Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους
  • [02] Αλ. Τσίπρας για σύμφωνο συμβίωσης: Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό βήμα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική Βουλή
  • [04] Mειώσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων εισηγείται στο ΥΠΟΙΚ η αρμόδια Επιτροπή
  • [05] Την ελπίδα το 2016 να είναι χρονιά ουσιαστικής εθνικής ανάτασης, εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [06] ΠΣΑΤ: Τα βραβεία των κορυφαίων του 2015

  • [01] Αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους

    Ομόφωνα εγκρίθηκε από όλες της πτέρυγες της Βουλής και παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του ελληνικού κοινοβουλίου με την οποία καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

    Η Βουλή ζητά επίσης από την κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

    Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε τον κ. Μαχμούντ Αμπάς με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

    Στην εισήγησή του πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέπτυξε το σχέδιο της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων με το οποίο η Επιτροπή αναγνωρίζει την συνύπαρξη δύο κρατών και ενός ενιαίου, δημοκρατικού και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στη βάση των ορίων του 1967.

    Η απόφαση αναφέρεται στην σταθερή προσήλωση στην ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, στη βάση του ψηφίσματος της 29ης Νοεμβρίου του 2012 του ΟΗΕ, με το οποίο αναγνωρίζεται η Παλαιστίνη με καθεστώς μη μέλους, και ενεκρίθη από πολλά κοινοβούλια της ΕΕ, καθώς και του ψηφίσματος του 2014, στο οποίο διαπιστώνεται με ανησυχία η διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και η κλιμάκωση της έντασης, εξαιτίας της συνέχισης της εποικιστικής δραστηριότητας των Ισραηλινών και υπογραμμίζεται η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων εντός αμοιβαίως αναγνωρισμένων κρατών.

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών», επισημαίνοντας ότι η διεθνής αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους θα συμβάλλει στην ειρήνευση στην περιοχή.

    Εισερχόμενος στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, αντήλλαξε ιδιαίτερη χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Αυτή την ώρα ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος μιλάει σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιείται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του πρώτου αντιπροέδρου του Σώματος, Αναστασίου Κουράκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό βήμα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική Βουλή

    [02] Αλ. Τσίπρας για σύμφωνο συμβίωσης: Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής για το ελληνικό κράτος

    «Με το νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η Βουλή, κλείνει ο κύκλος της οπισθοδρόμησης και της ντροπής, έστω και καθυστερημένα που οδήγησε σε καταδίκες τη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

    Αυτό τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ολιγόλεπτη παρέμβαση του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

    «Είναι μια σημαντική μέρα για αυτό που θα ψηφίσει η Βουλή μας με ευρεία πλειοψηφία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την υπεράσπιση της ισοτιμίας και ισονομίας, απέναντι στο νόμο για όλους τους πολίτες. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα αυτό, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού στους ανθρώπους που επέλεξαν να πορευτούν το δικό τους δρόμο, να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στη ζωή και το θάνατο, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε:

    «Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ανοίγει ο κύκλος της ισονομίας και της προστατευόμενης ισότητας, ανεξάρτητου φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για δέσμευση της κυβέρνησης που υλοποιείται, σημειώνοντας ότι «το ευχάριστο είναι ότι σε αντιδιαστολή αυτών που κήρυτταν το φόβο και την μισαλλοδοξία, η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι ταυτίζεται με το κράτος δικαίου τις αρχές της ισότητας, δεν είναι τόσο φοβική, μίζερη, όπως κάποιοι την παρουσιάζουν».

    «Είναι μεγάλο κέρδος, είναι μια ιστορική παρακαταθήκη των ατομικών δικαιωμάτων. Αυτή η αρχή θέλουμε να καθοδηγεί την κυβέρνηση και να ορίζει τις επιλογές μας σε όλα τα πεδία, σε κάθε έκφραση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας. Κάνουμε όμως ένα βήμα και κάθε βήμα, αφήνει ίχνη και συντεταγμένες. Παράγει αποτελέσματα, βελτιώνει τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας και μπορούμε να είμαστε περήφανοι γιατί θα τις αλλάξουμε και θα δικαιώσουμε τους αγώνες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό βήμα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική Βουλή

    Ιστορικό βήμα αλλά και κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό για την ευρύτερη περιοχή και την αλληλεγγύη, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, την αναγνώριση σήμερα από την ελληνική βουλή, του παλαιστινιακού κράτους.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης σε μια μακροχρόνια φιλία, τόνισε ότι η χώρα μας θα επιδιώξει να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή και επεσήμανε την ανάγκη διεθνούς κινητοποίησης.

