Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή ζητούν οι αγρότες
  • [02] Την ανάγκη να μειωθούν οι αριθμοί των προσφύγων, τόνισε η Αγγ. Μέρκελ
  • [03] Ο προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα εγκεφάλου σώζει ζωές
  • [04] Ο Πανιώνιος «απέδρασε» με 1-0 από την Κομοτηνή
  • [05] Ακάθεκτη η Μπαρτσελόνα, 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης
  • [06] Η Κέρμπερ εκτόπισε από τον θρόνο τη Σερένα Ουίλιαμς
  • [07] Ο Κάπελ έδωσε «βαθιά ανάσα» στον Παναιτωλικό

  • [01] Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή ζητούν οι αγρότες

    Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη στα Τέμπη. Υπογραμμίζουν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Παράλληλα από εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους - προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ - ωστόσο οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.

    Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.

    Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα Τέμπη είναι κλειστά από τις 4 μέχρι τις 9 ενώ αύριο θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    [02] Την ανάγκη να μειωθούν οι αριθμοί των προσφύγων, τόνισε η Αγγ. Μέρκελ

    Την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη και να μην αυξηθεί εκ νέου την άνοιξη, τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και κάλεσε τους πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ να επιστρέψουν στις χώρες τους όταν αποκατασταθεί η ειρήνη, καθώς, όπως είπε, λαμβάνουν μόνο προσωρινή προστασία. Επανέλαβε δε την σημασία της καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προειδοποίησε για τις συνέπειες από ενδεχόμενη αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν.

    Όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να συμμερίζονται την ανάγκη για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, σημείωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός της στο Μεκλεμβούργο-Δ.Πομερανία, η Καγκελάριος εξέφρασε την απογοήτευσή της για την συνεργασία εντός ΕΕ, για την οποία ωστόσο διευκρίνισε δεν υπάρχει εναλλακτική, διότι μια αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν και το κλείσιμο εθνικών συνόρων θα είχε αρνητικές συνέπειες για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    [03] Ο προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα εγκεφάλου σώζει ζωές

    Την επιτακτική ανάγκη να ενταχθεί στον προληπτικό έλεγχο του γενικού πληθυσμού, σε ηλικίες άνω των 20 και να γίνεται ανά δεκαετία, η μαγνητική αγγειογραφία, για τον εντοπισμό ανευρύσματος εγκεφάλου, επισημαίνει ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

    Όπως αναφέρει o κ. Παπανικολάου, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει μία σαφής αιτιολογία ή προδιαθεσικός παράγοντας για την δημιουργία του, ωστόσο υπάρχει κάποια πιθανολογούμενη οικογενειακή προδιάθεση στους άντρες, που έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού με ιστορικό ανευρύσματος. Ο γνωστός νευροχειρουργός τονίζει ακόμη, ότι η ομάδα του πληθυσμού που είναι κάπως πιο ευάλωτη, είναι άντρες που έχουν και άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες, για την ανάπτυξη αγγειακής νόσου, όπως αρτηριακή υπέρταση, ή κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα.

    Τα νούμερα πάντως μιλούν από μόνα τους, για την σοβαρότητα της νόσου, αφού το 50% των ανθρώπων που παθαίνουν ρήξη ανευρύσματος, πεθαίνουν επί τόπου. Από το υπόλοιπο 50%, οι μισοί φτάνουν στο νοσοκομείο σε κώμα, με αυξημένο ποσοστό θνητότητας ή αναπηρίας και μόνο ένα 25% φτάνει στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η δεύτερη αιτία αιφνίδιου θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά.

    Τι είναι το ανεύρυσμα - που οφείλεται

    Το ανεύρυσμα σε μία αρτηρία του εγκεφάλου είναι ένα παθολογικό φούσκωμα του τοιχώματος του αγγείου και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει μία σαφής αιτιολογία ή προδιαθεσικός παράγοντας για την δημιουργία του, αναφέρει ο κ. Παπανικολάου.

    [04] Ο Πανιώνιος «απέδρασε» με 1-0 από την Κομοτηνή

    Το πέναλτι του Οικονόμου στο 88ο λεπτό, χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Πανιώνιο, που σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Super League, «απέδρασε» από την Κομοτηνή επικρατώντας με 1-0 του Πανθρακικού.

    Οι «κυανέρυθροι» παραμένουν σε τροχιά πλέι οφ, την ώρα που οι γηπεδούχοι δείχνουν να μην μπορούν να «ξεκολήσουν» από την ουρά της βαθμολογίας. Οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 75` αποβλήθηκε ο Ρισβάνης με 2η κίτρινη κάρτα.

    [05] Ακάθεκτη η Μπαρτσελόνα, 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης

    Ένα από τα «υψηλότερα εμπόδια» στην πορεία της προς την κατάκτηση της πριμέρα ντιβιζιόν, υπερέβη η Μπαρτσελόνα, καθώς στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, νίκησε με 2-1 στο «Καμπ Νου» την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο ντέρμπι κορυφής του ισπανικού πρωταθλήματος.

    Τα τέρματα των Μέσι (30`) και Σουάρες (38`), ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει οι «ροχιμπλάνκος» από το 10ο λεπτό με το γκολ του Κόκε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι φιλοξενούμενοι, ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής των Φιλίπε Λουϊς (44`) και Γκοντίν (64`).

    [06] Η Κέρμπερ εκτόπισε από τον θρόνο τη Σερένα Ουίλιαμς

    Η Αντζελίκ Κέρμπερ είναι η νέα κάτοχος του τίτλου του Australian Open, κάνοντας την έκπληξη στον τελικό απέναντι στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και περσινή νικήτρια του τουρνουά Σερένα Ουίλιαμς.

    Η Κέρμπερ επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-4) της Αμερικανίδας και έγινε η πρώτη Γερμανίδα τενίστρια που κατακτά Grand Slam από το 1999 και τη Στέφι Γκραφ. Μάλιστα, αν είχε αναδειχτεί νικήτρια η Ουίλιαμς θα ισοφάριζε το ρεκόρ των 22 τίτλων Grand Slam της Στέφι Γκραφ, αλλά η Κέρμπερ την άφησε στους 21!

    [07] Ο Κάπελ έδωσε «βαθιά ανάσα» στον Παναιτωλικό

    Ο Παναιτωλικός βελτίωσε αισθητά την θέση του στην βαθμολογία και κυρίως απομακρύνθηκε ασφαλώς από την «επικίνδυνη ζώνη» της Super League, καθώς στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, επικράτησε με 1-0 της ουραγού Καλλονής. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε στο 17ο λεπτό ο Κάπελ, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Ουάρντα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 January 2016 - 17:32:29 UTC