Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να δεσμευτούν ότι δεν θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους συνυποψηφίους του ο Α. Γεωργιάδης
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Μόνο με κυβέρνηση της Αριστεράς μπορούμε να απεμπλακούμε από τη λιτότητα
  • [03] Ν. Ξυδάκης: Πετύχαμε 80.000 διασώσεις σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας
  • [04] Η Ρωσία έπληξε 1.458 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Συρία την τελευταία εβδομάδα
  • [05] Το ΓΕΑ διαψεύδει δημοσιεύματα περί εκπαίδευσης ξένων μαχητικών αεροσκαφών στην αντιμετώπιση των S-300
  • [06] Ο Ν. Παρασκευόπουλος στο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε
  • [07] «Πράσινο φως» για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε συρμούς του μετρό
  • [08] Δύο νέοι ύποπτοι αναζητούνται σε Βέλγιο και Γαλλία για τις επιθέσεις στο Παρίσι

  • [01] Να δεσμευτούν ότι δεν θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους συνυποψηφίους του ο Α. Γεωργιάδης

    Να δεσμευτούν πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου ότι δεν θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητά από τους τρεις συνυποψηφίους του για την προεδρία του κόμματος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ανέλαβε τη διαδικασία θα την ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα.

    Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" με τη Νικόλ Καζαντζίδου και τον Χρήστο Μάτη, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο κάθε υποψήφιος, αν έχει μια άλλη πολιτική πρόταση θα πρέπει να την κάνει γνωστή από τώρα για να πάρει -όπως είπε- πολιτική νομιμοποίηση. "Εάν κάποιος κατέβει στις εκλογές και πει δεν θα κάνω συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσει, προφανώς έχει δεσμευτεί στο να μην κάνει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ" υπογράμμισε.

    Ωστόσο, είπε ότι κανένας από τους τρεις συνυποψηφίους του δεν τάχθηκε δημόσια υπέρ της συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι δεν υπάρχει διαφορά απόψεων στο ζήτημα αυτό. "Δεν έχω ακούσει κάποιον από τους συνυποψηφίους μου μέχρι στιγμής να λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω ακούσει κανέναν βουλευτή να λέει κάτι τέτοιο. Πολύ θα ήθελα να βγει κάποιος δημοσίως να το πει. Το ακούω, το λένε διάφοροι δημοσιογράφοι" είπε υπογραμμίζοντας ότι και οι 4 υποψήφιοι έχουν πει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

    [02] Π. Σκουρλέτης: Μόνο με κυβέρνηση της Αριστεράς μπορούμε να απεμπλακούμε από τη λιτότητα

    Επιδιώκουμε τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση και επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά δεν φλερτάρουμε με απόψεις οικουμενικών λύσεων, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και τόνισε ότι «μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς στο πηδάλιο, δημιουργεί αργά αλλά σταθερά την απεμπλοκή από τις πολιτικές λιτότητας».

    Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τη συμφωνία του Αυγούστου με τους δανειστές «επιβλεβλημένη από τους συσχετισμούς», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις καταστάσεις που η ίδια είχε δημιουργήσει.

    «Πηγαίνοντας προς τις εκλογές του Ιανουαρίου, φροντίσατε να μην υπάρχει συμφωνία, ενώ είχατε ναρκοθετήσει τα πάντα. Γνωρίζατε πολύ καλά, ότι δεν θα βγαίναμε στις αγορές την άνοιξη που μας πέρασε, και είδατε τις εκλογές με ανακούφιση σαν απόδραση από μια εφιαλτική κατάσταση», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

    Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποστήριξε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης ήταν ριζοσπαστική, «γιατί απαντά στον πυρήνα του προβλήματος που ήταν τα "κόκκινα" δάνεια, τα οποία ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα της διαπλοκής, που έδινε δάνεια χωρίς όρους και προϋποθέσεις δάνεια σε ορισμένα συμφέροντα».

    [03] Ν. Ξυδάκης: Πετύχαμε 80.000 διασώσεις σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας

    Για αμηχανία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, έκανε λόγο, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. Σχολιάζοντας δε δημοσιεύματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την πολιτική της Ελλάδας στο θέμα αυτό, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.

    Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι υπήρξαν υποτριπλάσιες ροές από τις προβλέψεις που υπήρχαν στην Ευρώπη ακόμη και στο δυσμενές σενάριο και απέδωσε την ευθύνη σε γεωπολιτικούς παράγοντες που έφεραν το πρόβλημα «ποιο κοντά το σημείο υπερχείλισης».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι η Ευρώπη αφυπνίζεται μετά την «εξαγωγή του τρόμου και της φρίκης που βιώνει η Μέση Ανατολή στην Ευρώπη» και πως τα γεγονότα «τρέχουν πιο γρήγορα από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και δοκιμάζουν την πολιτική ενότητα της Ευρώπης».

    [04] Η Ρωσία έπληξε 1.458 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Συρία την τελευταία εβδομάδα

    Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας πραγματοποίησε 431 εξόδους και έπληξε 1.458 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Συρία την εβδομάδα από την 26η Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα 4η Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στις επαρχίες Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Χομς, Ράκα και Ντέιρ Εζόρ, ανέφερε το υπουργείο.

