Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής
  • [02] Επιτροπή Οικονομικών: Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για τα προαπαιτούμενα
  • [03] Στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας αναφέρθηκε ο ΠτΔ
  • [04] Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στο Ντιγιάρμπακιρ
  • [05] Όλα... μηδέν στη Λειβαδιά
  • [06] Ο Παναθηναϊκός νικητής του θρίλερ του ΟΑΚΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής

    Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει και κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη στις 10:20 θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Στις 11:00 θα συμμετάσχει σε συνάντηση κρατών-μελών της ΕΕ με την Τουρκία. Στις 15:30 ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ στις 16:00 ξεκινά η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Την Παρασκευή συνεχίζονται οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [02] Επιτροπή Οικονομικών: Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για τα προαπαιτούμενα

    Στα θέματα των κόκκινων δανείων και του νέου μισθολογίου στο δημόσιο, εστίασαν κυρίως κατά τις τοποθετήσεις τους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής επί του σχεδίου νόμου για τα προαπαιτούμενα οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

    Οι διατάξεις του νομοσχεδίου εισάγουν ένα σφιχτό ρυθμιστικό πλαίσιο στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, με το οποίο, οι θεσμοί είχαν διαφωνήσει, ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι παρέχεται επαρκής προστασία στους δανειολήπτες ενώ επέρχεται εξισορρόπηση με τη δημιουργία δευτερογενούς αγοράς η οποία ευνοεί τον δανειολήπτη ενώ παρέχει ρευστότητα στο πιστωτικό ίδρυμα.

    Αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο για τους εργαζομένους στο Δημόσιο, είπε ότι, αντίθετα με το προηγούμενο, παρέχει σταδιακά σε διάστημα τεσσάρων ετών αύξηση βασικού μισθού σε 214.000 εργαζομένους από το σύνολο των 567.000 που υπηρετούν συνολικά στο Δημόσιο.

    «Εάν έως τις 15 Φεβρουαρίου δεν υπάρξει άλλη νομοθετική παρέμβαση όλα ανεξαιρέτως τα δάνεια θα ενταχθούν στην ίδια ρύθμιση με τα επιχειρηματικά» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να νομοθετήσει.

    Σε ότι αφορά το νέο μισθολόγιο ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρξουν νέες μειώσεις, όπως στην περίπτωση της προϊσταμένης νοσηλευτικής υπηρεσίας που το επίδομα από 250 ευρώ γίνεται 150 ευρώ ενώ προβλέπονται αυξήσεις για θέσεις που έχουν καταργηθεί.

    Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νέο νομοσχέδιο, δεν αποκαθιστά τις απώλειες των εργαζομένων του Δημοσίου, αλλά αντίθετα αποδέχεται τις πρόνοιες του προηγούμενου μισθολογίου και σε ορισμένες περιπτώσεις επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων όπως στην περίπτωση των εργαζομένων της στοιχειώδους και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Το νομοσχέδιο θα οδηγήσει τα κόκκινα δάνεια σε τέλμα, εκτίμησε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, αφού όπως είπε, οι τράπεζες όμως δεν μπορούν να πουλήσουν σε τιμές χαμηλότερες των προβλέψεων πουέχουν ήδη κάνει.

    «Δεν ακούσαμε καμία πρόταση, ακούσαμε κατάρα" ανέφερε από την πλευρά του ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος που τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου. Ο κ. Καμμένος είπε ότι αν δεν βρεθεί μια λύση στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, θα χρεοκοπήσουμε σαν χώρα και πρότεινε συνεργασία του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ και των άλλων επιμελητηρίων ώστε να γίνει εξυγίανση των δανείων ανά κλάδο και συνέδεσε το θέμα με την άρση των τραπεζικών περιορισμών.

    Ως αποτέλεσμα της πελατειακής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων χαρακτήρισε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντιπαράθεση στην Επιτροπή Οικονομικών για «κόκκινα» δάνεια, μισθολόγιο και δημόσια έργα

    [03] Στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας αναφέρθηκε ο ΠτΔ

    Μήνυμα φιλίας και αισιοδοξίας προς τον βουλγαρικό λαό απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Βούλγαρος ομόλογός του κ. Ρόσεν Πλέβνελιεφ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Σόφια.

