Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Παπαμιμίκος: Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση και στη διεύρυνση
  • [02] Παράθυρο αναβάθμισης της Ελλάδας από τον S&P μετά την πρώτη αξιολόγηση
  • [03] Τεράστιες ανισότητες μεταξύ των κρατών της ΕΕ, σε κοινωνικούς δείκτες και δείκτες απασχόλησης
  • [04] Αμετάβλητα διατηρεί τα κυριότερα επιτόκιά της η ΕΚΤ
  • [05] Περαιτέρω χαλάρωση τον Μάρτιο προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι
  • [06] Πρόσφυγες και εθελοντές στην Ειδομένη μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το ασφαλιστικό
  • [08] Νέα 48ωρη απεργία για τις 27-28 Ιανουαρίου, αποφάσισε η ΠΝΟ
  • [09] Έρευνα της εισαγγελίας για εμπλοκή του Ν. Γεωργιάδη σε υπόθεση παιδεραστίας
  • [10] Η Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική πρέπει να αλλάξει, τονίζει ο Ματέο Ρέντσι
  • [11] Τουλάχιστον 12 μετανάστες πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών
  • [12] Εξεταστική Επιτροπή του ΕΚ για τους ρύπους αυτοκινήτων - Επιλογή Ν. Ανδρουλάκη
  • [13] Υπ. Πολιτισμού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες προστασίας και αποκατάστασης στο Λόφο-Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη
  • [14] Παραιτήθηκε ο Νίκος Γεωργιάδης
  • [15] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Δ. Κουτσούμπα αύριο στη Βουλ
  • [16] Μπομπ Ντάντλι: Στηρίζουμε τις επενδύσεις προς την Ελλάδα
  • [17] ΣΕΒ: Η ταχεία προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα
  • [18] Επιστρέφει στον Ατρόμητο ο Παπαδόπουλος
  • [19] Σφαιρόπουλος: «Συγκεντρωμένοι από την αρχή του ματς»
  • [20] Τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού ανάβουν αυτόματα μόλις πλησιάζει το αυτοκίνητο
  • [21] Στην εξάδα η εθνική, εξασφάλισε θέση στο προολυμπιακό τουρνουά

  • [01] Α. Παπαμιμίκος: Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση και στη διεύρυνση

    Την άποψη ότι το πολιτικό σύστημα θα δομηθεί στη βάση δύο μεγάλων συνασπισμών το επόμενο χρονικό διάστημα διατύπωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    Σε ερώτηση για το εάν βλέπει συντονισμό βημάτων με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε: «Εκτιμώ ότι σε λίγο καιρό θα οδηγηθούμε σε ένα μοντέλο δύο μεγάλων συνασπισμών, ενός κεντροαριστερού και ενός κεντροδεξιού συνασπισμού. Προφανώς και είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση και στη διεύρυνση, πάνω όμως σε ένα ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο με το οποίο μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τη χώρα».

    [02] Παράθυρο αναβάθμισης της Ελλάδας από τον S&P μετά την πρώτη αξιολόγηση

    H σταθερή προοπτική για το αξιόχρεο της Ελλάδας ?CCC+' τους επόμενους 12 μήνες δείχνει ότι οι κίνδυνοι (αναθεώρησής του) είναι ισορροπημένοι, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's σε έκθεσή του για τις χώρες της Ευρωζώνης (Eurozone Rating Trends 2016).

    «Θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε το αξιόχρεο της Ελλάδας στην κατηγορία «Β», εάν θεωρούσαμε ότι η πιθανότητα αθέτησης πληρωμών της είναι μικρότερη από μία στις δύο, που με τη σειρά του θα εξαρτάτο από μία βελτίωση στα βασικά οικονομικά μεγέθη της χώρας», αναφέρει ο οίκος, προσθέτοντας: «Μία τέτοια εξέλιξη θα ερχόταν πιθανότατα μόνο μετά από την πρώτη αξιολόγηση και εκταμίευση με βάση το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), πιθανόν σε συνδυασμό με την εκ νέου αποδοχή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου για πράξεις χρηματοδότησης της ΕΚΤ. Η επιτυχής εφαρμογή από την Ελλάδα στοιχείων του προγράμματος θα συνέβαλε πιθανότατα στην ενίσχυση του συμπιεσμένου τώρα δυναμικού της για επενδύσεις και ανάπτυξη και θα βοηθούσε την κυβέρνηση να δημιουργήσει καλή θέληση στους επίσημους πιστωτές της για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους».

