Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η νίκη ανήκει στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας
  • [02] Έντεκα νομοθετικές ρυθμίσεις για το 2016, ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Επτά παιδιά νεκρά από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
  • [04] Στην εξωσωματική χρειάζεται υπομονή
  • [05] Το όνειρο της Κάρμεν Ρουγγέρη: «Μία Επίδαυρος για παιδιά»
  • [06] Γλυκερία Καλαϊτζή: Η σκηνοθέτης του έργου «Οι Βρικόλακες» του Ίψεν μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] Έφυγε απο τη ζωή ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Αναστάσιος Καραμάριος

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: Η νίκη ανήκει στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας

    «Η νίκη ανήκει στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Οι Νεοδημοκράτες με την αθρόα συμμετοχή τους, έδωσαν ένα ακόμη δυναμικό παρών», δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως όσοι ψήφισαν έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι όρθια και αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική δύναμη με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό στίγμα.

    «Πάμε λοιπόν στις 10 Ιανουαρίου να κάνουμε πράξη το όραμα μας, για μια Νέα Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, η οποία με τον ανοιχτό συνεδριακό της διάλογο θα δώσει λύσεις στα σημερινά μας προβλήματα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή. Μια Νέα Δημοκρατία που βάζει πάνω απ΄ όλα το εθνικό συμφέρον. Μια Νέα Δημοκρατία με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινωνικό και ευρωπαϊκό χαρακτήρα, όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [02] Έντεκα νομοθετικές ρυθμίσεις για το 2016, ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

    Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπας μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2015.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι μέχρι τα μέσα Γενάρη ολοκληρώνει η κυβέρνηση τη δέσμευση της και καταθέτει στη Βουλή την πρόταση της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Τόνιςε ότι ειναι το τελευταίο βήμα πριν την "πηγή" της πρώτης αξιολόγησης και της επακόλουθης διαδικασίας αποφάσεων για την αναγκαία απομείωση του χρέους.

    Λέμε όχι σε τερατογενέσεις τύπου οικουμενικής κυβέρνησης ανέφερε ο πρωθυπουργός.Η κυβέρνηση δεσμεύεται από μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που μας έδωσε η λαϊκή βούληση συμπλήρωσε.

    Βούληση μας η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα, είπε ο πρωθυπουργός. Να ξεμπερδέψουμε με το παλαιό, ανέφερε. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση κατάφερε να αντικαταστήσει πρακτικές του παρελθόντος, τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, σημειώνοντας ότι «καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται».

    Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε 11 δράσεις της κυβέρνησης που θα δώσουν τον τόνο των εξελίξεων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Πρόκειται για νομοθετικές πρωτοβουλίες , μεταξύ άλλων για το ασφαλιστικό, την δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, την θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας στο πλαίσιο του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την κατάθεση νομοσχεδίου για την έρευνα, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων έργων και των δημοσίων συμβάσεων, την κατάθεση νομοσχεδίων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και υγρών καυσίμων.

    Επίσης με νόμο η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους πολίτες να εμφανίσουν έσοδα που έχουν αποκρύψει χωρίς επιπτώσεις, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα αδήλωτα έσοδα θα φορολογηθούν και με επιπτώσεις για όσους τα έχουν αποκρύψει.

    Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε καταιγιστικές εξελίξεις στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, καθώς αποκάλυψε ότι ο γγ της κυβέρνησης κ. Καλογήρου, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό με τον κ. Φαλτσιανί, από τον οποίο παρέλαβε λίστα με χιλιάδες διεθνείς συναλλαγές και την παρέδωσε στον εισαγγελέα.

    [03] Επτά παιδιά νεκρά από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

    Τουλάχιστον 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και 7 παιδιά έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικού του Φαρμακονησίου, μετά το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες.

    Η τραγωδία έγινε τα ξημερώματα όταν 7μετρο ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 29 άτομα, βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες

    Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο σούπερ πούμα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να διασώσουν από τη θαλάσσια περιοχή 15 άτομα, ενώ ένα ακόμη αγνοείται.

    Για το πολύνεκρο ναυάγιο ανατολικά του Φαρμακονησίου ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας

    [04] Στην εξωσωματική χρειάζεται υπομονή

    Οι γυναίκες που προσπαθούν να «πιάσουν» παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, δεν πρέπει να απελπίζονται, αν αποτύχουν τις πρώτες φορές. Τα δύο τρίτα των γυναικών επιτυγχάνουν τελικά έως την έκτη προσπάθεια, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, που συνιστά υπομονή και επιμονή (μέχρι ένα όριο).

    Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Μπρίστολ και της Γλασκώβης, με επικεφαλής τον 'Αντριου Σμιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 157.000 γυναίκες, οι οποίες συνολικά έκαναν πάνω από 257.000 «κύκλους» εξωσωματικής. Ως «κύκλος» θεωρείται η θεραπεία ορμονικής υπερενεργοποίησης των ωοθηκών για την παραγωγή αρκετών ωαρίων, η εξωσωματική γονιμοποίηση και η κατοπινή μεταφορά του εμβρύου στην μήτρα.

    [05] Το όνειρο της Κάρμεν Ρουγγέρη: «Μία Επίδαυρος για παιδιά»

    Φέρνοντας την Ειρήνη μέσω της Ιλιάδας και της Οδύσσειας του Ομήρου, σκηνοθετώντας το «Παραμύθι χωρίς Όνομα» της Π. Δέλτα αλλά και τις άριες από τον μαγικό κόσμο του Τζοακίνο Ροσσίνι η Κάρμεν Ρουγγέρη δίνει το στίγμα της και στην φετινή παραγωγή του παιδικού θεάτρου.

    Η κάμερα του ΑΠΕ - ΜΠΕ συνάντησε την Κάρμεν Ρουγγέρη, σε μία από τις παιδικές σκηνές που έχει δημιουργήσει και μας μίλησε για την μεγάλη αγάπη που τρέφει για τα παιδιά. Εδώ και 30 χρόνια πρωταγωνιστεί στην παιδική θεατρική σκηνή με ξεχωριστές παραγωγές και έγινε σημείο αναφοράς. Σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό με την ζωντάνια, την γλυκύτητα την αισιοδοξία και την δυναμικότητά της.

    Το μυστικό της, όπως μας λέει η ίδια, είναι «η επαφή της με τα παιδιά. Είναι υπέροχο να παίρνεις παιδικές αγκαλιές και ευτυχία κάθε μέρα».

    Κατεβάστε το video με τη συνέντευξη της Κ. Ρουγγέρη στα βίντεο του ΑΠΕ-ΜΠΕ (συνέντευξη Στ. Αλεβιζοπούλου-εικονολήπτης Αλ. Ρεμούνδος): http://www.amna.gr/webtv.php?id=92967.

    [06] Γλυκερία Καλαϊτζή: Η σκηνοθέτης του έργου «Οι Βρικόλακες» του Ίψεν μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στο διάλειμμα της παράστασης, οι δύο κυρίες αποχώρησαν αναστατωμένες... «Τώρα που δεν μας βλέπουν...» ψιθύρισε η μία. Εισπνέοντας βαθιά τον κρύο αέρα της οδού Φλέμινγκ η δεύτερη, μονολογούσε... «Τι ήταν αυτό...; Ο θεός να μας φυλάει. Μα, όλη η ζωή μου σε μια σκηνή...». Απομακρύνθηκαν γρήγορα στα σκοτεινά στενά της γειτονιάς...

    «Οι Βρικόλακες... O Θεός και η κοινωνία είναι οι δύο μεγάλες αιτίες της δυστυχίας μας. Όποια εφημερίδα κι αν ανοίξεις, ξεπετάγονται πίσω απ τις γραμμές» μονολογεί η κυρία Άλβινγκ (Ελένη Δημοπούλου) κάτω από τον προβολέα που φωτίζει το προσκήνιο...

    Η σκηνή (το σαλόνι της οικογένειας Άλβινγκ) είναι μάλλον μισοσκότεινη κι οι πλαστικές κουρτίνες που το οριοθετούν μάλλον θαμπές από την παγωμένη βροχή της νορβηγικής επαρχίας που περιβάλλει την «οικογενειακή ευτυχία»... Οι Βρικόλακες"του Ερίκου Ίψεν, του ...σοκαριστικού για τη νορβηγική κοινωνία του 1881 με τη διεισδυτικότητα των κειμένων του θεατρικού συγγραφέα των τελών του 19ου αιώνα...

    [07] Έφυγε απο τη ζωή ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Αναστάσιος Καραμάριος

    Πέθανε σήμερα στις 5 τα ξημερώματα μετά από σκληρή μάχη που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Καραμάριος. Ο Αναστάσιος Καραμάριος, «έφυγε» αφήνοντας παρακαταθήκη στις νέες γενιές, το ήθος, τη σεμνότητα, την εντιμότητα και την προσφορά στα Δωδεκάνησα.

    Γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1935 στο χωριό Σορωνή της Ρόδου, από γονείς αγρότες. Παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις της εποχής, κατάφερε να σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Μέσα από την επιστημονική του κατάρτιση και την εργασία του ως μάχιμος δικηγόρος της Ρόδου επί πολλές δεκαετίες, κατάφερε να διακριθεί και να καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία.

    Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ στις εκλογές του 1989 (δύο φορές) του 1990, του 1996, του 2004 και του 2007 και διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 December 2015 - 9:32:25 UTC