Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: «Δεν ζητήσαμε την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα»
  • [02] Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση επέλεξε την συμφερότερη λύση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [03] Γ. Σταθάκης: Επιδιώκεται η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για τους μικρομεσαίους
  • [04] Στάινμαϊερ: Ούτε το Βερολίνο, ούτε η Ουάσινγκτον, ούτε η Μόσχα θέλουν η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία να διαρκέσει χρόνια
  • [05] Βαυαρός συνταξιούχος έστειλε 1.000 ευρώ για την πόλη των Καλαβρύτων
  • [06] Στο περιοδικό «Πρακτορείο» μιλούν οι γιατροί Κ. Κωνσταντινίδης και Στ. Κυμπουρόπουλος
  • [07] Βραβεία σε 42 αποφοίτους ΑΕΙ με αναπηρία που κυνήγησαν το όνειρό τους
  • [08] Γ. Μουζάλας: Το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ έβαλε τέλος στις φήμες περί εξόδου μας από τη Σένγκεν
  • [09] Ανοίγει τις πύλες του,την Πέμπτη, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης «Arcadia Screenings»
  • [10] Πογέτ: «Ψάχνουμε παίκτες για κέντρο και επίθεση»
  • [11] Πρόταση πολλών σημείων του Παναθηναϊκού για τη Super League

  • [01] Ν. Παππάς: «Δεν ζητήσαμε την παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα»

    «Δεν ζητήσαμε την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να λύνει μόνη της τα προβλήματά της» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsamed, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό υφυπουργό παρά την προεδρία της κυβέρνησης Σάντρο Γκότζι, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στη Ρώμη.

    «Την παρουσία του ΔΝΤ την θέλησαν οι χώρες εκείνες οι οποίες αντιτάσσονται σε μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά εμείς θεωρούμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά μεταρρυθμίσεις που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές», πρόσθεσε ο κύριος Παππάς, απαντώντας στο Ansamed.

    «Φαντάζεσθε ένα πρόγραμμα σαν το ελληνικό να είχε εφαρμοσθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα; Θα ήταν απόλυτα καταστρεπτικό. Γι' αυτό και χρειάζεται μια σειρά μεταρρυθμίσεων, για να αποφύγουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

    [02] Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση επέλεξε την συμφερότερη λύση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην σφοδρή κριτική που άσκησε η Αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μιλώντας περί «σκανδάλου» και «ξεπουλήματος», που θα αιτιολογούσε την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής.

    Τελευταία αφορμή, κατά την σημερινή συνεδρίαση του Προϋπολογισμού, να απαντήσει ο υπουργός για το θέμα, δόθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιούργησε «ντεζαβαντάζ» για τους μετόχους με το να υποχρεώνει a priori τους πωλητές των μετοχών να αποδεχθούν οποιαδήποτε τιμής πώλησης.

    Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, η κυβέρνηση είχε δύο «ακραίες» λύσεις για τις προνομιούχες μετοχές των τραπεζών, είτε να μετατραπούν στο μέσο όρο της τιμής των τελευταίων 12 μηνών ή να καθοριστεί η τιμή τους από τα βιβλία προσφοράς. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν επέλεξε καμία από τις δύο εναλλακτικές και αποφάσισε να μην μετατραπούν οι τιμές και η επιλογή αυτή, αποδείχτηκε πιο συμφέρουσα. Κάλεσε δε, τον κ. Θεοχάρη να «ζητήσει συγγνώμη για τον λαϊκισμό του».

    [03] Γ. Σταθάκης: Επιδιώκεται η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για τους μικρομεσαίους

    Την πλήρη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, που, μέχρι σήμερα, έχουν μείνει αναξιοποίητα, νέων εργαλείων, όπως τα κονδύλια από το σχέδιο Γιούνκερ με ενδιάμεσο φορέα μία νέα αναπτυξιακή τράπεζα, αλλά και γνωστά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ, αλλά με νέα στόχευση, επιδιώκει το υπουργείο Οικονομίας.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, με θέμα «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχημα για την επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη», ενώ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει με τον ΟΟΣΑ η συζήτηση για την υιοθέτηση της «εργαλειοθήκης ΙΙΙ».

