Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Γ. Πλακιωτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή
  • [02] Ντ. Μπακογιάννη: Πείτε μας τι θέλετε να κάνετε με το ασφαλιστικό και μετά ελάτε να συζητήσουμε
  • [03] Π. Μοσκοβισί: Aν συνεχιστεί η καλή συνεργασία, σύντομα η συμφωνία στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων
  • [04] Θ. Φέσσας: Είναι καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Θα ξεκινήσει άμεσα η αξιοποίηση της λίστας των ελβετικών αρχών
  • [06] Η Ρωσία ξεκινά οικονομικά αντίποινα προς την Τουρκία
  • [07] Ερντογάν: Η Ρωσία να ζητήσει συγγνώμη που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο
  • [08] Ρ. Δούρου: Στόχος η επίλυση του σύνθετου ζητήματος των αστικών λυμάτων
  • [09] Νέος πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Ν. Τράκας
  • [10] Εγκαινιάστηκε το ψηφιακό μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος
  • [11] Tο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει στο Exile Room
  • [12] Οι Eagles of Death Metal θέλουν να είναι το πρώτο συγκρότημα που θα παίξει στο Μπατακλάν όταν επαναλειτουργήσει
  • [13] Υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67, ο Αλέξης Τσίπρας
  • [14] Ό. Γεροβασίλη: Υποχρέωση της κυβέρνησης να αναζητήσει κοινά σημεία για το ασφαλιστικό
  • [15] Πτήση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να σωθεί ένα μικρό παιδί
  • [16] Πρωτοστάτης στην ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών ο Μόρας

  • [01] Συνάντηση του Γ. Πλακιωτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή

    Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή είχε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.

    «Είχα θεσμική υποχρέωση να έρθω να δω τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.

    [02] Ντ. Μπακογιάννη: Πείτε μας τι θέλετε να κάνετε με το ασφαλιστικό και μετά ελάτε να συζητήσουμε

    Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ασφαλιστικό και τις προτάσεις για συναίνεση, άσκησε κατά την τοποθέτησή της, στη συζήτηση που διεξάγεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για τον προϋπολογισμό, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Συναίνεση δεν επιτυγχάνεται με ύβρεις, κατηγορίες και εντολές» είπε η κ. Μπακογιάννη.

    [03] Π. Μοσκοβισί: Aν συνεχιστεί η καλή συνεργασία, σύντομα η συμφωνία στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

    Τη βεβαιότητα ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, σύντομα θα επέλθει συμφωνία στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες.

    Ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ καλή και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει την πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων, αποδεσμεύοντας 2 δισ. ευρώ.

    Όσον φορά τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει. «Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή», προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα συμφωνήσουμε».

    Ωστόσο, πηγές της Επιτροπής δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθεί η λίστα στη σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) ή αύριο που συνεδριάζει η Οικονομική και Χρηματοοικονομική Επιτροπή των 28 κρατών-μελών (EFC).

    [04] Θ. Φέσσας: Είναι καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα

    «Είναι καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα, αλλά είναι και καθήκον όλων μας να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον που θα ανταμείβει την προσπάθεια των επιχειρήσεων, που επενδύουν, με σκοπό τη δημιουργία πλούτου, ο οποίος θα διαχέεται σε όλη την κοινωνία». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, σχολιάζοντας τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου, απαντώντας -όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του Συνδέσμου- στην εύλογη ανησυχία των Ευρωπαίων, που εκφράστηκε, μέσω εκδηλώσεων συμπαράστασης.

    «Μόνο οι επενδύσεις από σοβαρές κι οργανωμένες επιχειρήσεις, με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, μπορούν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα στην οικονομία, προσφέροντας θέσεις εργασίας και ευημερία στους λαούς της Ευρώπης», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Θα ξεκινήσει άμεσα η αξιοποίηση της λίστας των ελβετικών αρχών

    «Αυτά που έγιναν στις προηγούμενες λίστες, είναι οδηγός μας για να μην κάνουμε τα ίδια σε αυτήν. Δεν θα μείνει τρία χρόνια σε κάποιο ντουλάπι ή σε κάποιο ψυγείο, θα ξεκινήσουμε άμεσα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση ελεγκτικών ενεργειών γι' αυτή την λίστα... Θα γίνει πρώτα απ' όλα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα περιγράψει τι ακριβώς θα γίνει για τη λίστα. Θα υπάρχει ειδικό λογισμικό για τον έλεγχο της λίστας. Θα ξεκινήσει άμεσα η αξιοποίησή της και θα ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή της. Θα ξεκινήσει άμεσα η διασύνδεσή της με άλλα στοιχεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών, διότι μπορεί ένα όνομα που θα βρούμε εκεί να είναι και σε άλλες λίστες ή να είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος. Λέμε λοιπόν, ότι θα πάμε σε μια σειρά από ενέργειες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στη λίστα των ελβετικών αρχών, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

    [06] Η Ρωσία ξεκινά οικονομικά αντίποινα προς την Τουρκία

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία.

