Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σόφια ο Π. Σκουρλέτης, για υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας
  • [02] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν είπα ποτέ ούτε για αναδρομικό φόρο, ούτε για πρόστιμο σε όσους δεν μαζεύουν αποδείξεις
  • [03] Εγκαινιάζεται το «Στέκι της Ευρώπης»
  • [04] Καθορίζονται οι γενικές κατευθύνσεις του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
  • [05] Ανεξάρτητη έρευνα για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου τους στο Αφγανιστάν, ζητούν οι ΓΧΣ
  • [06] Αφγανιστάν: Στους 50 οι νεκροί από την επίθεση των Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ
  • [07] Η απερχόμενη Πρόεδρος της Αργεντινής καλεί τους συμπατριώτες της να προστατέψουν τα επιτεύγματα της κυβέρνησής της
  • [08] Ακόμη δύο συλλήψεις στην Αυστραλία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής έρευνας
  • [09] Φως στο μυστήριο των φωτεινών κηλίδων του νάνου πλανήτη Δήμητρα, που είναι μάλλον...άλατα μπάνιου!

  • [01] Στη Σόφια ο Π. Σκουρλέτης, για υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας

    Τη Σόφια επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης για την τελετή υπογραφής της Τελικής Επενδυτικής Συμφωνίας για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας IGB.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Σκουρλέτης θα έχει συνάντηση με την ομόλογό του Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούζκα Πετκόβα.

    [02] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν είπα ποτέ ούτε για αναδρομικό φόρο, ούτε για πρόστιμο σε όσους δεν μαζεύουν αποδείξεις

    Για παραπληροφόρηση και στο θέμα των αποδείξεων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο MEGA.Εξήγησε ότι υπάρχει κενό νόμου, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 έπρεπε να λυθεί νομoθετικά το τι γίνεται με τις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύει ο κόσμος για το 2015, κάτι που δεν έγινε.

    Προκειμένου να καλυφθεί το κενό νόμου που υπήρχε, όπως είπε, ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες και ήρθε σαν πρόταση το να υπάρχει μια νομοτεχνική βελτίωση-ρύθμιση. «Δεν θα πηγαίναμε τον Δεκέμβριο του 2015 να βάλουμε φόρο 22% στον κόσμο για τις αποδείξεις. Νομοτεχνικά θα λύναμε το θέμα» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης. Ερωτηθείς, ωστόσο, τι θα προέβλεπε αυτή η νομοτεχνική ρύθμιση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

    Και τα περί αναδρομικής φορολόγησης τα απέδωσε εκ νέου σε παραπληροφόρηση, λέγοντας: «Δεν είπα ποτέ, και υπάρχει το βίντεο ευτυχώς, ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι το 2015. Μου αποδόθηκε αυτή η δήλωση και είναι ψέματα. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος, αν δεν μαζέψουμε τις αποδείξεις για το 2015 κι αυτό που μου αποδόθηκε είναι ψέματα».

    [03] Εγκαινιάζεται το «Στέκι της Ευρώπης»

    Εγκαινιάζεται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ένας νέος χώρος συνάντησης και διαλόγου για ευρωπαϊκά θέματα. Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

    Το «Στέκι της Ευρώπης» θα φιλοξενεί πρωτοβουλίες και δράσεις ενεργών πολιτών και φορέων, με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

    [04] Καθορίζονται οι γενικές κατευθύνσεις του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία

    Συνεδρίασε, την Τετάρτη, για δεύτερη φορά η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο τον καθορισμό των βασικών κατευθύνσεων, στις οποίες θα κινηθεί ο διάλογος για την Παιδεία. Ύστερα από επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Γαβρόγλου, με εκπροσώπους των κομμάτων, κατέληξε σε δώδεκα γενικά σημεία, τα οποία και αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής.

    Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί, ότι στους τρεις φορείς, που είχαν ανακοινωθεί ότι θα δρουν παράλληλα στον εθνικό διάλογο (Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας), προστέθηκε και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Πολιτικής.

