Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Τόμσεν: Δύσκολες αποφάσεις εν όψει για την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της
  • [02] Ο ηθοποιός Τζ. Κλούνεϊ θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ και με πρόσφυγες στο Βερολίνο

  • [01] Π. Τόμσεν: Δύσκολες αποφάσεις εν όψει για την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της

    Όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς την ελάφρυνση του, και από την άλλη μεριά, όσες ελαφρύνσεις του χρέους και να γίνουν δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα χωρίς μεταρρυθμίσεις, αναφέρει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ο Πόλ Τόμσεν, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

    Ο κ. Τόμσεν τονίζει ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα πρέπει να πάρουν δύσκολες πολιτικές αποφάσεις στους επόμενους μήνες, ώστε να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα που θα είναι βιώσιμο και τα νούμερα θα βγαίνουν.

    Ο κ. Τόμσεν αναφέρει ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα παραμένουν σε γενναιόδωρα επίπεδα και ότι οι δαπάνες του ελληνικού προϋπολογισμού για τη χρηματοδότησή τους, που φθάνουν το 10% του ΑΕΠ, δεν είναι βιώσιμες. Τα περιθώρια, σημειώνει, για την προστασία των συνταξιούχων με τη λήψη άλλων μέτρων είναι πολύ περιορισμένα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών έχει ήδη μειωθεί δραστικά και οι φορολογικοί συντελεστές είναι υψηλοί.

    Η Ελλάδα χρειάζεται, προσθέτει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ένα σύγχρονο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας που να είναι μεσοπρόθεσμα βιώσιμο. Αναφέρει, επίσης, ότι το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να εργαστεί με το συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του χρέους που μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της.

    [02] Ο ηθοποιός Τζ. Κλούνεϊ θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ και με πρόσφυγες στο Βερολίνο

    O διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και με αιτούντες άσυλο αύριο Παρασκευή για να συζητήσει μαζί τους για την προσφυγική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

    Με τον προβολέα στραμμένο στην προσφυγική κρίση και στην μετανάστευση άνοιξε την αυλαία του χθες το βράδυ ίσως το πλέον πολιτικοποιημένο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο, η 66η Berlinale. Ο Κλούνι,σταρ της πρεμιέρας και πρωταγωνιστής της εκτός συναγωνισμού ταινίας των Αδελφών Κοέν «'Αβε, Καίσαρ!» που άνοιξε το Φεστιβάλ, έδωσε ήδη το στίγμα με την ανακοίνωσή του για τη συνάντηση με την Μέρκελπροκειμένου, όπως είπε, να συζητήσουν «τι μπορούμε να κάνουμε» για τους πρόσφυγες.

    «Θα συναντήσω την Άγγελα Μέρκελ αύριο για να συζητήσουμε και να διαβουλευτούμε σχετικά με το ποια μηνύματα μπορούμε να στείλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε (...) για να βοηθήσουμε» δήλωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, πρωταγωνιστής της ταινίας των αδελφών Κοέν "Άβε, Καίσαρα!", με την προβολή της οποίας άνοιξε σήμερα η αυλαία της Μπερλινάλε.

    Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος τύπου της Άγγελα Μέρκελ προς το παρόν δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

    Ο Αμερικανός ηθοποιός, που είναι γνωστός για τις πολιτικές του αναζητήσεις και το ανθρωπιστικό του έργο, ιδιαίτερα στο Νταρφούρ, προσέθεσε ότι θα συναντηθεί επίσης «αύριο με πρόσφυγες».

    «Αφιέρωσα πολύ από τον χρόνο μου σε αυτές τις ερωτήσεις. Το ενδιαφέρον μου είναι καθολικό» επισήμανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

    «Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη στιγμή» τόνισε.

    «Εκτυλίσσονται πολλές καταστάσεις που επιδεινώνονται όπως όλοι μας το γνωρίζουμε κι υπάρχουν πολλές συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα και πρέπει να συνεχιστούν».

    «Πιστεύω ότι αυτές τις ιστορίες τις αφηγούνται προς το παρόν καλύτερα τα μέσα ενημέρωσης» και όχι ο κινηματογράφος, συνέχισε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστούν «κάποια χρόνια προτού το κάνουμε στις ταινίες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 February 2016 - 1:32:46 UTC