    Σημειώνεται ότι η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας εργαλειοθήκης, η νούμερο ΙΙΙ, από τον ΟΟΣΑ, που θα αφορά σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο και μεταποίηση. Όλα τα μέτρα και οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» τους πρώτους μήνες του νέου έτους και θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους από το 2ο τρίμηνο του 2016.

    [04] Στάινμαϊερ: Ούτε το Βερολίνο, ούτε η Ουάσινγκτον, ούτε η Μόσχα θέλουν η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία να διαρκέσει χρόνια

    Ούτε η Ρωσία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ούτε η Γερμανία θέλουν να εμπλακούν σε μια μακρόχρονη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

    «Ουδείς έχει συμφέρον - ούτε οι Αμερικανοί, ούτε εμείς, ούτε οι Ρώσοι - αυτή η αποστολή να διαρκέσει χρόνια», είπε ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Από το Βελιγράδι, όπου έλαβε μέρος στη σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του ΟΑΣΕ, οΣτάινμαϊερ τόνισε ακόμη πως θεωρεί απαραίτητο να εξευρεθεί ένας τρόπος πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία.

    Νωρίτερα σήμερα η Μπούντεσταγκ, η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στην εκστρατεία στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Η εντολή για την αποστολή των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων θα διαρκέσει ως την 31η Δεκεμβρίου 2016. Το κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 131 εκατ. ευρώ, ενώ στην αποστολή θα εμπλακούν περίπου 1.200 μέλη του γερμανικού στρατού με διάφορα καθήκοντα.

    [05] Βαυαρός συνταξιούχος έστειλε 1.000 ευρώ για την πόλη των Καλαβρύτων

    Στο ασυνήθιστο περιστατικό μιας ανώνυμης δωρεάς συνταξιούχου από την Βαυαρία προς τα Καλάβρυτα, ως συνεισφορά στις πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα από την Γερμανία, αναφέρεται διεξοδικά σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit».

    Ο συντάκτης εξηγεί ότι σχετικό άρθρο που είχε γράψει τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. «Είχα προσπαθήσει να εξηγήσω ποιον ρόλο παίζει σήμερα αυτή η διαμάχη για τους ανθρώπους των δύο χωρών. Υπήρξε αντικειμενική κριτική και έπαινος, υπήρξαν ύβρεις και συναισθηματική συγκατάθεση, υπήρξαν εκατοντάδες επιστολές», αναφέρει ο δημοσιογράφος και προσθέτει ότι μεταξύ αυτών ήταν και ένας φάκελος χωρίς παραλήπτη, ο οποίος περιείχε σύντομη ανώνυμη επιστολή - «με φίνο γραφικό χαρακτήρα» - και δύο - «ατσαλάκωτα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης - χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

    «Αγαπητέ κύριε Ζαχαράκη, διάβασα το συγκινητικό σας άρθρο ?Άκου, θείε Χανς? και θα ήθελα να συνεισφέρω στην ελληνογερμανική συμφιλίωση. Σας παρακαλώ να φροντίσετε να φθάσει το συνημμένο χρηματικό ποσό στους κατοίκους της πόλης των Καλαβρύτων. Με φιλικούς χαιρετισμούς, ένας συνταξιούχος από την Βαυαρία», έγραφε ο ανώνυμος αποστολέας. Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι δυσκολεύτηκε να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβαινε: «Ένας προφανώς ηλικιωμένος κύριος - σε αυτό συνηγορούσε και ο γραφικός χαρακτήρας - ήθελε με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει προσωπικά να διευθετηθεί η διαμάχη για πολεμικές αποζημιώσεις. Ποια κίνητρα είχε; Για αυτό μπορεί κανείς μόνο να κάνει υποθέσεις», εξηγεί και προσθέτει ότι η εφημερίδα θεώρησε αυτονόητο ότι τα χρήματα έπρεπε να φτάσουν στην Ελλάδα.

