Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η απαίτηση της ΝΔ να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Αν η Ευρώπη χάσει το κοινωνικό της πρόσωπο, χάνει την ψυχή της
  • [03] Κ. Μητσοτάκης: «Έπεσαν» οι υπογραφές για τη μετακόμιση της ΝΔ
  • [04] Μ. Ρέντσι: Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει οπτική και στρατηγική, έχει τελειώσει
  • [05] «Η κοινωνία είναι έτοιμη να στηρίξει βαθιές αλλαγές»
  • [06] Γ. Κουμουτσάκος: Οι πολιτικές και οι πρακτικές του κ. Τσίπρα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα
  • [07] Επ' αόριστον κλειστά τα Τέμπη
  • [08] «Λουκέτο» στο πέταλο των φιλοξενούμενων οπαδών έβαλε η ΠΑΕ Ατρόμητος
  • [09] Αυστηρές συστάσεις Κοντονή για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι

  • [01] Η απαίτηση της ΝΔ να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας

    Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    «Η απαίτηση του Προέδρου της ΝΔ να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας. Ο κ. Μητσοτάκης μάχεται στα λόγια τον λαϊκισμό, ενώ στην πράξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πιο ακραίες εκδοχές του», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Ας έχει όμως υπ' όψη του ότι από την κοινωνία θα κριθεί για τις προτάσεις του. Και μέχρι σήμερα, οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, είναι:

    1. Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.

    2. Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

    3. Μείωση συντάξεων σε κάποια ταμεία, τα οποία

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Κουμουτσάκος: Οι πολιτικές και οι πρακτικές του κ. Τσίπρα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Αν η Ευρώπη χάσει το κοινωνικό της πρόσωπο, χάνει την ψυχή της

    «Αν η Ευρώπη χάσει το κοινωνικό της πρόσωπο, χάνει την ψυχή της», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή και το προσφυγικό κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Γεώργιο Ντάση στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι βασικός πυλώνας του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και παρατήρησε ότι, δυστυχώς στις μέρες μας, και όχι μόνο στην Ελλάδα, πολύ περισσότερο, όμως στην Ελλάδα, αυτός ο πυλώνας του κοινωνικού κράτους έχει υποστεί μεγάλα ρήγματα.

    Στη Χώρα μας, όπως σημείωσε, το κοινωνικό κράτος από το 2010 μέχρι σήμερα έχει πληγεί βαρύτατα. Και στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους stricto sensu, αλλά και βεβαίως σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ωστόσο, ανέφερε, αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι η αρνητική συνέπεια μιας πολιτικής λιτότητας, η οποία δημιουργεί τεράστια αδιέξοδα και η οποία πρέπει, το συντομότερο δυνατό, να αναθεωρηθεί. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα το ζήτημα αυτό. Αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και νομίζω το ξέρετε καλύτερα από κάθε άλλον εσείς και η Επιτροπή.

    Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Ντάση, με βάση την δυνατότητα παρέμβασης που έχει σε βασικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να αναλάβει μέσω της Επιτροπής όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρξει δραστική υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των εργαζομένων με βάση όχι μόνο τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων σε κάθε κράτος μέλος. Αλλά και με βάση αυτό τούτο το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, όπως το Ευρωπαϊκό Δίκαιο εμπλουτίζεται από τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

    «Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό: Οι διεθνείς συμβάσεις εργασίας είναι τμήμα αναπόσπαστό του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Και δεν είναι δυνατό εν ονόματι όποιας οικονομικής πολιτικής να θίγονται τα δικαιώματα τα οποία απορρέουν και από αυτές τις διατάξεις», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι είμαστε υπερήφανοι που για μιαν ακόμη φορά ένας Έλληνας ηγείται αυτού του Οργανισμού.

    [03] Κ. Μητσοτάκης: «Έπεσαν» οι υπογραφές για τη μετακόμιση της ΝΔ

    Η ΝΔ μετακομίζει από τη Συγγρού στην Πειραιώς. Οι υπογραφές για το νέο κτίριο όπου θα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσαν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

    «Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας. Έχω εντολή για οικονομική εξυγίανση στη Νέα Δημοκρατία με διαφάνεια και σεβασμό στο φορολογούμενο. Η ΝΔ μετακομίζει και από 95.000 ευρώ ενοίκιο που πλήρωνε μέχρι σήμερα, θα πληρώνει 9.800 ευρώ».