    Πιο συγκεκριμένα, η θεματική ατζέντα του εθνικού διαλόγου θα καθοριστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, μετά από τροποποιήσεις και προτάσεις που θα κατατεθούν από τους εκπροσώπους των κομμάτων μέχρι την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, οι δώδεκα θεματικές, με βάση τις οποίες θα καθοριστεί και η τελική ατζέντα, είναι οι εξής:

    1. Δημοκρατικές αξίες. (Βία, ρατσισμός, διαφορετικότητα, εκπαίδευση μειονοτήτων, αειφορία εκπαιδευτικών μονάδων, αυτοδιοίκητο διαφόρων βαθμίδων, κοινωνική μέριμνα, πρόσβαση σε πολιτισμικά δρώμενα).

    2. Οικονομικά της εκπαίδευσης (τρόποι θεσμοθετημένης αύξησης του ποσοστού επιχορήγησης στην εκπαίδευση, διαφορετικά χρηματοδοτικά σχήματα, δυνατότητες μείωσης εξόδων, πράσινα σχολεία, αξιοποίηση περιουσίας, πολιτική προσλήψεων, οικολογικό αποτύπωμα των εκπαιδευτικών μονάδων).

    3. Αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων και εκπαιδευτικού προσωπικού

    4. Νέες τεχνολογίες, διδακτική πρακτική, ψηφιακός εγγραμματισμός

    5. Ενιαίος χώρος ανωτάτης εκπαίδευσης και έρευνας.

    6. Λύκειο-Παραπαιδεία-Εισαγωγή στα ΑΕΙ. Μετεγγραφές.

    7. Είδη και δομή των διαφορετικών σχολικών μονάδων και του σχολικού δικτύου ανά περιοχή.

    8. Διοίκηση Εκπαίδευσης και αποκέντρωση της.

    9. Διασύνδεση των εκπαιδευτικών δομών με την παραγωγή, με την αγορά εργασίας.

    10. Προοπτικές για νέους επιστήμονες. Συγκεκριμένα μέτρα.

    11. Ρόλος Κοινωφελών Ιδρυμάτων, ΜΚΟ και άλλων οργανισμών για την εκπαίδευση και έρευνα.

    12. Συνεχής και δια βίου εκπαίδευση.

    [05] Ανεξάρτητη έρευνα για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου τους στο Αφγανιστάν, ζητούν οι ΓΧΣ

    Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (Medecins sans Frontieres ? MSF) παρέδωσαν την Τετάρτη (χθες) στον Λευκό Οίκο ένα αίτημα που υπογράφεται από «περισσότερα από 547.000 πρόσωπα» τα οποία ζητούν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου τους στην Κουντούζ του Αφγανιστάν από αμερικανικό αεροπλάνο, ανακοίνωσε η οργάνωση.

    Στο κείμενο καλείται ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «να αποδεχθεί τη διεξαγωγή έρευνας» από τη Διεθνή Ανθρωπιστική Διερευνητική Επιτροπή (CIHEF), έναν οργανισμό που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να διερευνά ενδεχόμενες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι MSF.Τη νύχτα της 2ας προς 3η Οκτωβρίου, ένα αμερικανικό αεροπλάνο AC-130 βομβάρδισε το νοσοκομείο των MSF στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, προκαλώντας τον θάνατο 30 ανθρώπων.

    [06] Αφγανιστάν: Στους 50 οι νεκροί από την επίθεση των Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ

    Ο τελευταίος από τους 11 μαχητές Ταλιμπάν που πραγματοποίησαν επίθεση στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ σκοτώθηκε αργά χθες, περισσότερες από 24 ώρες αφότου εξαπολύθηκε η επίθεση, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, με τον απολογισμό των νεκρών μεταξύ των αμάχων και των δυνάμεων ασφαλείας να αυξάνεται στους 50.

    Η επίθεση σε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις στο Αφγανιστάν συνέπεσε με μια περιφερειακή σύνοδο ειρήνης στο Πακιστάν, όπου ο Πρόεδρος Άσραφ Γάνι ζήτησε από το Πακιστάν να βοηθήσει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν που διακόπηκαν νωρίτερα φέτος.

