Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Ι. Πλακιωτάκη όρισε αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο Β. Μειμαράκης
  • [02] Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, αύριο και μεθαύριο
  • [03] Πιθανότατα στις 13 Δεκεμβίου οι εκλογές για πρόεδρο στην ΝΔ
  • [04] «Στηρίξτε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, που υπέστη πλήγμα από το PSI»
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Πλήρως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες
  • [06] Επανεκκίνηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων που αργούν επιδιώκει η Θ. Τζάκρη
  • [07] ΔΝΤ: Στα 900 δισ. ευρω τα "κόκκινα" δάνεια στην ευρωζώνη
  • [08] Ντ.Τουσκ: Το προσφυγικό στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής με την Τουρκία
  • [09] Νεκρός ο ένας πιλότος του ρωσικού Su-24 που κατέρριψαν οι Τούρκοι
  • [10] Έχουμε πρόβλημα με τους τζιχαντιστές, δήλωσε ο Βόσνιος υπουργός Ασφάλειας, κατά τη συνάντησή του με τον Ν. Τόσκα
  • [11] «Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη» είπε ο φίλος του Παύλου Φύσσα στην κατάθεση του
  • [12] Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν από το πρωί στη Λέσβο
  • [13] Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής κάμερες και μάρτυρες
  • [14] Για το θέμα του ασφαλιστικού ενημερώνει την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [15] «Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται» δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Καμίνης
  • [16] Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα αναζητούν τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού Su-24
  • [17] Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποδείξεις ότι το αεροσκάφος πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο

  • [01] Τον Ι. Πλακιωτάκη όρισε αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο Β. Μειμαράκης

    Τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, όρισε αντιπρόεδρο του κόμματος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το αν θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ή όχι.

    Κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη πάντως τόνιζαν πως αναμένουν από τον Αντώνη Σαμαρά μία δημόσια διάψευση για τα όσα ανέφερε χθες η εφημερίδα "Εθνος" και σύμφωνα με τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί μεταβατικό πρόεδρο στο κόμμα.

    Πηγές από την πλευρά του κ. Σαμαρά πάντως τόνιζαν πως ήδη από χθες το δημοσίευμα αυτό έχει διαψευσθεί.

    [02] Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, αύριο και μεθαύριο

    Συνομιλίες υψηλού επιπέδου σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή, τις διμερείς σχέσεις και τον ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο και μεθαύριο, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

    Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει ως επιδίωξη τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας (μεταφορά φυσικού αερίου, διαχείριση υδάτινων πόρων) του τουρισμού και της τεχνολογίας. Θα προωθηθεί επίσης, η σύγκληση Τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στα πρότυπα της αντίστοιχης με την Αίγυπτο. Είναι αυτονόητο ότι οι συνομιλίες θα συμπεριλάβουν και την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν και άλλους αξιωματούχους.

    Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη στην Παλαιστίνη (την Πέμπτη) και τη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα -Μαχμούτ Αμπάς, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι πρόκειται για μια επίσκεψη που θα επιβεβαιώσει τις παραδοσιακά θερμές σχέσεις του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό, ενώ παράλληλα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο. Από τις συναντήσεις αναμένεται να ενισχυθούν οι σχέσεις Ελλάδας - Παλαιστίνης, σε επίπεδο διυπουργικής συνεργασίας. Ο ηγέτης των Παλαιστινίων αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    [03] Πιθανότατα στις 13 Δεκεμβίου οι εκλογές για πρόεδρο στην ΝΔ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου έγινε μία πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Η ΚΕΦΕ αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

    [04] «Στηρίξτε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, που υπέστη πλήγμα από το PSI»

    Την ανάγκη στήριξης του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, γιατί ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες για να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Tζ. Κράουτζικ (J.Krawczyk) στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα, σημειώνοντας ότι όταν έγινε το PSI, δηλαδή η αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους, πλήρωσε πολύ ακριβά. Χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια, σημείωσε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή όλοι, στην Ελλάδα, αγωνιζόμαστε για τη στήριξή του. Πρέπει να στηριχθεί, δεν μπορεί να είναι αυτό το θύμα της αναδιάρθρωσης ενός χρέους και όλα τα υπόλοιπα να τα επωμισθεί».

