Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αριθμός ρεκόρ 12.000 και πλέον υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές στο Ιράν
  • [02] Νέα επίθεση με μαχαίρι Παλαιστινίου σε Ισραηλινό
  • [03] Πέθανε ο παχύτερος άνθρωπος στον κόσμο
  • [04] Απορρίπτει το Πεντάγωνο ανταλλαγή πληροφοριών με τη Μόσχα, για το ΙΚ

  • [01] Αριθμός ρεκόρ 12.000 και πλέον υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές στο Ιράν

    Περισσότερες από 12.000 είναι οι υποψηφιότητες για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ιράν που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο, αριθμός ρεκόρ μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.Κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων χθες βράδυ, ο αριθμός των υποψηφίων για τις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου που θα αναδείξουν το νέο 290μελές κοινοβούλιο αυξήθηκε κατά σχεδόν 70% σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2012, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

    Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 11% των υποψηφίων, έναντι 8% κατά τη διαδικασία εγγραφής των υποψηφίων στις εκλογές του 2012. Οι υποψήφιοι ηλικίας μικρότερης των 50 ετών αυξήθηκαν επίσης από 67% σε 73%.Ωστόσο, αυτός ο αριθμός ρεκόρ θα μειωθεί μετά την αυστηρή εξέταση από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος των υποψηφιοτήτων το οποίο και θα απορρίψει ένα μέρος αυτών. Ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων θα δημοσιευτεί στις 9 Φεβρουαρίου.

    [02] Νέα επίθεση με μαχαίρι Παλαιστινίου σε Ισραηλινό

    Ένας Παλαιστίνιος επιχείρησε σήμερα να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ πριν πέσει νεκρός από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με τις ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές. «Αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο που προκάλεσε τις υποψίες τους, πλησίασαν για να το ελέγξουν. Τότε ο τρομοκράτης έβγαλε ένα μαχαίρι και επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό πριν πέσει νεκρός», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για Παλαιστίνιο του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.Από την 1η Οκτωβρίου επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων που πραγματοποιούν μεμονωμένα Παλαιστίνιοι και οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών στρατιωτών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 132 Παλαιστίνιους, 19 Ισραηλινούς, έναν Αμερικανό και έναν Ερυθραίο, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

    [03] Πέθανε ο παχύτερος άνθρωπος στον κόσμο

    Ο παχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Αντρές Μορένο Σεπουλβέντα, πέθανε χθες ανήμερα των Χριστουγέννων στο νότιο Μεξικό σε ηλικία 38 ετών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Univision.«Πέθανε χθες το απόγευμα από καρδιακή προσβολή μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε από το σπίτι του στη Σιουντάντ Ομπρεγκόν της πολιτείας Σονόρα σε νοσοκομείο του Σαν Χοσέ» δήλωσε η δημοσιολόγος Κάρμεν Παλάσιος σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Univision.

    Σύμφωνα με την Παλάσιος, ο Μορένο κάποτε ζύγιζε 444 κιλά αλλά έχασε βάρος έπειτα από μια βαριατρική εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε τον Οκτώβριο και μπορούσε πλέον να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

    [04] Απορρίπτει το Πεντάγωνο ανταλλαγή πληροφοριών με τη Μόσχα, για το ΙΚ

    Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και δεν πρόκειται να ανταλλάξει πληροφορίες για στόχους στη Συρία με τη Μόσχα εάν το Κρεμλίνο δεν μεταβάλει τη θέση του σε ό,τι αφορά τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

    Χθες Παρασκευή ο επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, είχε δηλώσει πως η Μόσχα είναι έτοιμη να μοιραστεί πληροφορίες με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχετικά με το ΙΚ, όπως για παράδειγμα δεδομένα για θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, και αναμένει το ίδιο σε ανταπόδοση.«Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τη Ρωσία στη Συρία ωσότου [η Μόσχα] αλλάξει τη στρατηγική της να υποστηρίζει τον Άσαντ και δεν επικεντρωθεί στο ΙΚΙΛ», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αντισυνταγματάρχης Μισέλ Μπολντάνζα στο Σπούτνικ χθες, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του ΙΚ, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στον Λεβάντε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 December 2015 - 9:32:23 UTC