Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε με 153 ψήφους το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
  • [02] Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έπρεπε να γίνει από τον Μάιο
  • [03] Προσάραξη φορτηγού πλοίου με 9 άτομα πλήρωμα βορειοδυτικά της Αιδηψού
  • [04] Το κάπνισμα φέρνει πρόωρη εμμηνόπαυση στις γυναίκες

  • [01] Ψηφίστηκε με 153 ψήφους το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

    Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

    Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε (με 138 ψήφους) το νομοσχέδιο. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε το ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν 291 βουλευτές.

    Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στα άρθρα του και στο σύνολό του.

    Τα άρθρα 1,2,3,19 και 41, που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από την ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επίσης ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ (153 ψήφοι) ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (138 ψήφοι).

    [02] Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έπρεπε να γίνει από τον Μάιο

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε ότι η Πολιτεία όφειλε να είχε εκδώσει από την 21η Μαΐου 2015 υπουργική απόφαση και να είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.

    Οι σύμβουλοι Επικρατείας μετά το τέλος της διάσκεψης δημοσίευσαν την υπ΄αριθμ. 4446/2015 απόφαση, το πλήρες κείμενο της οποίας θα γνωστοποιηθεί αργά το μεσημέρι.

    Ειδικότερα, η Ολομέλεια ακύρωσε την παράλειψη της Πολιτείας να προβεί στην έκδοση υπουργικής απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ παράλληλα όρισαν χρόνο έναρξης ισχύος της απόφασης που υποχρεούται να εκδώσει η κυβέρνηση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, την 21η Μαΐου 2015.

    Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 13 φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας και ζητούσαν από τους συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί η άρνηση της κυβέρνησης να εκδώσει -ανά διετία όπως είχε υποχρέωση- απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

    [03] Προσάραξη φορτηγού πλοίου με 9 άτομα πλήρωμα βορειοδυτικά της Αιδηψού

    Φορτηγό πλοίο έμφορτο με μετάλλευμα προσάραξε τα ξημερώματα σε βραχώδη περιοχή βορειοδυτικά της Αιδηψού στην Εύβοια, χωρίς να έχει σημειωθεί, σύμφωνα με δήλωση του πληρώματος, εισροή υδάτων.

    Πρόκειται για το πλοίο «Καλυψώ» με 9 άτομα πλήρωμα που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Λάρυμνα.

    Στο σημείο όπου έχει προσαράξει το πλοίο βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και σκάφος από μία ιχθυοκαλλιέργεια, ενώ αναμένεται ρυμουλκό στο σημείο, προκειμένου να βοηθήσει στις εργασίες αποκόλλησης και μεταφοράς του πλοίου σε ασφαλές σημείο. Ο καιρός στο σημείο είναι καλός όπου πνέουν άνεμοι 3 με 4 μποφόρ

    [04] Το κάπνισμα φέρνει πρόωρη εμμηνόπαυση στις γυναίκες

    Η συχνή έκθεση μιας γυναίκας στον καπνό του τσιγάρου, είτε ως ενεργητική είτε ως παθητική καπνίστρια, συνδέεται με προβλήματα γονιμότητας, ενώ μπορεί να φέρει πιο πρόωρα την εμμηνόπαυση κατά ένα έως δύο έτη, σε σχέση με τις μη καπνίστριες και όσες δεν εκτίθενται συχνά σε παθητικό κάπνισμα, σύμφωνα με μεγάλη επιστημονική έρευνα των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, Νέας Υόρκης, Πίτσμπουργκ και Μπάφαλο.

    Σε σχέση με τις μη καπνίστριες, οι καπνίστριες - νυν και πρώην- είχαν κατά μέσο όρο 14% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων να «πιάσουν» παιδί, καθώς και 26% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν εμμηνόπαυση πρόωρα πριν τα 50 τους.

    Η μέση ηλικία έναρξης της εμμηνόπαυσης είναι σημαντικά μικρότερη μεταξύ των καπνιστριών. Στις «βαριές» καπνίστριες (που καπνίζουν πάνω από ένα πακέτο τη μέρα μετά τα 15 τους), η εμμηνόπαυση εμφανίζεται περίπου 22 μήνες νωρίτερα.

    Αλλά και οι παθητικές καπνίστριες, που δεν ήσαν ενεργές καπνίστριες οι ίδιες, αλλά για πολλά χρόνια ζούσαν σε σπίτι με καπνιστές, είχαν 18% μεγαλύτερη πιθανότητα για προβλήματα γονιμότητας, ενώ η εμμηνόπαυσή τους εμφανιζόταν έως 13 μήνες νωρίτερα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 December 2015 - 7:32:30 UTC