    Απευθυνόμενος στον κ. Κράουτζικ τόνισε: «γι΄αυτόν τον λόγο η στήριξή σας, μας είναι παρά πολύ χρήσιμη» και χαρακτήρισε τη συνάντησή τους ιδιαίτερα σημαντική.

    [05] Ι. Στουρνάρας: Πλήρως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

    Tη διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι πλήρως εξασφαλισμένες καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει αποσοβηθεί πλέον ο κίνδυνος κουρέματος, έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

    [06] Επανεκκίνηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων που αργούν επιδιώκει η Θ. Τζάκρη

    Τη συμβολή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την αναβίωση επιχειρηματικών μονάδων που εμφανίζουν ευνοϊκές προοπτικές ζήτησε η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.

    Η κ. Τζάκρη ζήτησε συγκεκριμένα από τους Περιφερειάρχες να εντοπίσουν τουλάχιστον δέκα επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή τους, εντάσσονται στους κλάδους που εμφανίζουν προοπτικές ή/και έχουν ιδιαίτερη σημασία για την τοπική οικονομία και δεν λειτουργούν αλλά έχουν αξιοποιήσιμες κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

    Στόχος είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση της γρήγορης επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων των μεταποιητικών αυτών επιχειρήσεων με τη στήριξη της πολιτείας.

    Το βασικό σχέδιο του Υπουργείου είναι σε τέτοιες αργούσες (πτωχευμένες ή μη) επιχειρήσεις να εξεταστεί πρώτα η δυνατότητα γρήγορης εκ νέου αδειοδότησης και με διαδικασίες fast-track, σε συνεργασία με το Enterprise Greece, να ετοιμαστούν επενδυτικές προτάσεις προς Έλληνες και ξένους επενδυτές για όσες από αυτές μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες επιχειρηματικές μονάδες.

    [07] ΔΝΤ: Στα 900 δισ. ευρω τα "κόκκινα" δάνεια στην ευρωζώνη

    Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει «αποφασιστική δράση» για να αντιμετωπίσει τα μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα») δάνεια των τραπεζών της, δήλωσε ο Χοσέ Βινάλς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικών Υποθέσεων και Κεφαλαιαγορών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNBC.

    O Βινάλς σημείωσε ότι, αν και έχουν γίνει σημαντικά πράγματα στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ευρωζώνη για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα, όπως οι ρυθμίσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια των πιστωτικών ιδρυμάτων, πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστούν τα προβληματικά δάνεια. «Σημαντικά πράγματα έχουν γίνει, όπως η αύξηση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών, αλλά υπάρχουν ακόμη περίπου 900 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά».

    Το CNBC σημειώνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι ιδιαίτερα έντονα στα τραπεζικά συστήματα των νότιων χωρών της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας. Από τον έλεγχο της ποιότητας ενεργητικού 130 τραπεζών της Ευρωζώνης, τον οποίο διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Οκτώβριο του 2014, προέκυψε ότι το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανήλθε σε 879,1 δις. ευρώ.

    [08] Ντ.Τουσκ: Το προσφυγικό στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής με την Τουρκία

    «Η Σύνοδος Κορυφής με την Τουρκία θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στη εξέλιξη των σχέσεών μας και θα συμβάλει στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην πρόσκληση που απέστειλε στους 28 ηγέτες για τη Σύνοδο της Κυριακής.

    Όπως σημειώνει, μετά τη Σύνοδο για τη Μετανάστευση στη Μάλτα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλήθηκε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία με στόχο να υιοθετηθεί το κοινό Σχέδιο Δράσης.

    Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 17.00 ώρα Ελλάδας και να ολοκληρωθεί στις 20.00.

    [09] Νεκρός ο ένας πιλότος του ρωσικού Su-24 που κατέρριψαν οι Τούρκοι

    Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη στην περιοχή της συρο-τουρκικής μεθορίου είναι νεκρός, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τοπικές πηγές.

    Ο δεύτερος πιλότος βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.

    Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους και έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί η τύχη τους.

    Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα ερευνούν την περιοχή για την ανεύρεση των πιλότων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Σε ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su 24, στις 09.20 το πρωί, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπήρξαν δέκα προειδοποιήσεις, πριν την κατάρριψη στις 09.24 από δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F 16, στην περιοχή Γιαγιλάνταγ της Αντιόχειας

    Πρόκειται για σημείο των συνόρων που βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου κατοικούν Τουρκομάνοι. Η Άγκυρα εδώ και μέρες διαμαρτύρεται για τον βομβαρδισμό της περιοχής από ρωσικά μαχητικά.

    Η αντίδραση του Κρεμλίνου

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-24 στη Συρία "πολύ σοβαρό γεγονός", αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

    Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο πριν από τη συντριβή του, όπως είχε ανακοινώσει προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, και ζήτησε υπομονή μέχρι την εξακρίβωση του αίτιου της συντριβής.

    [10] Έχουμε πρόβλημα με τους τζιχαντιστές, δήλωσε ο Βόσνιος υπουργός Ασφάλειας, κατά τη συνάντησή του με τον Ν. Τόσκα

    Την ενίσχυση της συνεργασίας στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας,μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με τον ομόλογό του υπουργό Ντράγκαν Μέκτιτς, με δεδομένο τον ισχυρό πυρήνα τζιχαντιστών που υπάρχει στη Βοσνία.

    Ο Βόσνιος υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με εξτρεμιστικά στοιχεία και ειδικά με μαχητές τουISISστη χώρα του, κάτι για το οποίο μιλούν ανοιχτά και είναι διατεθιμένοι να ανταλάσσουν πληροφορίες με όλες τις χώρες και φορείς για την αντιμετώπισή του.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Μέκτιτς δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή 130 πολίτες της χώρας του, πολεμούν στο πλευρό τουISISστη Συρία, 48 έχουν επιστρέψει, ενώ 43 σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η χώρα μας έχει στενή συνεργασία με όλες τις χώρες της Ευρώπης και τις άλλες χώρες, στο θέμα της τρομοκρατίας και, όπως είπε, τόσο η Γαλλία, που ζει υπό συνθήκες τρόμου τις τελευταίες ημέρες, όσο και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία της Ελλάδας, στην πρόσφατη σύνοδο υπουργών Εσωτερικών και Ασφάλειας, στις Βρυξέλλες.

    [11] «Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη» είπε ο φίλος του Παύλου Φύσσα στην κατάθεση του

    «Σας παρακαλώ ένα διάλειμμα» είπε κλαίγοντας ο αδελφικός φίλος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Δούλβαρης που ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής για όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του φίλου του.

    Συντετριμμένος ο μάρτυρας, με εμφανή στο πρόσωπό του τη φόρτιση για όσα βίωσε τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 που έχασε τον αδελφικό φίλο του, αναφερόμενος στην ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την καφετέρια Κοράλλι έκανε λόγο για «ζώα, κτήνη που προκαλούσαν».

    Ο μάρτυρας περιέγραψε όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν της φονικής επίθεσης στον 34χρονο μουσικό καθώς ήταν μαζί με τον Φύσσα στην καφετέρια και όσα ακολούθησαν αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα οπότε η παρέα τους βγήκε από το κατάστημα και βρέθηκε μπροστά σε μία ομάδα «μαυροντυμένων με κράνη και ξύλα» που τους έβριζε:

    «Έβριζαν και προκαλούσαν για να έρθουμε σε συμπλοκή. Έδιναν την εικόνα ενός λόχου, τριάντα - σαράντα άτομα. Ήταν πάρα πολλοί παρατεταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα. Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη στιγμή που, όπως είπε, δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη καφετέρια.

    [12] Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν από το πρωί στη Λέσβο

    Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν από το πρωί στη Λέσβο αφού οι καιρικές συνθήκες καλυτέρευσαν και κάτι τέτοιο είναι πλέον δυνατόν.

    Από τα μεσάνυχτα δεκάδες πλαστικές λέμβοι με 60 και μερικές φορές με 70 άτομα η κάθε μια, φτάνει στις ανατολικές ακτές του νησιού.

    Νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης ρυμουλκήθηκε αλιευτικό σκάφος με περισσότερους από 250 επιβαίνοντες.

