Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκος Παππάς: Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις απόψεις Γεωργιάδη
  • [02] Λ. Κρέτσος: Έπεσαν οι "μάσκες" με την τροπολογία που ήρθε στη Βουλή
  • [03] Γ. Κουμουτσάκος: Θεωρούμε χαμένο το πρώτο εξάμηνο για το προσφυγικό
  • [04] Συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου για το προσφυγικό
  • [05] Χιλιάδες πολίτες προτείνουν να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στο «Κίνημα Αλληλεγγύης του Αιγαίου»
  • [06] Τα hotspots θα συζητήσει, στην Αθήνα, ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ
  • [07] Δεν υπάρχει εξέταση αίματος που να υποκαθιστά την αμνειοπαρακέντηση
  • [08] Όλα έτοιμα για το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
  • [09] Μικρές «ιστορίες ανδρείας» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
  • [10] Ελληνικές λογοτεχνικές φωνές για την κρίση, σε βιβλίο που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Καίμπριτζ
  • [11] Δ. Μάρδας στο «Πρακτορείο FM»: Καταγραφή βιομηχανικών ζωνών και φορολογικό εγχειρίδιο προωθεί η κυβέρνηση
  • [12] Συνάντηση Μητσοτάκη - Μουζάλα: Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα
  • [13] Δύο κάτοικοι της Λέσβου και η Σ. Σάραντον, υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης
  • [14] Πορεία διαμαρτυρίας, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
  • [15] Μόνο τα τυπικά απομένουν για Λέτο
  • [16] Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό στο πλευρό των προσφύγων
  • [17] Ο Τζόκοβιτς θέλει να γίνει ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών

  • [01] Νίκος Παππάς: Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις απόψεις Γεωργιάδη

    Να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τις απόψεις του Άδωνη Γεωργιάδη, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει εκφραστεί υπέρ της δικτατορίας, γεγονός που τον καθιστά ενδεχομένως τον πιο γνωστό υποστηρικτή αυτών των απόψεων», δήλωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Προφανώς, τον έχει αποθρασύνει το γεγονός ότι μετακινήθηκε από την προθήκη στη διοίκηση της ΝΔ.

    Δεν περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη να βάλει φρένο στη γλώσσα του. Δεν περιμένουμε να γνωρίζει την ιστορία αυτών στους οποίους απευθύνεται.

    Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί αυτές τις απόψεις».

    [02] Λ. Κρέτσος: Έπεσαν οι "μάσκες" με την τροπολογία που ήρθε στη Βουλή

    Με την τροπολογία που ήρθε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή έπεσαν οι "μάσκες" και οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ??υπερυπουργού?? και ??υπουργού της Β. Κορέας?? ή περί ασχετοσύνης, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών Λ. Κρέτσος.

    Ο γ.γ. σημείωσε ότι και επί ΝΔ ο κ. Θ. Ρουσόπουλος αποφάσιζε για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ τώρα, με την συγκεκριμένη τροπολογία θα αποφασίζει η Βουλή. Ο Λ. Κρέτσος απηύθυνε έκκληση κυρίως προς τη ΝΔ να πάψει να πολιτεύεται με τρόπους που δυναμιτίζουν το περιβάλλον, διότι η ελληνική κοινωνία θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός με κανόνες ισονομίας για όλους, ακόμα και τους καναλάρχες. Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει το τρένο της τεχνολογίας αλλά και για λόγους δημοκρατικούς, χρειαζόμαστε βιώσιμα οικονομικά σχήματα στον χώρο τον ραδιοτηλεοπτικό, τόνισε ο γενικός γραμματέας.

    Αντί να εστιάσουμε τη συζήτηση για το πώς θα αξιοποιήσουμε το δυναμικό που έχει η χώρα σε τεχνολογικό επίπεδο στις επικοινωνίες, βοηθώντας τομείς όπως η Παιδεία ή και η Υγεία, καθόμαστε και συζητάμε αν θα είναι τέσσερις ή πέντε οι τηλεοπτικές άδειες, κατέληξε ο κ. Κρέτσος.

    [03] Γ. Κουμουτσάκος: Θεωρούμε χαμένο το πρώτο εξάμηνο για το προσφυγικό

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σε μία πρώτη συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του προέδρου του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, ανέφερε ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση.

