Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε μαθητές διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμού
  • [02] «Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρόβλημα το προσφυγικό»
  • [03] «Δεν έχει δυνατότητες η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη»
  • [04] «Μην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε»
  • [05] Σύσταση Τσαβούσογλου στους Τούρκους πολίτες να μην επισκέπτονται τη Ρωσία
  • [06] Τρεις νεκροί μετά από εισβολή ενόπλου σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο των ΗΠΑ
  • [07] Τρεις νεκροί από επίθεση με ρουκέτα σε στρατόπεδο του ΟΗΕ στο Μαλί
  • [08] Γ. Μουζάλας: Έτοιμα τα τρία από τα πέντε hot spots στα νησιά έως το τέλος του χρόνου
  • [09] Γ. Πατούλης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία η ενημέρωση για ασφαλή χρήση του διαδικτύου
  • [10] Όλα έτοιμα για το 2ο Athens Santa Run
  • [11] Υψώνει μεταλλικό φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα η ΠΓΔΜ
  • [12] Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Κουτσούμπα - Σιζόπουλου
  • [13] Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Τσίπρα
  • [14] Μεταλλικό φράκτη στα νότια σύνορα της ΠΓΔΜ κατασκευάζει ο στρατός

  • [01] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε μαθητές διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμού

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο μαθητές διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, συνοδευόμενους από τους καθηγητές και τους γονείς τους.

    Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος προς τους νεαρούς μαθητές, αφού τους συνεχάρη, υπογράμμισε ότι έχουν την τύχη να ξεκινούν την ζωή τους με αυτή την διάκριση που αποτελεί μια σημαντική ψυχική ενίσχυση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

    «Να πιστεύετε στον εαυτό σας, στις δυνάμεις σας και να ξέρετε ότι δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα απολύτως από τους συναδέρφους σας στο εξωτερικό» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτοντας παράλληλα ότι «όσες δυσκολίες και να βρείτε μπροστά σας, μπορείτε να τις υπερνικήσετε. Δεν υπάρχει δυσκολία για τον άνθρωπο που να μην μπορεί να την υπερνικήσει όταν έχει τις ικανότητες και όταν πιστεύει σε αυτές».

    Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η μεγάλη δύναμη της ψυχής του Έλληνα στις δύσκολες ώρες αποτελεί το κυριότερο στοιχείο που δείχνει την διαχρονικότητα της φυλής μας και υπογράμμισε : «Εμείς οι Έλληνες έχουμε αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα, είμαστε ένας λαός, ο οποίος ιδίως στις δύσκολες στιγμές, καταφέρνει παρά πολλά πράγματα. Ξέρει να διακρίνεται. Αυτή η ψυχή του Έλληνα, απέδειξε ιστορικά, ότι μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία. Και μέσα από αυτές τις δυσκολίες πορευθήκαμε σε όλη μας την ιστορία».

    [02] «Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρόβλημα το προσφυγικό»

    Την ανάγκη συνεργασίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για αντιμετώπιση του «προσφυγικού», τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

    Στο περιθώριο του 8ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ Δρίτσας χαρακτήρισε εκρηκτικές τις εξελίξεις στο «προσφυγικό» τονίζοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο που παίζει στην αντιμετώπιση του το Λιμενικό Σώμα.

    Όπως δήλωσε «οι εξελίξεις στο προσφυγικό είναι εκρηκτικές και αν δεν συνεργαστεί όλη η Ευρώπη και όλη η παγκόσμια κοινότητα, η χώρα μας μόνη της δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίξομε το Λιμενικό Σώμα και αυτό κάνομε, γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και μέσα από αυτή την στήριξη θα οργανώσομε και την συνολική στάση της ελληνικής Πολιτείας στο προσφυγικό που είναι ζήτημα εξόχως ευρωπαϊκό και παγκόσμιο».

    Από τα Χανιά, ο κ Δρίτσας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του Λιμενικού Σώματος και τον αναβαθμισμένο ρόλο του, επισημαίνοντας ότι πραγματοποίησε πάνω από 90.000 διασώσεις χωρίς κατά τις επιχειρήσεις αυτές να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες, επισημαίνοντας ότι οι απώλειες που υπήρξαν οφείλονταν όλες σε ναυάγια σκαφών που μετέφεραν μετανάστες.

    [03] «Δεν έχει δυνατότητες η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη»

    Κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, για τον ενάμισι χρόνο της δεύτερης θητείας του στο δήμο Θεσσαλονίκης, άσκησε το πρωί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στο «Πρακτορείο Fm» και στην εκπομπή «ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9» με την Αναστασία Καρυπίδου.