    [03] Τεράστιες ανισότητες μεταξύ των κρατών της ΕΕ, σε κοινωνικούς δείκτες και δείκτες απασχόλησης

    Τις τεράστιες ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών, όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και άλλους βασικούς κοινωνικούς δείκτες και δείκτες για την αγορά εργασίας, αναδεικνύει η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις για το 2015 (ESDE 2015) που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

    Σύμφωνα με την αρμόδια επίτροπο για την Απασχόληση Μαριάν Τίσεν, η οποία παρουσίασε σήμερα τα αποτελέσματα της έκθεσης, οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ακόμη αισθητές και οι τάσεις δείχνουν ότι οι ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών «αυξάνονται».

    Συγκεκριμένη αναφορά έκανε η Μ. Τίσεν στην Ελλάδα και στα χαμηλά επίπεδα απασχόλησης (55%) σε σχέση με άλλες χώρες, όπως είναι η Σουηδία (81%), καθώς και στα ποσοστά ανεργίας που παραμένουν πάνω από 20% στην Ελλάδα και στην Ισπανία, ενώ στη Γερμανία είναι μόλις 5%. Σε γενικές γραμμές, ανέφερε η ίδια, τα «καλά νέα» είναι ότι η ανεργία συνεχίζει να μειώνεται στην ΕΕ, τονίζοντας ωστόσο την «επείγουσα ανάγκη να επιστρέψουμε στη σύγκλιση, να αναπτυχθούμε μαζί».

    [04] Αμετάβλητα διατηρεί τα κυριότερα επιτόκιά της η ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει, όπως αναμενόταν, τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους.

    Η απόφαση να παραμείνει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού ήταν κάτι που ανέμεναν και οι 59 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

    [05] Περαιτέρω χαλάρωση τον Μάρτιο προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

    Περαιτέρω επέκταση των μέτρων χαλάρωσης τον Μάρτιο προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

    Στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ διαβεβαίωσε ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Άφησε, μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωσή τους.

    Η αλλαγή της στάσης της ΕΚΤ από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και είχε προχωρήσει στην περαιτέρω χαλάρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την αγορά, οφείλεται στην επιδείνωση της προοπτικής ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και στο ενδεχόμενο μίας νέας μείωσης του πληθωρισμού.

    [06] Πρόσφυγες και εθελοντές στην Ειδομένη μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «According to his statement, final destinationGermany or Austria» («Σύμφωνα με δήλωσή του, τελικός προορισμός Γερμανία ή Αυστρία). Μ'αυτή τη χειρόγραφη δήλωση στο υπηρεσιακό τους σημείωμα, μπορούν πλέον οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ στη γειτονική χώρα.

    Αστυνομικοί σε ένα αυτοσχέδιο φυλάκιο στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη, επιφορτίστηκαν από το πρωί με αυτή την οδηγία. Οι πρόσφυγες που καταφτάνουν με λεωφορεία στον καταυλισμό, μπαίνουν σε ουρά με το υπηρεσιακό τους σημείωμα ανά χείρας και με τη βοήθεια μεταφραστή, δηλώνουν στους αστυνομικούς πού θέλουν να πάνε. Στη συνέχεια, η αστυνομία γράφει πάνω στα χαρτιά τη χώρα προορισμού- Γερμανία ή Αυστρία όπως τους ζητείται- και κατευθύνονται προς το σημείο διέλευσης.

    «Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη, μετά το άνοιγμα και του καταυλισμού που παρέμενε «παροπλισμένος»για πάνω από έναν μήνα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του καταυλισμού όπου μπορούν οι πρόσφυγες να περιμένουν σε θερμαινόμενες χώρους και να δέχονται πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.

    [07] Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το ασφαλιστικό

    Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας, για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

    Οι συνδικαλιστές κατέληξαν στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο βρήκαν κλειστό λόγω της συγκέντρωσης των συνδικάτων και των επιστημονικών φορέων.

    Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στους δήμους της Αττικής, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

    [08] Νέα 48ωρη απεργία για τις 27-28 Ιανουαρίου, αποφάσισε η ΠΝΟ

    Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, για την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε πριν από λίγο σε συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν επίσης συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους κατά τη διάρκεια κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

    [09] Έρευνα της εισαγγελίας για εμπλοκή του Ν. Γεωργιάδη σε υπόθεση παιδεραστίας

    Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας στην οποία φέρεται να ενεπλάκη ο πρώην βουλευτής, συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυρίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

    [10] Η Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική πρέπει να αλλάξει, τονίζει ο Ματέο Ρέντσι

    «Η Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική πρέπει να αλλάξει» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

    «Η Ιταλία δεν κάνει μυϊκή επίδειξη δύναμης, αλλά πρέπει να σταματήσουμε με τον επαρχιωτισμό όσων νομίζουν ότι οι Βρυξέλλες είναι αλάθητες», προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ιταλία δεν υψώνει τη φωνή, απλά σηκώνει το χέρι, κάνει προτάσεις», και στην φάση αυτή «δεν λείπουν και οι σύμμαχοι».

    Σε ό,τι αφορά την ευελιξία ο Ρέντσι τονίζει ότι «δεν είναι μια παραχώρηση αλλά ένας κανόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια σαφής δέσμευση του (προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ) Γιούνκερ και των δικών του».

    [11] Τουλάχιστον 12 μετανάστες πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών

    Τουλάχιστον 12 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, πνίγηκαν σήμερα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, μετά το ναυάγιο του σκάφους τους με το οποίο επιχειρούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 28 από τους επιβάτες του σκάφους αυτού, που είχε αποπλεύσει τα χαράματα από την επαρχία της Σμύρνης, διευκρίνισε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των διασωθέντων και των θυμάτων.

    Επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανεύρεση τουλάχιστον δέκα από τους επιβάτες, η τύχη των οποίων εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    [12] Εξεταστική Επιτροπή του ΕΚ για τους ρύπους αυτοκινήτων - Επιλογή Ν. Ανδρουλάκη

    Το Κοινοβούλιο διόρισε με ψηφοφορία του, την Πέμπτη, τα 45 μέλη της εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τις παραβάσεις των ευρωπαϊκών κανονισμών από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ως προςτις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων.

    Μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή ως πλήρες μέλος.

    Σημειώνεται πως στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η μόλις τέταρτη Εξεταστική Επιτροπή.

    Η απόφαση συγκρότησής της ελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου 2015, σε συνέχεια του σκανδάλου Volkswagen.

    Στόχο θα έχει τη διερεύνηση των καταγγελιών για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, τη μη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και να διαπιστώσει αν η Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία για τη χρήση του λογισμικού παραποίησης των εκπομπών ρύπων από συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Μετά την ψηφοφορία ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    " Η απόφαση για την συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής και η άμεση έναρξη των εργασιών της αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν και να εφαρμόζονται ακόμη και από τους πιο ισχυρούς. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των Ευρωπαίων Πολιτών και δεν θυσιάζουμε την περιβαλλοντική μας ηθική στο βωμό του κέρδους και του στρεβλού ανταγωνισμού των πολυεθνικών"

    [13] Υπ. Πολιτισμού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες προστασίας και αποκατάστασης στο Λόφο-Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες άμεσης προστασίας και αποκατάστασης του αναγλύφου της περιοχής στον Λόφο-Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, όπως προέκυψε από την αυτοψία που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στο ταφικό μνημείο από κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η εξασφάλιση των πρανών του Λόφου-Τύμβου Καστά, του περιβόλου και του περιβάλλοντος χώρου με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, καθώς και η διευθέτηση της απορροής των ομβρίων υδάτων με τις κατάλληλες εργασίες αποστράγγισης». Απώτερος σκοπός, είναι η προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου.

