Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε τέσσερις ορίζεται ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Επικρατείας
  • [02] Εξωπραγματικά τα δίδακτρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων λέει η Σία Αναγνωστοπούλου
  • [03] Παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα
  • [04] Οι αδελφοί Κοέν με την ταινία τους «Χαίρε Καίσαρ» σηκώνουν την αυλαία της 66ης Μπερλινάλε
  • [05] Νεκροί σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις χειριστές του μοιραίου ελικοπτέρου
  • [06] Η Yahoo άρχισε τις απολύσεις

  • [01] Σε τέσσερις ορίζεται ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Επικρατείας

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

    Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για να εξορθολογισθεί η αγορά και να υπάρχουν βιώσιμα σχήματα

    «Τα κανάλια δεν έχουν άδεια. Θα προκηρυχθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για να εξορθολογισθεί η αγορά . Για να υπάρχουν βιώσιμα σχήματα με δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων, με δεδομένη τη μείωση της διαφημιστικής πίτας από τα 600 εκατ. ευρώ στα 180, θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός των καναλιών», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνοντας πως «η δική μου ευθύνη είναι να διασφαλίσω το δημόσιο συμφέρον».

    Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός, ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια τηλεοπτική άδεια.

    Τόνισε δε πως σε αντίθετη περίπτωση - μη συγχωνεύσεων - η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη και δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει το πλαφόν των εργαζομένων από 400 σε 500 ανά κανάλι.

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Πολύδωρας: Με το «νομοσχέδιο Παππά» μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των «νταβατζήδων»

    [02] Εξωπραγματικά τα δίδακτρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων λέει η Σία Αναγνωστοπούλου

    "Εξωπραγματικά" χαρακτηρίζει τα δίδακτρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων ορισμένων ΑΕΙ της χώρας, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" είπε πως το υπουργείο θα δώσει λύση στο ζήτημα, εφαρμόζοντας το άρθρο του Συντάγματος για δημόσια δωρεάν Παιδεία.

    Μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα, η κ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα οι φοιτητές δεν πληρώνουν για τα μεταπτυχιακά σε κάποια άλλα τα δίδακτρα είναι χαμηλά, αλλά σε ορισμένα -όπως είπε χαρακτηριστικά- υπάρχει ένα παράκεντρο με 60.000 φοιτητές.

    "Είναι παράκεντρο γιατί λειτουργεί έξω από το πανεπιστημιακό σύστημα" υπογράμμισε ο η κ. Αναγνωστοπούλου και αναρωτήθηκε, λέγοντας πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν ο κάθε φοιτητής πληρώνει 10 και 12.000 ευρώ.

    [03] Παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα

    Μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο προετοιμάζουν για αύριο Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

    Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα και ήδη, από χθες, αντιπροσωπεία τους έχει σειρά επαφών με μαζικούς φορείς, προκειμένου να συμπαραταχθούν στην κινητοποίηση των αγροτών. Επίσης, σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται, από τα αρμόδια υπουργεία, απάντηση στο αίτημά τους για κάθοδο 50 έως 100 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και εάν η απάντηση είναι αρνητική θα αποφασίσουν τα μπλόκα για το τι τελικά θα πράξουν. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι μία συμβολική ενέργεια» είπε ο κ. Μπούτας, προσθέτοντας πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».

    Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

    [04] Οι αδελφοί Κοέν με την ταινία τους «Χαίρε Καίσαρ» σηκώνουν την αυλαία της 66ης Μπερλινάλε

    Με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας των αδελφών Κοέν «Hail Ceaser», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 66oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου. Στοπρόγραμμα του, φιλοξενούνται μερικές από τις πιο αναμενόμενες δημιουργίες της νέας κινηματογραφικής σεζόν.

    Τρία χρόνια μετά το συγκινητικό «Inside Llewyn Davis», τα τρομερά αδέρφια της κινηματογραφικής βιομηχανίας, οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Ίθαν και Τζόελ Κοέν, επιστρέφουν με τη νέα τους δημιουργία «Hail, Caesar!». Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Κλούνι, Ρέιφ Φάινς, Τζος Μπρόλιν, Τίλντα Σουίντον, Τσάνινγκ Τάτουμ και Σκάρλετ Γιόχανσον, βασίζεται στηναληθινή ιστορίατου Εντι Μάνιξ, αντιπροέδρου της MGM που μεσουράνησε τη δεκαετία του '50, ως δεξί χέρι του Λούις Μέγιερ.

    «Είναι υπέροχο που ο Τζόελ και ο Ίθαν Κοέν ανοίγουν ξανά την Μπερλινάλε. Το χιούμορ τους, οι μοναδικοί τους χαρακτήρες και η φανταστική ικανότητα αφήγησης θα ενθουσιάσουν σίγουρα το κοινό. Το «Hail Caesar!» είναι η τέλεια έναρξη για τη Μπερλινάλε του 2016» ανέφερε σχετικά οκαλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ.

    Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει για τα μεγάλα βραβεία της φετινής διοργάνωσης θα είναι η πολυβραβευμένη Μέριλ Στριπ.Στο παρελθόν η ηθοποιός έχει βρεθεί στο Φεστιβάλ του Βερολίνου αρκετές φορές: το 1999 πήρε το βραβείο Berlinale Camera, το 2003 μοιράστηκε μαζί με τις Τζούλιαν Μουρ και Νικόλ Κίντμαν το βραβείο ερμηνείας για τις «Ωρες» του Στίβεν Ντάλντρι, το 2006 συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα με το «A Praire Home Companion» του Ρόμπερτ Αλτμαν και το 2012 τιμήθηκε με Χρυσή Αρκτο για την καριέρα της.

    [05] Νεκροί σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις χειριστές του μοιραίου ελικοπτέρου

    Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη νησίδα Κίναρο. Νεκροί είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις χειριστές.

    Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από το υπουργείο Άμυνας, στις 09:30.

    Το ίχνος του ελικοπτέρου, το οποίο είχε απονηωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, είχε χαθεί στις 02.45 σεπεριοχήδυτικά της Λέρου.

    Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Π. Καμμένος

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο

    Από τοΕθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας.

    [06] Η Yahoo άρχισε τις απολύσεις

    H αμερικανική Yahoo ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 107 εργαζομένους σε πρώτη φάση. Οι απολύσεις θα γίνονται σταδιακά και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.500 ή 15% του εργατικού δυναμικού (11.000 εργαζόμενοι).

    Οι απολύσεις, που αφορούν διάφορα τμήματα και ειδικότητες, θα ισχύσουν από τις 11 Απριλίου και οι απολυόμενοι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν δύο μήνες πριν.

    Οι μετοχές της εταιρείες έχουν υποχωρήσει σχεδόν 20% από την αρχή του έτους και η διευθύνουσα σύμβουλος Μαρίσα Μάγιερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, είναι αποφασισμένη να κάνει περικοπές και στο προσωπικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 February 2016 - 7:32:28 UTC