Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής
  • [02] Αντιπαράθεση στην Επιτροπή Οικονομικών για «κόκκινα» δάνεια, μισθολόγιο και δημόσια έργα
  • [03] Στη Βουλή δύο μηνύσεις κατά του Ν. Φίλη για τις δηλώσεις του για το Ποντιακό
  • [04] Κρ. Γκεοργκίεβα: Αποφασίσαμε να φέρουμε κονδύλια για την Ελλάδα και για τους πρόσφυγες
  • [05] Eξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων
  • [06] Μεταρρυθμίσεις, χρέος και προοπτικές ανάπτυξης στο επίκεντρο της συνάντησης Ξυδάκη-Κατάινεν
  • [07] Σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προωθεί ο Γ. Μουζάλας

  • [01] Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής

    Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει και κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη στις 10:20 θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Στις 11:00 θα συμμετάσχει σε συνάντηση κρατών-μελών της ΕΕ με την Τουρκία. Στις 15:30 ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ στις 16:00 ξεκινά η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Την Παρασκευή συνεχίζονται οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    [02] Αντιπαράθεση στην Επιτροπή Οικονομικών για «κόκκινα» δάνεια, μισθολόγιο και δημόσια έργα

    Με αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για το θέμα των κόκκινων δανείων, του μισθολογίου στο Δημόσιο και των συμβάσεων για τα δημόσια έργα, εξελίσσεται η συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, της Βουλής για το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα.

    «Κάθε φορά που συζητάμε κάποιο νομοσχέδιο δεν θα μπαίνουμε στην ουσία του νομοθετήματος αλλά στην "ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ", αντλώντας επιλεκτικά στοιχεία» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και τόνισε, ότι, η αξιωματική αντιπολίτευση «πρέπει να μπει στην ουσία, γιατί η δημαγωγία έχει το όριό της».

    Προηγουμένως στην τοποθέτησή του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης είχε κάνει λόγο για «παγκόσμιο ρεκόρ ανακολουθίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τους τελευταίους δέκα μήνες» αναφερόμενος στις θέσεις που έχουν εκφράσει κυβερνητικά στελέχη στο θέμα των κόκκινων δανείων.

    Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε επίσης, ότι υπήρξε το τελευταίο διάστημα, σημαντική αύξηση των κόκκινων δανείων, για τα οποία είπε ότι, από 14,33% στο τέλος του 2014 έφθασαν το 52% στο τέλος του 2015.

    Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για το μισθολογικό του Δημοσίου, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι οι διατάξεις είναι οι ίδιες με εκείνες,«που εμείς είχαμε διαπραγματευτεί» αλλά «χωρίς πρόβλεψη αξιολόγησης» και υποστήριξε ότι με τα ειδικά επιδόματα, αυξάνεται η δημοσιονομική δαπάνη κατά 145 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών αμφισβήτησε τις εκτιμήσεις του κ. Χατζηδάκη για το ύψος των κόκκινων δανείων το 2015, και τόνισε ότι, «δεν είναι 52% αλλά 43%». Σημείωσε επίσης, ότι οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών είχαν γίνει χωρίς διαχείριση κόκκινων δανείων και τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί μια κυβέρνηση».

    [03] Στη Βουλή δύο μηνύσεις κατά του Ν. Φίλη για τις δηλώσεις του για το Ποντιακό

    Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, δύο μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις δηλώσεις του ότι η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν «γενοκτονία» αλλά «εθνοκάθαρση». Η Βουλή θα αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Φίλη.

    Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί από το στέλεχος της ΝΔ και δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη και η δεύτερη από τον πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτη Σταμάτη.

    Οι δύο μηνυτές υποστηρίζουν ότι ο κ. Φίλης παραβίασε διατάξεις του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

    [04] Κρ. Γκεοργκίεβα: Αποφασίσαμε να φέρουμε κονδύλια για την Ελλάδα και για τους πρόσφυγες

    Toν χώρο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες στον Ελαιώνα , επισκέφθηκε το πρωί , η αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Την κυρία Γκεοργκίεβα , αρμόδια για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Η αντιπρόεδρος της Ε.Ε. ξεναγήθηκε στους χώρους της προσωρινής δομής, που παραχώρησε ο δήμος Αθηναίων από τον περασμένο Αύγουστο. Σε δηλώσεις της, εξήρε το έργο και τη συμβολή του δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και υπογράμμισε ότι « βασική μας επιδίωξη είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα μετακινηθούν οι οικογένειες προς ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν συμφωνήσει να τους δεχτούν».