    [06] Στο περιοδικό «Πρακτορείο» μιλούν οι γιατροί Κ. Κωνσταντινίδης και Στ. Κυμπουρόπουλος

    Στο νέο τεύχος του περιοδικού του ΑΠΕ-ΜΠΕ«Το Πρακτορείο»δύο γιατροί μιλούν για τις σημαντικές δυνατότητες που έχουμε, ως χώρα, στην ιατρική, αλλά και για τις παθογένειες της κοινωνίας και της Πολιτείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, καταξιωμένο διεθνώς καθηγητή ρομποτικής χειρουργικής και τον ψυχίατρο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τετραπληγία.

    Αποσπασματα της συνέντευξης του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στην Κωνσταντίνα Μίχα:

    Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι διαφορετικός. Γιατί σε αντίθεση με πολλούς, το δώρο της ζωής είναι αποφασισμένος να το τιμήσει, να το απολαύσει, να το μοιραστεί...

    Δεκατέσσερις μήνες μετά τη γέννησή του στις 9 Ιουλίου 1985, διαγνώστηκε ότι πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία. Είναι σήμερα τετραπληγικός με πλήρη αισθητικότητα. Και μιλάει ανοιχτά, χωρίς να κρύβεται, χωρίς να κουράζεται στην προσπάθειά του να κινητοποιήσει μια κοινωνία κατά βάση αδιάφορη... «Η κατάσταση της αναπηρίας είναι μια ταυτότητα. Σαν άνθρωπος έχω πολλές ταυτότητες: είμαι άνδρας, ετεροφυλόφιλος, ψυχίατρος, άτομο με αναπηρία και πολλά άλλα. Και δεν θέλω να κρύψω κάτι, αφού αυτός είμαι!».

    Αποσπάσματα της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στη Ματίνα Μπάλτα:

    Μεγαλωμένος σε ένα νησί της άγονης γραμμής, την Κάρπαθο, o καθηγητής ρομποτικής χειρουργικής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους χειρουργούς με παγκόσμια αναγνώριση.

    Ο δρ. Κωνσταντινίδης, που έφερε ακόμη μία διάκριση για το έργο του στην Ελλάδα, αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ, λέει με νόημα ότι«η ομάδα μας βρίσκεται στην κορυφή της ρομποτικής χειρουργικής παγκόσμια. Μπορούμε, πλέον στην Ελλάδα, ρομποτικά, να αντιμετωπίσουμε σχεδόν όλες τις ασθένειες, κάτι που εξασφαλίζει ακόμα και στα δύσκολα χειρουργεία, ταχύτατη και ασφαλή ανάρρωση, χωρίς ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις».

    [07] Βραβεία σε 42 αποφοίτους ΑΕΙ με αναπηρία που κυνήγησαν το όνειρό τους

    Σαράντα δύο άνθρωποι με αναπηρίες ή σοβαρές παθήσεις ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα κατάφεραν να κυνηγήσουν το όνειρό τους να σπουδάσουν και να αποφοιτήσουν μέσα στο 2015 από τα Πανεπιστήμια της Μακεδονίας και της Θράκης και σήμερα βραβεύτηκαν σε τελετή που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Υπουργείου Εσωτερικών στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

    Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά βραβεύοντας τους αποφοίτους τόνισε ότι αυτοί αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη του ότι «η ανθρώπινη ψυχή είναι η μεγαλύτερη δύναμη από όλες, και σ' αυτήν μονάχα πρέπει, και έχει αξία, να επενδύουμε το μέλλον μας και την προσοχή μας».

    [08] Γ. Μουζάλας: Το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ έβαλε τέλος στις φήμες περί εξόδου μας από τη Σένγκεν

    «Τέλος στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν» έβαλε το αποψινό Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

    «Το Συμβούλιο έβαλε τέλος στις φήμες περί εξόδου από τη Σένγκεν, που συστηματικά χτιζόντουσαν την τελευταία εβδομάδα από κάποιους στο εξωτερικό και αξιοποιήθηκαν με έναν κακό τρόπο στην Ελλάδα», ανέφερε ο Γ. Μουζάλας.

    Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι το αποψινό Συμβούλιο επιβεβαίωσε πως η απάντηση της Ευρώπης στα προβλήματα είναι ευρωπαϊκή και όχι εθνική. «Η απάντηση είναι περισσότερη Σένγκεν. Η συρρίκνωση της ζώνης Σένγκεν ισοδυναμεί με κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ολέθριο για την Ευρώπη», δήλωσε ο Γ. Μουζάλας.

    Ο ίδιος τόνισε ότι τόσο ο προεδρεύων του Συμβουλίου, Γιαν Άσελμπορν, όσο και ο επίτροπος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιβράβευσαν την Ελλάδα για τις προσπάθειες που έχει ήδη κάνει και γι? αυτές που ξεκινάει. Και οι δύο, είπε ο Γ. Μουζάλας, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να γίνει πιο αποδοτική σε αυτό που πρέπει να κάνει, δηλαδή να πιστοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και να εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας και της Ευρώπης.

    «Κάποιοι εξακολουθούν ανόητα να πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι στην Ελλάδα», συνέχισε ο Έλληνας υπουργός, σημειώνοντας ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι αν δεν ελεγχθεί η ροή των προσφύγων στην Τουρκία δεν μπορεί να ελεγχθεί το πρόβλημα. «Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις και όχι μεμονωμένες και ασύνδετες προσπάθειες», πρόσθεσε ο ίδιος.

    [09] Ανοίγει τις πύλες του,την Πέμπτη, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης «Arcadia Screenings»

    Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως την έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ανοίγει τις πύλες του το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τρίπολης «Arcadia Screenings», που επιδιώκει να καθιερωθεί και να μετεξελιχθεί σε θεσμό.

    Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του, έχει θεματικό περιεχόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα και περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ, ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων απ' όλο τον κόσμο και ουσιαστικά πρόκειται για ένα καινούργιο θεσμό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια διεκδίκησης από την Τρίπολη του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ευρώπης για το 2021 «TRIPOLIS ARCADIA 2021».

    Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ «Arcadia Screenings» θα διεξαχθεί από τις 10 ως τις 13 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει προβολές ταινιών στην Τρίπολη και σε τέσσερις πόλεις και χωριά σταθμούς στην ιστορία της Αρκαδίας, στη Μεγαλόπολη, την Τεγέα, το Λεβίδι και την Δημητσάνα.

    [10] Πογέτ: «Ψάχνουμε παίκτες για κέντρο και επίθεση»

    Ο μεταγραφικός «πυρετός» αρχίζει να ανεβαίνει στην ΑΕΚ. Πριν από μερικά 24ωρα ο Γκας Πογέτ ξεκαθάρισε ότι θα αποκτηθούν νέοι παίκτες και τώρα έκανε ένα βήμα παραπέρα, προσδιορίζοντας τις θέσεις στις οποίες εστιάζει ο μηχανισμός της Ένωσης.

    «Αν αναλύσουμε τους παίκτες και το ρόστερ της ομάδας θα δούμε ότι έχουμε ποιότητα και ποσότητα τόσο στους τερματοφύλακες όσο και στην άμυνα, άρα εμείς θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο κέντρο και στην επίθεση. Σε επιθετικούς παίκτες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

    [11] Πρόταση πολλών σημείων του Παναθηναϊκού για τη Super League

    Την πρόταση της για ένα καλύτερο πρωτάθλημα κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Super League, που είχε ως κύριο θέμα την αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

    Οι «πράσινοι» αναφέρονται μεταξύ άλλων στα play offs, όπου προτείνουν τη διεξαγωγή τους με τη συμμετοχή και του πρώτου στη βαθμολογία, στον περιορισμό του ρόστερ, την αναδιάρθρωση της διοργανώτριας αρχής και σε άλλα θέματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 December 2015 - 19:32:23 UTC