    Είπε ακόμη, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με υπουργούς, πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

    [07] Ερντογάν: Η Ρωσία να ζητήσει συγγνώμη που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο

    H ρωσική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, καθώς παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στη σύνορα με τη Συρία.

    «Αυτοί που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας είναι εκείνοι που οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους όπως μετέδωσε στον ιστότοπό του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    [08] Ρ. Δούρου: Στόχος η επίλυση του σύνθετου ζητήματος των αστικών λυμάτων

    «Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, για να επιλύσει το σύνθετο ζήτημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων», δηλώνει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι «μόνο μέσα από σοβαρό σχεδιασμό, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ένα πρόβλημα που επιφέρει δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος στη χώρα θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

    Η δήλωση έγινε με αφορμή τα υπέρογκα οικονομικά πρόστιμα που επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξαιτίας των συνεχιζόμενων παραβάσεων στο ζήτημα της διαχείρισης των λυμάτων ( λόγω απουσίας αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών) και τα οποία είναι αναγκασμένη να καταβάλλει η χώρα μας «σε μια περίοδο που πλήττεται από την οικονομική κρίση».

    [09] Νέος πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Ν. Τράκας

    Παραιτήθηκε και επίσημα από την ηγεσία της ΠΟΕ- ΟΤΑ ο Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ στη θέση του εξελέγη σήμερα ο Νίκος Τράκας.

    Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους των δήμων, ήταν μέχρι σήμερα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη.

    Ο κ. Μπαλασόπουλος παραδίδει τη σκυτάλη μετά από 14 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου, ενώ στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρών «στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», καθώς συνεχίζει την συνδικαλιστική πορεία του μέσω της ΑΔΕΔΥ.

    [10] Εγκαινιάστηκε το ψηφιακό μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος

    Ένα διαφορετικό μουσείο, εξ ολοκλήρου ψηφιακό και αφιερωμένο στον μεγάλο φιλόσοφο της αρχαιότητας, τον Πλάτωνα, λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα. Τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και της πρώην υπουργού Παιδείας, προέδρου του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα & την Ευρώπη, Άννας Διαμαντοπούλου.

    Με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό, ώρες λειτουργίες 09:00 με 16:00 και κλειστό τη Δευτέρα, το μουσείο, μια ελαφριά κατασκευή, πλήρως αναστρέψιμη, από μέταλλο και ξύλο, βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου, αλλά εκτός της περίφραξής του, πάνω στο μικρό πάρκο που περιβάλλεται από τις οδούς Μοναστηρίου, Τηλεφανούς, Κρέοντος και Πλάτωνα.

    [11] Tο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει στο Exile Room

    Για έκτη χρονιά, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει από σήμερα 26 έως 29 Νοεμβρίου, στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι ), δίνοντας βήμα σε νέους κινηματογραφιστές ντοκιμαντέρ, ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να αναδείξουν τη δουλειά τους, αναζητώντας παράλληλα τη συνέχεια της πορείας των νέων δημιουργών, αλλά και τις ρίζες του εθνογραφικού κινηματογράφου.

    Η είσοδος σε όλες τις προβολές (οι οποίες θα έχουν και έχουν αγγλικούς υπότιτλους) και εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (ethnofest.gr).

    [12] Οι Eagles of Death Metal θέλουν να είναι το πρώτο συγκρότημα που θα παίξει στο Μπατακλάν όταν επαναλειτουργήσει

    Το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια Eagles of Death Metal που βρισκόταν στη σκηνή του συναυλιακού χώρου Μπατακλάν στο Παρίσι όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου δήλωσε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο χώρο για να δώσει συναυλία.

    «Θέλω να είμαστε το πρώτο συγκρότημα που θα παίξει στο Μπατακλάν όταν λειτουργήσει ξανά», είπε ο τραγουδιστής Τζέσε Χιους σε συνέντευξη που παραχώρησε το συγκρότημα στο Vice.

    «Επειδή ήμουν εκεί όταν σίγησε για λίγο. Οι φίλοι μας πήγαν εκεί για να δουν ροκ εν ρολ και πέθαναν. Θέλω να πάω πίσω και να ζήσω», πρόσθεσε.

    Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει το συγκρότημα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, ένας στόχος των οποίων ήταν και το Μπατακλάν όπου σκοτώθηκαν 89 άνθρωποι.

    Τα μέλη των Eagles of Death Metal αναγκάστηκαν να διακόψουν αρκετές φορές τη συνέντευξη εξαιτίας της συναισθηματικής τους φόρτισης, ενώ πολλές φορές φάνηκαν να είναι έτοιμα να ξεσπάσουν σε κλάματα.

    [13] Υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67, ο Αλέξης Τσίπρας

    Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για δημιουργία κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, στην Ραμάλα.

    Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε επίσης την πρόσκλησή του προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη να επισκεφθεί την Αθήνα, κάτι που θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου οπότε, και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναγνωρίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο το παλαιστινιακό κράτος.

    Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η θέση της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό είναι θέση αρχής, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεών μας με το Ισραήλ».

