Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Λιγότερα μεγάλα λόγια για να πετύχουμε περισσότερα
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει περικοπές συντάξεων
  • [03] Ι. Πλακιωτάκης: Το ¶γιο Πνεύμα να σφυρηλατήσει την ενότητα του Έθνους μας
  • [04] Τη Δευτέρα αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις
  • [05] Νέα επιδείνωση του καιρού απόψε
  • [06] Β. Ρέντγκρεϊβ: Η Ελλάδα έχει δώσει το πιο σημαντικό μάθημα ανθρωπιάς
  • [07] Πρ. Παυλόπουλος: Το Φως της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης
  • [08] Τούρκος υπ. Μεταφορών: Παραβίαση των διεθνών κανονισμών, η άρνηση της Ρωσίας να χορηγήσει βίζες
  • [09] Μογκερίνι: «Σοβαρή παραβίαση» των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου από τη Β. Κορέα
  • [10] Στον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών ο ΠτΔ και ο πρωθυπουργός
  • [11] Μόσχα: «Μεγάλη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου, αν επιβεβαιωθεί, η δοκιμή βόμβας υδρογόνου
  • [12] Έρευνα στο γραφείο της ¶. Μέρκελ, δεν βρέθηκε τίποτε ύποπτο

  • [01] Φ. Γεννηματά: Λιγότερα μεγάλα λόγια για να πετύχουμε περισσότερα

    Την ευχή να φωτίσουμε την καθημερινότητα μας με αισιοδοξία, ελπίδα και σιγουριά για το αύριο του τόπου και των παιδιών μας, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Δεξαμενή Αθηνών.

    «Να αναβαπτίσουμε τη σχέση της πολιτικής με τον πολίτη. Λιγότερα μεγάλα λόγια για να πετύχουμε περισσότερα», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει περικοπές συντάξεων

    Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει περικοπές συντάξεων και υφεσιακά μέτρα, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε πως δεν τον απασχολεί θέμα οικουμενικής κυβέρνησης και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάσει τη δεδηλωμένη, τότε θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.

    Παράλληλα σημείωσε ότι έχει επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή, με τον Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει ψυχρότητα και οι σχέσεις τους είναι καλές και φιλικές. Δεν επικοινώνησε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αν και θα ήθελε να του ευχηθεί «χρόνια πολλά», αλλά θα επικοινωνήσει μετά τις εκλογές της Κυριακής και θα τον επισκεφθεί ως πρόεδρος της Ν.Δ., εφόσον εκλεγεί.

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στα μέλη της Ν.Δ. που θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή να σκεφθούν πριν ψηφίσουν ποιος υποψήφιος έχει εμπειρία και την προσφορά του καθενός, λέγοντας ότι και ο ίδιος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν θετικά και τις όποιες αδυναμίες.

    Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απάντησε ότι ασκεί με συνέπεια τα καθήκοντά του, υπενθύμισε ότι τον ψήφισε και παρατήρησε ότι ως εθνικό σύμβολο οφείλει να προσπαθεί για τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

    [03] Ι. Πλακιωτάκης: Το ¶γιο Πνεύμα να σφυρηλατήσει την ενότητα του Έθνους μας

    Στον Αγιασμό των υδάτων στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου παρέστη σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης

    Μετά την τελετή του Αγιασμού σε δήλωση του χαρακτήρισε μεγάλη ημέρα τη σημερινή για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και πρόσθεσε: «Εύχομαι το 'Αγιο Πνεύμα να φωτίζει τη στράτα όλων μας και να σφυρηλατεί την ενότητα για το έθνος για να μπορέσομε να αντιμετωπίσομε τις προκλήσεις των καιρών. Και πάλι εύχομαι χρόνια πολλά δε όλους»

    Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ την ερχόμενη Κυριακή σημείωσε «Όλα καλά θα πάνε»

    Στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν πολλοί Αγιοινικολιώτες μια και η ημέρα ήταν ηλιόλουστη ενώ κατά την ρήψη του σταυρού στη θάλασσα βούτηξαν περίπου 25 κολυμβητές και ένας 29 χρόνος ήταν ο πρώτος τυχερός που «έπιασε» τον σταυρό.

    [04] Τη Δευτέρα αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις

    Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 ξεκινούν οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα που θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, ενώ την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

    Τα καταστήματα ήδη έχουν ξεκινήσει τις προσφορές, από αυτή την εβδομάδα, ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε προς τις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

    Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

    Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ... % έως ... %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

    [05] Νέα επιδείνωση του καιρού απόψε

    Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες και οι δήμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται απόψε.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ των Θεοφανείων μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 - 8 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα πελάγη 9 μποφόρ. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

    [06] Β. Ρέντγκρεϊβ: Η Ελλάδα έχει δώσει το πιο σημαντικό μάθημα ανθρωπιάς

    Ανεκτίμητο είναι το μάθημα ανθρωπιάς που δείχνει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο με τη στάση της προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τόνισε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός, πολιτικός, αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Βανέσα Ρέντγκρεϊβ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη οι υπόλοιπες κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το προσφυγικό.