    [07] Η απερχόμενη Πρόεδρος της Αργεντινής καλεί τους συμπατριώτες της να προστατέψουν τα επιτεύγματα της κυβέρνησής της

    Στη τελευταία της ομιλία ως Πρόεδρος της Αργεντινής χθες, η Κριστίνα Φερνάντες παρακάλεσε τους χιλιάδες υποστηρικτές της που είχαν συγκεντρωθεί να την αποχαιρετήσουν στο κέντρο του Μπουένος Άιρες να εγγυηθούν ότι τα επιτεύγματά της δεν θα απαλειφθούν από τη νέα κυβέρνηση.

    Η συγκέντρωση σηματοδότησε το τέλος 12 χρόνων αριστερού λαϊκισμού υπό την ηγεσία της Φερνάντες και του συζύγου της Νέστορ Κίρχνερ, τον οποίο διαδέχθηκε μετά από εκλογική νίκη το 2007 (ο Κίρχνερ πέθανε από καρκίνο το 2010). Σήμερα θα ορκιστεί ως νέος Πρόεδρος ο Μαουρίσιο Μάκρι, ο οποίος κέρδισε τον δεύτερο γύρο εκλογών τον Νοέμβριο.

    [08] Ακόμη δύο συλλήψεις στην Αυστραλία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής έρευνας

    Ένας εικοσάχρονος και ένας δεκαπεντάχρονος συνελήφθησαν σήμερα στην κατοικία τους στο Σίδνεϊ και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής έρευνας που διεξάγεται για ένα σχέδιο επίθεσης εναντίον κυβερνητικού κτιρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2014 στην Αυστραλία στο πλαίσιο των ερευνών αυτών.

    Οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν σήμερα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «συνωμοσία με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας», ανέφερε η αστυνομία. Παρόμοιες κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν εις βάρος άλλων τριών ατόμων που έχουν τεθεί υπό κράτηση.Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σήμερα προκύπτουν από τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν κατά την επιχείρηση του περασμένου Δεκεμβρίου.

    [09] Φως στο μυστήριο των φωτεινών κηλίδων του νάνου πλανήτη Δήμητρα, που είναι μάλλον...άλατα μπάνιου!

    Οι μυστηριώδεις λαμπερές κηλίδες στην επιφάνεια του νάνου πλανήτη Δήμητρα (Ceres), που έως τώρα έκαναν τους επιστήμονες να ξύνουν το κεφάλι τους με απορία, φαίνεται πως αποτελούνται από ένα πολύ πεζό συστατικό: άλατα όπως αυτά που βάζουμε στο μπάνιο!Όταν ένας μικρότερος αστεροειδής πέφτει πάνω στη Δήμητρα, δημιουργεί έναν κραστήρα, φέρνοντας έτσι στο φως ένα υπόγειο στρώμα αλμυρού πάγου. Όσο πιο πρόσφατο είναι αυτό το παγωμένο νερό με τα άλατα, τόσο πιο πολύ λάμπει η περιοχή. Καθώς σταδιακά ο εκτεθειμένος πάγος εξαχνώνεται (μετατρέπεται απευθείας σε αέριο), οι κηλίδες θα γίνονται πιο αχνές με το πέρασμα του χρόνου.

    Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Αντρέας Ναθούες του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Έρευνα στο Ηλιακό Σύστημα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», ανέλυσαν τα στοιχεία που έστειλε η διαστημοσυσκευή «Αυγή» (Dawn) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Δήμητρα από τον Μάρτιο.

    Οι επιστήμονες κατέληξαν στο κατ' αρχήν συμπέρασμα -που δεν είναι οριστικό- ότι τα φωτεινά σημάδια αποτελούνται κυρίως από ένυδρα θειϊκά άλατα του μαγνησίου, όπως ο εξαϋδρίτης. Τέτοια άλατα στη Γη, γνωστά και ως «άλατα Έψομ (Epsom)», χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως: στο μπάνιο για χαλάρωση των μυών, ως φάρμακο (π.χ. για τη φλεγμονή των αρθρώσεων), ως καλλυντικό, στην κηπουρική κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 December 2015 - 7:32:20 UTC