    Το κύριο χαρακτηριστικό των δηλώσεων Τσίπρα και Αμπάς ήταν η απαισιοδοξία που εξέφρασαν για την ειρηνευτική διαδικασία στο Παλαιστινιακό, ενώ ο κ. Αμπάς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα στήριξη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

    Ο κ. Αμπάς έκανε λόγο για «ιστορικά θεμέλια» που υπάρχουν στις σχέσεις Ελλήνων-Παλαιστινίων, και απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό ζητώντας του να υποστηρίξει το αίτημα του δικού του λαού να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο του και στο δικό του ανεξάρτητο κράτος. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη στήριξη που ανέκαθεν είχε η χώρα του από την Ελλάδα, ωστόσο για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος, λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει σαμποτάρει όλες τις ειρηνευτικές διαδικασίες. Ο κ. Αμπάς ζήτησε να έχει αυξημένο ρόλο η ΕΕ και να προσπαθήσει για την εξεύρεση λύσης με τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους τα σύνορα του ?67.

    Ο κ. Αμπας καταδίκασε επίσης την τρομοκρατία όλων των μορφών, όπως είπε, και τις ομάδες εξτρεμιστών που κρύβονται κάτω από τον μανδύα της θρησκείας, ενώ καταδίκασε και τις επιθέσεις στη Γαλλία, την Αίγυπτο, και τον Λίβανο.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, καθώς επικρατεί μεγάλη ένταση και βία κατά αμάχων, και ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κλιμάκωση της βίας. Είμαστε ανήσυχοι, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, για τη διεύρυνση της πολιτικής εποικισμών εις βάρος των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Κυρίως, σημείωσε, ανησυχούμε για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτική διαδικασία με σαφείς προοπτικές προόδου αναφορικά με το παλαιστινιακό, που θα μπορούσε να δώσει στον λαό σας την ελπίδα που χρειάζεται και κυρίως την ελπίδα που αξίζει.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, επίσης, ότι η αποσταθεροποίηση και οι συγκρούσεις αυξάνονται στην περιοχή, και η βαθιά ανοιχτή πληγή, που δεν είναι άλλη από το παλαιστινιακό, είναι μια από τις αιτίες των εξελίξεων που υποδαυλίζουν την αποσταθεροποίηση. Γι? αυτό και σήμερα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι ανάγκη να γίνουν γενναία βήματα και να στηρίξουμε οποιαδήποτε διεθνή πρωτοβουλία.

    Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, καλωσορίζω κάθε προσπάθεια του Προέδρου Αμπάς προς αυτή την κατεύθυνση. Υπενθύμισε δε ότι η Ελλάδα έχει υποστηρίξει και θα υποστηρίζει ενεργά εντός του πλαισίου του ΟΗΕ , της ΕΕ και άλλων οργανισμών, την ανάγκη για μια λύση δύο κρατών και με ένα βιώσιμο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του ?67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

    [14] Ό. Γεροβασίλη: Υποχρέωση της κυβέρνησης να αναζητήσει κοινά σημεία για το ασφαλιστικό

    «Δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ' εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

    Αυτό σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, που έχει αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό και τον διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση.

    [15] Πτήση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να σωθεί ένα μικρό παιδί

    Μετά από τετράμηνη μάχη για τη ζωή του, ένας μικρός από τη Θεσσαλονίκη, μετά από νοσηλεία στη Γαλλία, όπου μετέβη με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, κατάφερε πριν μια εβδομάδα και επέστρεψε στο σπίτι του και στην αγκαλιά των γονιών του.

    Το παιδί γεννήθηκε πρόωρα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο λόγω της προωρότητάς του αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα μάτια του και οι γιατροί στην Ελλάδα ανέφεραν πως η πάθηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε νοσοκομείο της χώρας. Για το λόγο αυτό το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Γαλλίας. Εξαιτίας όμως της προωρότητάς του ο γιατρός της Γαλλίας συνέστησε να πραγματοποιηθεί η διακομιδή αεροπορικώς σε θερμοκοιτίδα.

    [16] Πρωτοστάτης στην ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών ο Μόρας

    Πριν από λίγο καιρό ο Βαγγέλης Μόρας έχασε τον αδελφό του Δημήτρη, που έδωσε μεγάλη μάχη με τη λευχαιμία, αλλά δεν κατόρθωσε να βγει νικητής. Η απώλεια του αγαπημένου προσώπου του, το οποίο ο διεθνής αμυντικός είχε υποστηρίξει με κάθε τρόπο, έχοντας γίνει και δότης μυελού των οστών, στοίχισε στον διεθνή άσο της Βερόνα, αλλά παράλληλα τον πείσμωσε και τον έκανε πρεσβευτή ενός πολύ σημαντικού σκοπού.

    Ο Βαγγέλης Μόρας έθεσε ως έναν από τους σκοπούς της ζωής του την ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, που μπορεί να σώσει ζωές, και για το λόγο αυτό το σωματείο «SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ.» θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση στη Λάρισα, στις 23 Δεκεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη δράση και τους σκοπούς του σωματείου, καθώς και την πληροφόρηση του κοινού για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τους τρόπους που εύκολα ο καθένας μπορεί να γίνει δότης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 November 2015 - 15:32:27 UTC