    «Ασκήθηκε κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο. Το θεωρούμε χαμένο εξάμηνο για το προσφυγικό, λόγω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας. Τώρα, έχουμε μία καινούργια κατάσταση. Η ένταση και το εύρος του ζητήματος, του έχουν δώσει εθνικές διαστάσεις. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Η ΝΔ θα συμβάλει και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο για τη χώρα ζήτημα» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, ενημερώνοντας πως θα υπάρξει αναλυτική δήλωση του προέδρου της ΝΔ.

    [04] Συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου για το προσφυγικό

    Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και διεκδικεί και από τους άλλους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου, τον οποίο ενημέρωσε και για τις αποφάσεις που έλαβε η διυπουργική επιτροπή το περασμένο Σάββατο για την επιτάχυνση των δράσεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

    Υπογράμμισε δε, ότι η έκθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα αφορούσε το Νοέμβριο, αλλά από τότε έχει συντελεστεί πολύ μεγάλη πρόοδος και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του, αναγνώρισε ότι οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί και έχουν γίνει πράγματα προς το καλύτερο από τον περασμένο Νοέμβριο.

    [05] Χιλιάδες πολίτες προτείνουν να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στο «Κίνημα Αλληλεγγύης του Αιγαίου»

    Εξακόσιες είκοσι χιλιάδες πολίτες μαζί με 230 ακαδημαϊκούς από 111 πανεπιστήμιακατέθεσαν επίσημη υποψηφιότητα στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ Ειρήνης, για το «Κίνημα Αλληλεγγύης Αιγαίου», δηλαδήτους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.

    Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε στο διαδίκτυο τον περασμένο Νοέμβριο από την Αλκμήνη Μηναδάκη, αρχιτέκτονα και μέλος του κινήματοςAvaazαπό την Κρήτη.

    Μεταξύ αυτών που στηρίζουν την υποψηφιότητα είναι οι νομπελίστες Χριστόφορος Πισσαρίδης και Desmond Tutu και οι ακαδημαϊκοί Anthony Giddens από το London School of Economics και Margaret MacMillan από την Οξφόρδη.

    Το «Κίνημα Αλληλεγγύης Αιγαίου» συμπεριλαμβάνει 16 ομάδες αλληλεγγύης αλλά και πρόσωπα από εννέα νησιά και στην επιστολή της υποψηφιότητας υπογραμμίζεται ότι «η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίζεται από την πρωτοφανή και αυθόρμητη κινητοποίηση απλών, ανώνυμων πολιτών».

    [06] Τα hotspots θα συζητήσει, στην Αθήνα, ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ

    Το θέμα της δημιουργίας των κέντρων υποδοχής προσφύγων (hotspots) θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα των συνομιλιών που θα έχει την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπός του, Γιοχάνες Ντίμροτ, ο οποίος απέφυγε, ωστόσο, να δώσει καταληκτική ημερομηνία για τη λειτουργία τους και παρέπεμψε σχετικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    «Η ερώτηση θα έπρεπε να τεθεί αρμοδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι εκεί έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και το θέμα των hotspot» δήλωσε ο κ. Ντίμροτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε πρέπει να είναι έτοιμα τα κέντρα, αλλά διευκρίνισε ότι επί της αρχής για τη γερμανική κυβέρνηση «η κατασκευή αυτών των κέντρων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο, προκειμένου να εγγυηθούμε περισσότερη τάξη στη διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα κατά το πέρασμα των συνόρων προς την Ελλάδα».

    [07] Δεν υπάρχει εξέταση αίματος που να υποκαθιστά την αμνειοπαρακέντηση

    Δεν υπάρχει εξέταση αίματος που να υποκαθιστά την αμνειοπαρακέντηση, δηλώνει κατηγορηματικά, η καθηγήτρια εμβρυολογίας- ιστολογίας του ΑΠΘ Κοκόνα Κουζή Κολλιάκου, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

    Όπως αναφέρει η κ Κολλιάκου, «μπορεί η εξέταση αίματος να έχει ελαττώσει τον αριθμό των μητέρων που θα παραπεμφθούν για αμνειοπαρακέντηση κατά 87%, ωστόσο ανιχνεύει μόνο αριθμητικές βλάβες στα χρωμοσώματα, σε αντίθεση με την αμνειοπαρακέντηση που ανιχνεύει και τις ποιοτικές. (Οι αριθμητικές βλάβες οι λεγόμενες τρισωμίες, ή μονοσωμίες, δείχνουν πολύ σοβαρές παθολογικές βλάβες σε όλα τα συστήματα του οργανισμού του εμβρύου).

