Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tο προσφυγικό αφορά τις 28 χώρες της ΕΕ τόνισαν ο Αλ. Τσίπρας και η Λ. Μπολντρίνι
  • [02] Στις 22 Απριλίου το συνέδριο της ΝΔ
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας
  • [04] Π. Τόμσεν: Δύσκολες αποφάσεις εν όψει για την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της
  • [05] Κομισιόν: Οι θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφωνήθηκε
  • [06] Ακροδεξιά στοιχεία προκάλεσαν τα επεισόδια στο Χαϊδάρι, δηλώνει ο Νίκος Τόσκας
  • [07] Παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
  • [08] Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στην καγκελάριο Μέρκελ για το προσφυγικό
  • [09] Τζ. Κέρι: Παύση εχθροπραξιών στη Συρία αποφάσισε η σύνοδος του Μονάχου
  • [10] Συστάσεις της Κομισιόν στην Ελλάδα για την ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
  • [11] Ο ΠΟΥ θα γνωρίζει εντός 4-8 εβδομάδων αν ο ιός Ζίκα προκαλεί μικροκεφαλία
  • [12] Ο Π. Τόμσεν ζητά διαφορετικό πρόγραμμα και οι υπόλοιποι θεσμοί εκφράζουν αντίθεση, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές
  • [13] Το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο επίκεντρό της συνάντησης του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Π. Καμμένο
  • [14] Δεν επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών τα δρομολόγια του προαστιακού
  • [15] Συνεχίζεται η προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα για το παναγροτικό συλλαλητήριο
  • [16] Όλα τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι

  • [01] Tο προσφυγικό αφορά τις 28 χώρες της ΕΕ τόνισαν ο Αλ. Τσίπρας και η Λ. Μπολντρίνι

    Κοινό μήνυμα ότι το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που αφορά τις 28 χώρες της Ευρώπης, συνολικά, ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό που πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και όχι να βαραίνει μόνο ή κυρίως τους ώμους της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας, έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

    Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και πως μία παράμετρος που δυσκολεύει την κατάσταση είναι η συντηρητική συμπεριφορά που υπάρχει (στην Ευρώπη) και οι ακροδεξιές δυνάμεις που αυξάνονται, συνεπώς πρόκειται και για μία πολιτική μάχη. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο φόβος του είναι πως εάν συνεχίσουμε χωρίς πρωτοβουλίες, τότε υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε σε δύσκολες συνθήκες.

    Η κ. Μπολντρίνι υπογράμμισε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει το προσφυγικό. Αλλά, όπως, ανέφερε, είμαστε μία οικογένεια 28 χωρών και υποτίθεται ότι πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι τις ευθύνες μας. «Αυτό είναι ένα θέμα που εσείς αναδεικνύετε ξεκάθαρα» επεσήμανε.

    [02] Στις 22 Απριλίου το συνέδριο της ΝΔ

    Στις 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, το συνέδριο της ΝΔ, μετά την απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να υπάρξει επίσπευση της διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι.

    [03] Γ. Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας

    «Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ο υπουργός κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε πως σκηνές όπως αυτές το πρωί, με την επιχείρηση εισβολής μαγκουροφόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών, και προσέθεσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τους αγρότες που είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν σε διάλογο για τις βέλτιστες λύσεις.

    «Καλέσαμε όλους σε ανοιχτή συζήτηση και διάλογο. Προϋπόθεση για τον διάλογο είναι έρθουν. Έχουμε πάρει αιτήματα από συγκεκριμένα μπλόκα και θα τα συζητήσουμε. Προϋπόθεση του διαλόγου όμως είναι να καθίσουν οι δύο πλευρές γύρω από ένα τραπέζι. Είμαι βέβαιος ότι οι αγρότες θα έρθουν. Γιατί οι αγρότες δεν είναι οι μαγκουροφόροι που επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής. Και αυτοί αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών», είπε ο υπουργός Εργασίας.

    [04] Π. Τόμσεν: Δύσκολες αποφάσεις εν όψει για την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της

    Όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς την ελάφρυνση του, και από την άλλη μεριά, όσες ελαφρύνσεις του χρέους και να γίνουν δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα χωρίς μεταρρυθμίσεις, αναφέρει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ο Πόλ Τόμσεν, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

    Ο κ. Τόμσεν τονίζει ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα πρέπει να πάρουν δύσκολες πολιτικές αποφάσεις στους επόμενους μήνες, ώστε να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα που θα είναι βιώσιμο και τα νούμερα θα βγαίνουν.

    Ο κ. Τόμσεν αναφέρει ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα παραμένουν σε γενναιόδωρα επίπεδα και ότι οι δαπάνες του ελληνικού προϋπολογισμού για τη χρηματοδότησή τους, που φθάνουν το 10% του ΑΕΠ, δεν είναι βιώσιμες. Τα περιθώρια, σημειώνει, για την προστασία των συνταξιούχων με τη λήψη άλλων μέτρων είναι πολύ περιορισμένα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών έχει ήδη μειωθεί δραστικά και οι φορολογικοί συντελεστές είναι υψηλοί.

