Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών
  • [02] Παραβίαση από ρωσικό αεροσκάφος καταγγέλλει η Τουρκία
  • [03] Την ανάγκη να μειωθούν οι αριθμοί των προσφύγων, τόνισε η Αγγ. Μέρκελ
  • [04] Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του
  • [05] Παρέμβαση της Αν. Καββαδία, στη συζήτηση για την τρομοκρατική απειλή, στο Στρασβούργο
  • [06] Νεκρό ένα οκτάχρονο παιδί από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Λεύκα Πατρών

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών

    Την ανάγκη να προχωρήσουν «μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον των πολλών» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

    «Προσωπικά πιστεύω στην αλήθεια κι εκείνος στο συστηματικό ψέμα», λέει αναφερόμενος στον πρωθυπουργό υπογραμμίζοντας πως δική του μεγάλη ευθύνη είναι να ανταποκριθεί με προτάσεις και πολιτικές στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

    «Δεν θέλω να παράξουμε πλούτο για τον πλούτο, αλλά για να δημιουργήσουμε απόθεμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος μας πρέπει να είναι η συνολική ευημερία των πολιτών και όχι η κοινωνία των δυο τρίτων, η κοινωνία των λίγων κομματικών εκλεκτών», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τονίζει ότι «το σχέδιο Κατρούγκαλου προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων».

    Επιπλέον, ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό αναφέροντας ότι «έχουμε προθεσμία τριών μηνών να συμμορφωθούμε. Αν δεν ανταποκριθούμε, τότε πραγματικά θα απειληθούμε με έναν de facto διετή αποκλεισμό από τη συνθήκη».

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι «το προσφυγικό πάνω απ' όλα είναι ζήτημα ασφάλειας. Για τους πολίτες για τη χώρα», ενώ στην ερώτηση τι διαφορετικό θα έκανε ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Πρώτα απ' όλα θα πίεζα περισσότερο την Τουρκία. Τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα πίεζα να εφαρμόσει πλήρως τις σχετικές συμφωνίες. Κυρίως να εξαρθρώσει άμεσα τα παράνομα δίκτυα διακινητών, που δρουν στο εσωτερικό και στις ακτές της. Θα φρόντιζα να εγγυηθώ ότι κανείς δεν θα εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια χωρίς να καταγραφεί ζητώντας περισσότερους πόρους και υποδομές γι' αυτήν τη διαδικασία. Και πάντως θα φρόντιζα να μην αναλάβω τόσο υπερβολικές δεσμεύσεις. Αν το είχα κάνει, όμως, θα τιμούσα την υπογραφή μου».

    [02] Παραβίαση από ρωσικό αεροσκάφος καταγγέλλει η Τουρκία

    Ένα ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό SU-34 παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας χθες παρά τις προειδοποιήσεις, γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ ο Ρώσος πρεσβευτής κλήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το περιστατικό.

    «Ένα SU-34 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο στις 11.46 τοπική ώρα χθες» Παρασκευή, επιβεβαιώνει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να διατυπώσει την «σθεναρή της καταδίκη» για την παραβίαση του εναέριου χώρου της, κάνοντας λόγο για μία «ανεύθυνη συμπεριφορά».

    «Στη συνάντηση διαμαρτυρηθήκαμε έντονα και καταδικάσαμε αυτήν την παραβίαση και επαναλάβαμε, για μία ακόμη φορά, τις προαναφερθείσες ανησυχίες μας σχετικά με την σοβαρότητα αυτών των παραβιάσεων» τόνισε το υπουργείο.

    Επιπλέον το υπουργείο επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι η παραβίαση συνιστά μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ρωσία επιθυμεί την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

    Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι ο πρεσβευτής της κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Συνάντηση με τον Πούτιν ζητά ο Ερντογάν

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις «επιπτώσεις» των «ανεύθυνων ενεργειών» της, όπως για παράδειγμα της νέας παραβίασης του εναέριου χώρου της Τουρκίας χθες.