    [14] Παραιτήθηκε ο Νίκος Γεωργιάδης

    Σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του στη ΝΔ μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που έχει προκύψει με τις εις βάρος του κατηγορίες ο Νίκος Γεωργιάδης. Σε δήλωσή του το στέλεχος της ΝΔ κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης και τονίζει:

    «Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

    Νωρίτερα η εισαγγελία Πρωτοδικών διέτάξε, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας στην οποία φέρεται να ενεπλάκη ο πρώην βουλευτής, συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης. Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυρίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνα της εισαγγελίας για εμπλοκή του Ν. Γεωργιάδη σε υπόθεση παιδεραστίας

    [15] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Δ. Κουτσούμπα αύριο στη Βουλ

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 13.00, στη Βουλή.

    [16] Μπομπ Ντάντλι: Στηρίζουμε τις επενδύσεις προς την Ελλάδα

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΒΡ και διευθυντής ΒΡ Μπομπ Ντάντλι, σε δηλώσεις σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Νταβός, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τόνισε την σημασία του αγωγού ΤΑΠ, περιγράφοντάς το ως το μεγαλύτερο έργο υποδομών αγωγού στον κόσμο που γνωρίζει ή ΒΡ.

    "Είμαι στο Νταβός, σε συνάντηση με το Υπουργό Παππά και συζητάμε τη πρόοδο του ΤΑΠ.... Η κυβέρνηση μας έχει βοηθήσει να θέσουμε σε εφαρμογή την συμφωνία εγκατάστασης.

    Θα αρχίσουμε να τοποθετούμε τους σωλήνες για αυτό το πάρα πολύ σημαντικό έργο νοτίου διαδρόμου, αυτο το χρόνο, και το έργο θα είναι σε λειτουργία σε ενα-δυο χρόνια αλλά έχουμε υπογράψει συμφωνίες με Ελληνικές εταιρίες για την κατασκευή και αγορά των σωλήνων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την βοήθεια και την αμοιβαία αναγνώριση της σημασίας του έργου αυτού στην Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη και της πάρα πολύ σημαντικής επένδυσης.

    Αυτός ο αγωγός είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής αγωγού στον κόσμο, απ' όσο γνωρίζουμε. Η παραγωγή αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, μέσω Γεωργίας στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα και ύστερα διασχίζοντας την Αλβανία στην Ιταλία. Θα ήθελα, νομίζω, να προσθέσω ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα της επιχειρηματικά-προσανατολισμένης στήριξης των επενδύσεων που κατευθύνονται προς τη χώρα και η ΒΡ είναι πολύ ευτυχής που αποτελεί μέρος αυτού του έργου και νοιώθω πολύ άνετα με την δρομολόγηση αυτού του πολύ σημαντικού Ευρωπαϊκού έργου.

    [17] ΣΕΒ: Η ταχεία προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα

    Την ανάγκη προώθησης των αποκρατικοποιήσεων και απελευθέρωσης αγορών επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, που αναφέρεται ειδικότερα και στις πρόσφατες αποκρατικοποιήσεις του ΟΛΠ και των περιφερειακών αεροδρομίων.

    «Η ταχεία προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ειδικά σε εκείνες τις περιπτώσεις που αφορούν υπηρεσίες και υποδομές που υποστηρίζουν την παραγωγική οικονομία, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, προκειμένου να επιτευχθεί δραστική μείωση της ανεργίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Σχετικά, τα πρόσφατα βήματα προς την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και του ΟΛΠ, αποδεικνύουν τη θέληση της Ελλάδας να καρπωθεί αυτά τα οφέλη», τονίζει ο Σύνδεσμος.

    [18] Επιστρέφει στον Ατρόμητο ο Παπαδόπουλος

    Ούτε ένα 24ωρο δεν έμεινε χωρίς ομάδα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με τον Αστέρα Τρίπολης, συμφώνησε σε όλα με τους Περιστεριώτες για 1.5 χρόνο.

    Στις δηλώσεις που έκανε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο «Παπ», ο οποίος τη σεζόν 2013/2014 πέτυχε 16 γκολ με την φανέλα της αθηναϊκής ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που επιστρέφει στους «κυανόλευκους» και τόνισε ότι «στόχος μου είναι να τελειώσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο».

