Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Με πλησίασε βουλευτής για να ρίξω την κυβέρνηση» δήλωσε ο Β. Λεβέντης
  • [02] Άγνωστα τα αίτια του θανάτου βρέφους, στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ
  • [03] Greece-Russia2016.gr: Σε λειτουργία την πρωτοχρονιά η διαδικτυακή συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sputnik
  • [04] Αποκλειστικό: Η ΕΟΑΒ καλεί την Ανανιάδου να πληρώσει η ίδια για την εξέταση του β΄ δείγματος!
  • [05] Χάντερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε καλή ομάδα γιατί κάθε παίκτης προσφέρει»
  • [06] Μπολτ και Σερένα Γουίλιαμς οι κορυφαίοι για το 2015

  • [01] «Με πλησίασε βουλευτής για να ρίξω την κυβέρνηση» δήλωσε ο Β. Λεβέντης

    «Με πλησίασε βουλευτής για να ρίξω την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.Υποστήριξε ότι δύο-τρεις μέρες πριν από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ένας βουλευτής του Ποταμιού πλησίασε τον γιο του στη Βουλή, και του είπε: «Είναι ευκαιρία να ρίξουμε την κυβέρνηση. Αφού ο Καμμένος δεν ψηφίζει, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βρει στο σύμφωνο συμβίωσης, και τώρα είναι ευκαιρία. Δεν θα έχει την δεδηλωμένη η κυβέρνηση» , είπε στον γιο του ο βουλευτής του Ποταμιού ενώ ο ίδιος βρισκόταν λίγο μέτρα μακριά, όπως περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    Να μιλήσει με ονόματα και όχι με μισές αλήθειες και να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή του Ποταμιού που προσέγγισε, όπως κατήγγειλε, συγγενικό του πρόσωπο λίγες μέρες πριν από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ζητώντας του να ρίξει την κυβέρνηση, κάλεσε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Αποτελεί ηθική υποχρέωσή του όχι μόνο σε όσους τον ψήφισαν αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, χαρακτηρίζοντας την αποκάλυψη «άκρως σοβαρή για να περάσει στο ντούκου».

    [02] Άγνωστα τα αίτια του θανάτου βρέφους, στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ

    Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου ενός βρέφους 6 μηνών σήμερα νωρίς τα χαράματα στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ. Όπως όλα δείχνουν το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε.

    Το άτυχο βρέφος συριακής καταγωγής διέμενε από χθες με την οικογένεια του, που περιλαμβάνει και άλλα τέσσερα παιδιά, σε οικίσκο στον Καρά Τεπέ. Εκεί πήγαν αφού προηγουμένως παρέμειναν επί δυο σχεδόν μέρες στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Πιστοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια (το γνωτό hot spot της Λέσβου), προκειμένου να καταγραφούν.

    Οι γονείς του υποστηρίζουν ότι ενώ κοιμόταν παρουσίασε πρόβλημα με την αναπνοή του.

    [03] Greece-Russia2016.gr: Σε λειτουργία την πρωτοχρονιά η διαδικτυακή συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sputnik

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκινά από την πρωτοχρονιά ένα νέο διεθνές ειδησεογραφικό ταξίδι σε συνεργασία με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων SPUTNIK του ομίλου 'ΜΙΑ Rossiya Segodnya', στο πλαίσιο και του αφιερωματικού έτους «Ελλάδας-Ρωσίας 2016».

    Πρόκειται για τη νέα ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε συνεργασία με το SPUTNIK, που θα μεταδίδεται στα ελληνικά και στα ρωσικά, και θα περιλαμβάνει ειδήσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αναλύσεις και άρθρα ανθρώπων της οικονομίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και όλων των τομέων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

    Η ελληνική ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας θα είναι www.greece-russia2016.gr και η ρωσική www.russia-greece2016.ru. Για την νέα ιστοσελίδα θα υπάρχει σύνδεσμος στις ιστοσελίδες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti, (μέλος της ομάδας των πηγών ενημέρωσηςτου ΜΙΑ Rossiya Segodnya).

    Πιστεύουμε ότι η νέα συνεργασία των δύο πρακτορείων θα συμβάλει όχι μόνο στην πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Ρωσία, αλλά θα ενισχύσει την αμοιβαία επωφελή διμερή συνεργασία προς το συμφέρον των δύο λαών.-

    [04] Αποκλειστικό: Η ΕΟΑΒ καλεί την Ανανιάδου να πληρώσει η ίδια για την εξέταση του β΄ δείγματος!

    Στον κύκλο του παραλογισμού που διέπει τη λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών τα τελευταία χρόνια, προστέθηκε ακόμα ένα περιστατικό. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IWF) ότι η Ευτυχία Ανανιάδου βρέθηκε «ντοπέ» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Χιούστον, η ΕΟΑΒ ζήτησε από την αθλήτρια να αναλάβει προσωπικά το κόστος επεξεργασίας του β΄ δείγματος.

    Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα υπάρξει επανεξέταση και θα τιμωρηθεί (πιθανότατα με ισόβιο αποκλεισμό) με βάση το αποτέλεσμα του α΄ δείγματος! Με e-mail στον προσωπικό λογαριασμό της Ανανιάδου, η ΕΟΑΒ ενημερώνει πως δεν πρόκειται να καλύψει το ποσό επανεξέτασης.

    [05] Χάντερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε καλή ομάδα γιατί κάθε παίκτης προσφέρει»

    Ο Οθέλο Χάντερ σημείωσε 10 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ στη νίκη (74-62) του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα, στο ΣΕΦ, παίζοντας εξαιρετική άμυνα απέναντι στους ψηλούς των Καταλανών.

    «Και οι 11 παίκτες που πήραμε χρόνο συμμετοχής (σ.σ. μόνο ο Τσαϊρέλης δεν αγωνίστηκε) προσφέραμε στο σκοράρισμα, αλλά και σε άλλους τομείς. Είμαστε μία καλή ομάδα, γιατί κάθε παίκτης προσφέρει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση» , δήλωσε ο Αμερικανός άσος στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για το ξεκίνημα με το «δεξί» στη φάση των «16» της Euroleague.

    [06] Μπολτ και Σερένα Γουίλιαμς οι κορυφαίοι για το 2015

    Ο Γιουσέιν Μπολτ αναδείχθηκε από την Διεθνή Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS) κορυφαίος αθλητής του κόσμου για το 2015, ενώ τον τίτλο της κορυφαίας στις γυναίκες κατέκτησε η τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς.

    Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, με τρία χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου σε 100, 200 και 4Χ100 μέτρα, πρώτευσε με 804 ψήφους (27,74%) και άφησε στις επόμενες δύο θέσεις τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία, τένις) και τον Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, ποδόσφαιρο). Είναι η πέμπτη φορά που ο Μπολτ κατακτά την ύψιστη διάκριση της AIPS, μετά το 2008, το 2009, το 2012 και το 2013.

    Το βραβείο των γυναικών, όπως το 2012 και το 2013, πήγε και φέτος στη Σερένα Γουίλιαμς, ενώ στις επόμενες δύο θέσεις βρέθηκαν δύο αθλήτριες του στίβου. Η Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα (Αιθιοπία, 1.500 μέτρα) και η Ντάφνι Σίπερς (Ολλανδία, 200 μέτρα).

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο ψηφίστηκε ως η κορυφαία διοργάνωση με τις καλύτερες διευκολύνσεις στις υπηρεσίες Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 December 2015 - 17:32:30 UTC