Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ»
  • [02] Ψυχολογική στρατηγική για το τζόκινγκ
  • [03] Το ελληνικό σινεμά έρχεται στο Βερολίνο
  • [04] Γ. Κατρούγκαλος: Στο 6,5% η εισφορά του εργαζόμενου με μπλοκάκι
  • [05] Νέα τεχνολογία φωτισμού αυξάνει την οδική ασφάλεια
  • [06] Μέστο: «Ήρθαμε για τίτλους»
  • [07] Κορυφαίος στην Αφρική ο Ομπαμεγιάνγκ
  • [08] UEFA: Η κορυφαία ενδεκάδα του 2015
  • [09] Στα προημιτελικά του Κυπέλλου με «τεσσάρα» στα Χανιά ο Ολυμπιακός

  • [01] «Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ»

    Στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλαν η κυβέρνηση, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι φορείς απέδωσε το επιτυχές «κλείσιμο» του ΕΣΠΑ από την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

    Ο υπουργός, μιλώντας το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου, χαρακτήρισε την περίοδο που πέρασε πολύ δύσκολη και κρίσιμη επισημαίνοντας ότι, «μετά από τεράστια προσπάθεια κλείσαμε επιτυχώς το πρόγραμμα. Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ».

    Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στη νέα προγραμματική περίοδο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «τώρα με μεγαλύτερη άνεση χρόνου μπορούμε να σχεδιάσουμε το υπόλοιπο πρόγραμμα υποδομών και άλλων δράσεων», τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει με βάση και τις προτάσεις που θα καταθέσουν περιφέρειες, δήμοι και φορείς.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αποκόρωνου ο δήμαρχος της περιοχής Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που υπάρχει, παραδίδοντας παράλληλα σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Οικονομίας.

    Η αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης στο τμήμα του δήμου Αποκορώνου και η συμπληρωματική χρηματοδότηση για τη μελέτη που αφορά την οδική ασφάλεια στο τμήμα Γεωργιούπολη-Πέτρες, ήταν το βασικό αίτημα που τέθηκε από τη δημοτική αρχή και για το οποίο υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον κ. Σταθάκη.

    [02] Ψυχολογική στρατηγική για το τζόκινγκ

    Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών στη χώρα μας που ασχολούνται με το τζόκινγκ για λόγους αναψυχής και υγείας, και αυτών που ασχολούνται με αυτό πιο συστηματικά και συμμετέχουν σε αγώνες λίγων ή πολλών χιλιομέτρων.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει ο καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Θεοδωράκης, η κατάλληλη ψυχολογική διάθεση βοηθάει τους ανθρώπους, γιατί το τζόκινγκ είναι ένα πολύ όμορφο σπορ, αλλά απαιτεί αφοσίωση σε μία μονότονη προσπάθεια, με παρατεταμένη χρονική διάρκεια, που για τον μη μυημένο οδηγεί πιο γρήγορα σε κόπωση και σωματική εξάντληση.

    [03] Το ελληνικό σινεμά έρχεται στο Βερολίνο

    Την Ελλάδα στο Βερολίνο φιλοδοξεί να φέρει το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Hellas Filmbox Berlin, με περισσότερες από 65 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν από τις 21 ως τις 24 Ιανουαρίου στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon της γερμανικής πρωτεύουσας.

    Στόχος του Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε την περασμένη άνοιξη από τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύλλογο, είναι να φέρει το γερμανικό κοινό σε επαφή με την σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή της Ελλάδας και να συνεισφέρει στην κατανόηση της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και των προβληματισμών που απασχολούν σήμερα το σύνολο της κοινωνίας στη χώρα. «Περισσότερη Ελλάδα δεν γίνεται», λένε χαρακτηριστικά οι διοργανωτές του Φεστιβάλ και εξηγούν ότι φιλοδοξία τους είναι να προβάλουν ένα πρόσωπο της Ελλάδας διαφορετικό από το στερεότυπο που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

    «Στόχος μας είναι να αποδομήσουμε τα -τόσο πολιτικής όσο και συναισθηματικής υφής- σημεία ρήξης του παρόντος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για παραγωγικό διάλογο στην αντιπαράθεση των δύο χωρών», δηλώνει ο διευθυντής του Φεστιβάλ και ιδρυτής του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου σκηνοθέτης Αστέρης Κούτουλας, ενώ η υποδιευθύντρια του Φεστιβάλ, ηθοποιός Σάντρα Φον Ρούφιν, επισημαίνει ότι με τις επιλογές των ταινιών «θέλουμε πάνω από όλα να φέρουμε σε επαφή τον Γερμανό θεατή με κάθε προσωπική και ιδιαίτερη ενδοσκόπηση των Ελλήνων δημιουργών στην ανθρώπινη ψυχή».

