Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Ευάγγελου Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πολιτική
  • [02] Η κεντροαριστερά να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, τονίζει το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκούτας
  • [03] «Θα συμβάλλω ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα απομόνωσης της χώρας από τη Σένγκεν»
  • [04] Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε το πρόγραμμα Act4Greece
  • [05] Σε εξέλιξη η συνάντηση μεταξύ των υπουργών και των επικεφαλής των θεσμών
  • [06] Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ρυμούλκηση του Modern Express
  • [07] Μ. Ρέντσι: Ο ρόλος μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από τις Βρυξέλλες
  • [08] Με διάθεση για συνεργασία προσέρχεται η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
  • [09] Β. Αποστόλου: Η εικόνα μιζέριας και καταστροφής αδικεί τον αγροτικό χώρο
  • [10] Δύο κάτοικοι της Λέσβου και η Σ. Σάραντον, υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης
  • [11] Ο Σαββίδης στηρίζει τον Ίγκορ Τούντορ
  • [12] Το καλοκαίρι ο Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι
  • [13] Ο Τζόκοβιτς θέλει να γίνει ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών

  • [01] Επίθεση Ευάγγελου Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πολιτική

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη των ψεμάτων που έχει πει η ίδια και είναι υποχρεωμένη για λόγους δικής της αντοχής να αναπαράγει αυτή την αβεβαιότητα».

    Ο κύριος Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημόνιο έβαλε την χώρα σε μία περιπέτεια, παρόλο που - όπως ανέφερε- δεν ήταν καθόλου αναγκαίο και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει την συναίνεση της αντιπολίτευσης ως πρόσχημα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κοινωνία.

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δημιουργούν κοινωνικές ανισότητες και κοινωνικά μέτωπα τα οποία είναι εσφαλμένα.

    [02] Η κεντροαριστερά να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, τονίζει το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκούτας

    «Σε συνθήκες υπαρκτής μετατόπισης της πολιτικής ατζέντας στην αντιπαράθεση Αριστεράς ? Δεξιάς και ταυτόχρονα πολύχρονης κοινωνικής κρίσης, όπως αυτή που περνάμε σήμερα, χρειάζεται να τοποθετηθεί κανείς ξεκάθαρα. Αν θα συμβάλει στην επαναφορά νεοφιλελεύθερων επιλογών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ ή αν θα στηρίξει την κοινωνία , την αναδιανομή του πλούτου, την δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους και της παραγωγής. Είναι φανερό ότι δεν μπορείς να πατάς σε δυο βάρκες για πολύ καιρό», αναφέρει σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στο news247.gr, ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

    Στο άρθρο, υπό τον τίτλο «κεντροαριστερά- με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», ο Παναγιώτης Σκούτας επισημαίνει ότι «το πολιτικό σκηνικό στη χώρα για το ορατό μέλλον έχει μετατραπεί σε μια πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση, ανάμεσα αφενός στις κοινωνικά προοδευτικές και ριζοσπαστικές απόψεις και αφετέρου στις νεοφιλελεύθερες επιλογές για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

    Ο Παναγιώτης Σκούτας προσθέτει ότι η διαγραφόμενη διαχωριστική γραμμή είναι αναπόφευκτη «από τη στιγμή της εκλογής Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ .... (αλλά) και στον χώρο του ?νέου κέντρου?, του ΠΑΣΟΚ του Ποταμιού και άλλων κινήσεων, όπως αυτός διαμορφώθηκε από το 2012 και μετά και δεδομένων των πιέσεων που ασκούνται στον χώρο να κοπεί κάθε γέφυρα με την Αριστερά ».

    [03] «Θα συμβάλλω ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα απομόνωσης της χώρας από τη Σένγκεν»

    Την προσωπική του δέσμευση να συμβάλλει ενεργά -κάτι που επισημαίνει ότι πράττει ήδη-, ώστε να καταστεί το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών διαχειρίσιμο και να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα απομόνωσης της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν, έδωσε με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι μετά από αίτημά του, και στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πολλούς μήνες υποτίμησε αδικαιολόγητα την ένταση, το εύρος και την πολυπλοκότητα του ζητήματος, ότι έδειξε αργά αντανακλαστικά, ότι πήρε λάθος αποφάσεις και ότι έστειλε λάθος μηνύματα.