    Η διάσημη ηθοποιός μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους ανθρώπους των νησιών και τους εθελοντές από όλο τον κόσμο που βοηθούν τους συνανθρώπους τους, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ο καθένας στη χώρα του να πιέσει την κυβέρνησή του για πιο θετική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

    Την κ. Ρέντγκρεϊβ συνόδεψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ηθοποιός Μιμή Ντενίση και ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Μάρτιν Σέρμαν, οι οποίοι συζήτησαν με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα, για τις προοπτικές που υπάρχουν, για τους ανθρώπους που δεν γίνονται δεκτοί ως πρόσφυγες και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και άλλα θέματα.

    Αύριο, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, η κ. Ρέντγκρεϊβ και ο κ. Σέρμαν θα παρακολουθήσουν την παράσταση της κ. Ντενίση «Σμύρνη μου, αγαπημένη», που αναφέρεται στους πρόσφυγες που ήρθαν από τη Σμύρνη.

    [07] Πρ. Παυλόπουλος: Το Φως της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης

    Τα 'Αγια Θεοφάνεια (Φώτα), από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας που αναφέρονται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας στη Βάπτιση του Ιησού Χρηστού, γιορτάζονται σήμερα με επισημότητα και λαμπρότητα.

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, τελέστηκε στη Δεξαμενή Αθηνών ο αγιασμός των υδάτων.

    Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησε πλήθος πιστών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Τουρισμού ?Ελενα Κουντουρά.

    Τον σταυρό στα νερά της Δεξαμενής μετά τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, έριξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Αθηναίων. Την ευχή το φως της χριστιανοσύνης, το φως της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς να διαλύσει τα σκοτάδια που απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ξεχωριστή αναφορά στη χώρα μας για την οποία ευχήθηκε το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττει την κοινωνία μας και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά.

    Στα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Δεξαμενή Αθηνών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης. Το παρών έδωσαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

    Στην Αθήνα, στη λειτουργία για τα Θεοφάνεια παρέστη νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την δοξολογία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και εκπρόσωποι των κομμάτων ανάμεσα στους οποίους οι βουλευτές της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, Β. Κικίλιας, Θ. Φορτσάκης, οι κ.κ. Καρράς και Μ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων και ο κ. Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι. «Πολλές αντοχές» ευχήθηκε στο δήμαρχο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στην τελετή την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και πολλοί βουλευτές.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων στην παραλία του Φλοίσβου.

    [08] Τούρκος υπ. Μεταφορών: Παραβίαση των διεθνών κανονισμών, η άρνηση της Ρωσίας να χορηγήσει βίζες

    Η άρνηση της Ρωσίας να χορηγήσει θεωρήσεις διαβατηρίων (βίζες) στα μέλη του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus αποτελεί ένα «αυθαίρετο» μέτρο και συνιστά παραβίαση των διεθνών κανονισμών πολιτικής αεροπορίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Η Pegasus που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε χθες ότι ανέστειλε τις πτήσεις της προς και από τη Ρωσία ως τις 13 Ιανουαρίου καθώς οι αρχές της Μόσχας δεν χορήγησαν βίζα στα μέλη του πληρώματός της.Η Τουρκία θα ζητήσει μέσω των διπλωματικών διαύλων από τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τους «διεθνείς κανονισμούς», πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    [09] Μογκερίνι: «Σοβαρή παραβίαση» των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου από τη Β. Κορέα

    Η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου που, όπως ισχυρίζεται, πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» της διεθνούς υποχρέωσης της χώρας να μην κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Αν επιβεβαιωθεί, αυτή η ενέργεια αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Βόρειας Κορέας να μην παραγάγει ή να μην δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, όπως αναφέρεται σε πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε σε δήλωσή της η Φεντερίκα Μογκερίνι. Είπε πως συνιστά επίσης «απειλή στην ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής της Βορειοανατολικής Ασίας».

    Η Μογκερίνι κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να επαναλάβει έναν «αξιόπιστο και με νόημα» διάλογο με τη διεθνή κοινότητα και να «σταματήσει αυτή την παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά».Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι θα έχει σήμερα συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

    [10] Στον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών ο ΠτΔ και ο πρωθυπουργός

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρέστησαν στον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών.

    Νωρίτερα ο ΠτΔ παρέστη στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    [11] Μόσχα: «Μεγάλη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου, αν επιβεβαιωθεί, η δοκιμή βόμβας υδρογόνου

    Η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου που, όπως ισχυρίζεται, πραγματοποίησε με επιτυχία η Βόρεια Κορέα συνιστά μεγάλη παραβίαση του διεθνούς δικαίου αν επιβεβαιωθεί, δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    «Τέτοιες ενέργειες αυξάνουν περαιτέρω την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, η οποία χαρακτηρίζεται έτσι κι αλλιώς από ένα πολύ υψηλό δυναμικό στρατιωτικής και πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

    [12] Έρευνα στο γραφείο της ¶. Μέρκελ, δεν βρέθηκε τίποτε ύποπτο

    Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησε για ένα πακέτο στο γραφείο της καγκελαρίου ¶νγκελα Μέρκελ στο κεντρικό Βερολίνο.«Οι ειδικοί δεν βρήκαν τίποτε ύποπτο», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

    Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κανονικά μια τακτική συνάντηση υπουργών μετά τον αποκλεισμό από την αστυνομία της περιοχής γύρω από την καγκελαρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 January 2016 - 11:32:26 UTC