Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Ν. Κοτζιάς, για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
  • [02] Απάντηση ΝΔ σε ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Πρ. Παυλόπουλος:«Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τον άνθρωπο»
  • [04] Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα
  • [05] «Μαθήματα αλληλεγγύης» στο νέο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»
  • [06] Την ερχόμενη εβδομάδα στο Νταβός η συνάντηση για το Κυπριακό
  • [07] Τρία παιδιά νεκρά στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου

  • [01] Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Ν. Κοτζιάς, για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

    Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    Η κατάσταση στη Συρία και η πορεία της «Διαδικασίας της Βιέννης» θα είναι τα βασικά θέματα του Συμβουλίου. Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν, επίσης, για τις εξελίξεις στο Ιράκ και τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Κουαρτέτου στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνεται, επίσης, η κατάσταση στην Ουκρανία.

    [02] Απάντηση ΝΔ σε ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

    Ειρωνική απάντηση στα όσα είπε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για μεγαλόστομες διακηρύξεις, φτώχεια αξιοπιστίας και υπευθυνότητας και καταστροφικές πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ! Που έσκισε τα μνημόνια, επανέφερε τη 13η σύνταξη, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «go back κυρία Μέρκελ» και «στελεχώνει» το κράτος με «συγγενείς και φίλους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση η οποία και καταλήγει με ένα υστερόγραφο το οποίο αναφέρει πως «μόλις σήμερα αποκαλύφτηκε ότι ο κ. Τσίπρας διόρισε και την ξαδέλφη του στο Δημόσιο».

    [03] Πρ. Παυλόπουλος:«Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τον άνθρωπο»

    Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε, στη Μόσχα, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν. Τις εστίες πολέμου, την ανάγκη του αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνον όλοι οι λαοί μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Κύριε Πρόεδρε με ιδιαίτερη χαρά έχουμε αυτή τη συνάντηση, πόσο μάλλον όταν εκπροσωπείτε την καρδιά του κοινοβουλευτικού συστήματος στο πλαίσιο του ρωσικού πολιτεύματος και γνωρίζετε, ότι η Ελλάδα, η Ευρώπη γενικότερα, είναι προσηλωμένη στην έννοια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Εμείς θεωρούμε ότι η Ρωσία κάνει σημαντικά βήματα στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και θέλω να σας τονίσω, ότι εγώ - και όταν λέω εγώ- εννοώ η Ελλάδα πιστεύουμε, ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν. Είναι προς το συμφέρον και τη της Ρωσίας και της ΕΕ να εξομαλυνθούν οι σχέσεις το συντομότερο δυνατόν και μάλιστα όχι μόνο για λόγους οικονομικούς».

    Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο προσφυγικό πρόβλημα που είναι παγκόσμιο και στην διεθνή τρομοκρατία: «Πρόεδρε αντιμετωπίζουμε σήμερα τεράστιες προκλήσεις πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη, που γεννούν πρόσφυγες και διαμορφώνουν συνθήκες μίας πρωτόγνωρης και απερίγραπτης ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία πέραν τούτου οδηγεί σε αίμα το οποίο δεν είναι δυνατόν να το ανεχθεί η πολιτισμένη ανθρωπότητα, από τους αδίστακτους τρομοκράτες. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, γιατί ενδεχομένως θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες συνέπειες τις οποίες θα πρέπει να αποφύγουμε το συντομότερο δυνατόν. Τις εστίες του πολέμου και την ειρήνευση μόνο από κοινού μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Τον αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνο μαζί μπορούμε να τον φέρουμε σε πέρας όλοι οι δημοκρατικοί λαοί. Τον άνθρωπο στη σημερινή εποχή μόνο από κοινού μπορούμε να τον υπερασπιστούμε».