    Η Ελλάδα χρειάζεται, προσθέτει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ένα σύγχρονο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας που να είναι μεσοπρόθεσμα βιώσιμο. Αναφέρει, επίσης, ότι το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να εργαστεί με το συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του χρέους που μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της.

    [05] Κομισιόν: Οι θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφωνήθηκε

    Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Πμράιτχαρτ.

    Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζητά περικοπή συντάξεων, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο».

    [06] Ακροδεξιά στοιχεία προκάλεσαν τα επεισόδια στο Χαϊδάρι, δηλώνει ο Νίκος Τόσκας

    Ακροδεξιά και ειδικότερα "χρυσαυγίτικα στοιχεία" προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια νωρίτερα στο Χαϊδάρι, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Ο ίδιος, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο αγροτικός κόσμος θα απομονώσει τα στοιχεία αυτά και θα διεκδικήσει ειρηνικά τα αιτήματά του.

    [07] Παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

    Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα και ήδη πριν λίγη ώρα έφτασαν στην πλατεία Βάθη και παραγωγοί από την Πελοπόννησο. Στην περιοχή, όπου βρίσκεται και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επικρατεί ατμόσφαιρα τεταμένης ηρεμίας, ενώ νωρίτερα αγρότες απομόνωσαν ομάδα νεαρών, η οποία επιχείρησε να δημιουργήσει σκηνικό έντασης. Εν τω μεταξύ στην πλατεία Συντάγματος έχουν ήδη στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον επί διήμερο. Νωρίτερα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Βάθη, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να απωθήσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Τα ΜΑΤ τούς απομάκρυναν με χρήση χημικών και λίγο αργότερα οι αγρότες, από την πλευρά τους, άρχισαν να πετούν ξύλα, σίδερα, ενώ από τη ρίψη αντικειμένων έσπασαν τα τζάμια του πρώτου ορόφου του υπουργείου. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη ενώ έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

    Η κατάσταση εκτονώθηκε με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας

    [08] Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στην καγκελάριο Μέρκελ για το προσφυγικό

    Τον αμερικανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζορτζ Κλούνεϊ, τη σύζυγό του Αμάλ και τον Πρόεδρο της Οργάνωσης "Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης" και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δέχθηκε η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπός της Κριστιάνε Βιρτς, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους πιθανές δράσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    Χθες ο κ. Κλούνεϊ, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, εξέφρασε την διάθεση να συναντηθεί με την κυρία Μέρκελ, "για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε" στο θέμα των προσφύγων.

    «Κοινή, ευρωπαϊκή λύση» θα επιδιώξει η Άγγ. Μέρκελ στο θέμα των συνόρων και των προσφύγων, δήλωσε η εκπρόσωπός της

    «Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή λύση» στο θέμα των συνόρων και της προσφυγικής κίνησης δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Βιρτς, απαντώντας σε ερώτηση εάν κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής είναι πιθανό να αποφασιστεί το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

    «Το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα ασχοληθεί σίγουρα με θέματα της προσφυγικής πολιτικής. Σε αυτό το πλαίσιο, η καγκελάριος έχει επανειλημμένα τονίσει- και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα γίνει σίγουρα δουλειά πάνω σε αυτό- είναι ότι χρειάζεται μία κοινή ευρωπαϊκή λύση σε αυτό το ερώτημα. Θα πρέπει να περιμένουμε τι θα βγει από εκεί. Το θέμα για την καγκελάριο είναι να βρεθεί μία κοινή ευρωπαϊκή λύση» ανέφερε η κ. Βιρτς.

    [09] Τζ. Κέρι: Παύση εχθροπραξιών στη Συρία αποφάσισε η σύνοδος του Μονάχου

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι είπε σήμερα ότι οι συμμετέχοντες σε μια διεθνή συνάντηση στο Μόναχο για τη συριακή κρίση ήρθαν σε συμφωνία να θέσουν σε εφαρμογή την "παύση των εχθροπραξιών" στη Συρία και να επεκτείνουν αμέσως την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Μιλώντας μετά από μαραθώνιες συνομιλίες οι οποίες συμπεριελάμβαναν τη Ρωσία και πάνω από δέκα χώρες, ο Κέρι είπε ότι όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο Μόναχο συμφώνησαν πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά στη Γενεύη το συντομότερο δυνατό.

    Ο αμερικανός υπουργός, ο οποίος πλαισιώνονταν από τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λάβροφ και τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών Στάφαν ντε Μιστούρα, διευκρίνησε ότι οι δεσμεύσεις που προέκυψαν από τη συνάντηση στο Μόναχο βρίσκονται μόνο "στα χαρτιά". Μαζί με τον Λάβροφ συμφώνησαν πως η "αληθινή δοκιμή" θα φανεί στο έδαφος της Συρίας από το αν αυτές οι δεσμεύσεις τηρηθούν από όλες τις πλευρές που μάχονται στη χώρα.

