Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάλλεται για μετά τις 7 Ιανουαρίου η συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα»
  • [02] Τις πολιτικές της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων ανέλυσε στις ΗΠΑ ο Δ. Μάρδας
  • [03] Μείωση στο 24% σημείωσε η ανεργία το γ' τρίμηνο εφέτος
  • [04] Τα κριτήρια προσδιορισμού της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη με κόκκινο δάνειο
  • [05] Κριτική στην ΕΕ και προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κατέθεσε το ΕΛΠΟΔΕ
  • [06] Μυτιλήνη: Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πέθανε από οξεία μικροβιακή μηνιγγίτιδα
  • [07] Ομπάμα: η χώρα θα επικρατήσει έναντι της «αποτρόπαιης» τρομοκρατικής απειλής
  • [08] Τουρκία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοκούρδων διαδηλωτών στην Άγκυρα
  • [09] Ο Πούτιν εκτιμά ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία χρειάζεται μια μόνιμη βάση στη Συρία
  • [10] Αναδρομή στις παραδοχές πρώην και νυν στελεχών του ΔΝΤ για τα λάθη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα από το 2013 έως σήμερα
  • [11] Με «σούπερ» Μπουονανότε, η ΑΕΚ διέλυσε 5-0 την ΑΕΛ
  • [12] Απεφεύχθη ο «εμφύλιος»
  • [13] «Τέλος» από την Τσέλσι ο Μουρίνιο

  • [01] Αναβάλλεται για μετά τις 7 Ιανουαρίου η συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα»

    Την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου - στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές και την Ολομέλεια - για τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου (παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης), αποφάσισε ομοφώνως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, η απόφαση αυτή, ελήφθη μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως προς την διαδικασία σύντμησης των συνεδριάσεων.

    Το νομοσχέδιο αναμένεται να επανέλθει σε συζήτηση μετά τις 7 Ιανουαρίου, οπότε θα συνέλθει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο συζήτησης και εισαγωγής του προς ψήφιση.

    Το νομοσχέδιο εισήχθη χθες το απόγευμα στις αρμόδιες Επιτροπές προς επεξεργασία, σήμερα το πρωί ακολούθησε η ακρόαση των φορέων σε δεύτερη συνεδρίαση, ενώ για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί η τρίτη συνεδρίαση και αύριο η τελευταία για την δεύτερη ανάγνωση. Επρόκειτο να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένετο να ψηφιστεί την Τρίτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέγαρο Μαξίμου: Δεν αποσύρθηκε το «παράλληλο πρόγραμμα»

    Το νομοσχέδιο του «παράλληλου προγράμματος» κατατέθηκε πριν την αξιολόγηση, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στην διαπραγμάτευση, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι

    [02] Τις πολιτικές της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων ανέλυσε στις ΗΠΑ ο Δ. Μάρδας

    Η στενότερη οικονομική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ, η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και η προώθηση των εξαγωγών βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, με αφορμή τη συμμετοχή του στο 17ο διεθνές επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα.

    Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, Κάθριν Νοβέλι, ο κ. Μάρδας συζήτησε για τους τρόπους ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ και προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ηλεκτρομηχανικής και του λογισμικού. Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδος-ΗΠΑ και με τους συμπροέδρους του Hellenic Caucus στο Αμερικανικό Κογκρέσο, Γκας Μπιλιράκης και Κάρολιν Μαλόνεϊ.

    Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο των επαφών του με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και με περίπου 20 επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών οίκων και επιχειρήσεων, καθώς και στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς, με θέμα το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ανέπτυξε τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων άμεσων ξένων επενδύσεων και για την προώθηση των εξαγωγών. Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με εκπροσώπους και εταιρείες του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική αγορά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

    [03] Μείωση στο 24% σημείωσε η ανεργία το γ' τρίμηνο εφέτος

    Μείωση στο 24% καταγράφηκε στο ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το γ' τρίμηνο εφέτος, από 24,6% το β' τρίμηνο και έναντι 25,5% το γ' τρίμηνο 2014. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.160.522 άτομα και μειώθηκε κατά 1,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,6% σε σχέση με το γ' τρίμηνο πέρυσι.