    Πηγές από τη ΝΔ αναφέρουν ότι το νέο κτίριο όπου θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, είναι ένα βιοτεχνικό κτίριο.

    Προσθέτουν επίσης ότι με αυτή την επιλογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί τη δέσμευσή του για μετακίνηση σε ένα φθηνότερο κτίριο σε υποβαθμισμένη περιοχή.

    Τα νέα γραφεία της ΝΔ θα είναι στην οδό Πειραιώς 62 και η μετακόμιση υπολογίζεται να γίνει μετά το Πάσχα αφού προηγηθούν απαραίτητες εργασίες.

    [04] Μ. Ρέντσι: Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει οπτική και στρατηγική, έχει τελειώσει

    «Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει οπτική και στρατηγική, έχει τελειώσει», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg o Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

    «Ανησυχώ για την πιθανότητα να καταρρεύσει η Συνθήκη του Σέγκεν. Χωρίς τη Συνθήκη αυτή, η ευρωπαϊκή ταυτότητα τίθεται σε κίνδυνο», προσθέτει ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο η Ευρώπη «χρειάζεται μια ατζέντα για την ανάπτυξη και την μείωση της γραφειοκρατίας», όπως και «μια συμφωνία με τις αφρικανικές χώρες για να αναπτυχθούν οι υποδομές και να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις στις χώρες αυτές».

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, την δυνατότητα ενός Brexit, o επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε στο Bloomberg ότι «θα ήταν κάτι φοβερό», όμως συμπλήρωσε πως «στοιχηματίζει και βασίζεται στον Ντέιβιντ Κάμερον» διότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της την έξοδο της Βρετανίας λόγω μη επίτευξης συμφωνίας στην σύνοδο κορυφής της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου».

    [05] «Η κοινωνία είναι έτοιμη να στηρίξει βαθιές αλλαγές»

    «Η κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα να υλοποιήσει όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, ώστε να βγουν η χώρα και η κοινωνία από την κρίση», ανέφερε μιλώντας σήμερα στην διημερίδα «Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και ανάπτυξη: εμπειρίες και προτάσεις», που διεξάγεται στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

    Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε επίσης ότι, εκτός από τις μεταρρυθμίσειςπου επιβάλλονται από τις συμφωνίες, υπάρχουν και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού και αποτελούν όρο επιβίωσης για τη χώρα όπως, είναι η ασφαλιστική και η διοικητική μεταρρύθμιση.

    «Η κοινωνία είναι έτοιμη να στηρίξει βαθιές αλλαγές, αν αυτές αποκαθιστούν τις σχέσεις εμπιστοσύνης με θεσμούς και καταπολεμούν τις ανισότητες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τόνισε ότι η λειτουργία του πολιτικού συστήματος και η λειτουργία του κράτους είναι οι συνθήκες «κλειδιά» για την απόδοση των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών.

    Συνεχίζοντας ο κ. Δραγασάκης έθεσε ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, μετά από συνεννόηση όπως είπε, των πολιτικών δυνάμεων της χώρας με κατάργηση ρυθμίσεων, ώστε να ανταποκρίνεται πιο αυθεντικά στο σημερινό σύστημα της πολιτικής εκπροσώπησης.

    «Είναι ευθύνη της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων να προσδιορίσουν τις αξίες και τις αρχές του πολιτικού συστήματος στο οποίο πρέπει να περάσουμε», είπε.

    Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι «εισάγει τις έννοιες του εκσυγχρονισμού και της αξιοκρατίας στην επιλογή και τη στελέχωση του Δημοσίου».

    [06] Γ. Κουμουτσάκος: Οι πολιτικές και οι πρακτικές του κ. Τσίπρα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα

    «Οι πολιτικές και οι πρακτικές του κ. Τσίπρα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, δημιουργούν πολλά περισσότερα και εκρηκτικότερα», απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε πως είναι πια φανερό αυτό και πως «ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ούτε αυτό που όλοι οι Έλληνες βλέπουν».

    «Ας το καταλάβει έστω και αργά. Και ας αλλάξει επιτέλους πορεία», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [07] Επ' αόριστον κλειστά τα Τέμπη

    Επ' αόριστον είναι κλειστά απο τις12 το μεσημέρι τα Τέμπη,ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών της περιοχής συμμετέχει στη πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων στον Προμαχώνα. Εκεί, σκοπεύουν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής, που από κοινού επεξεργάστηκαν με το μπλόκο των Μικροθηβών.

    Στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να τύχουν της έγκρισης και λοιπών μπλόκων που θα τις υπογράψουν. Αύριο το κείμενο θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο βασικός αποδέκτης αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα και οι αγρότες αναμένουν από τους αποδέκτες να μελετήσουν τις προτάσεις τους και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

    Οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών διαφωνούν με την κινητοποίηση στο Σύνταγμα και όπως δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο εκπρόσωπός τους Τριαντάφυλλος Τσινούλης, θα μεταβούν στην Αθήνα όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Την "απόβασή τους" στην Αθήνα αποφάσισαν και οι Κερκυραίοι αγρότες που «συμπλέουν» με τα 68 μπλόκα αγροτών και από κοινού αναμένεται να παραστούν στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» από την Παρασκευή, όπως έχουν προαναγγέλλει, στην πλατεία Συντάγματος.

    Κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο Προμαχώνας με τα φορτηγά αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων και από τις δύο πλευρές, ενώ πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα όπου έχουν αναπτυχθεί μπλόκα.

    Εν τω μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών,αναφερόμενη στο αγροτικό, υπογράμμισε ότι ισχύει η πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες.

    Όμως, όπως είπε, αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση. «Στόχος μας είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημείωσε ότι «αυτοί που σήμερα αγκαλιάζουν τους αγρότες είναι οι ίδιοι που πριν από λίγα χρόνια τους λοιδωρούσαν».

    Επίσης, δήλωσε βέβαιη ότι οι αγρότες γρήγορα θα κατανοήσουν ποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση τούς καλεί σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις

    Διαβάστε επίσης:

    Σε επ' αόριστον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων προχωρούν οι αγρότες του Έβρου

    [08] «Λουκέτο» στο πέταλο των φιλοξενούμενων οπαδών έβαλε η ΠΑΕ Ατρόμητος

    Την απόφαση να κλείσει το πέταλο όπου τοποθετούνται οι οπαδοί των φιλοξενούμενων, μετά τα όσα έγιναν στο ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ έλαβε η διοίκηση της ΠΑΕ Ατρόμητος. Κι αυτό ένα 24ωρο πριν τον αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό κι ενώ υπό κανονικές συνθήκες την κρίσιμη αναμέτρηση θα παρακολουθούσαν και φίλαθλοι των «πρασίνων».

    «H ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την απόφαση της να παραμείνει κλειστή η Θύρα 1 του γηπέδου Περιστερίου μέχρι την ολοκλήρωση των εντός έδρας υποχρεώσεων της ομάδας μας για την περίοδο 2015-16» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

    Εντελώς αντίθετο βρίσκει τον Παναθηναϊκό η κίνηση αυτή του Ατρόμητου και με ανακοίνωση ζητά από τη διοίκηση της ομάδας του Περιστερίου να πάρει πίσω την απόφασή της, διαφορετικά καλεί την ΕΠΟ να αναβάλλει τον αγώνα.

    [09] Αυστηρές συστάσεις Κοντονή για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι

    Σαφές μήνυμα προς κάθε εμπλεκόμενο στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό έστειλε ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλησε και ήταν παρών στη σύσκεψη που έγινε στη ΓΓΑ για τα μέτρα ασφαλείας της σαββατιάτικης αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League. Για πρώτη φορά υφυπουργός Αθλητισμού παραβρέθηκε σε μια τέτοια σύσκεψη και είναι ενδεικτικό της αποφασιστικής στάσης και της θέσης της Πολιτείας για αποκλεισμό κάθε πιθανότητας παρεκτροπών και τήρησης όλου του πλαισίου της νομιμότητας. Πολύ περισσότερο μετά και τα όσα έγιναν στο γήπεδο του Περιστερίου, στο ματς του Ατρομήτου με την ΑΕΚ.

    Άλλωστε αυτό κατέστησε σαφές σε κάθε πλευρά, ακόμη και στην Αστυνομία, από την οποία ζήτησε σχολαστικό έλεγχο και απόλυτη εκπλήρωση των καθηκόντων της και της αποστολής της, για την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων.

    Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε πως όπου δεν τηρηθεί η απόλυτη νομιμότητα και όπου υπάρξουν έκτροπα, η τιμωρία θα είναι δεδομένη για τους παραβάτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 February 2016 - 17:32:37 UTC