    «Η βία κατά ενός ολόκληρου λαού δεν μπορούν να είναι αποδεκτά. Η σημερινή συνεδρίαση είναι μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η ελληνική κυβέρνηση διακηρύσσει την ανάγκη για διεθνή κινητοποίηση και συνεργασία για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την «Ανατολική Ιερουσαλήμ». ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [04] Mειώσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων εισηγείται στο ΥΠΟΙΚ η αρμόδια Επιτροπή

    Μειώσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων από 5% έως 20% εισηγείται προς το υπουργείο Οικονομικών η αρμόδια Επιτροπή για την αναμόρφωση των αντικειμενικών τιμών που έχει συσταθεί.

    Η Επιτροπή εισηγείται, οι μειώσεις τιμών να κυμαίνονται από περίπου 5% στις φθηνότερες περιοχές, να κλιμακώνονται σε επίπεδο 10% στις μεσαίες και να φθάνουν ως το 20% στις ακριβότερες περιοχές, στις οποίες η απόκλιση μεταξύ των εμπορικών και των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων έχει διευρυνθεί περισσότερο υπέρ των τελευταίων τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης στην κτηματαγορά.

    Τις τελικές αποφάσεις για τη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων θα λάβει εντός του 2016 η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης δήλωσε ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών θα γίνει εντός του 2016 και ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ για το επόμενο έτος θα υπολογισθεί σε μια πιο αξιόπιστη βάση τιμών που θα προσεγγίζει τις αγοραίες τιμές των ακινήτων.

    Η μείωση των τιμών των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων θα σημαίνει και μειώσεις των φόρων που επιβάλλονται στα ακίνητα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές.

    [05] Την ελπίδα το 2016 να είναι χρονιά ουσιαστικής εθνικής ανάτασης, εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Στη συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στην προώθηση των μεγάλων στόχων του ελληνισμού, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αναφέρεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του προς τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2016.

    «Η ενεργός και πολλαπλώς διακρινόμενη διαχρονικώς παρουσία σας στις χώρες όπου ζείτε συμβάλλει τα μέγιστα, και μάλιστα σε μιαν ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα μας, στην προώθηση των μεγάλων στόχων του Ελληνισμού, πρωτίστως προωθώντας τα εθνικά μας δίκαια, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της παιδείας, του πολιτισμού και της ιστορικής μας διαδρομής και, εν τέλει, αναδεικνύοντας τις πατροπαράδοτες αρετές μας» υπογραμμίζει ο κ. Παυλόπουλος.

    Παράλληλα, επισημαίνει: «Η χρονιά που πέρασε -το γνωρίζετε πολύ καλά διότι ουδέποτε χάσατε τους στενούς δεσμούς σας με την Πατρίδα- ήταν μια ακόμη περίοδος σκληρής δοκιμασίας για την Χώρα μας και την Ελληνική Κοινωνία. Η οποία, υπερβαίνοντας ακόμη και τα όρια αντοχής της, εξακολουθεί να προσπαθεί και ν' αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, για την επιστροφή της Πατρίδας μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, πάντοτε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη».

    Ακολούθως, τονίζει, ότι «χάρις στην προσπάθεια αυτή, που αρχίζει ν' αποδίδει και ν' αναγνωρίζεται πλέον τόσο σ' ευρωπαϊκό όσο και σ' ευρύτερο διεθνές επίπεδο, καθώς και με την πολύτιμη, όπως πάντοτε, δική σας συμβολή σε πνεύμα εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, είμαι βέβαιος ότι θ' αντιμετωπίσουμε μ' επιτυχία όλες τις επερχόμενες μεγάλες προκλήσεις, προκειμένου το 2016 αποδειχθεί χρονιά ουσιαστικής εθνικής ανάτασης».

    [06] ΠΣΑΤ: Τα βραβεία των κορυφαίων του 2015

    Σε μια λαμπερή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών βράβευσε τους κορυφαίους του 2015. Σ? έναν θεσμό που έχει πλέον ξεπεράσει τον μισό αιώνα «ζωής», τα βραβεία κατέκτησαν οι Λευτέρης Πετρούνιας (Άνδρες), Νικόλ Κυριακοπούλου (Γυναίκες), Εθνική Υδατοσφαίρισης Ανδρών (Ομάδα), Δημήτρης Ράφτης (προπονητής), Μανώλης Στεφανουδάκης (Αθλητής ΑΜΕΑ), Δήμητρα Κοροκίδα (Αθλητρια ΑΜΕΑ) και της ομάδας ΑΜΕΑ Μπότσια Ζευγάρια BC3 (Ντέντα Άννα/Πανανός Νίκος/Πολυχρονίδης Γρηγόρης).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 December 2015 - 21:32:25 UTC