    «Δεν βλέπω να έχει δυνατότητες η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη. Του εξαντλείται και το οπλοστάσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο κ. Καλαφάτης, κατηγορώντας το δήμαρχο για μη αποτελεσματικότητα σε σοβαρά θέματα που απασχολούν την πόλη, όπως το κυκλοφοριακό και το μετρό, αλλά και την καθαριότητα, ενώ έκανε λόγο για πλήρη απουσία όλης της διοίκησης από τις γειτονιές.

    «Ο κόσμος πρέπει να ξέρει μέσα σε αυτόν τον ενάμισι χρόνο. Η διοίκηση έχει χάσει δύο αντιδημάρχους, τους έχει παραιτήσει ο δήμαρχος κι έχουν αλλάξει δύο - τρεις φορές οι επικεφαλής της πιο σοβαρής επιτροπής, της οικονομικής επιτροπής του Δήμου. Κι αυτό δεν είναι άσχετο με τον τρόπο που πολιτεύεται η παράταξη «Εντάξει»» πρόσθεσε ο κ.Καλαφάτης.

    [04] «Μην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε»

    «Μην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε» είναι το τίτλος της ανάρτησης που έκανε στο facebook o Σταύρος Θεοδωράκης πηγαίνοντας προ ς το Προεδρικό Μέγαρο για τη σύσκεψη των πολιτκών αρχηγών.

    «Οι ίδιοι άνθρωποι, που την άνοιξη μου έλεγαν «βοήθα», τώρα μου λένε «μην βοηθάς, μας κορόιδεψε». Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια, «η καρδάρα με το γάλα» χύθηκε γρήγορα και άσκοπα. Και διαψεύστηκαν οι ελπίδες ενός λαού που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη να τις πιστέψει!» αναφέρει ο κ Θεοδωράκης.

    [05] Σύσταση Τσαβούσογλου στους Τούρκους πολίτες να μην επισκέπτονται τη Ρωσία

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέστησε σήμερα στους Τούρκους να αναβάλουν όλα τα μη επείγοντα ταξίδια τους στη Ρωσία, μία ακόμη κίνηση σε μια κλιμακούμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Μόσχα και στην Άγκυρα έπειτα από την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, ανέφερε σε μία δήλωση πως, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι τούρκοι επισκέπτες και κάτοικοι στη Ρωσία, συνέστησε στους Τούρκους να αναβάλουν όλα τα μη επείγοντα ταξίδια τους στη χώρα αυτή.

    [06] Τρεις νεκροί μετά από εισβολή ενόπλου σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο των ΗΠΑ

    Η αστυνομία συνέλαβε τον ένοπλο ο οποίος εισέβαλε σε μια κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς κι άνοιξε πυρ με μια καραμπίνα, διαπράττοντας μια επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, δύο πολίτες κι έναν αστυνομικό και τραυμάτισε πάνω από δέκα ακόμη, σύμφωνα με τις αρχές.

    Ο άνδρας, ο οποίος ενεπλάκη σε παρατεταμένη ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, τελικά παραδόθηκε μέσα στο κτίριο, πέντε ώρες αφότου εισέβαλε στην κλινική.

    Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν δύο πολίτες και ένας αστυνομικός.

    [07] Τρεις νεκροί από επίθεση με ρουκέτα σε στρατόπεδο του ΟΗΕ στο Μαλί

    Δύο στρατιώτες του ΟΗΕ από τη Γουινέα και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σήμερα και δεκατέσσερις τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα που πραγματοποιήθηκε εναντίον στρατοπέδου της Αποστολής του ΟΗΕ στο Μαλί, στο Κιντάλ, στη βορειοανατολική χώρα, ανακοίνωσαν η αποστολή και τοπικός αξιωματούχος.

    "Το στρατόπεδό μας στο Κιντάλ δέχθηκε επίθεση νωρίς σήμερα το πρωί από τρομοκράτες. Χρησιμοποίησαν ρουκέτες", που σκότωσαν "δύο κυανόκρανους από τη Γουινέα" και έναν "πολίτη που μετείχε στην αποστολή με σύμβαση έργου", δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ και επιβεβαίωσε τοπική πηγή.

    Άλλη πηγή του ΟΗΕ έκανε λόγο για "δεκατέσσερις τραυματίες" εκ των οποίων τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. "Ένας τραυματίστηκε στην κοιλιά, οι άλλοι δύο στα πόδια".

    Οι δράστες της επίθεσης αυτής "είναι εχθροί της ειρήνης", δήλωσε δημοτικός σύμβουλος στο Κιντάλ.

    [08] Γ. Μουζάλας: Έτοιμα τα τρία από τα πέντε hot spots στα νησιά έως το τέλος του χρόνου

    Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμα τα τρία από τα πέντε hot spots στα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

    Ο κ. Μουζάλας προσθέτει ότι ταυτόχρονα στη βόρεια Ελλάδα και στην Αττική θα είναι έτοιμες 5.000 προσωρινές θέσεις για το relocation (πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφυγων στις χώρες της Ευρώπης), ενώ θα ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες.

    Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε υλοιποιήσιμη την πρόταση για καταγραφή των προσφύγων στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο πριν μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη.

    Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του προβλήματος, παραδέχεται πως «αρχικά ξαφνιαστήκαμε και υπήρξε μια αδυναμία αντίδρασης σε αυτές τις γιγάντιες ροές (...) Ωστόσο, οι αντιδράσεις μας στη διαχείριση της κρίσης βελτιώνονται συνέχεια».

    [09] Γ. Πατούλης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία η ενημέρωση για ασφαλή χρήση του διαδικτύου

    Τις δράσεις του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής της Υγείας, για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου παιδιών και εφήβων, που έχουν ξεκινήσει εδώ και δυόμιση χρόνια πιλοτικά και πλέον μπαίνουν σε εφαρμογή, με στόχο την κάλυψη όλων των σχολείων της χώρας, αναπτύσσει σε συνέντευξη του στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης.

    «Οι δράσεις μας και οι πρωτοβουλίες σχετίζονται με την ενημέρωση των γονέων και των παιδιών μέσω ημερίδων και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, αν δεν υπήρχε η συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, τη Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άλλους φορείς σχετικούς με το θέμα» αναφέρει ο Γ. Πατούλης.

    «Επίσης υπάρχει και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και άλλα προγράμματα. Ένα από τα τελευταία είναι το «Αλλάζω Συνήθειες στο Διαδίκτυο», το οποίο γίνεται για μαθητές του δημοτικού. Αυτό γίνεται μέσω ημερίδων αλλά και μέσα από το διαδίκτυο. Είναι δηλαδή μία προσαρμογή, ώστε να γίνεται και διαδικτυακά, για να αντιληφθούμε οι πάντες ποιος είναι ο κίνδυνος και ποια είναι τα ευεργετήματα μέσα από τη χρήση του διαδικτύου. Ακόμη γίνονται εκπαιδευτικές θεατρικές παραστάσεις για μαθητές γυμνασίου, λυκείου καθώς επίσης για ηλικιωμένους και γονείς, όπου μέσα από αυτές τις θεατρικές παραστάσεις μαθαίνει το παιδί, αλλά και ο γονιός, ποιοι είναι οι κίνδυνοι μέσα από το διαδίκτυο και τι πρέπει να προσέχει ο καθένας, ανάλογα με το ρόλο που έχει».

    [10] Όλα έτοιμα για το 2ο Athens Santa Run

    Με δρομείς ντυμένους Αϊ Βασίληδες θα πλημμυρίσουν την Κυριακή οι δρόμοι της Αθήνας, στο πλαίσιο του 2ου Athens Santa Run, έναν θεσμό καθιερωμένο εδώ και χρόνια σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

    Σε ένα εορταστικό κλίμα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πλήθος συμμετεχόντων θα ντυθούν με στολές του Άγιου Βασίλη και θα διασχίσουν μια διαδρομή 2,5 χλμ. στο κέντρο με αφετηρία και τερματισμό το City Link (Στοά Σπυρομίλιου), χωρίς χρονομέτρηση και ανταγωνισμό. Ο κάθε δρομέας θα μπορεί να συμμετάσχει καταβάλλοντας 10 ευρώ ενώ το σύνολο των κερδών θα διατεθεί στo Σωματείο ΕΛΙΖΑ-Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού.

    Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τα Holmes Place, σε συνεργασία με την ομάδα του Spetses mini Marathon και με τη συνδιοργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).

    Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από τις Γραμματείες των Holmes Place στην Αθήνα, στο Μαρούσι και στη Γλυφάδα, από όπου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν και τις στολές του Αγ. Βασίλη.

    [11] Υψώνει μεταλλικό φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα η ΠΓΔΜ

    ?Πρωινές ώρες άρχισαν από την πλευρά της FYROM εργασίες κατασκευής φράχτη με συρματόπλεγμα στην οριογραμμή σε μήκος τριών-τεσσάρων χιλιομέτρων μεταξύ της όχθη του Αξιου ποταμού και του όρους Πάϊκο?, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ πηγή της αστυνομίας του Κιλκίς η οποία έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων στην περιοχή της Ειδομένης όπου συρρέουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες με σκοπό να προωθηθούν στα Σκόπια και από εκεί στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

    ?Εργάζονται γύρω στα πεντακόσια άτομα με στρατιωτικές φόρμες, τα οποία τοποθετούν μεταλλικούς σωλήνες ύψους ενάμισι μέτρου και σε απόσταση τριών μέτρων μεταξύ τους. Ήδη έχουν τοποθετήσει συρματόπλεγμα σε απόσταση εκατό μέτρων από την πλευρά του Αξιού?, πρόσθεσε.

