Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Την εθνική συνεννόηση την υπονόμευσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ
  • [02] Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτική, οικονομική και κοινωνική απελευθέρωση
  • [03] Σύσκεψη υπό τον Αλ.Τσίπρα για το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [04] Ευρεία συμφωνία επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων στο EuroWorking Group
  • [05] Βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας για το 2016, προβλέπει ο προϋπολογισμός
  • [06] Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Βέλγιο, υπό την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών
  • [07] Η ΑΕΚ πέρασε και από την Κηφισιά και συνεχίζει αήττητη
  • [08] Με γκολ του Φερνάντες ο Αστέρας 1-0 τον Ατρόμητο

  • [01] Φ. Γεννηματά: Την εθνική συνεννόηση την υπονόμευσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

    «Τα αδιέξοδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν αδιέξοδα της χώρας. Την εθνική συνεννόηση αυτοί την υπονόμευσαν», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του πολιτικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ (Κ.Ο, Πολιτικό Συμβούλιο και οι ευρωβουλευτές).

    Προσέθεσε κατηγορηματικά ότι «όσοι ονειρεύονται διχαστικά για τους Έλληνες μέτωπα, είτε δήθεν «προοδευτικά» είτε δήθεν «ευρωπαϊκά », να μην υπολογίζουν σε εμάς».

    Η κ. Γεννηματά τόνισε πως αν ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να κυβερνήσει μια είναι η λύση: «Η πρόταση που η Δημοκρατική Συμπαράταξη πριν ακόμη από τις εκλογές έχει καταθέσει.Εθνικό σχέδιο, προοδευτική προγραμματική συμφωνία, αλλαγή του εκλογικού συστήματος και κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

    [02] Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτική, οικονομική και κοινωνική απελευθέρωση

    Στην Πανελλαδική της Σύσκεψη, με τη συμβολή όλων, «η Λαϊκή Ενότητα θα κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στη συγκρότηση και την πολιτική αντεπίθεση της. Ένα βήμα που θα ολοκληρωθεί στην Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη στις αρχές του καινούργιου χρόνου», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άνοιξε, εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, τις διήμερες εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης της παράταξης, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 συνέδρων απ? όλη την Ελλάδα, αλλά και παρουσία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μανόλη Γλέζου, ενώ ευχές για καλή επιτυχία στις εργασίες της σύσκεψης απηύθυνε με μήνυμά της η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που βρίσκεται στη Βαρκελώνη συμμετέχοντας σε διεθνές συνέδριο για το χρέος. Διαβάστηκε, επίσης, μήνυμα του Κώστα Λαπαβίτσα, ενώ παραβρέθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος από το Σχέδιο Β.

    Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Π. Λαφαζάνης επισήμανε την εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή και ανέφερε πως η ΛΑΕ «παρ? ότι εξωκοινοβουλευτική δύναμη, φαντάζει εκ των πραγμάτων ως η μόνη αντιπολίτευση και ως η μόνη παράταξη που διαθέτει ρεαλιστική, άμεση, αυθεντική, ριζοσπαστική, δημοκρατική, αντιμνημονιακή εναλλακτική λύση».

    Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, έκανε λόγο για «αποτυχημένη, πρόωρα γερασμένη, ανίκανη και πολύ αυταρχική κυβέρνηση που μοιάζει περισσότερο να προσεγγίζει το τέλος μιας θλιβερής θητείας, παρ? ότι βρίσκεται στην αρχή της», που «συναντάει σχεδόν παντού μέσα στο λαό την αμφισβήτηση, την αντίθεση, την οργή και την αγανάκτηση από μια κοινωνία που βράζει». Οι κινητοποιήσεις, όπως των συνταξιούχων, των αγροτών κ.λπ., αλλά κύρια η μεγάλη επιτυχία της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη και η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, «ότι έχουν ξεκινήσει σημαντικές διεργασίες κοινωνικών αγώνων, οι οποίες έχουν εξαιρετική, πρωταρχική, σημασία για την πορεία και την προοπτική της χώρας», σημείωσε επισημαίνοντας «την ισχυρή και σημαντική μαζική παρουσία της ΛΑΕ σε αυτούς τους αγώνες».

    [03] Σύσκεψη υπό τον Αλ.Τσίπρα για το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα το προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη σύσκεψη μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας

    [04] Ευρεία συμφωνία επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων στο EuroWorking Group

    "Ευρεία συμφωνία" επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σημερινού EuroWorking Group σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης.