    [04] Γ. Κατρούγκαλος: Στο 6,5% η εισφορά του εργαζόμενου με μπλοκάκι

    Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό βασίζεται στους κανόνες της ισονομίας, καθώς θέτει ίδιους κανόνες για όλους, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις καταβαλλόμενες συντάξεις. «Αντίθετα με αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, που κάθε φορά ο λογαριασμός στελνόταν στις επόμενες γενιές, με διαφορετικές κατηγορίες συνταξιούχων, εφαρμόζουμε ενιαίους κανόνες για όλους, με όρους, όχι μόνο κοινωνικής, αλλά διαγενεακής δικαιοσύνης. Ακόμα και στους παλιούς συνταξιούχους εγγυόμαστε απολύτως και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η σύνταξή τους θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα» σημείωσε κ. Κατρούγκαλος.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο σύστημα της προσωπικής διαφοράς, με το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά να συγκρατήσει τη μείωση των συντάξεων. «Όταν εξισορροπηθούν, όταν με την άνοδο των νέων συντάξεων που μπορεί να υπολείπονται των παλαιών, φτάσουν και οι νέες και οι παλιές συντάξεις στο ίδιο επίπεδο, για πρώτη φορά από τότε που ο Βενιζέλος σχεδίασε στο μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα, μιας ταχύτητας, όχι πολλών ταχυτήτων» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας:«Κι επειδή γίνεται πολύ σπέκουλα για την προσωπική διαφορά, πρέπει να διευκρινίσω ότι την προσωπική διαφορά, την εγγυόμαστε για πάντα. Η αναφορά που γίνεται στον νόμο ότι από το 2018 και μετά θα γίνεται η σύγκλιση με τις μελλοντικές συντάξεις, αναφέρεται στο αυτονόητο, ότι κάθε προσωπική διαφορά, θα τείνει να μειώνεται, όταν οι ισοδύναμες με αυτές συντάξεις ανεβαίνουν. Γιατί αυτό θέλουμε να δώσουμε στο ασφαλιστικό, την ελπίδα».

    Ο κ. Κατρούγκαλος έθεσε τρεις βασικές προκλήσεις για το ασφαλιστικό σύστημα, που αποτελούν και τη βασική αιτία για την οποία είναι απαραίτητη η μεταρρύθμισή του. Πρόκειται για το στρεβλό χαρακτήρα του συστήματος, το PSI και τέλος το μνημόνιο, «το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από ρυθμίσεις, που αν εφαρμόζονταν αυτοτελώς, χωρίς διορθωτικά μέτρα, χωρίς ισοδύναμα, χωρίς πρωτοβουλίες που θα αμβλύνουν τις νεοφιλελεύθερες αιχμές τους, ουσιαστικά θα μετέτρεπαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από αναδιανεμητικό, σε ένα σύστημα που θα έδινε απλά επιδόματα και μάλιστα με τη λογική της ιδιωτικής ασφάλισης, όχι κοινωνικής» υποστήριξε.

    Ακόμη, έθεσε ακόμα τους τρεις βασικούς στόχους της κυβέρνησης μέσα από αυτή την πρόταση για μεταρρύθμιση. «Επιχειρούμε ταυτόχρονα τρία πράγματα: Να συγκρατήσουμε τη δημοσιονομική δαπάνη με τρόπο, όμως, κοινωνικά και ταξικά, μεροληπτικό υπέρ των πιο αδύναμων, υπέρ των μεσαίων στρωμάτων, υπέρ αυτών που είναι χρόνια έξω από την αγορά εργασίας, όχι γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν, αλλά γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Παράλληλα, προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τις μνημονιακές ρυθμίσεις σε ένα νέο σύστημα που ουσιαστικά αλλάζει τον προσανατολισμό τους. Για παράδειγμα, αν δεν κάναμε τη μεταρρύθμιση θα έπρεπε να καταργήσουμε το ΕΚΑΣ, χωρίς να έχουμε τίποτα να βάλουμε στη θέση του. Εμείς προχωρούμε στη σταδιακή αντικατάσταση του ΕΚΑΣ από την Εθνική Σύνταξη, που έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό. Να προστατεύσει τους ηλικιωμένους από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό. Και τέλος, πάμε για πρώτη φορά σε ένα ενιαίο σύστημα» επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

    Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πετύχει αυτούς τους στόχους μέσα από δύο βασικές τομές, την Εθνική Σύνταξη, «που θα είναι ίδια για όλους, γιατί θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και όχι απο τις ασφαλιστικές εισφορές, αγκυροβολημένη εκεί που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση το όριο της φτώχειας για να προστατεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό», είπε ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και τη θέσπιση ίδιων κανόνων για όλους, σχετικά με τις εισφορές και τις παροχές, «έτσι ώστε να μην υπάρχουν πια ούτε αδικημένοι, ούτε προνομιούχοι».

    Σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, και ιδιαίτερα αυτούς που πληρώνονται με μπλοκάκι, τόνισε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο για ειδικές κατηγορίες. Όπως σημείωσε ο υπουργός «το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου προβλέπει ότι οι νέοι, συνήθως, αυτοί επαγγελματίες, θα δώσουν εισφορές όπως οι μισθωτοί. Οι ίδιοι θα πληρώσουν επομένως το 6,5% των εισφορών και το υπόλοιπο θα το πληρώσει ο εργοδότης τους». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε ότι στην περίπτωση πολλαπλών εργοδοτών είναι τεχνικά εφικτό να επιμεριστούν οι εργοδοτικές εισφορές. Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι με τη νέα μεταρρύθμιση πληρώνονται εισφορές με βάση το εισόδημα και όχι με κλίμακες που ανά διαστήματα αυξάνονται ανεξάρτητα από το εισόδημα. Ωστόσο, άφησε και ανοιχτό παράθυρο σε αλλαγές, μετά από προτάσεις που θα γίνουν από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν στο πλαίσιο της ισονομίας, χωρίς να αναιρείται αυτή η βασική αρχή. Ανέφερε, μάλιστα, προτάσεις που έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι οποίες θα εξεταστούν.

    Επίσης, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι έχει ζητήσει κατ' αντιπαράσταση ακρόαση με τον Ντ. Κοστέλο, στο Ευρωκοινοβούλιο, για το ασφαλιστικό. Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, δήλωσε αισιόδοξος, ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, αλλά με θετικά αποτελέσματα για τη χώρα, τονίζοντας: «Κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει ότι μερικά νομοσχέδια γράφονται εδώ και δεν έρχονται μεταφρασμένα, ούτε ότι εμείς διαπραγματεύομαστε σοβαρά και δεν είμαστε yes men σε ό,τι μας λένε οι απέξω. Και πρέπει να σας πω ότι εξαιτίας αυτής της στάσης μας έχουμε τον σεβασμό τους, που δεν τον είχε η παλιά πολιτική ηγεσία και το παλιό πολιτικό σύστημα. Και ακριβώς επειδή εμείς δεν περιοριζόμαστε στο να κλέβουμε και να κάνουμε μικροαπάτες στον τρόπο εφαρμογής των πραγμάτων για τα οποία δεσμευόμαστε, αλλά αντιθέτως τους είπαμε ότι όλες τις δεσμεύσεις μας, θα τις σεβαστούμε, αλλά ενταγμένα στο πλαίσιο της δικής μας λογικής, έχουν ήδη δεχθεί τον πυρήνα της μεταρρύθμισης, τις βασικές αρχές της».

    Για «ανεύθυνο πολιτικό τακτισκισμό» κατηγορεί η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    Για «ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό πολιτικό τακτισκισμό, που αδιαφορεί για τις επιπτώσεις σε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα», κατηγορεί η κυβέρνηση τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την στάση τους στο ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα κάνει εννιά επισημάνσεις για να υπενθυμίσει και να στηλιτεύσει την πολιτική των δύο κομμάτων .

    Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες έχουν πληθύνει τα στελέχη της αντιπολίτευσης - ιδιαίτερα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που πασχίζουν να προβάλλουν τους εαυτούς τους ως όψιμους υπερασπιστές της κοινωνικής ασφάλισης.

    [05] Νέα τεχνολογία φωτισμού αυξάνει την οδική ασφάλεια

    Η οδήγηση τη νύχτα σε δρόμους χωρίς δημόσιο φωτισμό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Οι οδηγοί που μπορούν να βλέπουν πιο μακριά και να αναγνωρίζουν τους κινδύνους νωρίτερα έχουν σαφές πλεονέκτημα.

    Το προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού LED matrix του νέου Opel Astra επιτρέπει οδήγηση με μόνιμα αναμμένη τη μεγάλη σκάλα, χωρίς να θαμπώνει τους άλλους χρήστες των δρόμων. Η νέα τεχνολογία φωτισμού αναγνωρίζει τα αντίθετα ερχόμενα και προπορευόμενα οχήματα και αυτόματα χαμηλώνει τα φώτα.