    Ο λόγος που η εξέταση αίματος, δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να υποκαταστήσει την αμνειοπαρακέντηση, όπως εξηγεί η κ. Κολλιάκου, είναι ότι ακόμη δεν έχει γίνει εφικτός ο διαχωρισμός του DNA του παιδιού, από αυτό της μητέρας. «Μόνον όταν γίνει αυτό, θα μπορούν οι ειδικοί να κάνουν μέσω του αίματος, όλες τις εξετάσεις που σήμερα διενεργούνται με την αμνειοπαρακέντηση».

    [08] Όλα έτοιμα για το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

    «Ακέφαλο» αλλά ...έτοιμο για τη 18η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (αρχίζει στις 11 Μαρτίου) είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    Μπορεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου να είναι ακέφαλο -μετά την παραίτηση της «ψυχής» του εδώ και δυο τουλάχιστον δεκαετίες, του Δημήτρη Εϊπίδη- το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, όμως, το οποίο παραιτούμενος υποσχέθηκε ότι θα ολοκληρώσει, είναι ήδη έτοιμο και περιμένει τους πιστούς από την ίδρυσή του θεατές...

    Ταινίες ντοκιμαντέρ - υποψήφιες για Όσκαρ, ντοκιμαντέρ με μνήμες τους Ολοκαυτώματος που επανέρχονται τραυματικά, ντοκιμαντέρ για ...άλλα ντοκιμαντέρ, για προσωπικότητες - θρύλους του περασμένου αιώνα (από την Τζάνις Τσόπλιν του Γούνστοκ και της γενιάς της ως το «μάτι της Κωνσταντινούπολης», τον διάσημο Τούρκο φωτογράφο φωτογράφο Αρά Γκιουλέρ), ντοκιμαντέρ - απολογιστικά για την καταστροφική επέμβαση του ανθρώπου στον πλανήτη, για τη μαζική εξαφάνιση των ειδών, αλλά και των ιδεών συνθέτουν τις ...εικόνες του 21ου αιώνα -του «18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα», που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016.

    [09] Μικρές «ιστορίες ανδρείας» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

    Μικρές, άγνωστες «ιστορίες ανδρείας» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αφηγείται η ομότιλη έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 10 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

    Το σκηνικό της έκθεσης στήνεται στο κουφάρι ενός πλοίου, όπου παρουσιάζονται για πρώτη φορά επιλεγμένα πολύτιμα αντικείμενα μαζί με φωτογραφικό υλικό, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, διατρέχοντας την ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έτσι όπως αυτή εξελίσσεται από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821 έως τις μέρες μας.

    Η είσοδος της έκθεσης είναι από την πρύμνη του πλοίου. Τα εκθέματα αφηγούνται ιστορίες ανδρών, είτε αυτοί είναι απλοί ναύτες, είτε αξιωματικοί, είτε γνωστοί καπετάνιοι. Οι επισκέπτες καλούνται σε ένα ταξίδι στον χρόνο με πλοηγό και συνοδοιπόρους όλους τους ανθρώπους που έγραψαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ιστορία.

    [10] Ελληνικές λογοτεχνικές φωνές για την κρίση, σε βιβλίο που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Καίμπριτζ

    Ένα πανόραμα της ελληνικής πεζογραφίας σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα της κρίσης παρουσιάζεται στον τόμο «Κρίσιμες εποχές, κρίσιμοι στοχασμοί» ("Critical Times Critical Thoughts") που μόλις κυκλοφόρησε από τον βρετανικό εκδοτικό οίκο Cambridge Scholar Publishing. Στο βιβλίο συγκεντρώνονται κείμενα καθιερωμένων Ελλήνων συγγραφέων και κριτικών, που αποκαλύπτουν μια λογοτεχνία της οποίας τον πλούτο ουδείς μπορεί να φανταστεί στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού μεταφράσεων στα αγγλικά.

