Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος
  • [02] Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις
  • [03] Έγκαιρα σβήστηκε φωτιά σε οικίσκο στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
  • [04] «O Γιώργος Λούκος δεν είναι δυνατόν να παραμείνει επικεφαλής του Ελληνικού Φεστιβάλ»
  • [05] Θέατρο 2015: Πάει ο παλιός ο χρόνος...
  • [06] Μ. Χρυσοβελώνη: Ηθική υποχρέωση του Β. Λεβέντη να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή που ζήτησε ανατροπή της κυβέρνησης
  • [07] Οι πρόεδροι του ΤΕΕ και του ΟΕΕ στηρίζουν τη δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης και Φιλοσοφίας»
  • [08] Greece-Russia2016.gr: Σε λειτουργία την πρωτοχρονιά η διαδικτυακή συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sputnik
  • [09] Μπολτ και Σερένα Γουίλιαμς οι κορυφαίοι για το 2015

  • [01] Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος

    Βέβαιος ότι θα κερδίσει στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών και θα εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Νίκο Αρμένη.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μιλάει για την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εγώ εγγυώμαι απόλυτα την ενότητα της ΝΔ, η ενότητα όμως δεν είναι από μόνη της αυτοσκοπός. Δεν αρκεί η ΝΔ να είναι ενωμένη πρέπει να είναι και ανανεωμένη για να μπορεί να διεκδικήσει μία εκλογική νίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, προβλέπει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα εξαντλήσει την 4ετία και ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

    Επίσης αποποιείται τον χαρακτηρισμό του νεοφιλελεύθερου και εξηγεί ότι γνώμωνάς του είναι το δημόσιο συμφέρον ενώ επισημαίνει ότι υπηρετεί τις ιδρυτικές αξίες της ΝΔ όπως τις καθόρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με απόλυτη συνέπεια.

    Παράλληλα λέει ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε το 2009 την αλήθεια στον ελληνικό λαό και πως ο Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε.

    [02] Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις

    Για την πορεία της επεξεργασίας του σχεδίου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις και ότι στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι το ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο και με ενισχυμένη κοινωνική δικαιοσύνη.

    [03] Έγκαιρα σβήστηκε φωτιά σε οικίσκο στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

    Σβήστηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε λυόμενο οικίσκο στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

    Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ενώ οι πυροσβέστες περιόρισαν τη φωτιά μόνο στον συγκεκριμένο οικίσκο. Η φωτιά προήλθε πιθανόν από την προσπάθεια κάποιου πρόσφυγα να ανάψει φωτιά μέσα στον οικίσκο προκειμένου να ζεσταθεί.

    [04] «O Γιώργος Λούκος δεν είναι δυνατόν να παραμείνει επικεφαλής του Ελληνικού Φεστιβάλ»

    O Γιώργος Λούκος δεν είναι δυνατό να παραμείνει επικεφαλής του Ελληνικού Φεστιβάλ όσο εκκρεμεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής του, αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωση του το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ σημειώνει ότι «η ζημία ύψους 2.735.762,54 ευρώ του Ελληνικού Φεστιβάλ προξενήθηκε από πράξεις ή παραλείψεις που σχεδόν στην ολότητά τους έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας και με την υπογραφή του κ. Λούκου, ως προέδρου του Δ.Σ., ήτοι μετά το τέλος του 2005».

    Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται λόγος για «δύσκολη απόφαση», την οποία «οι καλλιτέχνες και οι πολλοί φίλοι του Φεστιβάλ θα κατανοήσουν», τονίζοντας ότι το υπουργείο οφείλει να εγγυηθεί το κύρος του θεσμού και να διασφαλίσει ότι η διοίκηση τής Ελληνικό Φεστιβάλ, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε υπόνοια κακοδιαχείρισης, θα συνεχίσει απρόσκοπτα την πολιτιστική αποστολή της».

    [05] Θέατρο 2015: Πάει ο παλιός ο χρόνος...