    [19] Σφαιρόπουλος: «Συγκεντρωμένοι από την αρχή του ματς»

    Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ζαλγκίρις σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του TOP 16 της Euroleague. Λίγο πριν την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής για το Κάουνας ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε για τον αγώνα με την λιθουανική ομάδα: «Θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ πιο συγκεντρωμένοι από ό,τι στο ματς με τη Μπάμπεργκ. Από την αρχή του ματς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην επιτρέψουμε να πάει το παιχνίδι στα μέτρα των αντιπάλων μας, αλλά στα δικά μας μέτρα. Να ξεκινήσουμε με τις σταθερές που έχουμε, να πάμε το ματς στις δικές μας αρχές. Πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση και ενέργεια. Έχουν αλλάξει προπονητή και θέλουν να δείχνουν καλύτερο πρόσωπο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε διπλά προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι ώστε να απαντήσουμε σε κάθε δυσκολία που θα μας βάλουν στο παρκέ. Θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι απέναντι σε μια ομάδα που, αν την αφήσεις, μπορεί να σε σκοτώσει».

    [20] Τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού ανάβουν αυτόματα μόλις πλησιάζει το αυτοκίνητο

    Η συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων και η παροχή εξελιγμένων υπηρεσιών που αυξάνουν την ασφάλεια είναι ένα από τα σημαντικότερα πεδία δράσης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Η BMW, στην προσπάθειά της να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητες των αυτοκινήτων της, δημιούργησε ένα online εργαστήριο για νέες υπηρεσίες. Η διαδικτυακή πύλη BMW Labs λειτουργεί από τις 19 Ιανουαρίου 2016 και προσφέρει στους οδηγούς την ευκαιρία να δοκιμάζουν εκ των προτέρων νέες, υπό εξέλιξη υπηρεσίες. Έτσι συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση των μελλοντικών υπηρεσιών BMW ConnectedDrive.

    Η πρώτη δυνατότητα ConnectedDrive που διατίθεται μέσω BMW Labs είναι η ενσωμάτωση της υπηρεσίας IFTTT σε οχήματα BMW. Το IFTTT είναι μία δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει τη σύνδεση εκατοντάδων διαδικτυακών εφαρμογών και έξυπνων συσκευών στο δίκτυο Internet of Things.

    Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν προτάσεις γνωστές σαν ?Recipes?, που τους επιτρέπουν να συνδυάζουν ελεύθερα ?Triggers? (Διεγέρσεις) με σχετικά ?Actions? (Ενέργειες). Μπορούν να επιλέγουν από 260 και πλέον διαφορετικές υπηρεσίες, όπως Twitter, Facebook, Google Drive, e-mail και SMS, και να συνδέονται με έξυπνες συσκευές smart-home όπως Hue, Nest και Netatmo.

    Με τα IFTTT Recipes οι χρήστες συνδέουν το αυτοκίνητό τους με τέτοιες υπηρεσίες ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Για παράδειγμα, τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού μπορούν να ανάβουν αυτόματα μόλις πλησιάζει η BMW τους. Επίσης μπορεί να ανοίγει η πόρτα του γκαράζ και να ενεργοποιείται το σύστημα θέρμανσης ή το A/C του σπιτιού.

    Η οικογένεια του χρήστη μπορεί να ενημερώνεται όταν πλησιάζει σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως για παράδειγμα για να πάρει το παιδί από το σχολείο. Εάν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, η τοποθεσία μπορεί να αποθηκεύεται σαν link στο Google Maps για να υπενθυμίζει στον ιδιοκτήτη πού βρίσκεται.

    Οι πρώτες δοκιμές των BMW Labs και IFTTT έχουν πραγματοποιηθεί σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Αυστραλία μέσω της αγγλικής έκδοσης beta.

    Σπύρος Ρέκκας

    [21] Στην εξάδα η εθνική, εξασφάλισε θέση στο προολυμπιακό τουρνουά

    Θέση στην εξάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και παράλληλα το «εισιτήριο» για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα γίνει τον Μάρτιο στην Ολλανδία, εξασφάλισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Σε αγώνα κατάταξης που έγινε στο Βελιγράδι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 12-6 της Γαλλίας και πλέον θα παίξει για τις θέσεις 5-6 απέναντι σε Ρωσία ή Γερμανία.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γαλλία): 1-2, 1-5, 3-2, 1-3


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 January 2016 - 15:32:42 UTC