Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό
  • [02] Τ. Βίζερ: Φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός η ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [03] Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης πιστώθηκε σε 330.000 δικαιούχους
  • [04] Τουρίστες δηλώνουν οι δύο συλληφθέντες για οπλοκατοχή, στην Αλεξανδρούπολη
  • [05] Αυξημένη τιμή στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, από σήμερα
  • [06] Περισσότεροι από 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες, σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά
  • [07] Τουλάχιστον 45 νεκροί, σε τριπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
  • [08] Εγκαινιάσθηκε το Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
  • [09] Ελληνικές λογοτεχνικές φωνές για την κρίση, σε βιβλίο που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Καίμπριτζ
  • [10] Καλλιτέχνες μετατρέπουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε εργαστήριο κατασκευής αρχαίων έργων
  • [11] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με πολύωρους αποκλεισμούς και ενίσχυση μπλόκων
  • [12] Συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων με κλείσιμο των τελωνείων Καστανεών, Εξοχής και Κήπων
  • [13] Η Apple δουλεύει μυστικά πάνω στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα
  • [14] Αθ. Αθανασίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σε τρία χρόνια το πρώτο ρομπότ που θα «πεθαίνει» σαν άνθρωπος

  • [01] Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό

    Στην επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά [Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο] καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα, προχωρά η Κυβέρνηση η οποία αποφάσισε την ενεργότερη συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας. Η Ελλάδα μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι αντίστοιχο αίσθημα ευθύνης θα πρέπει επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.

    Το προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο διυπουργικής σύσκεψης που έγινε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Π. Καμμένος, Επικρατείας, για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλ. Φλαμπουράρης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δ. Τόσκας, Εθνικής 'Αμυνας, Δ. Βίτσας, Μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δ. Παπαγιαννάκος.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά [Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο] καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα.

    Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενεργότερη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας αναλαμβάνει:

    - να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά

    - να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hotspots να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

    - τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.

    - να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Παράλληλα, αναλαμβάνει, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους.

    Την ίδια ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής προκειμένου στα κέντρα να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων.

    Κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, κοινή εκτίμηση ήταν ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

    «Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

    [02] Τ. Βίζερ: Φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    Ως «φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός», χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ο επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ και παράλληλα, σε σχέση με την αξιολόγηση, τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί ακόμα το ακριβές χρονοδιάγραμμά της.

    Αναλυτικότερα, ο κ. Βίζερ ανέφερε ότι η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος από τις ελληνικές αρχές είναι «ένα μεγάλο και φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός. Οι θεσμοί έχουν αρχίσει την αξιολόγησή του και θα αρχίσουν να το συζητούν με τις ελληνικές αρχές σύντομα. Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αποφευχθούν αντικίνητρα για τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας. Το ασφαλιστικό είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της πρώτης αξιολόγησης».

    Εξάλλου, για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος τονίζει ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος του ΕΜΣ, «το συντομότερο δυνατό».

    [03] Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης πιστώθηκε σε 330.000 δικαιούχους

    Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατομμυρίων ευρώ, πιστώθηκε σε 330.000 φορολογούμενους την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 Δεκεμβρίου 2015. Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. Συνολικά φέτος θα διατεθούν για επίδομα θέρμανσης 105 εκατομμύρια ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχους: άγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται τα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο).Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

    [04] Τουρίστες δηλώνουν οι δύο συλληφθέντες για οπλοκατοχή, στην Αλεξανδρούπολη

    Δύο ύποπτοι για εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες συνελήφθηκαν την Πέμπτη για οπλοκατοχή, όπως γνωστοποίησεη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

    Σε δελτίο τύπου της, η Αστυνομική Διεύθυνση είπε, «Συνελήφθησαν, την 28-01-2016 το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ένας 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους παραπάνω, βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο (2) μαχαίρια, με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστών, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.»

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι συλληφθέντες, οι οποίοι την Τρίτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να αντικρούσουν τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, εμμένουν στην αρχική τους δήλωση ότι προορισμός του ταξιδιού τους ήταν το χωριό Πέπλος το οποίο θα επισκέπτονταν ως τουρίστες.