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των στρατηγικών σχέσεων Αθήνας-Σόφιας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί την Βουλγαρία στενό εταίρο και πολύτιμο σύμμαχο στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα και για άλλες γειτονικές χώρες.

    Η βελτίωση όμως των διακρατικών σχέσεων δεν εξαντλείται ποτέ, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, και παρατήρησε ότι «είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί επίπονη εργασία και δημιουργικές ιδέες, υπό συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αίσθησης κοινού συμφέροντος».

    Μ' αυτό το πνεύμα, όπως είπε, η Ελλάδα θα εργασθεί για την προετοιμασία του Γ' Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που αναμένεται να συγκληθεί στην Σόφια το επόμενο έτος και πρόσθεσε: «Εκείνο που προέχει είναι να δοθούν συγκεκριμένες στρατηγικές κατευθύνσεις σε καίριους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος». Μάλιστα, ανέφερε ότι «προτείναμε να υπογραφεί ένα Σχέδιο Δράσης, που θα μπορούσε ν' αποτελέσει τον οδικό χάρτη για όλα όσα πρόκειται να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε μαζί τα επόμενα χρόνια».

    [04] Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στο Ντιγιάρμπακιρ

    Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα από σφαίρες στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με την αστυνομία του Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της απαγόρευσης κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ πριν από δύο και πλέον εβδομάδες σε ορισμένες από τις συνοικίες αυτής της πόλης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας.

    Τα δύο θύματα, ηλικίας 21 και 25 ετών, σκοτώθηκαν από πυρά υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στη συνοικία Σουρ, θέατρο από τις αρχές του μήνα συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι, πολίτες, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί, όταν εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί βουλευτές του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) επιχείρησαν να μπουν στην συνοικία Σουρ για να καταγγείλουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

    Οι δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν αμέσως το πλήθος κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι συνελήφθησαν, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    [05] Όλα... μηδέν στη Λειβαδιά

    Σε παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από αυτούς που το παρακολούθησαν, Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

    Μετά από 3 σερί νίκες, εντός κι εκτός των συνόρων, ο «δικέφαλος» του Βορρά δεν κατάφερε να φτάσει στο στόχο του, απέσπασε την 2η ισοπαλία μακριά από την Τούμπα κι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην 2η θέση. Από 2 σερί νίκες προερχόταν και ο Λεβαδειακός, που δεν... χαλάστηκε από το βαθμό απέναντι σε ένα σαφώς ανώτερο αντίπαλο.

    [06] Ο Παναθηναϊκός νικητής του θρίλερ του ΟΑΚΑ

    Ο Τζέιμς Φελντέιν βρήκε το... ζεστό χέρι του από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και με 4/4 βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πετύχει την ανατροπή και τελικά να κρατήσει αλώβητη την έδρα του για 31η διαδοχική συνάντηση με τον ΠΑΟΚ! Οι «πράσινοι» επικράτησαν 70-69 του μαχητικότατου «δικέφαλου του Βορρά», σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, και διεύρυναν σε 9-0 το αήττητο τους στο πρωτάθλημα, που τους επανέφερε στην κορυφή της κατάταξης. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ, υπέστη την 6η ήττα του.

    Κορυφαίος των νικητών, σημειώνοντας ρεκόρ πόντων με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ήταν ο Νικ Καλάθης με 19 πόντους, ενώ εξαιρετική δουλειά έκανε ο Τζέιμς Γκιστ με 18 πόντους και καθοριστικό μπλοκ στον Τσόχλα στα 0.9΄΄. Παίκτης-κλειδί, πάντως, ήταν ο Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος σημείωσε τους 7 από τους 11 πόντους του στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να... τιμωρήσουν το ρεσιτάλ αστοχίας των «πράσινων» (33% δίποντα, 28% τρίποντα, 55% βολές), ξεχώρισαν ο Κώστας Βασιλειάδης με 19 πόντους και 9 (!) ριμπάουντ και ο Ουίλιαμ Χάτσερ με 18 πόντους, τους 11 εκ των οποίων στο τρίτο δεκάλεπτο.

    Τα δεκάλεπτα: 25-22, 39-37, 52-57, 70-69


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 December 2015 - 19:32:21 UTC