Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΣΚΟΙΠ: Αναγκαίος ο ουσιαστικός διάλογος μέσα στην κοινωνία, για το ασφαλιστικό
  • [02] «Ενότητα και σοβαρότητα» συνέστησε ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ και μη κυβερνητικές οργανώσεις συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιερουσαλήμ
  • [04] Την αλλαγή του συστήματος στη φορολογία των εταιρειών στην ΕΕ, υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο
  • [05] Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων
  • [06] «Το εργαστήριο του αρχιτέκτονα» στο Μουσείο Μπενάκη
  • [07] Ελ Μπαραντέι: Το ΙΚ αποτελεί συνέπεια της κακομεταχείρισης της Μέσης Ανατολής από τη Δύση
  • [08] Θετικό δείγμα της Δεβετζή από το 2007 έκανε γνωστό η IAAF
  • [09] Κοντονής: «Από ευγένεια μίλησα με δύο παράγοντες του Ολυμπιακού»

  • [01] ΚΥΣΚΟΙΠ: Αναγκαίος ο ουσιαστικός διάλογος μέσα στην κοινωνία, για το ασφαλιστικό

    Ευρύ και ουσιαστικό διάλογο θα δρομολογήσει η κυβέρνηση για την επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Στόχος της είναι η μεταρρύθμιση να διασφαλίζει τους όρους βιωσιμότητας του συστήματος σε βάθος χρόνου, να διασφαλίζεται ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας στη βάση των αρχών κοινωνικής αλληλεγγύης και το ασφαλιστικό σύστημα να παραμείνει ένα σύστημα εγγυημένων παροχών.

    Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) συνεδρίασε σήμερα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και μετά την εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου, διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι προχωρούν οι επεξεργασίες των προτάσεων που αφορούν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Στην κατεύθυνση αυτή το ΚΥΣΚΟΙΠ θεωρεί αναγκαίο τον πλέον ευρύ και ουσιαστικό διάλογο μέσα στην κοινωνία με σκοπό τόσο την υπέρβαση των σημερινών επιτακτικών αναγκών του ασφαλιστικού συστήματος όσο και την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών, στρεβλώσεων, αδυναμιών και αδικιών του.

    «Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος την οποία εισηγείται η κυβέρνηση εντάσσεται σε μία συνολική στρατηγική η οποία έχει στόχο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς προς το ασφαλιστικό σύστημα και τη δυνατότητά του να εγγυάται τις συντάξεις των πολιτών. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, η μεταρρύθμιση θα πρέπει να διασφαλίζει τους όρους βιωσιμότητας του συστήματος σε βάθος χρόνου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης για τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ.

    [02] «Ενότητα και σοβαρότητα» συνέστησε ο Αντώνης Σαμαράς

    «Ενότητα και σοβαρότητα» ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στα εσωτερικά της ΝΔ, κατά την άφιξή του του στην παρουσίαση του βιβλίου "Έξι Προεδρικά Πορτρέτα", του οποίου ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας από τους παρουσιαστές.

    [03] Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ και μη κυβερνητικές οργανώσεις συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιερουσαλήμ

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, και αντιπροσωπεία της νεολαίας του ιδίου κόμματος, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αργά το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός δέχθηκε εθελοντές της IsraAID, που δραστηριοποιούνται και στη Λέσβο παρέχοντας υπηρεσίες διάσωσης, πρώτες βοήθειες, ψυχολογική υποστήριξη και σίτιση σε πρόσφυγες.

    Η IsraAID, εκτός του ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση της χώρας, διαθέτει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κοινής συμμετοχής Ισραηλινών και Αράβων εθελοντών, οι οποίοι συμβάλλουν στον διαθρησκευτικό διάλογο.

    Επιπλέον, ο πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπία συνάντησαν μέλη της ΜΚΟ «ΜΕΕΤ», η οποία διδάσκει πληροφορική από κοινού σε παιδιά από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, προωθώντας τη συνύπαρξη που ακυρώνει στην πράξη το φόβο του ενός για τον άλλον.

    [04] Την αλλαγή του συστήματος στη φορολογία των εταιρειών στην ΕΕ, υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο

    Την αλλαγή του συστήματος στη φορολογία των πολυεθνικών και μη εταιρειών στην ΕΕ, υιοθέτησε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Είναι ίσως η πρώτη φορά που σε μια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο «ανταγωνισμός» χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα ως «επιβλαβής».