    [10] Συστάσεις της Κομισιόν στην Ελλάδα για την ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

    Υιοθέτησε το Συμβούλιο της ΕΕ τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αδυναμίες στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την προσφυγική κρίση.

    Η Ελλάδα έχει διορία τριών μηνών για να εφαρμόσει το πακέτο των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [11] Ο ΠΟΥ θα γνωρίζει εντός 4-8 εβδομάδων αν ο ιός Ζίκα προκαλεί μικροκεφαλία

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα γνωρίζει εντός μερικών εβδομάδων αν ο ιός Ζίκα προκαλεί μικροκεφαλία στα μωρά και το νευρολογικό σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ στους ενήλικες, όπως υποπτεύονται σε μεγάλο βαθμό οι επιστήμονες, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΠΟΥ.

    "Χρειαζόμαστε ακόμη μερικές εβδομάδες για να δείξουμε με βεβαιότητα μια αιτιότητα, αλλά η σχέση μεταξύ του Ζίκα και του Guillain-Barre είναι εξαιρετικά πιθανή", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη η Μαριπόλ Κιένι, η υποδιευθύντρια του ΠΟΥ που είναι αρμόδια για το τμήμα Συστημάτων Υγείας και Καινοτομίας.

    Υπολογίζεται ότι οι ειδικοί χρειάζονται 4 με 8 εβδομάδες για να εξακριβώσουν αν ο Ζίκα διαδραματίζει κάποιον ρόλο στην εμφάνιση μικροκεφαλίας στα βρέφη, που γεννιούνται από μητέρες που είχαν προσβληθεί από τον ιό αυτόν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και του συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ στους ενηλίκους, στους οποίους μεταδόθηκε ο ιός ο οποίος μεταφέρεται από τα κουνούπια.

    [12] Ο Π. Τόμσεν ζητά διαφορετικό πρόγραμμα και οι υπόλοιποι θεσμοί εκφράζουν αντίθεση, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές

    Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο και απευθύνεται επί της ουσίας στους υπόλοιπους θεσμούς που ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους στις απόψεις του, είναι το σχόλιο από κυβερνητικές πηγές για το άρθρο του κ. Τόμσεν, αλλά και την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

    Ειδικότερα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επικαλούνται σημερινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με το οποίο: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ».

    Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζητά περικοπή συντάξεων, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο».

    Με βάση τα παραπάνω, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, «επισημαίνεται για μια ακόμα φορά ότι σε διαδικτυακό τόπο του ΔΝΤ, ο Π. Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο. Οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο, απέχουν ριζικά από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς». Προσθέτουν δε ότι «η Ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αποδέκτης των θέσεων του Π. Τόμσεν δεν είναι η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών».

    [13] Το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο επίκεντρό της συνάντησης του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Π. Καμμένο

    Ολοκληρώθηκε έπειτα από μία ώρα και δέκα λεπτά η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Κουμουτσάκος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «έγινε ουσιαστική συζήτηση και ουσιαστική ενημέρωση για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά και τις τελευταίες σχετικές με την αντιμετώπισή του εξελίξεις».

    [14] Δεν επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών τα δρομολόγια του προαστιακού

    Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια του προαστιακού δεν επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, που πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα στον κόμβο της Αττικής Οδού προς Κορωπί και Μαρκοπούλο.

    [15] Συνεχίζεται η προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα για το παναγροτικό συλλαλητήριο

    Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα και ήδη πριν λίγη ώρα έφτασαν στην πλατεία Βάθη και παραγωγοί από την Πελοπόννησο. Στην περιοχή, όπου βρίσκεται και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επικρατεί ατμόσφαιρα τεταμένης ηρεμίας, ενώ νωρίτερα αγρότες απομόνωσαν ομάδα νεαρών, η οποία επιχείρησε να δημιουργήσει σκηνικό έντασης. Εν τω μεταξύ στην πλατεία Συντάγματος έχουν ήδη στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον επί διήμερο.

    [16] Όλα τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι

    Πανέτοιμοι ΑΕΚ και Ολυμπιακός για το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Supet League στο ΟΑΚΑ.

    Η προετοιμασία της Ένωσης ολοκληρώθηκε στα Σπάτα με τον Γκουστάβο Πογέτ να ανακοινώνει τους «19» της αποστολής. Ανάμεσά τους δεν συμπεριλαμβάνεται ο Άνταμ Τζανετόπουλος και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, ενώ απουσιάζουν οι τραυματίες Σοϊλέδης, Κορδέρο, ο τρίτος τερματοφύλακας Ηλίας Βούρας και οι νεαροί Ντούνης, Σβάρνας. Κανονικά προπονήθηκε ο Ελντερ Μπαρμπόσα και η επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα του ντέρμπι είναι πλέον δεδομένη.

    Από τη δική του πλευρά ο Ολυμπιακός, που θέλει να παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του χωρίς τους Εστεμπάν Καμπιάσο και Ερνάνι, που δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό τους. Με 18 παίκτες η αποστολή που επέλεξε ο Μάρκο Σίλβα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 February 2016 - 13:32:34 UTC