    Ωστόσο, παραμένουν τα σημαντικά δομικά προβλήματα, με κύριο αυτών το γεγονός ότι οι μακροχρόνια άνεργοι που αναζητούν εις μάτην εργασία άνω του έτους αποτελούν το 73,7% του συνόλου των ανέργων και υπερβαίνουν τα 855.000 άτομα. Παράλληλα, περίπου 232.000 άτομα δουλεύουν με μερική απασχόληση, διότι δεν μπορούν να βρουν πλήρη. Επίσης, στις περιφέρειες της χώρας που δεν επωφελήθηκαν από το τουριστικό ρεύμα σημειώθηκε αύξηση της ανεργίας, ενώ η ανεργία στους νέους έως 24 ετών συνεχίζει να κινείται κοντά στο 50% και ειδικά στις νέες γυναίκες ανέρχεται στο 54,5%.

    Ειδικότερα, από την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν και τα εξής:

    Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (28,1% το γ΄ τρίμηνο 2015 από 29,2% το γ΄ τρίμηνο 2014) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (20,7% από 22,6%).

    Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στα άτομα 15- 24 ετών (48,8% το γ΄ τρίμηνο 2015 από 49,5% το γ΄ τρίμηνο 2014) και 25- 29 ετών (34,3% από 39,7%). Ακολουθούν οι ηλικίες 30- 44 ετών (23,4% από 24,7%), 45- 64 ετών (18,4% από 18,5%) και 65 ετών και άνω (10,8% από 9,3%).

    [04] Τα κριτήρια προσδιορισμού της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη με κόκκινο δάνειο

    Τη διαδικασία και τα κριτήρια προσδιορισμού της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη και του ποσού που θα μπορούν να λάβουν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης ενός ακινήτου στο πλαίσιο της διαδικασίας που ορίζει ο νόμος Κατσέλη καθορίζει απόφαση που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2740). Η απόφαση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2016.

    Η εκτελεστική επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, αποφάσισε: «Με βάση τις βέλτιστες πρακτικές για την αξιολόγηση της ικανότητας αποπληρωμής οφειλών που ακολουθούνται από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ιδίως για την εκτίμηση της ικανότητας δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις προς πιστωτικά ιδρύματα (σχετικές και οι κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών), καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης και υιοθέτησης εκτιμητικών μεθοδολογιών και δεικτών εναρμονισμένων με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα για τον εν γένει προσδιορισμό της αξίας ακινήτων και ιδίως αυτών που χρησιμεύουν ως κατοικίες».

    Ο προσδιορισμός της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη βασίζεται στην τρέχουσα και στη μελλοντική ικανότητα αυτού για αποπληρωμή του συνόλου της οφειλής με βάση αξιόπιστες και ρεαλιστικές παραδοχές που λαμβάνουν υπόψη και τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» του οφειλέτη και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, βάσει της παρακάτω μεθοδολογίας:

    Βάση του υπολογισμού της τρέχουσας ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη αποτελούν το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα και οι δαπάνες διαβίωσης αυτού και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησής του, όπως αυτά τεκμηριώνονται από τα έγγραφα και δικαιολογητικά που αυτός έχει καταθέσει στη γραμματεία του δικαστηρίου με τη σχετική αίτηση.

    Για το σκοπό αυτό, ο οφειλέτης υποβάλλει μαζί με την αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη το κατάλληλα συμπληρωμένο το τυποποιημένο έντυπο που καθορίζεται με την συγκεκριμένη απόφαση.

    Σε αυτό ενσωματώνονται:

    α) Τα στοιχεία του εισοδήματος του οφειλέτη που δηλώθηκαν από αυτόν στην αίτηση και

    β) οι δαπάνες διαβίωσης του οφειλέτη και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του κατηγοριοποιημένες στις ομάδες των «ευλόγων δαπανών διαβίωσης» και στις ενδεχόμενες λοιπές δαπάνες.