    Τη σχετική έκθεση που αφορά «τις φορολογικές αποφάσεις τύπου «tax ruling και άλλα μέτρα», παρουσίασε η ειδική προσωρινή επιτροπή που έχει συσταθεί υπό την προεδρία του Γάλλου ευρωβουλευτή Αλέν Λαμασούρ. Την έκθεση εισηγήθηκαν η σοσιαλίστρια Ελίζα Φερέρα (Πορτογαλία) και ο φιλελεύθερος Μικαέλ Τερέρ (Γερμανία). Η έκθεση εγκρίθηκε με 508 ψήφους υπέρ, 108 κατά και 85 αποχές.

    Με το ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές ζητούν να διαμορφωθεί μια ισόρροπη και δίκαιη φορολογική πολιτική, ως αναπόσπαστο μέρος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στα κράτη-μέλη. Εξηγούν ότι τα μοντέλα φορολογίας εταιρειών στις βιομηχανικές χώρες, σχεδιάστηκαν στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, όταν η διασυνοριακή δραστηριότητα ήταν περιορισμένη. Σήμερα, η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιοποίηση της οικονομίας, έχουν μεταβάλει ριζικά την παγκόσμια αλυσίδα αξίας και τον τρόπο λειτουργίας των αγορών. Επιπλέον οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες έχουν πλέον διακρατική δομή, που επιβάλλει την υπέρβαση των εθνικών φορολογικών κανόνων, οι οποίοι δεν έχουν συμβαδίσει με την εξέλιξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

    Το ψήφισμα τονίζει τις «επιζήμιες πρακτικές ορισμένων φορολογικών εθνικών διευθύνσεων» που επιτρέπουν στις πολυεθνικές να μεταφέρουν τα κέρδη τους σε άλλες χώρες από αυτές στις οποίες τα απέκτησαν, αποφεύγοντας έτσι τη φορολόγηση.

    Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι αποδεικνύεται επιβλαβής ο σημερινός εταιρικός φορολογικός ανταγωνισμός που ευνοεί την ανάπτυξη πρακτικών επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού και φοροδιαφυγής.

    Το ΕΚ ζητά μεταξύ άλλων, την καθιέρωση υποχρεωτικής υποβολής όλων των οικονομικών στοιχείων των πολυεθνικών επιχειρήσεων ανά χώρα. Στα στοιχεία αυτά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα κέρδη, οι φόροι καθώς και οι επιδοτήσεις που έχουν εισπραχθεί. Οι ευρωβουλευτές τάσσονται επίσης, υπέρ της άμεσης καθιέρωσης υποχρεωτικής πανευρωπαϊκής κοινής ενοποιημένης βάσης φορολογίας εταιριών (ΚΕΒΦΕ) και ζητούν από τα κράτη-μέλη να ανταλλάσσουν συστηματικά τις εθνικές τους αποφάσεις και άλλα φορολογικά στοιχεία, που έχουν αντίκτυπο σε άλλα κράτη-μέλη.

    Με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου μετά την ψηφοφορία, η εισηγήτρια Ελίζα Φερέρα δήλωσε ότι με το εν λόγω κείμενο αλλάζουν πλέον οι «κανόνες παιγνιδιού» στην Ευρώπη στα θέματα φορολογίας, ενώ ο Μικαέλ Τερέρ μίλησε από πλευράς του για «ορόσημο στο δύσκολο δρόμο για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού ρυθμιστικού πλαισίου, για ένα δικαιότερο φορολογικό ανταγωνισμό».

    [05] Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων

    Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

    Από το λιμάνι του Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Αγ.Νεκτάριος για Αίγινα.

    Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα και Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα.

    Τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    [06] «Το εργαστήριο του αρχιτέκτονα» στο Μουσείο Μπενάκη

    Εκατοντάδες μικρά και μεγάλα όργανα σχεδιάσεως, κομψοτεχνήματα εξαιρετικής ποιότητας, χειροποίητα κοσμήματα από ατσάλι και χαλκό, πολυτελή και ποιοτικά αρχιτεκτονικά εργαλεία κατασκευασμένα από τεχνίτες με μεράκι, συνθέτουν την έκθεση με τίτλο «Το εργαστήριο του αρχιτέκτονα» που οργανώνεται στο Μουσείο Μπενάκη.

    Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, τα οποία έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100 αρχιτεκτονικά αρχεία που χρονολογούνται από την εποχή του Καποδίστρια έως σήμερα.