    Όπως είπε στις συζητήσεις που είχε με τον κ. Καμίνη , αποφασίστηκε ο συντονισμός των προσπαθειών τους , στο θέμα αυτό, με σκοπό « να φέρουμε κονδύλια για την Ελλάδα και κονδύλια για τους πρόσφυγες, με πιο συντεταγμένο πρόγραμμα, ώστε να ωφεληθούν οι άνθρωποι που φιλοξενούνται εδώ, αλλά και άλλοι πρόσφυγες». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων , ανακοίνωσε ότι έχει βρεθεί ήδη ο τρόπος « σχετικά με το πως θα μπορέσουμε να αντλήσουμε τους πόρους, ώστε και τους πρόσφυγες να βοηθήσουμε αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες να εξασφαλίσουμε οφέλη».

    Επίσης τόνισε ότι «με καλή φύλαξη των συνόρων, θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας για τους πρόσφυγες, όπως επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και το Σύνταγμα, χωρίς να διαταραχθεί η καθημερινότητα της ζωής των πολιτών».

    [05] Eξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

    Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 44χρονος άνδρας, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 14χρονης αλλοδαπής, 15χρονου ημεδαπού, καθώς και αλλοδαπού, κατοίκου εξωτερικού, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται.

    Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 13χρονης και της μητέρας της, σύμφωνα με την οποία σε προφίλ που διατηρούσε η 14χρονη κατηγορούμενη, σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αναρτηθεί δύο γυμνές φωτογραφίες της 13χρονης. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, στην υπόθεση εμπλέκονται ο 15χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κατείχε τις φωτογραφίες, καθώς και ο άγνωστος αλλοδαπός, που απειλούσε την ανήλικη, μέσω προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα τις αναρτήσει και αυτός. Η 13χρονη συνομιλούσε μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και με τον συλληφθέντα 44χρονο, νομίζοντας ότι πρόκειται για άτομο 21 ετών και του είχε στείλει, μάλιστα, προσωπικές φωτογραφίες της.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε άμεσα διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στις οικίες των εμπλεκομένων ατόμων.

    [06] Μεταρρυθμίσεις, χρέος και προοπτικές ανάπτυξης στο επίκεντρο της συνάντησης Ξυδάκη-Κατάινεν

    To πλήθος των μεταρρυθμίσεων που έχουν νομοθετηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες στην Ελλάδα και σταδιακά εφαρμόζονται, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπο για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, Γίρκι Κατάινεν, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο Ν. Ξυδάκης ζήτησε επίσης να επιβεβαιωθεί η υποστήριξη της Επιτροπής στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ο Γ. Κατάινεν συμφώνησε ότι οι προσπάθειες είναι στη σωστή κατεύθυνση και ότι η ολοκλήρωσή τους θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση.

    Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε το Φινλανδό επίτροπο ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας και ότι, με την επικείμενη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την πλήρωση των υπόλοιπων προαπαιτουμένων, πλησιάζει η στιγμή για να ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους και την ένταξη του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι αυτοί είναι οι παράγοντες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης και μείωσης της ανεργίας.

    Ο Γ. Κατάινεν, με τη σειρά του, ανέπτυξε την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναβαθμίσει την οικονομική της διπλωματία, μέσα από το δίκτυο των αντιπροσωπειών της σε τρίτες χώρες. Στόχος, όπως είπε, είναι να υποστηριχθεί η οικονομική διπλωματία των κρατών-μελών, κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Περαιτέρω, ο επίτροπος ανέλυσε τις προοπτικές ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της χρηματοδότησής τους με καινοτόμους τρόπους και εργαλεία.

    [07] Σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προωθεί ο Γ. Μουζάλας

    Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Για το παραπάνω σχέδιο ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δημάρχους του νότιου τομέα Αττικής, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

    Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου, ο δήμαρχος Γαλατσίου, καθώς και εκπρόσωποι των δημάρχων Κω, Ρόδου και Σάμου.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα (τολ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν αύριο το πρωί σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 December 2015 - 17:32:21 UTC