    «Τελικά, υπό την πίεση ενός χαμένου εξαμήνου, που έπληξε πολλαπλώς την αξιοπιστία της χώρας, υποχρεώθηκε να αναλάβει μεγάλες δεσμεύσεις έναντι της Ευρώπης. Τώρα, οφείλει να τις εκπληρώσει για να μην δώσει αφορμή και δικαιολογία σε ορισμένους, που θα ήθελαν την απομόνωση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό, με πολύ αρνητικές συνέπειες για τη χώρα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

    Επίσης ανέφερε ότι παρά τις επιμέρους ενστάσεις, τα σημεία καταγραφής (τα γνωστά HOT SPOTS) πρέπει να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που η Κυβέρνηση ανέλαβε, σημειώνοντας ότι η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή τους, έγινε, εκ των πραγμάτων, αναγκαία λόγω των κυβερνητικών καθυστερήσεων.

    [04] Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε το πρόγραμμα Act4Greece

    Η καινοτόμος πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, το Act4Greece, που έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση και προώθηση δράσεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών, παρουσιάστηκε σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας. Το Act4Greece (πλατφόρμα Crowdfunding) πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων, αναγνωρισμένου κύρους και προσφοράς, όπως το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

    Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, θα στηρίξει τέσσερις δράσεις και, συγκεκριμένα: Σχολικά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αττική, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα την ελληνική Επανάσταση του 1821 και εκσυγχρονισμό των υποδομών του θεάτρου τέχνης.

    [05] Σε εξέλιξη η συνάντηση μεταξύ των υπουργών και των επικεφαλής των θεσμών

    Ξεκίνησε, λίγα λεπτά μετά τις 5 μ.μ., η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη.

    Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

    [06] Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ρυμούλκηση του Modern Express

    Μια επιχείρηση για τη ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου Modern Express, το οποίο πλέει ακυβέρνητο εδώ και επτά ημέρες στον κόλπο της Γασκώνης και απειλεί να προσαράξει στις γαλλικές ακτές, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με «επιτυχία», ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

    Τέσσερις ειδικοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο πάνω στο πλοίο γύρω στις 09:30 (ώρα Ελλάδας). Μπόρεσαν να συνδέσουν το Modern Express με δύο ρυμουλκά χρησιμοποιώντας καλώδια. Το ένα εξ αυτών, το Centaurus, ένα ισπανικό ρυμουλκό, «κατάφερε να στρέψει το πλοίο προς τα ανοικτά και άρχισε τη ρυμούλκηση».

    Τα σκάφη πλέουν τώρα προς δυσμάς με ταχύτητα τριών κόμβων (5,4 χλμ/ώρα), διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της αρμόδιας αρχής.

    [07] Μ. Ρέντσι: Ο ρόλος μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από τις Βρυξέλλες

    Στον ρόλο της Ιταλίας στην Ευρώπη θέλησε να αναφερθεί, με γραπτή παρέμβασή του μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι. «Τα πράγματα άλλαξαν. Οι μεταρρυθμίσεις είναι, πλέον, νόμος, και μετά από σχεδόν τρία χρόνια ύφεσης, επέστρεψε θετικό πρόσημο στα βασικά στοιχεία της οικονομίας», γράφει ο Ιταλός πρωθυπουργός και προσθέτει: «Μπορούμε και πάλι, λοιπόν, να ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε. Και η δουλειά μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών».

    Σύμφωνα με τον κ. Ρέντσι «η Ιταλία είχε επί χρόνια ηθικό χρέος προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ιδίως προς τους πολίτες της, διότι μιλούσε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν κατάφερνε να τις κάνει πράξη». Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε, παράλληλα, στην καταψήφιση, από την γερουσία, των δύο προτάσεων δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «οι ψήφοι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, σε κάθε ψηφοφορία που διεξάγεται στο κοινοβούλιο, όλο και μειώνονται».