    Στη συνέντευξη την οποία παραχώρησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο επιμελήτριες του τόμου, η Νατάσα Λαιμού και η Ελένη Γιαννακάκη, σημειώνουν πως σκοπός της έκδοσης είναι να ακουστούν στο εξωτερικό φωνές για την ελληνική κρίση, οι οποίες παρέμειναν μέχρι τώρα άγνωστες. Η Ν. Λαιμού μετέχει στο εκτελεστικό συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου στο Λονδίνο και διευθύνει στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ελληνική και την τουρκική λογοτεχνία. Η Ελ. Γιαννακάκη έχει διδάξει ελληνική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έχει δημοσιεύσει τρία μυθιστορήματα στα ελληνικά.

    [11] Δ. Μάρδας στο «Πρακτορείο FM»: Καταγραφή βιομηχανικών ζωνών και φορολογικό εγχειρίδιο προωθεί η κυβέρνηση

    Την καταγραφή των βιομηχανικών ζωνών της χώρας ώστε να γνωρίζουν οι ξένοι επενδυτές ποια και τι είδους διαθέσιμα κτίρια υπάρχουν καθώς και την κατάρτιση ενός εγχειριδίου για το φορολογικό, προωθεί η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, σε δήλωσή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

    «Ενδιαφερόμαστε να καταγράψουμε όλες τις βιομηχανικές ζώνες με έναν τέτοιον τρόπο ώστε να γνωρίζει ένας ξένος επενδυτής τι διαθέσιμα κτίρια υπάρχουν. Γίνεται μια συστηματική δουλειά στο υπουργείο Οικονομίας, αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε γρήγορα ένα τέτοιο βιβλιαράκι, όπου να έχουμε πάνω μια φωτογραφία της βιομηχανικής ζώνης, κάτω μια δεύτερη φωτογραφία της χώρας και να προσδιορίζει πού ακριβώς βρίσκεται και να έχουμε όλα τα στοιχεία, όπου κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να αποταθεί στην ΕΤΒΑ ΑΕ για να έχει περαιτέρω πληροφορίες» σημείωσε ο κ. Μάρδας.

    Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως είναι πολύ εύκολη για τις βιομηχανικές ζώνες και μπορεί να «περπατήσει γρήγορα, καθώς δεν έχει σχέση με τη διαδικασία αδειοδότησης μιας νέας επιχείρησης. Είναι πιο εύκολη, πιο απλή και κάποιος πολύ σύντομα μπορεί να πάρει την άδειά του, ιδίως σε περιπτώσεις που δεν έχει λήξει η άδεια και κάποιος έχει κλείσει».

    [12] Συνάντηση Μητσοτάκη - Μουζάλα: Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα

    Σε κλίμα συνεννόησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα με αντικείμενο την προσφυγική κρίση, που δίηρκεσε μία ώρα και σαράντα λεπτών. Ο κ. Μουζάλας σε δήλωσή του τόνισε πως «υπήρξε μια εξαιρετική σύγκλιση όσον αφορά ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται μια κοινή αντιμετωπιση», ενώ αν και επεσήμανε πως υπήρξαν διαφωνίες, τόνισε πως συνάντησε « κλίμα και προσπάθεια σύγκλισης και η κριτική όπου έγινε ήταν μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να διακρίνει την όποια διαφορά υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στον κ. Μουζάλα πως το θέμα αυτό έχει εθνικές διαστάσεις, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο μιας σειράς ευρύτερων ενεργειών που θα κορυφωθούν με την παρέμβασή του στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου. Στόχος του Προέδρου της ΝΔ είναι να μην υλοποιηθούν οι απειλές για έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους.

    [13] Δύο κάτοικοι της Λέσβου και η Σ. Σάραντον, υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης

    Η Αιμιλία Καμβύση, ο Στρατής Βαλιαμός, αμφότεροι από τη Λέσβο, καθώς και η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον προτάθηκαν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, από την Ακαδημία Αθηνών, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων, η υποψηφιότητα των οποίων παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

    «Οι προτεινόμενοι αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ανθρώπων των νησιών και των αλληλέγγυων που στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης», ανέφερε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός.

    [14] Πορεία διαμαρτυρίας, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

    Πορεία διαμαρτυρίας προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πραγματοποίησαν αγρότες του Νομού Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των διερχόμενων οχημάτων, πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το χώρο των αναχωρήσεων.