    Από το σχέδιο πόλης της Αθήνας των Σταμάτη Κλεάνθη και Edouard Schaubert και τον Λύσανδρο Καυταντζόγλου, μέχρι τους Enst Ziller και Αναστάση Μεταξά, από τους εκλεκτικιστές, Αλέξανδρο Νικολούδη και Εμμανουήλ Λαζαρίδη, έως τον Δημήτρη Πικιώνη, τον Αριστοτέλη Ζάχο και τον Νικόλαο Μητσάκη, από τους αρχιτέκτονες του ?50 Εμμανουήλ Βουρέκα και Κωσταντίνο Καψαμπέλη, έως τους Άρη Κωνσταντινίδη, Κωσταντίνο Δεκαβάλλα, Νίκο Βαλσαμάκη, Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη και Κυριάκο Κρόκο. Η έκθεση διαρκεί από τις 26/11/2015 έως 10/01/2016.

    [07] Ελ Μπαραντέι: Το ΙΚ αποτελεί συνέπεια της κακομεταχείρισης της Μέσης Ανατολής από τη Δύση

    «Κατηγορώ» εναντίον της Δύσης, την οποία, εμμέσως πλην σαφώς καθιστά υπεύθυνη για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους και γενικότερα για τις αρνητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, απευθύνει ο κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη το 2005 και πρώην γενικός διευθυντής (την περίοδο 1997-2009) της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΔΥΑΕ) που εδρεύει στη Βιέννη, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, σε σημερινή εκτενή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

    Κατά την άποψή του, μπορεί ακόμη και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος να χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος ένα αποκύημα της αμερικάνικης εισβολής στο Ιράκ το 2003 - αυτό όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο: μια συνέπεια της κακομεταχείρισης της Μέσης Ανατολής, καθώς η Δύση «πήγε στο κρεβάτι» με όλους τους δικτάτορες, αδιαφορώντας πλήρως για τους ανθρώπους.

    Θέτοντας το ερώτημα ποιος άραγε έφερε το Ισλάμ στην πολιτική, ο Ελ Μπαραντέι επισημαίνει πως η Δύση ακολούθησε πολιτική παρωπίδων: Στο μεν Αφγανιστάν χρησιμοποίησε τους Μουτζαχεντίν οι οποίοι αργότερα συνέχισαν μόνοι τους, ενώ στη Συρία επιδίωξε να εξελίξει ένα είδος «μετριοπαθών επαναστατών», οι οποίοι αυτομόλησαν στους εξτρεμιστές.

    Επιπλέον, η ζωή στη Μέση Ανατολή ισοδυναμεί με ένα είδος σκλαβιάς, δεν υπάρχει ελευθερία για να εκφραστεί κανείς και να εξελιχθεί - ενώ σ? αυτά προστίθεται η μεγάλη φτώχεια, η ανισότητα, το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε ελπίδα για το μέλλον, συμπληρώνει.

    [08] Θετικό δείγμα της Δεβετζή από το 2007 έκανε γνωστό η IAAF

    Την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF. Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα της το οποίο είχε ληφθεί το 2007. «Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

    Η Δεβετζή που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ήταν 3η το 2007 στο τριπλούν στο παγκόσμιο της Οζάκα με 15.04μ και 5η την ίδια χρονιά στον τελικό των γκραν πρι της Στουτγκάρδης με 14.75μ.

    [09] Κοντονής: «Από ευγένεια μίλησα με δύο παράγοντες του Ολυμπιακού»

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μίλησε σήμερα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τρέχοντα και μη θέματα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό. Μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη κάθαρσης του ποδοσφαίρου, την περιστολή της σπατάλης σε όλους τους τομείς, τις αρμοδιότητες της ΕΠΟ και την κανονικότητα που έχει περιέλθει πλέον με το αυτοδιοίκητο στο νέο αθλητικό νόμο και όχι την αυτονομία που υπήρχε, τη βία στους αθλητικούς χώρους, την πλήρη εναρμόνιση με τον παγκόσμιο κώδικα του WADA για το ντόπινγκ και άλλα πολλά.

    Παράλληλα, ο κ.Κοντονής αναφέρθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε με το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού όταν διαδραματίζονταν τα γεγονότα στο γήπεδο της Λεωφόρου, επισημαίνοντας: «Εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, μίλησα με δύο παράγοντες του Ολυμπιακού που με κάλεσαν για να μου πουν ότι χτυπήθηκε παίκτης της ομάδας τους. Τους απάντησα ότι τα παρακολουθώ από την τηλεόραση, αλλά δεν έχω καμία αρμοδιότητα για το τι θα γίνει. Από ευγένεια και μόνο δε μπορείς να κλήσεις το τηλέφωνο. Είπα ότι πρέπει να αφήσουν όλοι τον διαιτητή να πάρει αυτός απόφαση για τον αγώνα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 November 2015 - 19:32:25 UTC