    [08] Με διάθεση για συνεργασία προσέρχεται η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

    Ξεκίνησε, λίγα λεπτά μετά τις 5 μ.μ., η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη.Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

    Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στη συνεννόηση και τη συνεργασία και προσέρχεται με εποικοδομητική διάθεση και στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, ανέφεραν νωρίτερα αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

    Αναφορικά με το ασφαλιστικό και την κυβερνητική πρόταση μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην εκπεφρασμένη θέση της κυβέρνησης, ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις και σημειώνουν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια, για την αποτροπή μειώσεων, σενάρια τα οποία και θα παρουσιάσει αν χρειαστεί.

    Ως προς τη χρονικό εύρος των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος, κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στο χρονικό περίγραμμα στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    [09] Β. Αποστόλου: Η εικόνα μιζέριας και καταστροφής αδικεί τον αγροτικό χώρο

    «Τα προβλήματα υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε με τους αγρότες, αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτική η εικόνα μιζέριας και καταστροφής που θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της 26ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA, προσθέτοντας ότι αναμένει από τους αγρότες να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις.

    «Ξεκινάμε», ανέφερε, «με όραμα και σχέδιο μια βαθιά μεταρρύθμιση, που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για τη παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας, αλλά και για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης στον αγροτικό πληθυσμό». Όπως διευκρίνισε, βασική φιλοσοφία είναι οι επιπτώσεις να κατανεμηθούν δίκαια, σύμφωνα με τη πραγματική φοροδοτική και ασφαλιστική δυνατότητα του καθένα με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μικρομεσαίους αγρότες.

    [10] Δύο κάτοικοι της Λέσβου και η Σ. Σάραντον, υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης

    Η Αιμιλία Καμβύση, ο Στρατής Βαλιαμός, αμφότεροι από τη Λέσβο, καθώς και η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον προτάθηκαν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από την Ακαδημία Αθηνών, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που παρουσίασαν τις εν λόγω υποψηφιότητες σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

    «Οι προτεινόμενοι αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ανθρώπων των νησιών και των αλληλέγγυων που στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης», ανέφερε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός.

    Το οικονομικό μέρος του βραβείου, στην περίπτωση που κερδηθεί, θα αποδοθεί αναλογικά στα νοσοκομεία των νησιών, ενώ το ίδιο το βραβείο θα εκτεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, εξήγησε ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ο οποίος είναι και ο ίδιος Ελληνοκύπριος πρόσφυγας.

    Η Αιμιλία Καμβύση, 85 χρονών, παιδί Μικρασιατών προσφύγων από το Μοσχονήσι, έχει ζήσει όλη της τη ζωή στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου. Μαζί με δύο φίλες της, την 89χρονη Ευστρατία Μαυραπίδου και την 85χρονη Μαρίτσα Μαυραπίδου έγιναν σύμβολα των εθελοντών κατοίκων της Λέσβου όταν ο φωτογραφικό φακός «τις συνέλαβε» να περιποιούνται το βρέφος μιας προσφυγοπούλας από τη Συρία, που μόλις είχε αποβιβασθεί στην ακτή. Όταν τον περασμένο Νοέμβριο επισκέφθηκε τη Συκαμνιά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, και τη συνάντησε για να την συγχαρεί για ό,τι έκανε αυτή με τις άλλες δυο φίλες της, απάντησε στον πρόεδρο, «γιατί μου λες μπράβο γιε μου; Τι έκανα;».

    ΟΣτρατής Βαλιαμόςείναι 40 χρονών, ψαράς στη Σκάλα Συκαμνιάς. Όταν δεν χρησιμοποιεί τη βάρκα του για να κερδίσει τα προς το ζην, σώζει κόσμο που κινδυνεύει. Στο χωριό λένε πως ο Στρατής Βαλιάμος μαζί με όλους τους άλλους ψαράδες στο Αιγαίο έχουν σώσει πολλές χιλιάδες ανθρώπους. Η απάντηση που δίνει είναι «έτσι, γιατί αυτό έπρεπε να κάνω».