    Βομβαρδιστικά Σουχόι Su-34 έπληξαν μεταξύ άλλων δύο οχηματοπομπές τρομοκρατών κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και κατέστρεψαν έως και 40 οχήματα, διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    Ακόμη, η ρωσική ΠΑ κατέστρεψε 12 σταθμούς μεταφοράς πετρελαίου και οκτώ πετρελαιοπηγές που ελέγχονταν από τρομοκράτες. «Την περασμένη εβδομάδα 12 σταθμοί μεταφοράς καυσίμων και οκτώ πετρελαιοπηγές, καθώς και 170 βυτιοφόρα φορτηγά καταστράφηκαν από τη ρωσική αεροπορία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

    [05] Το ΓΕΑ διαψεύδει δημοσιεύματα περί εκπαίδευσης ξένων μαχητικών αεροσκαφών στην αντιμετώπιση των S-300

    Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με ανακοίνωση του διαψεύδει κατηγορηματικά ως «παντελώς ανυπόστατα» δημοσιεύματα σε μερίδα ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για εκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών ξένης χώρας στην αντιμετώπιση του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300, επικαλούμενα «τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters».

    «Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εκπαίδευση με οποιαδήποτε τρίτη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ. «Πάγια και συνεχής πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι να μην αποκαλύπτει ευαίσθητες επιχειρησιακές δυνατότητες και δεδομένα», επαναλαμβάνεται στην ανακοίνωση.

    [06] Ο Ν. Παρασκευόπουλος στο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος συμμετείχε στη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, το οποίο είναι το τελευταίο συμβούλιο επί προεδρίας του Λουξεμβούργου, πριν την ανάληψή της από την Ολλανδία.

    Στα κυριότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η πρόταση οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση, μέσω του Ποινικού Δικαίου, της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνδυασμό με την πρόταση κανονισμού για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, θέματα τα οποία θα διαπραγματευθούν και κατά το προσεχές 6μηνο.

    [07] «Πράσινο φως» για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε συρμούς του μετρό

    Για λόγους ασφαλείας η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα άναψε «το πράσινο φως» για να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στους 17 νέους συρμούς του μετρό των γραμμών 2 (Ανθούπολη-Ελληνικό) και 3 (Αγία Μαρίνα-Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο).

    Η Αρχή το 2013 είχε επιτρέψει την τοποθέτηση καμερών έξω από του συρμούς και κοντά στις πόρτες των βαγονιών. Αντίθετα, δεν είχε επιτρέψει, τότε, να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στους συρμούς καθώς η εταιρεία του Μέτρο «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑΣΥ) δεν είχε τεκμηριώσει επαρκώς ότι ο επιδιωκόμενος σκοπό της δεν μπορούσε να επιτευχθεί με τη χρήση μέτρων λιγότερο επαχθών για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το Μετρό (προσωπικό ασφαλείας κ.λπ.).

    Το περασμένο έτος η ΣΤΑΣΥ επανήλθε με νέο αίτημα για την τοποθέτηση καμερών μέσα στους 17 νέους συρμούς 3ης γενιάς που έχει θέσει σε κυκλοφορία και προσκόμισε μελέτη του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, στην οποία, μεταξύ των άλλων επισημαίνεται ότι: 1) τυχόν φυσικά μέτρα ασφάλειας (προσωπικό κ.λπ.) δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε όλο το μήκος και εύρος του δικτύου, 2) τα τεχνολογικά μέτρα ασφάλειας και ιδίως τα συστήματα εικονοληψίας δεν ?πορούν να αποτρέψουν στον απόλυτο βαθμό τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλες σκόπιμες πράξεις, αλλά μπορούν να αποθαρρύνουν σε σημαντικό βαθμό ενέργειες ενάντια σε προστατευόμενους χώρους και να εξασφαλίσουν καθαρή, συνεχή και αξιόπιστη εικόνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή μείζονος περιστατικού μαζικών απωλειών σε δυσπρόσιτα ή έστω προσωρινώς απρόσιτα μέρη του δικτύου, 3) οι κάμερες παρέχουν προστασία στον οδηγό του συρμού, καθώς και στο περιπολούν προσωπικό ασφαλείας που κινείται στους συρμούς, δυνατότητα παρακολούθησης και περαιτέρω εξακρίβωσης απειλών που βρίσκονται στο συρμό, ενώ λειτουργούν αποτρεπτικά στις σκόπιμες εγκληματικές ή παραβατικές ενέργειες και συμβάλλουν στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των επιβατών, αφού λειτουργούν ως μηχανισμός αυτοελέγχου σε σημαντικό αριθμό επίδοξων για εγκληματική ή αντικοινωνική δραστηριότητα.

    [08] Δύο νέοι ύποπτοι αναζητούνται σε Βέλγιο και Γαλλία για τις επιθέσεις στο Παρίσι

    Δύο νέοι ύποπτοι «αναζητούνται αυτή τη στιγμή από τις αστυνομικές αρχές στο Βέλγιο και τη Γαλλία» και πρόκειται για δύο άνδρες που υποβλήθηκαν σε έλεγχο στα ουγγρικά σύνορα και παρουσίασαν πλαστά έγγραφα, ενώ βρίσκονταν με τον βασικό ύποπτο των επιθέσεων που αιματοκύλισαν το Παρίσι, τον Σαλά Αμπντεσλάμ, γνωστοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

    Η έρευνα κατέδειξε ότι ο Σαλά Αμπντεσλάμ μετέβη στην Ουγγαρία δύο φορές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Την 9η Σεπτεμβρίου υποβλήθηκε σε έλεγχο στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Αυστρία ενώ μαζί του ήταν δύο πρόσωπα που έδωσαν πλαστές ταυτότητες στις αρχές, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου η εισαγγελία η οποία αναμένεται να εκδώσει μια πιο λεπτομερή ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 December 2015 - 17:32:23 UTC