    [05] Αυξημένη τιμή στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, από σήμερα

    Αυξάνεται από σήμερα 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ.Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, διευκρίνισε μεδηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πωςη τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της τιμής επέρχεται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

    [06] Περισσότεροι από 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες, σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά

    Περισσότεροι από 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάζονται σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είχε εγκλωβίσει εκατοντάδες άτομα σε Χίο και Μυτιλήνη.Εντός της ημέρας αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά το «blue star patmos» και το «blue star 2»με 2.137 άτομα. Το επιβατηγό οχηματαγωγό «blue star patmos»μεταφέρει 1.622 άτομα (804 από τη Μυτιλήνη και 818 από τη Χίο), ενώ το «blue star 2»μεταφέρει από την Κω 515 μετανάστες και πρόσφυγες. Επίσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέρει 1250 από Μυτιλήνη και Χίο.

    Ηδη πάντως δύο πλοία, το «Νήσος Ρόδος» και το καταμαράν tera jet κατέπλευσαν με 2.883 άτομα. Το «Νήσος Ρόδος» μετέφερε 560 άτομα από Μυτιλήνη και 615 από τη Χίο, ενώ το tera jet 1708 άτομα και από τα δύο νησιά.Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος», αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας μεταφέροντας 306 μετανάστες από τη Χίο και 459 από τη Μυτιλήνη.

    [07] Τουλάχιστον 45 νεκροί, σε τριπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό

    Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν την Κυριακή σε τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της Δαμασκού, κοντά στο τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

    Το SANA είχε αρχικά μεταδώσει ότι 30 ήταν οι νεκροί από τις εκρήξεις αυτές, για τις οποίες διευκρινίζει ότι ήταν τρεις και σημειώθηκαν η μια με παγιδευμένο αυτοκίνητο και οι άλλες από δύο καμικάζι κοντά στο σιιτικό τζαμί Σαγίντα Ζεϊνάμπ, νοτίως της συριακής πρωτεύουσας.

    [08] Εγκαινιάσθηκε το Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου

    Εγκαινιάσθηκε την Κυριακή, μέσα σε φορτισμένο κλίμα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου, στο χώρο του Πανδημοτικού Ηρώου στη θέση Σελί Αμιρών, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και των τοπικών αρχών.

    Το μουσείο που θεωρείται σύμβολο και ανάδειξη της θυσίας, αποτελεί ακόμη ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στους 461 νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας.

    Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε, μεταξύ άλλων, «ότι οφείλουν να θυμούνται οι Δυτικές Δημοκρατίες τι έκανε αυτός ο λαός το 1940. Γιατί είχε και το ξαναλέω και το λέω και δημόσια στην Ευρώπη, είχε και άλλη επιλογή αυτό που έκαναν οι κύριοι που δεν μάτωσαν αλλά παραδόθηκαν και σήμερα μας κουνάνε και το δάχτυλο».

    [09] Ελληνικές λογοτεχνικές φωνές για την κρίση, σε βιβλίο που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Καίμπριτζ

    Ένα πανόραμα της ελληνικής πεζογραφίας σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα της κρίσης παρουσιάζεται στον τόμο «Κρίσιμες εποχές, κρίσιμοι στοχασμοί» ("Critical Times Critical Thoughts") που μόλις κυκλοφόρησε από τον βρετανικό εκδοτικό οίκο Cambridge Scholar Publishing. Στο βιβλίο συγκεντρώνονται κείμενα καθιερωμένων Ελλήνων συγγραφέων και κριτικών, που αποκαλύπτουν μια λογοτεχνία της οποίας τον πλούτο ουδείς μπορεί να φανταστεί στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού μεταφράσεων στα αγγλικά.

