Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο το σύμφωνο συμβίωσης επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια
  • [02] Συμφωνία σε δύο σημεία για τον ΑΔΜΗΕ, παραμένει η εκκρεμότητα για το μάνατζμεντ
  • [03] Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο οι μετανάστες από την Ειδομένη
  • [04] «Φάντασμα» του εαυτού του ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 3-0 από την Άρσεναλ και συνεχίζει στο Europa League

  • [01] Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο το σύμφωνο συμβίωσης επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια

    Κατατέθηκε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκησης δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις» και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής.

    Με το νομοσχέδιο αυτό , όπως επισημαίνεται, επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης προς δύο βασικές κατευθύνσεις. Αφενός η ισχύς του συμφώνου επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια και αφετέρου η σημασία και οι συνέπειες του συμφώνου ενισχύεται δεδομένου ότι αναγνωρίζονται οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ των μερών. Επίσης ενισχύεται η ιδιωτική αυτονομία στις περιουσιακές τους σχέσεις . Με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται μια ισορροπία μεταξύ αφενός της ιδιωτικής αυτονομίας και αφετέρου της ανάγκης προστασίας των οικογενειακών σχέσεων με βάση τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης.

    Σε ότι αφορά τις ενώσεις των ομόφυλων προσώπων υπογραμμίζεται πως η αναγκαιότητα της νομικής, επίσημης αναγνώρισής τους προκύπτει από τις αρχές της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού της διαφορετικότητας όπως αυτά προστατεύονται ήδη στο ελληνικό σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου).

    [02] Συμφωνία σε δύο σημεία για τον ΑΔΜΗΕ, παραμένει η εκκρεμότητα για το μάνατζμεντ

    Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο.Το πρωί έχει προγραμματισθεί συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αντικείμενο το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια.

    Νωρίτερα η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των θεσμών ολοκληρώθηκε με τηνκατ' αρχήν συμφωνία σε δύο σημεία (μετοχική σύνθεση και μέθοδος αποζημίωσης της ΔΕΗ), αλλά και με διατήρηση της εκκρεμότητας ως προς το μάνατζμεντ του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά την συνάντηση:

    - Συμφωνήθηκε κατ΄ αρχήν η απόσχιση του κλάδου μεταφοράς ενέργειας από τη ΔΕΗ σε νέα εταιρεία η πλειοψηφία των μετοχών της οποίας (51%) θα ελέγχεται από το Δημόσιο. Σε πρώτη φάση το Δημόσιο θα αποκτήσει το 100% των μετοχών και στη συνέχεια με βάση το χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί, θα προχωρήσει η πώληση του 49% σε ιδιώτες.

    - Συμφωνήθηκε επίσης, ότι η αποζημίωση της ΔΕΗ θα δοθεί σε βάθος χρόνου και με διάφορες μεθόδους όπως η μεταφορά μέρους του χρέους της ΔΕΗ στη νέα εταιρεία, ο συμψηφισμός υποχρεώσεων της ΔΕΗ προς τον σημερινό ΑΔΜΗΕ (που διαμορφώνονται σε 400 εκατ. ευρώ) κ.α.

    Παραμένει, ωστόσο, η διαφωνία ως προς τη μεταφορά του μάνατζμεντ σε ιδιώτες την οποία απορρίπτει η κυβέρνηση.

    Ικανοποίηση των θεσμών σχετικά με το νέο νόμο του ΕΣΠΑ

    Την ικανοποίησή τους δήλωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση σχετικά με τον νέο νόμο του ΕΣΠΑ, στη συνάντηση που είχαν στο Χίλτον.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε ότι από πλευράς του υπουργείου Οικονομίας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένεται τις επόμενες μέρες διυπουργική συνεργασία ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εναπομείνασες λεπτομέρειες ενώ για τους αυτοκινητόδρομους έγινε συζήτηση επί τεχνικών λεπτομερειών για την ολοκλήρωση των έργων. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με τους παραχωρησιούχους και όχι με την χρηματοδότηση των έργων καθώς το θέμα αυτό έχει επιλυθεί.

    [03] Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο οι μετανάστες από την Ειδομένη

    Αργά το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν τα λεωφορεία με τους μετανάστες από την Ειδομένη στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο.

    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργος Κοσμόπουλος, ο κόσμος είναι αρκετός και το γήπεδο έχει αρχίσει να γεμίζει. Ο χώρος θερμαίνεται, υπάρχει φαγητό και κουβέρτες, ενώ δημιουργείται ξεχωριστός χώρος για τις οικογένειες.

    Μέλη του Ερυθρού Σταυρού, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, πρόσκοποι και άλλοι υποδέχονται τους μετανάστες, η μεταφορά των οποίων θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να έρθουν και τα 46 λεωφορεία που ξεκίνησαν το πρωί από την Ειδομένη, στα οποία επιβιβάστηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι.

    Μετά την επιχείρηση της αστυνομίας

    Σκηνές που εγκαταλείφθηκαν ξαφνικά, παιχνίδια πεταμένα, παπούτσια, τρόφιμα μισοφαγωμένα και απόλυτη ησυχία συνθέτουν πλέον το σκηνικό στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ στο ύψος της Ειδομένης.

    Μετά τη δεκάωρη αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών, επετράπη το απόγευμα η είσοδος στον καταυλισμό, δημοσιογράφων, εθελοντών και μελών ΜΚΟ.

    Προηγουμένως, σεεπιχείρηση της αστυνομίας, που ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί, απομακρύνθηκαν με συνολικά 46 λεωφορεία, περισσότεροι από 2000 μετανάστες που βρίσκονταν σχεδόν τρεις εβδομάδες στο σημείο, ευελπιστώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη γειτονική χώρα.

    Οι σιδηροδρομικές γραμμές απελευθερώθηκαν προκειμένου να επιτραπεί ξανά η διέλευση αμαξοστοιχιών που είχαν "μπλοκάρει" τις τελευταίες μέρες στα σύνορα. Περιμετρικά τους, παρέμεναν μόνο οι άδειες σκηνές, ενώ συνεργεία του δήμου Παιονίας καθάριζαν από τα σκουπίδια όλο τον καταυλισμό.

    Αργά το απόγευμα ξεκίνησε και η ροή προσφύγων, που ανέμεναν σε σημείο 15 χιλιόμετρα μακριά από την Ειδομένη προκειμένου να ολοκληρωθεί η αστυνομική επιχείρηση και να τους επιτραπεί εκ νέου η είσοδος στην ουδέτερη ζώνη. Λεωφορεία φτάνουν πλέον στον καταυλισμό και οι επιβάτες τους -όλοι Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί-περνούν τους ελέγχους με σχετικά γρήγορες διαδικασίες και εισέρχονται στην ΠΓΔΜ.

    [04] «Φάντασμα» του εαυτού του ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 3-0 από την Άρσεναλ και συνεχίζει στο Europa League

    Με χατ τρικ του Ολιβιέ Ζιρού η Άρσεναλ πέτυχε μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού και για 16η συνεχόμενη σεζόν εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «16» του Champions League. Ο Γάλλος στράικερ άνοιξε το σκορ στο 29΄, στο 49΄ έκανε το 2-0 και στο 67΄ με πέναλτι «σφράγισε» την πρόκριση των «κανονιέρηδων» στο φινάλε της φάσης των ομίλων (6ος ) της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στην φάση των «32» του Europa League.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 December 2015 - 23:32:17 UTC