Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου
  • [02] Επαφές Κέρι και Μογκερίνι με Λαβρόφ για αποκλιμάκωση της έντασης με Τουρκία
  • [03] Ευρωπαϊκές ήττες για ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου

    Τον τεράστιο ρόλο που παίζουν οι Περιφέρειες σήμερα - και ιδιαίτερα η μεγαλύτερη Περιφέρεια της Χώρας - ως προς την επανεκκίνηση της οικονομίας, ιδίως μέσω του ΕΣΠΑ, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα το απόγευμα.

    «Αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο χωρίς πάντοτε το κεντρικό κράτος να τους έχει δώσει τα εφόδια για να τον αντιμετωπίσουν» τόνισε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «από τον καιρό που «χτίστηκε» η Περιφέρεια, ο β' βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αλήθεια είναι (και πρέπει να την ομολογήσουμε) ότι δεν είχε την αναγκαία υποδομή. Και στα χρόνια που πέρασαν, δεν την απέκτησε πλήρως για να ανταποκριθεί σε έναν τόσο μεγάλο ρόλο. Άρα αυτό που κάνετε - και έχετε καταφέρει πολλά βρίσκοντας πόρους ως προς το ΕΣΠΑ και πέρα κι έξω από αυτό που ήταν το ΕΣΠΑ - ειδικά αυτό είναι προς τιμήν σας».

    [02] Επαφές Κέρι και Μογκερίνι με Λαβρόφ για αποκλιμάκωση της έντασης με Τουρκία

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, μια μέρα μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16.

    Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι δύο άνδρες ο Κέρι «τόνισε την ανάγκη και οι δύο πλευρές να μην επιτρέψουν αυτό το περιστατικό να κλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών ή να μεταφέρουν τις μεταξύ τους εντάσεις στη Συρία», σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Η κυβέρνηση της Ρωσίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στη Συρία, υπογραμμίζει ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

    Μία ημέρα μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό F-16, οι δύο πλευρές «συμφώνησαν στην ανάγκη διαφύλαξης του διπλωματικού πλαισίου για την εξεύρεση λύσης στη συριακή κρίση, το οποίο δημιουργήθηκε στην Βιέννη», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μογκερίνι.

    [03] Ευρωπαϊκές ήττες για ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ

    Η ισχυρή Γαλατασαράι έδωσε τέλος στο σερί των τεσσάρων ευρωπαϊκών νικών της ΑΕΚ, ενώ δεν της επέτρεψε να «κλειδώσει» από σήμερα την πρόκρισή της στη φάση των «32» του EuroCup και μάλιστα μπροστά στο κοινό της, στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση ηττήθηκε με 86-73 από την τουρκική ομάδα, σε αγώνα για την 7η ημέρα, υποχρεώνοντας την ΑΕΚ στην τρίτη ήττα της στον 6ο όμιλο.

    Την ίδια ώρα, ο Άρης δεν έπιασε την απόδοση που ήθελε στο Μαυροβούνιο, υπέστη την 3η ήττα του στον 4ο όμιλο και απώλεσε την ευκαιρία για ένα σπουδαίο «διπλό», το οποίο θα τον έφερνε «αγκαλιά» με την πρόκρισή στη φάση των «32» του EuroCup. Οι Θεσσαλονικείς έπεσαν με το βαρύ 75-56 από την Μπούντουτσνοστ, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την 3η τους επιτυχία στον 4ο όμιλο και μάλιστα να καλύπτουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα (+18), έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

    Τέλος, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του και πλέον ο στόχος της πρόκρισης στη φάση των «32» του EuroCup απομακρύνεται. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με 70-89 από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και παρέμειναν στο «βυθό» του 5ου ομίλου με απολογισμό 2 νίκες - 5 ήττες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 November 2015 - 21:32:21 UTC