    «Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

    «Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη».Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θέλει να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να μεταφέρει την επιθυμία μου να συναντήσω τον κ. Πούτιν κατ' ιδίαν. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό» προσέθεσε ο Ερντογάν προτού αναχωρήσει για τη Λατινική Αμερική.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του

    [03] Την ανάγκη να μειωθούν οι αριθμοί των προσφύγων, τόνισε η Αγγ. Μέρκελ

    Την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη και να μην αυξηθεί εκ νέου την άνοιξη, τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και κάλεσε τους πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ να επιστρέψουν στις χώρες τους όταν αποκατασταθεί η ειρήνη, καθώς, όπως είπε, λαμβάνουν μόνο προσωρινή προστασία. Επανέλαβε δε την σημασία της καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προειδοποίησε για τις συνέπειες από ενδεχόμενη αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν.

    Όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να συμμερίζονται την ανάγκη για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, σημείωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός της στο Μεκλεμβούργο-Δ.Πομερανία, η Καγκελάριος εξέφρασε την απογοήτευσή της για την συνεργασία εντός ΕΕ, για την οποία ωστόσο διευκρίνισε δεν υπάρχει εναλλακτική, διότι μια αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν και το κλείσιμο εθνικών συνόρων θα είχε αρνητικές συνέπειες για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    [04] Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του

    To NATO κάλεσε σήμερα τη Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του, αφού η Τουρκία, που είναι κράτος μέλος του Βορειατλαντικού Συμφώνου, κατηγόρησε τη Ρωσία για μια νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της.

    «Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας χθες, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές. Ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έχουν δείξει πόσο επικίνδυνη είναι τέτοιου είδους συμπεριφορά» επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.

    «Καλώ τη Ρωσία να ενεργεί με υπεύθυνο τρόπο και να σέβεται πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [05] Παρέμβαση της Αν. Καββαδία, στη συζήτηση για την τρομοκρατική απειλή, στο Στρασβούργο

    Τον κίνδυνο να μπει η Ευρώπη σε μια επικίνδυνη ατραπό περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας επεσήμανε η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Αννέτα Καββαδία κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο.

    Αναφερόμενη στα μέτρα έκτακτης ανάγκης που έλαβε η Γαλλία μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η γαλλική παρέκκλιση από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό και εγκυμονεί κινδύνους, ιδίως σε ένα περιβάλλον γενικευμένης κρίσης και απαξίωσης των υπερεθνικών ευρωπαϊκών θεσμών. «Ελλοχεύει ο κίνδυνος μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξ ορισμού κάτι αφύσικο και προσωρινό, να εξελιχθεί σε μόνιμη και σχεδόν φυσιολογική κατάσταση, ενσωματωμένη μάλιστα, στη νομοθεσία, η οποία θα περιορίζει δραστικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες υπό τη συνεχή απειλή της τρομοκρατίας και υπό το κράτος του φόβου, ιδίως αν λάβουμε υπόψη μας ότι ήδη προωθείται συνταγματική αναθεώρηση για τη δυνατότητα εγκαθίδρυσης «πολιτικού καθεστώτος κρίσης», το οποίο θα επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ακόμα και επ'αόριστον. Εξίσου υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος κατάχρησης των μέτρων έκτακτης ανάγκης για την καταστολή δραστηριοτήτων και για τη δίωξη ατόμων που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την τρομοκρατία.

    [06] Νεκρό ένα οκτάχρονο παιδί από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Λεύκα Πατρών

    Τραγωδία με θύμα ένα οκτάχρονο παιδί σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στις εργατικές κατοικίες, στην περιοχή Λεύκα της Πάτρας.

    Ειδικότερα, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, εκδηλώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα ο οκτάχρονος μαζί με τον παππού, την γιαγιά και την αδελφή του.

    Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο διαμέρισμα για να κατασβέσουν την φωτιά, βρήκαν απανθρακωμένο τον οκτάχρονο.

    Επίσης, βρήκαν τραυματισμένο τον παππού του παιδιού, ενώ η γιαγιά του αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 January 2016 - 19:32:33 UTC