσει του οποίου θα μπορεί να ληφθεί απόφαση για να συνεχίσουν να ισχύουν οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ χωρών Σένγκεν, όπως συμβαίνει ήδη στη Γερμανία και στην Αυστρία για παράδειγμα.

    Δεν προβλέπεται αποβολή από τη ζώνη Σένγκεν. Αντί να εστιάζουμε στη κινδυνολογία, μπορούμε να διαπιστώσουμε τα θετικά βήματα στα οποία κάνουν αναφορά και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Επιτροπής. Υπάρχει σαφής επιτάχυνση από την ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες που σχετίζονται και με τη μεταναστευτική πίεση. Όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό: να αποκατασταθεί η ομαλή και η πλήρης λειτουργία της ζώνης Σένγκεν και να διαφυλαχθεί η ελεύθερη μετακίνηση».

    [03] Στα διόδια των Αφιδνών τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας

    Τα διόδια των Αφιδνών μόλις πέρασαν δεκαεπτά τρακτέρ αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, τα οποία συνοδεία της αστυνομίας θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Αθήνας, μετά σχετική συμφωνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπροσώπων των αγροτών.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση των αγροτών προκειμένου να λάβουν μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί παραγωγοί αλλά και εργαζόμενοι κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

    Υπενθυμίζεται ότι συγκεντρώσεις για τις 5.00 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, και ακολούθως θα πραγματοποιηθούν πορείες με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος.

    [04] Β. Ντομπρόβσκις: Το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης

    «Το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις ερωτηθείς σχετικά με το χτεσινό άρθρο του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

    «Οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές είναι σε εξέλιξη σε σχέση, για παράδειγμα, με τα στοιχεία για τη δημοσιονομική προσπάθεια. Οι θεσμοί αξιολογούν αυτά τα στοιχεία με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο, όταν υιοθετούσαμε το Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης και η συνεργασία είναι στενή», δήλωσε ο Β. Ντομπρόβσκις. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει πλήρως, συμπεριλαμβανόμενης της οικονομικής βοήθειας, στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ κατέληξε λέγοντας πως όσο οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, είναι «αδύνατο να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες».

    [05] Η εφημερίδα The Independent σταματά την έκδοσή της σε χαρτί και γίνεται 100% ψηφιακή

    Η βρετανική εφημερίδα The Independent, η κυκλοφορία της οποίας βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια σε ελεύθερη πτώση, σταματά την έκδοσή της σε χαρτί και από τις 26 Μαρτίου γίνεται 100% ψηφιακή, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδιοκτήτης της.

    "Η βιομηχανία του Τύπου αλλάζει και η αλλαγή αυτή άρχισε από τους αναγνώστες. Μας δείχνουν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Εβγκένι Λεμπέντεφ.

    Η εφημερίδα είχε ιδρυθεί το 1986 από μια ομάδα δημοσιογράφων. Στις καλύτερες εποχές της η κυκλοφορία της έφθανε τις 400.000 φύλλα, όμως εδώ και καιρό έχει περιοριστεί σε λίγο περισσότερο από το ένα δέκατο του αριθμού αυτού. Η κυκλοφορία της βρίσκεται έτσι μακράν πίσω από εκείνη ταμπλόιντ εφημερίδων όπως η Sun ή η Daily Mail, καθώς και των Times, Guardian και Daily Telegraph.

    [06] Η διεθνούς φήμης βιολονίστα Τιάνγουα Γιανγκ στο Μέγαρο Μουσικής

    Στην Αθήνα επιστρέφει η διεθνούς φήμης Κινέζα σολίστ του βιολιού Τιάνγουα Γιανγκ, η οποία είχε συμπράξει πέρυσι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για το Κοντσέρτο του Τσαϊκόφσκι, για να αναμετρηθεί, αυτή τη φορά, με ένα ακόμα απαιτητικό έργο του βιολιστικού ρεπερτορίου: Το Κοντσέρτο του Μπέντζαμιν Μπρίτεν.

    Το επικό «Κοντσέρτο», όπως και η «Έβδομη Συμφωνία» του Μπετόβεν και η «Εισαγωγή, σκέρτσο και φινάλε» του Σούμαν, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η ΚΟΑ την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή.

    Ο Άγγλος Μπέντζαμιν Μπρίτεν είχε στις αποσκευές του το ημιτελές, ακόμα, τότε, Κοντσέρτο για βιολί, στο ταξίδι που έκανε τον Μάιο του 1939 προς το Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ, προκειμένου να εγκατασταθεί μονίμως εκεί, μακριά από την Ευρώπη, τον πόλεμο που πλησίαζε απειλητικά και τον καλλιτεχνικό συντηρητισμό της χώρας του. Το έργο -το φινάλε του οποίου είναι ουσιαστικάένα ρέκβιεμ για τα θύματα τουΙσπανικού Εμφυλίου, που είχε έντονα απασχολήσει και συγκλονίσει τον (αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων) συνθέτη- ολοκληρώθηκε στη νέα του πατρίδα, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Το Κοντσέρτο εκτελέστηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 1940 από τον Ισπανό βιολονίστα Αντόνιο Μπρόσα και τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, υπό τη διεύθυνση του Τζον Μπαρμπιρόλι.

