Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή αντιπολίτευση και ταχεία ανασυγκρότηση του κόμματος, σχεδιάζει ο Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Επαφές του Γ. Μουζάλα με Ευρωπαίους αξιωματούχους
  • [03] Τί πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για τη μετανάστευση
  • [04] «Ο Δρόμος του Μεταξιού» του ζωγράφου Jamal στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
  • [05] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
  • [06] Δ. Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό
  • [07] Με άνεση η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου
  • [08] Με το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0) προκρίθηκε ο Ηρακλής

  • [01] Σκληρή αντιπολίτευση και ταχεία ανασυγκρότηση του κόμματος, σχεδιάζει ο Κ. Μητσοτάκης

    Σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με άξονα την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και το ασφαλιστικό, σχεδιάζει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παράλληλα με τις κινήσεις του για την εσωτερική ανασυγκρότηση του κόμματος.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει τις συναντήσεις του με βουλευτές και παράγοντες του κόμματος ενώ το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις για την στελέχωση της ηγετικής ομάδας. Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε στα γραφεία του κόμματος την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ χθες ξεκίνησε τον κύκλο των εσωκοματικών επαφών του με τους δύο πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

    Eldorado και ασφαλιστικό

    Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης σε μία κίνηση με συμβολική σημασία, χαρακτηριστική των πολιτικών του προτεραιοτήτων, συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής της Eldorado, Πολ Ράιτ και αμέσως μετά έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για "ιδεοληψία" και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά.

    Χθες συγκάλεσε και την πρώτη σύσκεψη στελεχών για το θέμα των συντάξεων και το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένος να δόσει καμία στήριξη στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί την πρόταση της κυβέρνησης «πασαλείματα που δεν αντιμετωπίζουν τις εγγενείς δυσκολίες του ζητήματος».

    Κομματική ανασυγκρότηση

    Έχοντας προχωρήσει στις πρώτες αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος αύριο θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να παρουσιάσει τους άξονες της αντιπολιτευτικής του τακτικής και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει. Σήμερα θα ανακοινωθούν και οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια με τον οποίο ήδη συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Για την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ακούγεται ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης από τους πλέον κοντινούς στο νέο πρόεδρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Την ερχόμενη Τετάρτη η συνάντηση Παυλόπουλου-Μητσοτάκη

    Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ της ΝΔ

    [02] Επαφές του Γ. Μουζάλα με Ευρωπαίους αξιωματούχους

    Σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους που ασχολούνται με τα θέματα της μετανάστευσης θα έχει τις επόμενες ημέρες σε Ολλανδία και Γερμανία ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

    Ο κ. Μουζάλας θα βρεθεί αύριο στη Χάγη, όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Κλάας Ντάικχοφ. Ο Έλληνας υπουργός θα συζητήσει πτυχές της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ολλανδία για το πρώτο εξάμηνο του 2016. Είχε προηγηθεί πριν από ένα μήνα επίσκεψη στην Ελλάδα του κ. Ντάικχοφ και της Ολλανδής υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Ζανίν 'Ανις Πλάσερτ, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις εγκαταστάσεις και τις πολιτικές της Ελληνικής κυβέρνησης για το προσφυγικό. Στους βασικούς άξονες της Ολλανδικής Προεδρίας για το τρέχον εξάμηνο συγκαταλέγεται, εξάλλου, η μετανάστευση και η διεθνής ασφάλεια.

    [03] Τί πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για τη μετανάστευση

    [04] «Ο Δρόμος του Μεταξιού» του ζωγράφου Jamal στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

    «Ο Δρόμος του Μεταξιού» είναι ο τίτλος της έκθεσης με έργα του Jamal που παρουσιάζεται στο Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη έως τις 14 Φεβρουαρίου.