    Στη συνέντευξη την οποία παραχώρησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο επιμελήτριες του τόμου, η Νατάσα Λαιμού και η Ελένη Γιαννακάκη, σημειώνουν πως σκοπός της έκδοσης είναι να ακουστούν στο εξωτερικό φωνές για την ελληνική κρίση, οι οποίες παρέμειναν μέχρι τώρα άγνωστες. Η Ν. Λαιμού μετέχει στο εκτελεστικό συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου στο Λονδίνο και διευθύνει στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ελληνική και την τουρκική λογοτεχνία. Η Ελ. Γιαννακάκη έχει διδάξει ελληνική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έχει δημοσιεύσει τρία μυθιστορήματα στα ελληνικά.

    [10] Καλλιτέχνες μετατρέπουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε εργαστήριο κατασκευής αρχαίων έργων

    Καλλιτέχνες και τεχνίτες, σε συνεργασία με αρχαιολόγους, θα παρουσιάσουν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τον τρόπο δουλειάς των αρχαίων γλυπτών, αγγειοπλαστών και αγγειογράφων, χρυσοχόων και χαλκουργών από τις 11 έως τις 29 Φεβρουαρίου.

    Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά εργαλεία (σμίλες, αμόνια, κεραμικούς τροχούς κτλ.) οι καλλιτέχνες μετατρέπουν το Μουσείο σε ζωντανό εργαστήριο, όπου θα παράγουν αντικείμενα παρόμοια με τα αρχαία εκθέματα του μουσείου που παρουσιάζονται στον ίδιο χώρο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν τους καλλιτέχνες εν δράσει και να συζητούν μαζί τους.

    Συνδυάζοντας πρωτότυπα εκθέματα με ζωντανά εργαστήρια κατασκευής αρχαίων τεχνέργων, η έκθεση, που απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, επιχειρεί να προσεγγίσει τον κόσμο των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από τα θαυμαστά έργα της αρχαιότητας, δηλαδή των επώνυμων και ανώνυμων τεχνιτών που είχαν το χάρισμα της έμπνευσης και της δημιουργίας.

    Η έκθεση που έχει τίλο τίτλο, «MΕΣΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ?? μαζί δημιουργούμε », διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες: Μεταλλοτεχνία, Μαρμαροτεχνία, Κεραμική.Θα είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας του μουσείου ενώ οι ημερες και ώρες λειτουργίας των εργαστηρίων στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να προσέρχονται οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν είναι :

    Μαρμαροτεχνία «Το εργαστήριο του Δαιδάλου»

    [11] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με πολύωρους αποκλεισμούς και ενίσχυση μπλόκων

    Με πολύωρους αποκλεισμούς, αλλά και με επ΄αόριστον «μπλοκάρισμα» οδοστρωμάτων σε ορισμένα σημεία, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ενίσχυσης μπλόκων όπου κρίνεται απαραίτητο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στα μπλόκα μας επισήμαναν ότι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου «οι πόλεις στη χώρα θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις».

    Ανυποχώρητοι στη θέση που εκφράζουν εδώ και 15 ημέρες, οι επικεφαλής των μπλόκων επαναλαμβάνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν πάμε σε κανέναν διάλογο, εάν δεν αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό» και ζητούν να ξεκινήσει εκ νέου η κατάρτισή του από μηδενική βάση με τη δική τους συνδρομή.

    Σημαντικό δε για μια θετική έκβαση στο θέμα του διαλόγου που θέτει ολοένα και πιο «εντεινόμενα η κυβέρνηση», όπως οι ίδιοι διαπιστώνουν και μας λένε, είναι η σύσταση διακομματικής, με σκοπό συνεδρίαση στη Βουλή και με τη δική τους συμμετοχή. «Πρέπει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να λάβουν σαφή θέση για τα ζητήματα που μας έβγαλαν στον δρόμο» επισήμανε χαρακτηριστικά το μέλος της συντονιστικής του μπλόκου Μαλγάρων Αχιλλέας Καμπούρης.

    Στο μεταξύ, κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, δεν πρόκειται κανείς να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και όποιος το επιχειρήσει «θα αποτελεί κόκκινο πανί στον χώρο».