    Από την πλευρά του, ο Σεργκεέ Ναρίσκιν χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Μόσχα «πολύ σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων». «Οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται όχι μόνο σε κοινές ιστορικές ρίζες, καθώς πολύ συχνά έχουμε σχεδόν όμοιες προσεγγίσεις στα διεθνή ζητήματα. Οι γνωστές αποφάσεις της ΕΕ εμποδίζουν την δυναμική των σχέσεων μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Στη ομιλία σας αναφερθήκατε σε πολύ σημαντικά θέματα, όπως ότι οι νόμοι πρέπει να έχουν τη συναίνεση των πολιτών. Αυτές οι κυρώσεις της ΕΕ δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των πολιτών μας και η εξαιρετική εισήγησή σας επιβεβαίωσε για μία άλλη φορά την ορθότητα των ελληνικών απόψεων», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

    [04] Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα

    Αποκλείει, για την ώρα, το ενδεχόμενο συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο γ΄ πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην Sueddeutsche Zeitung, καθώς, όπως επισημαίνει, πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις, της βιωσιμότητας του χρέους και της ολοκλήρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Η κυρία Λαγκάρντ, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός. Η ίδια, πάντως, δηλώνει ότι θεωρεί μεγαλύτερη πρόκληση την προσφυγική κρίση.

    Η κ. Λαγκάρντ προς το παρόν αποκλείει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο γ΄ πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και στην ερώτηση αν το ΔΝΤ, όπως επιθυμούν οι Ευρωπαίοι, θα διαθέσει περαιτέρω κεφάλαια, παραπέμπει σε σαφείς προϋποθέσεις. «Η Αθήνα πρέπει να ολοκληρώσει σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Και είναι ξεκάθαρο ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού αποτελεί το κομβικό σημείο προκειμένου να αποδείξει ότι βελτιώνεται η οικονομική της αποτελεσματικότητα», δηλώνει. Τα μεταρρυθμιστικά μέτρα «πρέπει να είναι πραγματικά φιλόδοξα», τονίζει και προσθέτει ότι η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι «πρέπει να είναι βιώσιμο το συνολικό χρέος της Ελλάδας».

    Το χρέος, συνεχίζει, πρέπει «να οργανωθεί εκ νέου και να αναδιαρθρωθεί. Πρέπει να είναι βιώσιμο και δεν επιτρέπεται να επιβαρύνει την οικονομία». Μέχρι τώρα, αναφέρει, δεν εκπληρώνεται καμία από τις δύο προϋποθέσεις. «Ναι, η Ελλάδα άρχισε την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα στο τέλος. Κοιτάζουμε, παρακολουθούμε, κάνουμε τις παρατηρήσεις μας» δηλώνει. Το ΔΝΤ «βλέπει μια πολιτική διαδικασία στην Αθήνα, αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Ίσως μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2016» συνεχίζει η κ. Λαγκάρντ.

    [05] «Μαθήματα αλληλεγγύης» στο νέο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»

    Με ρεπορτάζ της Μαρίας Κουζινοπούλου για τη μάχη που δίνουν απλοί άνθρωποι για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από την κρίση, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του«Πρακτορείου».

    Ένας από αυτούς είναι ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της Κοινωνικής κουζίνας«Ο άλλος άνθρωπος»,ο οποίος μαγειρεύει ασταμάτητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και ετοιμάζει γεύματα για τους άστεγους. Επίσης, παρουσιάζεται η δράση του Δικτύου Μεταναστριών«Μέλισσα»που βοηθά τους πρόσφυγες που φτάνουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Η Κοινωνική κουζίνα«Ο άλλος άνθρωπος»βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν επιλέχθηκε μαζί με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παραλάβουν το βραβείο«Ευρωπαίος Πολίτης 2015».Και οι δύο οργανώσεις αρνήθηκαν.

    Στο ίδιο τεύχος η Δήμητρα Κεχαγιά παρουσιάζει τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης που έχει βραβευθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

    [06] Την ερχόμενη εβδομάδα στο Νταβός η συνάντηση για το Κυπριακό

    Την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός, στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ, η κοινή συνάντηση του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

    Ο γγ του ΟΗΕ κάλεσε τους Ν. Αναστασιάδη και Μ. Ακιντζί για να αξιολογήσουν μαζί του την έως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

    [07] Τρία παιδιά νεκρά στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου

    Τις σορούς τριών ανήλικων περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου, σκάφος μη κυβερνητικής οργάνωσης.

    Από την περιοχή διασώθηκαν 20 μετανάστες και πρόσφυγες,

    Νωρίτερα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή, είχε καλέσει σε βοήθεια, καθώς η λέμβος που μετέφερε του μετανάστες και τα τρία άτυχα παιδιά είχε ανατραπεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 January 2016 - 9:32:28 UTC