    [05] Κριτική στην ΕΕ και προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κατέθεσε το ΕΛΠΟΔΕ

    Προτάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος παρουσίασε σε συνέντευξή του το Ελεύθερο Πολιτικό Δημοκρατικό Εργαστήρι (ΕΛΠΟΔΕ).Ο εκπρόσωπος του Εργαστηρίου, πρώην υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης άσκησε κριτική στην μέχρι τώρα αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την ΕΕ επισημαίνοντας:

    - Με καθυστέρηση πάνω από 2 χρόνια η ΕΕ αποφάσισε να συζητήσει την εφαρμογή πρακτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την μαζική εισροή προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Καμία ανησυχία και πρόβλεψη δεν υπήρξε, όσο το πρόβλημα δεν ακουμπούσε τον εθνικό χώρο κάθε χώρας μέλους, γεγονός που αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι η ΕΕ κυριαρχείται ακόμη από τις μεμονωμένες εθνικές επιδιώξεις του κάθε κράτους μέλους, τα οποία δεν θέλουν να τις εντάξουν μέσα στα πλαίσια μιας κοινής Ευρωπαϊκής αντιμετώπισης.

    - Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες κατηγόρησαν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της (που είναι και σύνορα της ΕΕ) από το κύμα των προσφύγων, που στην συνέχεια διοχετεύεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι ανεύθυνοι κατήγοροι πως όταν ένα σκάφος της ακτοφυλακής αντιμετωπίζει μία μισοβουλιαγμένη βάρκα με γυναικόπαιδα/πρόσφυγες, έχει στη διάθεση του δύο επιλογές : Ή να τους σώσει ή να τους αφήσει να πνιγούν. Η ελληνική ακτοφυλακή και οι Έλληνες ψαράδες προσπαθούν να σώσουν τα γυναικόπαιδα και να τα περιθάλψουν στα κοντινότερα ελληνικά νησιά. Αυτό επιβάλλουν οι αρχές και η παράδοση της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι αυτό αρμόζει και στην ευρωπαϊκή παράδοση. Αν υπάρχει και τρίτης μορφής αντιμετώπιση (εκτός του να τους βουλιάζουμε εμείς), ας βρεθεί κάποιος να την προτείνει.

    [06] Μυτιλήνη: Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πέθανε από οξεία μικροβιακή μηνιγγίτιδα

    Ένα τετράχρονο κοριτσάκι προσφυγάκι από τη Συρία έχασε την Πέμπτη τα ξημερώματα στο νοσοκομείο τη μάχη με το θάνατο. Όπως έγινε γνωστό μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα υψηλού πυρετού και αιμορραγικό εξάνθημα σε όλο του το σώμα. Σε πολύ λίγη ώρα κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος του οφείλεται σε σηψαιμία που προήλθε από μορφή οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

    Το άτυχο κοριτσάκι με τα άλλα δυο του αδέλφια ανάλογης ηλικίας και οι γονείς τους, είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου χθες το πρωί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια, όπου και καταγράφηκαν, και μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

    Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Καρά Τεπέ γύρω στα μεσάνυχτα το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ιατρείο, όπου εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό ο οποίος και έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά του παιδιού και της οικογένειας του στο Νοσοκομείο. Πράγμα το οποίο και έγινε αμέσως. Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού δόθηκε προληπτικά αντιβίωση, ενώ στον καταυλισμό του καρά Τεπέ από νωρίς το πρωί λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

    [07] Ομπάμα: η χώρα θα επικρατήσει έναντι της «αποτρόπαιης» τρομοκρατικής απειλής

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχουν κανένα στοιχείο για συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή ή προετοιμασία επίθεσης στο έδαφος της χώρας, προέτρεψε όμως τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν σε επαγρύπνηση αυτή την περίοδο των εορτών.

    Σε σύντομες δηλώσεις του προς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Εθνικό Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας έξω από την Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επικρατήσει έναντι πολύ σημαντικότερων απειλών και διαβεβαίωσε ότι θα ξεπεράσουν κι αυτές που αντιμετωπίζουν τώρα, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πολίτες.

    «Όταν τρομοκράτες επιτυγχάνουν να διαπράξουν κάτι τόσο αποτρόπαιο όπως αυτό που έγινε στο Σαν Μπερναρντίνο αυτό μας πληγώνει την καρδιά μεν, αλλά κάνει ακόμη πιο άκαμπτη την αποφασιστικότητά μας να αντλήσουμε όποια μαθήματα μπορούμε και να προχωρήσουμε σε όποιες βελτιώσεις είναι απαραίτητες» στο πεδίο της εσωτερικής ασφάλειας, πρόσθεσε ο ίδιος. Καθώς η απειλή εξελίσσεται, υπογράμμισε, οι μέθοδοι αντίδρασης των αμερικανικών αρχών επίσης εξελίσσονται. «Μόνιμα προσαρμοζόμαστε, βελτιωνόμαστε, γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί», είπε.