    [13] Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής κάμερες και μάρτυρες

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων, σχετικά με τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΕΒ, ενώ αναμένεται ανάληψη ευθύνης που θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που τοποθέτησε τη βόμβα.

    Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό απο κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος αναφέρει πως είδε πριν την έκρηξη δύο άτομα να περνούν απο την οδό Ξενοφώντος και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Πάντως μέχρι και πριν απο λίγη ώρα, δεν είχε βρεθεί κάποιος που να είδε συγκεκριμένες κινήσεις.

    Ο σάκος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στην εσοχή που υπάρχει στην είσοδο του ΣΕΒ και, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τους δράστες δεν είδε ούτε ο υπάλληλος απέναντι βενζινάδικου, που διανυκτερεύει.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα στον τόπο της έκρηξης απο τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ή άλλα στοιχεία.

    Ένα ερώτημα που προκύπτει μετά τη βομβιστική ενέργεια, αφορά στα μέτρα φύλαξης της περιοχής. Σημειώνεται ότι απέναντι από τον ΣΕΒ βρίσκεται το κτίριο της Κυπριακής Πρεσβείας, αλλά δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά.

    Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχε δώσει εντολές να φυλάσσονται όλες οι πρεσβείες, αλλά στο κτίριο της Κυπριακής Πρεσβείας υπήρχε φρουρός αστυνομικός έως τις 23:00 το βράδυ.

    Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, στην περιοχή υπάρχει όλο το 24ωρο επιτήρηση απο περιπολίες ασφάλειας και τάξης, αλλά το βράδυ δεν είναι εφικτό να υπάρχει μόνιμη φρουρά, λόγω έλειψης προσωπικού και διατίθενται αστυνομικοί σε πρεσβείες και υπηρεσίες «υψηλής επικινδυνότητας», ή αν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά τους.

    Σχόλιο του ΣΕΒ στο twitter, για τη βομβιστική επίθεση

    «Ευτυχώς, οι ζημιές είναι μόνο υλικές. Ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρχές θα κάνουν το καλύτερο. Συνεχίζουμε».

    Το σχόλιο αυτό αναρτήθηκε πριν από λίγο στον λογαριασμό του ΣΕΒ στο twitter, για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Ξενοφώντος. Τα γραφεία του ΣΕΒ παραμένουν κλειστά μέχρι αυτήν την ώρα καθώς οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση καταδίκαζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

    Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στο ΣΕΒ

    «Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται» δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Καμίνης

    Μεγάλες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα

    Την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία αναμένει η διοίκηση του ΣΕΒ, σχετικά με την έκρηξη

    Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, λόγω της έκρηξης στον ΣΕΒ

    «Βομβαρδισμένο τοπίο» η περιοχή γύρω από τον ΣΕΒ - Στη λεωφ. Βουλιαγμένης τερματίζει το τραμ

    [14] Για το θέμα του ασφαλιστικού ενημερώνει την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Κατρούγκαλος

    Για το θέμα του ασφαλιστικού ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση της οποίας είναι σε εξέλιξη.

    [15] «Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται» δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Καμίνης

    Με δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καταδίκασε την έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα, στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και

    Βιομηχάνων (ΣΕΒ).

    «Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Δημοκρατία και η Ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στο φόβο».

    «Η Αθήνα» τόνισε «ήταν, είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής και ζωντανή πόλη» κατέληξε ο κ. Καμίνης.

    [16] Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα αναζητούν τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού Su-24

    Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα αναζητούν τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού Su-24 το οποίο κατερρίφθη στην περιοχή της τουρκο-συριακής μεθορίου, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Ενας από τους πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

    Οι ανταρτικές δυνάμεις της περιοχής αναζητούν και τον δεύτερο πιλότο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16S

    [17] Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποδείξεις ότι το αεροσκάφος πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

    Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

    Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το μαχητικό αεροσκάφος Su-24 πιθανότατα κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος.

    "Σήμερα, στο συριακό έδαφος, εξαιτίας πυρών που προέρχονταν από το έδαφος, ένα αεροσκάφος Su-24 που ανήκει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, συνετρίβη", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

    "Βρισκόταν αποκλειστικά σε συριακό εναέριο χώρο. Η τύχη των πιλότων μένει να εξακριβωθεί".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 November 2015 - 11:32:26 UTC