Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης
  • [02] Ο Ευ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,8% έναντι 28,5% του Κ. Μητσοτάκη
  • [03] Διαξιφισμοί στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης
  • [04] Υπεγράφη η προμήθεια 51 ασθενοφόρων σε 4 Περιφέρειες
  • [05] Αλ. Τσίπρας για σύμφωνο συμβίωσης: Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης

    Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις».

    Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη , το ΠΟΤΑΜΙ, η Ένωση Κεντρώων και ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ., Καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

    Συγκεκριμένα 124 βουλευτές ψήφισαν Ναι , 55 Όχι και 51 απήχαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό βήμα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική Βουλή

    Διαξιφισμοί στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης

    [02] Ο Ευ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,8% έναντι 28,5% του Κ. Μητσοτάκη

    Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη ο Ευ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολουθεί ο Απ. Τζιτζικώστας με 20,3% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 11,4%.

    [03] Διαξιφισμοί στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης

    Η παρουσία υπουργών για να υπεραμυνθούν τις νέες ρυθμίσεις , οι έντονες αντιπαραθέσεις αλλά και ορισμένες διαφοροποιήσεις βουλευτών από την γραμμή του κόμματος τους χαρακτηρίζουν την συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

    «Αν υπήρχε η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, σήμερα δεν θα κάναμε αυτή την συζήτηση», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, που έκανε λόγο για νομοσχέδιο τομή που κατοχυρώνει αυτονόητα ατομικά δικαιώματα.

    Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης μετά την ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

    Να σημειωθεί ότι νωρίτερα και η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το Σύμφωνο Συμβίωσης όπως το ίδιο έκανε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης τάχθηκε υπέρ του νομοθετήματος επισημαίνοντας ότι λύνει αστικά προβλήματα Ελλήνων πολιτών.

    Την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εισηγήθηκε από την Ολομέλεια ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας, με αιχμή το «αποσπασματικό νομοσχέδιο» για το Σύμφωνο Συμβίωσης, την κυβέρνηση για ατολμία.

    Το ερώτημα αν η κυβέρνηση είναι «αξιακά ετερόκλητη» ή τελικώς είναι «αξιακά ομοιογενής», έθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αιχμή την αρνητική τοποθέτηση του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

    [04] Υπεγράφη η προμήθεια 51 ασθενοφόρων σε 4 Περιφέρειες

    Το ΕΚΑΒ ανανεώνει το στόλο των ασθενοφόρων του σε 4 περιφέρειες της χώρας με 51 νέα ασθενοφόρα.

    Σήμερα υπεγράφησαν μεταξύ του ΕΚΑΒ και της εταιρείας Μercedes Benz Ελλάς Α.Ε., οι συμβάσεις για την προμήθεια των ασθενοφόρων και η προμήθεια αφορά τις Περιφέρειες Κρήτης (25 οχήματα), Δυτικής Μακεδονίας (14 οχήματα), Β. Αιγαίου (2 οχήματα) και Πελοποννήσου (10 οχήματα).Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 3.051.814,50 ευρώ.

    Με την υπογραφή των συμβάσεων αυτών, ολοκληρώνεται μέρος της προμήθειας του διαγωνισμού για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο διαγωνισμός αφορούσε στην προμήθεια 167 Ασθενοφόρων Οχημάτων και 19 Κινητών Μονάδων, αρχικού προϋπολογισμού 13.590.000,00 ευρώ για τις 13 Περιφέρειες.

    [05] Αλ. Τσίπρας για σύμφωνο συμβίωσης: Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος

    «Με το νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η Βουλή, κλείνει ο κύκλος της οπισθοδρόμησης και της ντροπής, έστω και καθυστερημένα που οδήγησε σε καταδίκες τη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

    Αυτό τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ολιγόλεπτη παρέμβαση του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

    «Είναι μια σημαντική μέρα για αυτό που θα ψηφίσει η Βουλή μας με ευρεία πλειοψηφία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την υπεράσπιση της ισοτιμίας και ισονομίας, απέναντι στο νόμο για όλους τους πολίτες. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα αυτό, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού στους ανθρώπους που επέλεξαν να πορευτούν το δικό τους δρόμο, να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στη ζωή και το θάνατο, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε:

    «Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ανοίγει ο κύκλος της ισονομίας και της προστατευόμενης ισότητας, ανεξάρτητου φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για δέσμευση της κυβέρνησης που υλοποιείται, σημειώνοντας ότι «το ευχάριστο είναι ότι σε αντιδιαστολή αυτών που κήρυτταν το φόβο και την μισαλλοδοξία, η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι ταυτίζεται με το κράτος δικαίου τις αρχές της ισότητας, δεν είναι τόσο φοβική, μίζερη, όπως κάποιοι την παρουσιάζουν».

    «Είναι μεγάλο κέρδος, είναι μια ιστορική παρακαταθήκη των ατομικών δικαιωμάτων. Αυτή η αρχή θέλουμε να καθοδηγεί την κυβέρνηση και να ορίζει τις επιλογές μας σε όλα τα πεδία, σε κάθε έκφραση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας. Κάνουμε όμως ένα βήμα και κάθε βήμα, αφήνει ίχνη και συντεταγμένες. Παράγει αποτελέσματα, βελτιώνει τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας και μπορούμε να είμαστε περήφανοι γιατί θα τις αλλάξουμε και θα δικαιώσουμε τους αγώνες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

    Διαβάστε επίσης:

    Διαξιφισμοί στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 December 2015 - 23:32:28 UTC