    Τα Σκόπια είχαν προαναγγείλει από τα μέσα Νοεμβρίου την ανέγερση φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ?σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται? και η σχετική απόφαση είχε ληφθεί από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

    Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμιζόταν πως ?ένας τέτοιος φράκτης δεν θα στοχεύει στο κλείσιμο των συνόρων αλλά στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, σύμφωνα και με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται?.

    Κατόπιν αυτού η κατάσταση στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης,όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από χίλιοι οικονομικοί μετανάστες καθώς οι αρχές της FYROM επιτρέπουν την είσοδο προσφύγων μόνο από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, αναμένεται να εκτραχυνθεί.

    ?Τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και τώρα με τον φράχτη ακόμα χειρότερα. Χιλιάδες άνθρωποι καταφθάνουν και αναγκάζονται να κοιμούνται σε σκηνές μέσα στη βροχή και το κρύο. Πρέπει να γίνεται ο έλεγχος στην Αθήνα και να έρχονται εδώ μόνο πρόσφυγες και όχι οικονομικού μετανάστες? δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιονίας, στον οποίο υπάγεται η Ειδομένη, κ. Χρήστος Γκουτενούδης.

    Στο ίδιο πνεύμα και ο κ. Αντώνης Ρήγας, από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

    ?Αγριεύει η κατάσταση χθες το βράδυ διανυκτέρευσαν δυόμισι χιλιάδες άτομα σε σκηνές που χωρούν μόνο χίλιους πεντακόσιους. Σε λίγο θα αρχίσουν οι επιδημίες και οι αρρώστιες?., είπε.

    Οι αρχές της FYROM έχουν αναπτύξει στην δική τους μεθόριο ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και τμήματα του στρατου και δεν επιτρέπουν την διέλευση ατόμων που δεν είναι καταγεγραμμένα ως πρόσφυγες πολέμου.

    Αντιδρώντας, εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες από το Ιράν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Μαρόκο, και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής έχουν αποκλείσει την σιδηροδρομική διάβαση Ελλάδας με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί και από τις δυο πλευρές των συ6ν΄πορων εκατοντάδες βαγόνια με προϊόντα. Σκηνές έντασης καταγράφονται καθημερινά ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες καθώς η μια πλευρά επιρρίπτει στην άλλη ευθύνες για το οι έχουν καθηλωθεί στα σύνορα. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων στην Ειδομένη αυξομειώνεται καθώς καταφθάνουν διαρκώς λεωφορεία από την Αθήνα και αποβιβάζουν γύρω στους δυο χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά καθημερινά. Οι πρόσφυγες περνούν στην καλύτερη τουλάχιστον μια νύχτα στην μεθόριο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ενώ οι οικονομικοί μετανάστες καθηλώνονται και κάποιοι εξ αυτών προτιμούν να επιστρέψουν στην Αθήνα. Οι καιρικές συνθήκες κάνουν ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες παραμονής και διαβίωσης.

    [12] Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Κουτσούμπα - Σιζόπουλου

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό, με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.

    Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή.

    Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τον κ. Σιζόπουλο για την πάλη του ΚΚΕ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την αντίθεσή του στην εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης.

    Εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό και επανέλαβε τις θέσεις του Κόμματος για το κυπριακό πρόβλημα, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε κάθε διχοτομική λύση τύπου «σχεδίου Ανάν».

    [13] Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Τσίπρα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Κατά τη συνομιλία, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, έγινε ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει της αυριανής Συνόδου της ΕΕ με την Τουρκία.

    [14] Μεταλλικό φράκτη στα νότια σύνορα της ΠΓΔΜ κατασκευάζει ο στρατός

    Ο στρατός της ΠΓΔΜ άρχισε σήμερα την ανέγερση μεταλλικού φράκτη στα νότια σύνορα της χώρας με την Ελλάδα στο σημείο το οποίο διασχίζουν οι μετανάστες που κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

    Στρατιώτες άρχισαν να τοποθετούν μεγάλους μεταλλικούς στύλους μέσα στο έδαφος και να ξεδιπλώνουν συρματόπλεγμα, υψώνοντας φράγμα παρόμοιο με αυτό που ύψωσε η Ουγγαρία στα νότια σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία προκειμένου να σταματήσει το κύμα των μεταναστών.

    Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί περνούν ανεμπόδιστα μέσω των Βαλκανίων, οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης από την Τουρκία. Ωστόσο, η διέλευση απαγορεύεται για τους μετανάστες όλων των άλλων εθνικοτήτων, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, η οποία έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από Ιρανούς, Πακιστανούς, Μαροκινούς και άλλους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 November 2015 - 11:32:27 UTC