    Ο Ομπάμα μολαταύτα κάλεσε τους πολίτες να επαγρυπνούν, σημειώνοντας την πρόκληση που αποτελεί η αντιμετώπιση «μεμονωμένων» τρομοκρατών ή «μικρών πυρήνων τρομοκρατών», όπως ήταν το ζευγάρι που διέπραξε το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο, στην Καλιφόρνια.

    [08] Τουρκία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοκούρδων διαδηλωτών στην Άγκυρα

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι συνελήφθησαν σε βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ νεαρών φιλοκούρδων διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι διαδηλωτές, φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής (ODTU), είχαν ανοίξει ένα τεράστιο πανό με τη φράση "Ο κουρδικός λαός δεν είναι μόνος" και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο. Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν να βγουν από τον χώρο του πανεπιστημίου πολλοί από αυτούς, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια, πέτρες και πυροτεχνήματα εναντίον των αστυνομικών.

    Οι τελευταίοι απάντησαν ρίχνοντας δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

    [09] Ο Πούτιν εκτιμά ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία χρειάζεται μια μόνιμη βάση στη Συρία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία χρειάζεται μια μόνιμη βάση στη Συρία, γιατί η Μόσχα διαθέτει όπλα αρκετά ισχυρά για να "πλήξουν οποιονδήποτε" χιλιάδες χιλιόμετρα εκτός των ρωσικών συνόρων.

    Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι ουδέποτε θα δεχτεί οποιαδήποτε εξωτερική δύναμη να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει τη Συρία και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τρόπος για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, εκτός από μια πολιτική λύση.

    Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Μόσχα υποστηρίζει σε γενικές γραμμές την πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον να προετοιμάσει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, προσθέτοντας ότι το σχέδιο ψηφίσματος είναι αποδεκτό στο σύνολό του.

    [10] Αναδρομή στις παραδοχές πρώην και νυν στελεχών του ΔΝΤ για τα λάθη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα από το 2013 έως σήμερα

    Από το 2013 και έπειτα - με πιο πρόσφατη την έκθεσή του με την οποία παραδέχεται ότι ήταν λάθος η μη συμπερίληψη της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο πρόγραμμα του 2010 ως προϋπόθεση για τη βιωσιμότητά του - πληθαίνουν οι "ομολογίες" - παραδοχές από πρώην και νυν στελέχη του Ταμείου για λάθη του ΔΝΤ αναφορικά με τα ελληνικά προγράμματα.

    Παραδοχές που - πέραν εκείνης για τους λάθος πολλαπλασιαστές που προκάλεσε παγκόσμια αρνητική αίσθηση - επικεντρώνουν ειδικότερα στην λανθασμένη αρχική επιλογή να μην απομειωθεί εξαρχής (από το 2010) το χρέος της χώρας και στην επιμονή σε συνταγές λιτότητας.

    Τελευταία τέτοια περίπτωση η χτεσινή, όπου με τη νέα έκθεση του ΔΝΤ παραδέχεται ότι έκανε λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα, που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010, χωρίς να περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους ως προϋπόθεση βιωσιμότητάς του.

    [11] Με «σούπερ» Μπουονανότε, η ΑΕΚ διέλυσε 5-0 την ΑΕΛ

    Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η ΑΕΚ στη Λάρισα, επικρατώντας 5-0 της ΑΕΛ στο φινάλε της φάσης των ομίλων. Με δύο γκολ του Ντιέγκο Μπουονανότε (41΄, 54΄) και από ένα των Ραφίκ Τζεμπούρ (17΄), Ρόναλντ Βάργκας (88΄), Πετρου Μάνταλου (89΄) η Ενωση πήρε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο και θα είναι στους «ισχυρούς» της αυριανής κλήρωσης, ενώ οι «Βυσσινί» ως δεύτεροι θα έχουν δύσκολο έργο στους «16» της διοργάνωσης. Το ματς διεξήχθη στο AEL FC Arena κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της τοπικής ομάδας.

    Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    1ος όμιλος

    Αχαρναϊκός-Ηρακλής 0-2

    Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

    2ος όμιλος

    Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-2

    Ζάκυνθος-Παναιτωλικός 1-0

    3ος όμιλος

    Χανιά-Πανθρακικός 2-2

    Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 1-1

    4ος όμιλος

    Παναχαϊκή-Λεβαδειακός 1-4

    Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-1

    5ος όμιλος

    Παναιγιάλειος-Πλατανιάς 1-0

    Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 1-2

    6ος όμιλος

    Λαμία-Βέροια 0-1

    Καλλιθέα-Ατρόμητος 2-4

    7ος όμιλος

    Λάρισα-ΑΕΚ 0-5

    Πανελευσινιακός-Ξάνθη 0-5

    8ος όμιλος

    Κισσαμικός-Καλλονή 1-2

    Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1

    [12] Απεφεύχθη ο «εμφύλιος»

    Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε στο Κάουνας το δεύτερο «διπλό» στη φετινή Euroleague, «τερμάτισε» στην 3η θέση του 3ου ομίλου με ρεκόρ 6-4 και ο ελληνικός «εμφύλιος» στη φάση των «16» απεφεύχθη... Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 75-72 της Ζαλγκίρις, στη 10η και καταληκτική αγωνιστική της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, και θα συνεχίσουν στον 5ο όμιλο του Top16 (μαζί με τη Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς!), αποφεύγοντας τον Ολυμπιακό (έχει τοποθετηθεί στον 6ο όμιλο).

    Ο Παναθηναϊκός κάλυψε απόψε τα 17 λάθη και τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας του από την απόλυτη κυριαρχία του στα ριμπάουντ (38 έναντι 28), στο κομμάτι της δημιουργίας (15 ασίστ) και φυσικά από το ζήλο του να κλείσει την κανονική περίοδο με ένα σπουδαίο διπλό. Ωστόσο, παρουσίασε και πάλι αμυντική αδράνεια σε κομβικά σημεία του αγώνα, με αποκορύφωμα την τελευταία φάση της αναμέτρησης όταν κανείς δεν κάλυψε τον Λεκαβίτσιους στο τρίποντο που επιχείρησε για την ισοφάριση.

    Ο στόχος της κατάληψης της 3ης θέσης, πάντως, επετεύχθη για την ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είδε μετά από μεγάλο διάστημα τον Σάσα Πάβλοβιτς να πιάνει υψηλή απόδοση (12π. με καθοριστικό τρίποντο στο τελευταίο πεντάλεπτο), τον Νικ Καλάθη να παραμένει σταθερή αξία (14π., 6ρ., 6ασ., 1κλ.) και τον Τζέιμς Φελντέιν (14π.) να εκτελεί και πάλι σε κρίσιμα σημεία.

    Από τη Ζαλγκίρις, που κατέλαβε την 4η θέση του ομίλου και στους «16» θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, ξεχώρισε ο Ολιβιέρ Χάνλαν με 19 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-34, 58-52, 72-75

    [13] «Τέλος» από την Τσέλσι ο Μουρίνιο

    Και επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι αποτελεί ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς ο αγγλικός σύλλογος γνωστοποίησε το «διαζύγιο» των δύο πλευρών κοινή συναινέσει. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Τσέλσι και ο Ζοζέ Μουρίνιο χώρισαν κοινή συναινέσει. Όλοι στην Τσέλσι ευχαριστούν τον Ζοζέ για την τεράστια συμβολή του από τότε που επέστρεψε ως προπονητής το καλοκαίρι του 2013. Οι τρεις τίτλοι πρωταθλήματος, το Κύπελλο Αγγλίας, το Κομιούνιτι Σιλντ και οι τρεις κατακτήσεις Λιγκ Καπ σε δύο θητείες τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο τεχνικό στην 110χρονη ιστορία μας. Όμως, τόσο ο Ζοζέ όσο και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά καλά αυτή τη σεζόν και πιστεύουν ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον και των δύο μερών να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 December 2015 - 21:32:30 UTC