Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου υπονόμευσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, λένε κυβερνητικές πηγές
  • [02] Β. Κορκίδης: Η επιπλέον επιβάρυνση που δέχθηκαν οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι είναι 3 με 9 ευρώ
  • [03] Ευ.Τσακαλώτος.Η αλλαγή πολιτικής στον νότο, θα υψώσει φραγμούς στην Ακροδεξιά
  • [04] Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας, λόγω κινητοποίησης για επανέλεγχο επιβάτιδας
  • [05] Οι μεξικανικές αρχές θέλουν να πάρουν κατάθεση από τον Σον Πεν για την υπόθεση του βαρόνου των ναρκωτικών
  • [06] Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών

  • [01] Οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου υπονόμευσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, λένε κυβερνητικές πηγές

    «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπονομεύσει κανείς τα θεμέλια του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και οι κυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου τους έχουν εφαρμόσει όλους», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή απόψεις που διατυπώνονται αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Ειδικότερα, κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν πρόσφατο άρθρο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου για το ασφαλιστικό στο οποίο, όπως τονίζουν, καταθέτει, μεταξύ άλλων, και την πρόταση «..να μη αυξηθεί το μη μισθολογικό κόστος εργασίας σε βάρος της προοπτικής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και να μη μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών...»

    «Για όσους αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει αυτό, είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει την ρητή αντίθεσή του με κάθε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι τις απόψεις αυτές διατυπώνει ο κ. Βενιζέλος διότι «σκέπτεται στρατηγικά: Αν αποκλειστεί η αύξηση των εισφορών, μοναδική επιλογή για τα ταμεία, μετά την ληστεία του PSI, θα είναι η οριζόντια μείωση συντάξεων. Έτσι η επάρατος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα αποκαλύψει το ανάλγητο πρόσωπό της και το πολιτικό κατεστημένο που ο ίδιος εκπροσωπεί, θα αναγεννηθεί δικαιωμένο από τις στάχτες του».

    Αιχμηρότατο σχόλιο επιφυλάσσει όμως η κυβέρνηση και για τον Γιάννη Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ με κυβερνητικές πηγές να παρατηρούν ότι «είναι χαρμόσυνα τα μηνύματα για τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι αναρωτιούνται που βρίσκεται ο κ. Παναγόπουλος από το 2010, και γιατί δεν αντέδρασε σε έντεκα συνεχείς μειώσεις συντάξεων, και την αρπαγή 13 δισ. ευρώ από τα Ταμεία μέσω PSI».

    [02] Β. Κορκίδης: Η επιπλέον επιβάρυνση που δέχθηκαν οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι είναι 3 με 9 ευρώ

    Συνεχίζεται η συζήτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Επιστολή με την οποία θα εξηγεί γιατί δέχεται η ΕΣΕΕ αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα στείλει αύριο, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στις ενώσεις μέλη της.

    Στη σχετική επιστολή σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι επικρατεί απόλυτη σύγχυση στην αγορά εξαιτίας του ότι δεν είναι καλά πληροφορημένοι αρκετοί έμποροι και πως «το ασφαλιστικό είναι ένα ενιαίο εθνικό θέμα, αλλά υπάρχουν δύο διαφορετικά θέματα για τις ασφαλιστικές εισφορές». Επισημαίνει δε ότι «η επιπλέον επιβάρυνση που με ευθύνη και συνειδητά δεχθήκαμε οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι πληροφοριακά είναι για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα».

    Ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει στην ίδια επιστολή: «όσο με αφορά, έδωσα απαντήσεις και όχι δεν μετανιώνω αλλά επιμένω στη στάση, στη θέση μου, τις προτάσεις και τις αποφάσεις μου» και ζητάει από τους εμπόρους μέχρι την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 να καταθέσουν προτάσεις για να συμπεριληφθούν στην αναλυτική πρόταση που θα καταθέσει η ΕΣΕΕ στην κυβέρνηση.

    Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, όμως, κυριάρχησε και στη σημερινή γενική συνέλευση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής καθώς για μία φορά ακόμη ο κ. Κορκίδης αλλά και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σημείωσαν τη σημασία του διαλόγου για τη χάραξη μίας μακρόχρονης εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής και αναφέρθηκαν και στη σημασία της πρόσκαιρης αύξησης των εισφορών για το νέο ασφαλιστικό.

    Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για λάθος των εργοδοτικών οργανώσεων που δέχθηκαν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, με τον κ. Καββαθά να σημειώνει ότι μεγάλη ευθύνη για όσα συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

    [03] Ευ.Τσακαλώτος.Η αλλαγή πολιτικής στον νότο, θα υψώσει φραγμούς στην Ακροδεξιά

    Την πεποίθησή του, ότι η κυβέρνηση συνεργασίας όλων των Αριστερών δυνάμεων στην Πορτογαλία βαδίζει «προς θετική κατεύθυνση», που θα ωφελήσει «όχι μόνον τον λαό της χώρας, αλλά και όλους τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης», στα πλαίσια ενός μετασχηματισμού των πολιτικών ισορροπιών στην ήπειρο, εκφράζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στο πορτογαλικό πρακτορείο Lusa, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Ο Τσακαλώτος, που χθες επισκέφθηκε τη Λισσαβόνα στο πλαίσιο της περιοδείας του, που ξεκίνησε την Παρασκευή από τη Ρώμη, σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για να συζητήσει με τους ομολόγους του την πορεία του τρίτου δανειακού προγράμματος της Ελλάδος, τόνισε πως τον «ανησυχεί το γεγονός ότι ενώ η αριστερά και η κεντροαριστερά προτείνουν οικονομικές πολιτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των λαών για ν? αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στους μισθούς, τις συντάξεις και το Κοινωνικό κράτος, υπάρχει μία ανερχόμενη (ακρο)δεξιά πτέρυγα που πυργώνεται στην Γαλλία, Ολλανδία και Αυστρία, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη».

    Στη σύντομη επίσκεψή του στη Λισσαβόνα, ο Έλληνας υπουργός έθιξε τα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες του κατά την ευρωπαϊκή του περιοδεία, όπως η τραπεζική ένωση, η ανεργία, οι επενδύσεις, υπογραμμίζοντας πως «αποτελούν κοινά προβλήματα καθώς η Ελλάδα κι η Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες»

    [04] Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας, λόγω κινητοποίησης για επανέλεγχο επιβάτιδας

    Καθυστερήσεις διάρκειας κατά μέσο όρο 40 λεπτών, από τις 9.30 π.μ έως και τις 10.25 π.μ υπήρξαν σήμερα σε 13 πτήσεις που βρισκόταν στο έδαφος του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος". Αιτία ο έλεγχος ασφαλείας των επιβατών του πρωινού κύματος πτήσεων εξαιτίας του γεγονότος ότι μια επιβάτιδα που ελέγχθηκε πρωτογενώς μέσω των ειδικών μαγνητικών πυλών ελέγχου ασφαλείας και βρέθηκε «καθαρή», κατά τη διάρκεια δευτερογενούς δειγματοληπτικού πρόσθετου ελέγχου ασφαλείας, προέκυψε ένδειξη, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε απαραίτητος ο επανέλεγχός της.

    Σύμφωνα με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος «υπήρξε κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας εξ αιτίας του περιστατικού και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, υπέδειξε την καθήλωση όλων των πτήσεων που βρίσκονταν στο έδαφος, για περαιτέρω ελέγχους».

    Η συγκεκριμένη επιβάτις είχε επιβιβασθεί στην πτήση της Αegean Α3688 με προορισμό τη Μαδρίτη, η οποία είχε ήδη απογειωθεί. Με βάση την πληροφορία αυτή, η AEGEAN έδωσε οδηγίες στον κυβερνήτη της πτήσης να προσγειώσει το αεροπλάνο στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα «Palma de Mallorca Airport», όπου έγιναν οι έκτακτοι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροσκάφος και στους επιβάτες, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Μαγιόρκα για τη Μαδρίτη, τελικό προορισμό της πτήσης.

    [05] Οι μεξικανικές αρχές θέλουν να πάρουν κατάθεση από τον Σον Πεν για την υπόθεση του βαρόνου των ναρκωτικών

    Ο μεξικανικές αρχές επιθυμούν να πάρουν κατάθεση από τους ηθοποιούς Σον Πεν και Κέιτ Ντελ Καστίγιο, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Μεξικού, μετά τη δημοσίευση μιας συνέντευξη που έλαβε ο Αμερικανός ηθοποιός από τον βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν.

    "Είναι ακριβές, φυσικά (θέλουμε να τους ακούσουμε) προκειμένου να καθορίσουμε τις ευθύνες" είπε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

    Ο Σον Πεν, με τη βοήθεια της Κέιτ Ντελ Καστίγιο, πήρε συνέντευξη από τον αρχηγό του καρτέλ της Σιναλόα, η οποία δημοσιεύτηκε το Σάββατο στον ιστότοπο του περιοδικού Rolling Stone.

    [06] Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν πρόκειται να στηρίξει δημοσίως κανέναν από τους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών πριν από τις προκριματικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακντόνα.

    "Θα κάνουμε ακριβώς αυτό που γινόταν και στο παρελθόν", είπε ο Μακντόνα μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

    Ο εκπρόσωπος τόνισε πάντως ότι ο Ομπάμα θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία, μετά τις προκριματικές και την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών, προκειμένου να στηρίξει ενεργά όποιον λάβει το χρίσμα του κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 January 2016 - 15:32:23 UTC