    Η πομπή, την οποία και οδηγούσαν περισσότερα από δέκα τρακτέρ, πλαισιωνόταν από αγροτικά οχήματα, αλλά και πεζούς αγρότες και κτηνοτρόφους και στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα μπλόκα του αεροδρομίου και αυτό που έστησαν στην αερογέφυρα Θεσσαλονίκης, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από το Νομό Χαλκιδικής, ενώ συμμετείχαν και άλλοι από τα μπλόκα των Νέων Μουδανιών, της Καλλικράτειας, του Πολυγύρου και το χωριό Βράσταντα.

    [15] Μόνο τα τυπικά απομένουν για Λέτο

    Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός άσος ήρθε σε πλήρη συμφωνία με το «τριφύλλι» και η επιστροφή του στην Ελλάδα είναι θέμα ωρών.

    Η διοίκηση απέστειλε το επίσημο έγγραφο της συμφωνίας κι αυτό που απομένει για να επισημοποιηθεί το deal είναι να μείνει και τυπικά ο παίκτης ελεύθερος από την Κατάνια.

    [16] Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό στο πλευρό των προσφύγων

    Στο πλευρό των προσφύγων που εδρεύουν προσωρινά στην Ελλάδα, θα βρεθεί το ελληνικό ταεκβοντό, όπως είχε αποκαλύψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τα μέσα του περασμένου μήνα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) ανέλαβε τη πρωτοβουλία να συστήσει επιτροπή, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του ανθρωπιστικού προγράμματος Taekwondo Humanitarian Foundation.

    Η ανθρωπιστική βοήθεια από το ελληνικό ταεκβοντό, θα δοθεί στους πρόσφυγες που εδρεύουν σε καταυλισμούς ανά την χώρα μας (Αθήνα, Κόρινθος, Νησιά Αιγαίου κ.α.) προσφέροντας σε παιδιά, έφηβους, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, την ευκαιρία να ξεχάσουν έστω και για λίγο τη φρίκη που βίωσαν στον δρόμο για την ελευθερία και για μια καλύτερη ζωή μακριά από πολέμους και βία. Θα δοθεί αθλητικός εξοπλισμός ταεκβοντό (στολές, φόρμες, κάσκες, θώρακες κ.α.), ενώ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και υπό την καθοδήγηση προπονητών που θα ορίσει η ΕΛΟΤ, θα στηθούν αγωνιστικά τερέν προκειμένου παιδιά όλων των ηλικιών να έρθουν σε επαφή με το Ολυμπιακό άθλημα

    [17] Ο Τζόκοβιτς θέλει να γίνει ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών

    Το αντίθετο δεν θα ήταν και φυσιολογικό για έναν παγκοσμίως κορυφαίο αθλητή... Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν το έκρυψε πως πλέον ο μεγάλος του στόχος είναι να γίνει ο κορυφαίος τενίστας, όχι μόνο αυτής της εποχής -που ούτως ή άλλως είναι ο κορυφαίος-, αλλά όλων των εποχών. Να γραφτεί το όνομά του ως το κορυφαίο στην ιστορία του αθλήματος.

    Η επόμενη ημέρα της μεγάλης νίκης του για έκτη φορά στην καριέρα του, στο αυστραλιανό όπεν (με 3-0 σετ τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό), βρήκε τον Νόλε ήρεμο και ευτυχισμένο. Η Μελβούρνη ήταν ηλιόλουστη και ο Τζόκοβιτς ήταν πρόθυμος να φωτογραφηθεί με τους θαυμαστές του και να μιλήσει στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής βόλτας που κάνει ο πρωταθλητής στο Government House.

    «Το 2008 πήρα τον πρώτο Grand Slam. Οχτώ χρόνια μετά είναι απίστευτο που βλέπω όλα αυτά που έχουν περάσει, όλα αυτά που έχω πετύχει και πόσο καλά παίζω πάντα εδώ στην Αυστραλία. Είναι μεγάλη τόνωση αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια της χρονιάς».

    Κάποια στιγμή ρωτήθηκε αν αυτός ο τίτλος είναι ένα επί πλέον κίνητρο για να επιδιώξει να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών. «Θέλω να είμαι ειλικρινής... Και να πω πως αυτό βρίσκεται σαν σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μου», απάντησε ο Νόλε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 February 2016 - 13:32:40 UTC