    [07] Πρ. Παυλόπουλος: «Κορυφαία η θυσία» των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού

    Τη βαθύτατη οδύνη του εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον χαμό των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικό, μέλη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες στην Κίναρο.

    «Τρεις γενναίοι Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού έπεσαν υπέρ Πατρίδος, στον βωμό υπεράσπισης της Εθνικής μας Άμυνας. Αυτή η κορυφαία θυσία τους ας είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω, εκ μέρους όλου του Ελληνικού Λαού, βαθύτατη οδύνη αλλά και αμέριστη συμπαράσταση. Αιωνία η μνήμη τους».

    [08] Την ελεύθερη διέλευση προς την Αθήνα των αγροτικών αυτοκινήτων, ζήτησε ο Π. Λαφαζάνης από τον Ν. Τόσκα

    Να ανοίξουν οι δρόμοι για την προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα, ζήτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ κατήγγειλε στον κ. Τόσκα «την αυταρχική δράση των ΜΑΤ από το πρωί εναντίον των αγροτών και την αυθαίρετη και αυταρχική κυβερνητική απόφαση να κλείσουν οι δρόμοι για τη διέλευση των αγροτικών αυτοκινήτων με κατεύθυνση την Αθήνα». Τέτοιου είδους αποφάσεις, τόνισε, ρίχνουν λάδι στη φωτιά και εξαγριώνουν δικαιολογημένα τον αγροτικό κόσμο, ενώ «εξυπηρετούν μόνο αυταρχικούς και παράλογους περιορισμούς για τη παρεμπόδιση της αγροτικής συγκέντρωσης στην Αθήνα».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε «την άμεση άρση των παράλογων αυταρχικών περιορισμών και την ελεύθερη διέλευση προς την Αθήνα των αγροτικών αυτοκινήτων, μαζί με την άρση όλων των αυταρχικών αστυνομικών μέτρων και των περιορισμών στην κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία έχουν καταστήσει την πρωτεύουσα αστυνομοκρατούμενη, χωρίς προηγούμενο, πόλη».

    [09] Εξυπηρετούν σκοπιμότητες όσοι αμφισβητούν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα για τον αριθμό των καναλιών

    Την ευρωπαϊκή πραγματικότητα σχετικά με τον αριθμό των ιδιωτικών καναλιών παραθέτει η κυβέρνηση, παραπέμποντας σε επίσημα ευρωπαϊκά ντοκουμέντα, προκειμένου βάσει αυτής να καταδείξει το στρεβλό μοντέλο το οποίο αναπτύχθηκε στην Ελλάδα.

    Ως προς αυτό, κυβερνητικοί κύκλοι παραθέτουν στοιχεία για τον αριθμό των ιδιωτικών καναλιών στις ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία απαρτίζονται από ντοκουμέντα της βάσης δεδομένων MAVISE η οποία αναπτύχθηκε και ανανεώνεται από το European Audiovisual Observatory, του Συμβουλίου της Ευρώπης, και τα οποία κατατέθηκαν και στα πρακτικά της Βουλής στη χτεσινή διαδικασία.

    Στη βάση αυτών των «επίσημων και προσβάσιμων σε όλους» ντοκουμέντων, οι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «όποιοι επιχειρούν να τα αμφισβητήσουν, επικαλούμενοι στοιχεία μη συγκρίσιμα και χωρίς καμία πηγή, εξυπηρετούν προφανείς σκοπιμότητες».

    Ειδικότερα, αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν 2-6 ιδιωτικά κανάλια, αντί των 8 που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ότι σε χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό, ΑΕΠ και διαφημιστική αγορά (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία) λειτουργούν 5-6 κανάλια και ότι σε χώρες ανάλογου μεγέθους με τη δική μας (Φινλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία) λειτουργούν 2-4. Εξαίρεση συνιστά η Ιταλία που αναπτύχθηκε με βάση το ιδιότυπο Μπερλουσκονικό μοντέλο. (Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας)

    Πρόκειται για στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά τη χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας που άνοιξε το δρόμο για τη διενέργεια διαγωνισμού χορήγησης αδειών στα ιδιωτικά κανάλια, «τερματίζοντας μια 25ετή περίοδο ανομίας».

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η βάση δεδομένων MAVISE είναι προσβάσιμη από κάθε ενδιαφερόμενο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mavise.obs.coe.int/ και ότι ασφαλώς, τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή, ξεκάθαρα αναφέρουν την πηγή τους.

    Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεδομένου ότι ορισμένες χώρες κινήθηκαν προς άλλες τεχνολογικές κατευθύνσεις (π.χ. καλωδιακή τηλεόραση), με συνέπεια οι περιπτώσεις τους να μην είναι συγκρίσιμες με την Ελλάδα, οι σταθμοί που καταμετρήθηκαν προκειμένου να υπάρχει τεκμήριο συγκρισιμότητας με τον διαγωνισμό που θα διενεργηθεί στη δική μας χώρα, είναι:

    -Ιδιωτικοί σταθμοί.

    -Εθνικής εμβέλειας.

    -Ελεύθερης πρόσβασης.

    -Γενικού περιεχομένου.

    -Εκπέμπουν μέσω επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (DTT).

    -Δεν είναι συνδρομητική τηλεόραση, δεν είναι δορυφορική, δεν είναι διαδικτυακή, δεν είναι περιφερειακά ή τοπικά κανάλια.

    «Πολύ απλά, μιλάμε για κανάλια αντίστοιχα με αυτά που "μπαίνουν" σήμερα σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό», επισημαίνουν.

    Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως «αυτή είναι η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία προκύπτει από επίσημα ντοκουμέντα». «Και δείχνει ξεκάθαρα», συνεχίζουν, «το στρεβλό μοντέλο το οποίο αναπτύχθηκε στην Ελλάδα, όπου -σε μια διαφημιστική αγορά που έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια από τα 600 εκατ. ευρώ ετησίως στα 150 εκατ. ευρώ- λειτουργούν 8 κανάλια, τα οποία συσσωρεύουν ζημίες και δανειακές υποχρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ». «Και καλλιεργούν το τρίγωνο της διαπλοκής "κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί", ασκώντας πιέσεις ώστε να επιβιώσουν με πλάγιους τρόπους και όχι από αυτή καθαυτή τη λειτουργία τους», προσθέτουν.

    Οι πηγές της κυβέρνησης καταλήγουν σημειώνοντας πως «αυτά λένε τα επίσημα ντοκουμέντα, που είναι προσβάσιμα σε όλους» και πως «όποιοι επιχειρούν να τα αμφισβητήσουν, επικαλούμενοι στοιχεία μη συγκρίσιμα και χωρίς καμία πηγή, εξυπηρετούν προφανείς σκοπιμότητες».

    [10] Οι κορυφαίοι αθλητές στο ΣΕΦ για το Παννελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

    Η κορυφαία διοργάνωση κλειστού στίβου εντός συνόρων θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα συγκεντρώσει τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων αθλητών της χώρας, ορισμένοι εκ των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 862 αθλητές και αθλήτριες και δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες-γυναίκες, αλλά και έφηβοι-νεάνιδες, παίδες-κορασίδες.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει πλήρες αφιέρωμα στη διοργάνωση, που είναι η 30η και για 22η χρονιά θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (έγιναν εκεί τα πρωταθλήματα από το 1986 μέχρι το 2002 και από το 2012 μέχρι το 2016), ενώ άλλα 8 χρόνια διεξήχθη στο στάδιο της Παιανίας (2004-2011). Η μοναδική χρονιά που δεν έγινε το Πανελλήνιο κλειστού ήταν το 2003, όταν η Παιανία ήταν υπό κατασκευή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και το ΣΕΦ είχε κλείσει για ανακατασκευή.

    [11] Χωρίς νίκη η Λέστερ στην έδρα της Αρσεναλ τα τελευταία 40 χρόνια

    Αν υπάρχει μία ομάδα που να φοβίζει τη Λέστερ, αυτή είναι η Αρσεναλ. Την Κυριακή στο «Εμιρεϊτς» διεξάγεται το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις «Αλεπούδες» που έχουν αποκτήσει οπαδούς σε όλη την υφήλιο με τα κατορθώματά τους και τους «κανονιέρηδες» που «διψούν» για το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 12 χρόνια.

    Η εκπληκτική πορεία της Λέστερ που κορυφώθηκε με το εκκωφαντικό 3-1 επί της Σίτι στο Μάντσεστερ, έχει εκτοξεύσει στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του Ρανιέρι που (είναι φυσιολογικό να) νοιώθουν ανίκητοι. Η μοναδική ομάδα που αμφισβητεί το συναίσθημα αυτό είναι η Αρσεναλ, εναντίον της οποίας η Λέστερ έχει γευτεί μόνο μία νίκη τα τελευταία 30 χρόνια και καμία τα τελευταία 20! Ακόμα και στον α΄ γύρο της φετινής Premiership, οι Λονδρέζοι πέρασαν θριαμβευτικά από το Λέστερ με 5-2, την ευρύτερη ήττα που έχουν γνωρίσει οι «Αλεπούδες» τα τελευταία χρόνια.

    Ενθουσιασμός εναντίον παράδοσης, λοιπόν. Εδώ και 30 χρόνια, η Λέστερ δείχνει να τα χάνει όταν αντίπαλός της είναι η Αρσεναλ, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν κάποιες «αναλαμπές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 February 2016 - 15:32:44 UTC