    Αποτελούμενο από 16 τμήματα LED ? οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος ? το νέο σύστημα LED matrix ενεργοποιεί τη μεγάλη σκάλα μόλις το αυτοκίνητο εξέρχεται από μία αστική περιοχή και στη συνέχεια προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας. Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την εμπρός κάμερα Opel Eye για την ανίχνευση της πηγής φωτός από ένα επερχόμενο ή προπορευόμενο όχημα, το IntelliLux απενεργοποιεί αυτόματα τμήματα LED στη σχετική ζώνη που πιθανόν θα «τύφλωναν» τους άλλους οδηγούς.

    Αυτό επιβεβαιώνεται σε έρευνα που διεξήγαγε το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Darmstadt με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία LightSightSafety. Με ταχύτητες 80 χλμ./ώρα, οδηγοί που έχουν στη διάθεσή τους συστήματα full LED matrix αντιλαμβάνονται αντικείμενα στο πλάι του δρόμου περίπου 30-40 μ. νωρίτερα σε σχέση με όσους χρησιμοποιούν συμβατικά φώτα αλογόνου προβολέων xenon. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντιδράσουν 1,5 δευτ. ταχύτερα, για παράδειγμα όταν εμφανίζεται ξαφνικά στο δρόμο ένα ζώο.

    Όταν η κάμερα ανιχνεύσει πηγές φωτός από αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα, ατομικές λυχνίες LED στη σχετική ζώνη απενεργοποιούνται, «συσκοτίζοντας» την περιοχή γύρω από τα οχήματα. Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου και της γύρω περιοχής παραμένει φωτισμένο.

    Σπύρος Ρέκκας

    [06] Μέστο: «Ήρθαμε για τίτλους»

    Με στόχο να πανηγυρίσει τίτλους με την φανέλα του Παναθηναϊκού ήρθε στην Ελλάδα ο Τζιάντο Μέστο. Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι» ο έμπειρος αμυντικός άφησε να εννοηθεί ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Super League έπαιξε και ο προπονητής, Αντρέα Στραματσόνι.

    «Για μένα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Νιώθω πολύ περήφανος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό» είπε αρχικά ο πρώην παίκτης της Νάπολι, ο οποίος συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν χρειάζονταν καν να ρωτήσω για τον Παναθηναϊκό, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα που είναι πολύ γνωστή στο εξωτερικό. Είχα βέβαια επικοινωνία με τον προπονητή, ο οποίος μου εξήγησε καλύτερα το νέο περιβάλλον, τις απαιτήσεις της ομάδας και το τι περιμένει ο σύλλογος από εμένα. Όχι μόνο εγώ, αλλά και ο προπονητής και όλοι οι ποδοσφαιριστές που είμαστε στον Παναθηναϊκό, έχουμε έρθει για τους τίτλους, για να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει ψηλά. Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο, αγώνα με τον αγώνα».

    [07] Κορυφαίος στην Αφρική ο Ομπαμεγιάνγκ

    Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ανακηρύχθηκε κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ από την Γκαμπόν άφησε στην δεύτερη θέση τον Γιάγια Τουρέ της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος είχε τιμηθεί με τη συγκεκριμένη διάκριση τα τέσσερα τελευταία χρόνια, και στην τρίτη τον Αντρέ Αγιού της Σουόνσι.

    [08] UEFA: Η κορυφαία ενδεκάδα του 2015

    Την καλύτερη ενδεκάδα για το 2015, όπως ψηφίστηκε από τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της, ανακοίνωσε η UEFA. Περίπου 7,2 εκατ. φίλαθλοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή ψηφοφορία, επιλέγοντας τους κατά τη γνώμη τους καλύτερους από μία λίστα 40 ποδοσφαιριστών.

    Η κορυφαία ενδεκάδα της UEFA για το 2015:

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία/Μπάγερν)

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ντάνι ¶λβες (Βραζιλία/Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία/Ρεάλ), Χεράρδ Πικέ (Ισπανία/Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Αλάμπα (Αυστρία/Μπάγερν)

    ΜΕΣΟΙ: Αντρές Ινιέστα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα), Πολ Πογκμπά (Γαλλία/Γιουβέντους), Χαμές Ροντρίγκες (Κολομβία/Ρεάλ)

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Ρεάλ), Νεϊμάρ (Βραζιλία/Μπαρτσελόνα)

    [09] Στα προημιτελικά του Κυπέλλου με «τεσσάρα» στα Χανιά ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός απλοποίησε την κατάσταση ενόψει της ρεβάνς με τα Χανιά την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση από σήμερα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας στην Κρήτη με 4-1. Τα Χανιά προηγήθηκαν στο 8΄ με τον Γκέσιο, για να φτάσει η πειραϊκή ομάδα στην ανατροπή με τα γκολ των Ερνάνι στο 22ο, Κολοβού στο 39ο, Σεμπά στο 86ο και Μανιάτη στο 90ό λεπτό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 January 2016 - 15:32:29 UTC