    Η ηθοποιός και αγωνίστρια Σούζαν Σάραντον, 69 ετών από τη Νέα Υόρκη,υποδέχτηκε πρόσφυγες και μετανάστες που έφταναν στις ακτές της Λέσβου, ενώ επισκέφθηκε και τους πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας στην Αθήνα.

    [11] Ο Σαββίδης στηρίζει τον Ίγκορ Τούντορ

    Δήλωση στήριξης του Ίγκορ Τούντορ στην θέση του προπονητή της ομάδας έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

    «Δεν υπήρξε ποτέ στην ατζέντα μου κανένα ερωτηματικό για τον Ίγκορ Τούντορ», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Είναι ο προπονητής της ομάδας και έχουμε μια ισχυρή συμφωνία, ενώ μοιραζόμαστε και το ίδιο πάθος για την επιτυχία. Είναι μια συζήτηση που δεν θα επιτρέψω να ανοίξει ξανά. Ζήτησα από τους συνεργάτες μου να αισθανθούν την ίδια αφοσίωση. Πρέπει να είναι οι πιο ουσιαστικοί συνεργάτες του προπονητή και οφείλουν να γνωρίζουν ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία θα τη θεωρήσω δική τους αποτυχία και -από την άλλη- η επιτυχία της ομάδας θα θεωρηθεί επίτευγμα συνολικής δουλειάς».

    [12] Το καλοκαίρι ο Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι

    Προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι θα είναι από τη νέα σεζόν και για τρία χρόνια ο Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο Ισπανός τεχνικός θα αναλάβει τον Ιούλιο τα «ηνία» των «πολιτών», όπερ σημαίνει ότι ο Χιλιανός Μανουέλ Πελεγκρίνι θα αποτελέσει παρελθόν στις 30 Ιουνίου.

    «Από σεβασμό για τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και τους παίκτες, ο σύλλογος επιθυμεί να δημοσιοποιήσει την απόφασή του, προκειμένου να απομακρύνει το αχρείαστο βάρος της φημολογίας», τονίζει η Σίτι σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της και προσθέτει.

    [13] Ο Τζόκοβιτς θέλει να γίνει ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών

    Το αντίθετο δεν θα ήταν και φυσιολογικό για έναν παγκοσμίως κορυφαίο αθλητή... Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν το έκρυψε πως πλέον ο μεγάλος του στόχος είναι να γίνει ο κορυφαίος τενίστας, όχι μόνο αυτής της εποχής -που ούτως ή άλλως είναι ο κορυφαίος-, αλλά όλων των εποχών. Να γραφτεί το όνομά του ως το κορυφαίο στην ιστορία του αθλήματος.

    Η επόμενη ημέρα της μεγάλης νίκης του για έκτη φορά στην καριέρα του, στο αυστραλιανό όπεν (με 3-0 σετ τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό), βρήκε τον Νόλε ήρεμο και ευτυχισμένο. Η Μελβούρνη ήταν ηλιόλουστη και ο Τζόκοβιτς ήταν πρόθυμος να φωτογραφηθεί με τους θαυμαστές του και να μιλήσει στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής βόλτας που κάνει ο πρωταθλητής στο Government House.

    «Το 2008 πήρα τον πρώτο Grand Slam. Οχτώ χρόνια μετά είναι απίστευτο που βλέπω όλα αυτά που έχουν περάσει, όλα αυτά που έχω πετύχει και πόσο καλά παίζω πάντα εδώ στην Αυστραλία. Είναι μεγάλη τόνωση αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια της χρονιάς».

    Κάποια στιγμή ρωτήθηκε αν αυτός ο τίτλος είναι ένα επί πλέον κίνητρο για να επιδιώξει να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών. «Θέλω να είμαι ειλικρινής... Και να πω πως αυτό βρίσκεται σαν σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μου», απάντησε ο Νόλε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 February 2016 - 15:32:30 UTC