    Πρόκειται για μια ποιητική μεταφορά του Δρόμου του Μεταξιού, που συνδέει επί αιώνες την Κίνα με την Δύση. Πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη αποτελεί η αγάπη του προς τους πολιτισμούς που ανέδειξαν την ομορφιά, τη δύναμη και την πνευματικότητα του ανθρώπου. Ο ίδιος ακολουθεί στη ζωή και έργο του την ίδια πορεία. Προέρχεται από την Ανατολή -γεννήθηκε στη Salamia της Συρίας- αλλά ζει και δημιουργεί στη δύση, υπηρετώντας με την τέχνη του την πολιτισμική συνάντηση.

    «Στην εικονοποιία του Jamal, η ανθρώπινη μορφή, είτε ως πρόσωπο του εσώτερου κάλλους, είτε ως προσωπείο ενός ανομολόγητου φόβου, του φόβου του θανάτου, κυριαρχεί αναζητώντας νέες ταυτότητες και ρόλους και λειτουργώντας ως σταθερό σχόλιο για την ωριμότητα και την τρυφερότητα των πραγμάτων - με αφορμή και αφετηρία τον μυθικό δρόμο του μεταξιού. Στους πίνακές του, τους εμπνευσμένους από τον Πήλινο Στρατό, οι μορφές, φασματικές και ονειρώδεις, στο όριο της ύπαρξης και της ανυπαρξίας, έρχονται παρηγορητικές από το απώτερο παρελθόν σαν για να φωτίσουν τα βήματα των σύγχρονων προς ένα αβέβαιο και δυσοίωνο μέλλον» αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης ο Μάνος Στεφανίδης.

    [05] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκεται η πορεία του κυβερνητικού έργου και το σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    [06] Δ. Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «ΒΗΜΑ FM», με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης «που πλήττουν βάναυσα τον λαό» υλοποιώντας το Τρίτο Μνημόνιο που επίσης ψήφισε η κυβέρνηση, και χαρακτηρίζοντας το Ασφαλιστικό «αιτία πολέμου», κάλεσε τον κόσμο «να αντιδράσει με ακόμα πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο και με αγώνες που να έχουν συνέχεια και να μην είναι ντουφεκιές στον αέρα».

    Ειδικά για το Ασφαλιστικό, είπε ότι «καταρχήν πρέπει να αλλάξει άρδην, όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και έχει ψηφιστεί, διότι για το θέμα της βιωσιμότητας, παρότι είναι υπαρκτό έτσι όπως έχει γίνει, ευθύνονται συγκεκριμένοι. Δεν ευθύνονται οι μισθωτοί, οι εργαζόμενοι που έχουν πληρώσει μια ζωή και είναι οι μόνοι που έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους και τη δουλειά τους».

    Ανέφερε ότι τμήματα της εργοδοσίας, όπως και το κράτος δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι «όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από το 1992, εν ονόματι της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, ξεκίνησαν».

    [07] Με άνεση η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου

    Με δύο γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς είχε νικήσει (1-0) και στο πρώτο ματς. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον στο 42΄ και ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 85΄ πέτυχαν τα γκολ για την Ένωση.

    [08] Με το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0) προκρίθηκε ο Ηρακλής

    Ο Ηρακλής εξασφάλισε την πρόκρισή του στην φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς επιβλήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι με 1-0 της Βέροιας, που διεξήχθη στο Καυτατζόγλειο. Ο «Γηραιός» ήταν πιο επικίνδυνος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και νίκησε δίκαια. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Βέλλιος στο 72' με σουτ.

    Την πρόκριση στην προημιτελική φάση σφράγισε και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επιβλήθηκε της Λάρισας εντός έδρας με το ίδιο σκορ (3-0), που την είχε νικήσει και εκτός έδρας στο πρώτο ματς. Τα γκολ σημείωσαν ο Στανισάβλεβιτς (13') στο ντεμπούτο του, ο Μούκαμ (28?) και ο Μάσα (84').


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 January 2016 - 17:32:23 UTC