    Εμπνευσμένες παραστάσεις, μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, ιστορικοί θίασοι, αλλά και κόντρες και διαξιφισμοί καθώς και δύο μεγάλες απώλειες, του Διαγόρα Χρονόπουλου και του Μηνά Χατζησάββα, σημάδεψαν το θεατρικό τοπίο του 2015.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σταχυολογεί κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει:

    [06] Μ. Χρυσοβελώνη: Ηθική υποχρέωση του Β. Λεβέντη να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή που ζήτησε ανατροπή της κυβέρνησης

    Να μιλήσει με ονόματα και όχι με μισές αλήθειες και να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή του Ποταμιού που προσέγγισε, όπως κατήγγειλε, συγγενικό του πρόσωπο λίγες μέρες πριν από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ζητώντας του να ρίξει την κυβέρνηση, κάλεσε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

    «Αποτελεί ηθική υποχρέωσή του όχι μόνο σε όσους τον ψήφισαν αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, χαρακτηρίζοντας την αποκάλυψη «άκρως σοβαρή για να περάσει στο ντούκου».

    [07] Οι πρόεδροι του ΤΕΕ και του ΟΕΕ στηρίζουν τη δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης και Φιλοσοφίας»

    Τη στήριξή τους στην προώθηση της πρότασης του για τη δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης και Φιλοσοφίας», εξέφρασαν στον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα, οι πρόεδροι του ΤΕΕ και του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας.

    Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση τού κ. Μάρδα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Στασινό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε ότι το ΤΕΕ θα συμμετάσχει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε επίπεδο μελετών, που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

    Στη συνέχεια, ο κ. Μάρδας επισκέφτηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) και μαζί με τις ευχές για το νέο έτος, συζήτησε με τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Κόλλια, το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, το ΟΕΕ στηρίζει εδώ και καιρό, προσφέροντας τις υπηρεσίες που κρίνονται απαραίτητες.

    [08] Greece-Russia2016.gr: Σε λειτουργία την πρωτοχρονιά η διαδικτυακή συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sputnik

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκινά από την πρωτοχρονιά ένα νέο διεθνές ειδησεογραφικό ταξίδι σε συνεργασία με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων SPUTNIK του ομίλου 'ΜΙΑ Rossiya Segodnya', στο πλαίσιο και του αφιερωματικού έτους «Ελλάδας-Ρωσίας 2016».

    Πρόκειται για τη νέα ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε συνεργασία με το SPUTNIK, που θα μεταδίδεται στα ελληνικά και στα ρωσικά, και θα περιλαμβάνει ειδήσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αναλύσεις και άρθρα ανθρώπων της οικονομίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και όλων των τομέων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

    Η ελληνική ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας θα είναι www.greece-russia2016.gr και η ρωσική www.russia-greece2016.ru. Για την νέα ιστοσελίδα θα υπάρχει σύνδεσμος στις ιστοσελίδες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Ria Novosti, (είναι ο ρωσικός βραχίονας του ομίλου ΜΙΑ Rossiya Segodnya).

    Πιστεύουμε ότι η νέα συνεργασία των δύο πρακτορείων θα συμβάλει όχι μόνο στην πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Ρωσία, αλλά θα ενισχύσει την αμοιβαία επωφελή διμερή συνεργασία προς το συμφέρον των δύο λαών.-

    [09] Μπολτ και Σερένα Γουίλιαμς οι κορυφαίοι για το 2015

    Ο Γιουσέιν Μπολτ αναδείχθηκε από την Διεθνή Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS) κορυφαίος αθλητής του κόσμου για το 2015, ενώ τον τίτλο της κορυφαίας στις γυναίκες κατέκτησε η τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς.

    Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, με τρία χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου σε 100, 200 και 4Χ100 μέτρα, πρώτευσε με 804 ψήφους (27,74%) και άφησε στις επόμενες δύο θέσεις τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία, τένις) και τον Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, ποδόσφαιρο). Είναι η πέμπτη φορά που ο Μπολτ κατακτά την ύψιστη διάκριση της AIPS, μετά το 2008, το 2009, το 2012 και το 2013.

    Το βραβείο των γυναικών, όπως το 2012 και το 2013, πήγε και φέτος στη Σερένα Γουίλιαμς, ενώ στις επόμενες δύο θέσεις βρέθηκαν δύο αθλήτριες του στίβου. Η Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα (Αιθιοπία, 1.500 μέτρα) και η Ντάφνι Σίπερς (Ολλανδία, 200 μέτρα).

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο ψηφίστηκε ως η κορυφαία διοργάνωση με τις καλύτερες διευκολύνσεις στις υπηρεσίες Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 December 2015 - 15:32:29 UTC