    Διαβάστε επίσης:Συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων με κλείσιμο των τελωνείων Καστανεών, Εξοχής και Κήπων

    [12] Συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων με κλείσιμο των τελωνείων Καστανεών, Εξοχής και Κήπων

    Και τα τελωνεία των Καστανεών και της Εξοχής στον βόρειο Έβρο και τη Δράμα αντίστοιχα, εκτός από το τελωνείο των Κήπων, αναμένεται να κλείσουν, από τις 11 το πρωί σήμερα, οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποίησεών τους, εναντίον του ασφαλιστικού. Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε στα τελωνεία αυτά που θα παραμείνουν αποκλεισμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων και λεωφορείων.

    Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή του συνόλου των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Ροδόπης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Ειδικότερα, συμμετείχαν, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Ροδόπης, του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, του ΤΕΕ Θράκης, του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του εργατικού κέντρου Κομοτηνής, του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Ροδόπης, του εμπορικού συλλόγου Κομοτηνής, του συλλόγου φαρμακοποιών, του συλλόγου συμβολαιογράφων Εφετείου Θράκης, της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης, του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι ιδιοκτήτες οδηγοί ταξί.

    Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και της ανάγνωσης του ψηφίσματος με το οποίο ζητούσαν την απόσυρση του σχεδίου του ασφαλιστικού και διάλογο από μηδενική βάση με την κυβέρνηση, οι συγκεντρωμένοι ενώθηκαν για πολλές ώρες με τους αγρότες στο μπλόκο του 5ου χιλιόμετρου της παλιάς εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης, το οποίο χθες παρέμεινε ανοιχτό για τους διερχόμενους οδηγούς.

    Διαβάστε επίσης:Κλειστό επ' αόριστον το τελωνείο των Κήπων

    [13] Η Apple δουλεύει μυστικά πάνω στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα

    Η Apple έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα ειδικών πάνω στην τεχνητή και επαυξημένη πραγματικότητα (ή επιπραγματικότητα), οι οποίοι μυστικά δημιουργούν σχετικές πρωτότυπες συσκευές, που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες για να «εμπλουτίζουν» αυτά που βλέπουν γύρω τους.Η εταιρεία, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», αναζητά νέες πηγές εσόδων πέρα από τα iPhone και τα iPad, στοχεύοντας να ανταγωνισθεί φουτουριστικά «γκάτζετ» όπως το Oculus Rift του Facebook και το Hololens της Microsoft, που, επίσης, «ποντάρουν» στην εικονική πραγματικότητα.

    Η μυστική ομάδα ερευνών της Apple, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, περιλαμβάνει εκατοντάδες άτομα που προέρχονται είτε από εταιρείες που εξαγοράσθηκαν (όπως οι Flyby Media, Metaio, Faceshift, PrimeSense κ.α.), είτε από ανταγωνιστικές εταιρείες. Οι φήμες φέρουν την Apple να δημιουργεί συσκευές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας εδώ και αρκετούς μήνες.

    [14] Αθ. Αθανασίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σε τρία χρόνια το πρώτο ρομπότ που θα «πεθαίνει» σαν άνθρωπος

    Το πρώτο ρομπότ που, όταν ολοκληρώνει τον κύκλο της ζωής του, θα αποσυντίθεται σαν πτώμα χάρη στα βιοδιασπώμενα υλικά του και έτσι δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, θα είναι έτοιμο σε τρία περίπου χρόνια, αποκαλύπτει η Ελληνίδα Αθανασία (Νάσια) Αθανασίου, ερευνήτρια του Ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΙΙΤ) στη Γένοβα, ειδική στα νέα «θαυματουργά» υλικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Όπως λέει, πέρα από τα ρομπότ, τα «έξυπνα» υλικά θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητά μας με πλήθος εφαρμογών στις συσκευασίες, στις μεταφορές, στο περιβάλλον, στην ιατρική κ.α. Τονίζει ότι η έρευνα στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας -όπου εργάζονται περίπου 15 Έλληνες ερευνητές- συνδέεται στενά με τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, αντίθετα με την Ελλάδα, όπου γίνεται μεν ποιοτική έρευνα, αλλά συχνά χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 February 2016 - 7:32:30 UTC