    Οι ίδιες πηγές βεβαίωναν ότι ως αύριο το απόγευμα θα έχουν διευκρινιστεί και κάποιες λεπτομέρειες που απέμειναν.

    Η "έκθεση συμμόρφωσης" των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

    Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

    [05] Βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας για το 2016, προβλέπει ο προϋπολογισμός

    Παρεμβάσεις και μέτρα ύψους 5,733 δισ. ευρώ για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2016. Πρόκειται για μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί ή άλλα που προβλέπεται να υλοποιηθούν το επόμενο έτος και περιλαμβάνονται στη συμφωνία οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με τους δανειστές, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,53% του ΑΕΠ το 2016 από πρωτογενές έλλειμμα 0,20% του ΑΕΠ εφέτος.

    Ο προϋπολογισμός, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αναθεώρηση της φορολογίας εισοδήματος παράλληλα με την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης ( έως το τέλος του έτους), καθώς και τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου μισθολογίου στο δημόσιο με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, όπου θα αποσυνδέεται ο βαθμός από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου.

    Τι θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο

    Για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι θα έχει ως στόχο τη σύνδεση της μισθολογικής κατανομής με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις, τα καθήκοντα και τη θέση του προσωπικού. Στο νέο σύστημα αμοιβών, όπως σημειώνεται, θα προβλέπεται η αποσύνδεση του βαθμού από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου. Η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσής του και η ένταξή τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά τους προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης. «Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποσυμπίεση σε όλο το μισθολογικό φάσμα, η μισθολογική εξέλιξη συντελείται με διαφορετικό τρόπο στις υπάρχουσες κατηγορίες των υπαλλήλων, ενισχύονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης, αλλά και η διασύνδεση ενός μέρους των αποδοχών του υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας», σημειώνεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

    [06] Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Βέλγιο, υπό την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών

    Το Βέλγιο αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην περιοχή των Βρυξελλών στο ανώτατο όριο λόγω ενός «κινδύνου επιθέσεων από πρόσωπα με όπλα και εκρηκτικές ύλες» επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ.

    «Αυτό προκύπτει από αρκετά ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απειλή να διαπραχθεί μια επίθεση παρόμοια με εκείνη που διαπράχθηκε στο Παρίσι» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

    Ο επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης επισήμανε επιπλέον ότι είναι υπαρκτή μια «απειλή επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών, (επιθέσεις) που θα διαπραχθούν ενδεχομένως ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές », δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- που ανήλθε πλέον στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως και το Βιλβόρντε, μια κοινότητα στη Φλάνδρα όπου πολλοί νέοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

    Οι πιθανοί στόχοι είναι σύμφωνα με τον Σαρλ Μισέλ «οι εμπορικοί δρόμοι, οι συγκεντρώσεις, οι πολυσύχναστοι χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» προσέθεσε ο ίδιος, μετά το τέλος μιας σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

    «Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.

    Όλοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί σήμερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου και δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν πριν από αύριο το απόγευμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς προηγούμενο, καθώς ακόμα και σε ανάλογη περίσταση κατά το παρελθόν, την κήρυξη δηλαδή του ύψιστου συναγερμού, το μετρό συνέχιζε να λειτουργεί.

    Επιπλέον πολλές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Μεταξύ αυτών δύο συναυλίες του Τζόνι Χάλιντεϊ που ματαιώθηκαν σήμερα λόγω των τρομοκρατικών απειλών. Τα εμπορικά κέντρα είναι κλειστά όπως και πολλά μουσεία και κινηματογράφοι.

    Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών από την πλευρά του καθησυχάζει τους επιβάτες ότι «μπορούν να ταξιδέψουν» χωρίς κανένα πρόβλημα.

    «Αεροδρόμιο- προσβάσιμο» διευκρινίζεται σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Twitter του αεροδρομίου.

    Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο το απόγευμα με τη σύγκληση εκ νέου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

    [07] Η ΑΕΚ πέρασε και από την Κηφισιά και συνεχίζει αήττητη

    Αήττητη παρέμεινε η ΑΕΚ, πανηγυρίζοντας την 7η νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Α1 φέτος, περνώντας με χαρακτηριστική άνεση, 78-54, από το Ζηρίνειο, επί της Κηφισιάς. Αυτή ήταν η 3η ήττα για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

    Τα δεκάλεπτα: 8-21, 27-39, 45-57, 54-78

    Η γαστρεντερίτιδα που έχει «χτυπήσει» οκτώ μπασκετμπολίστες του ΠΑΟΚ, υποχρέωσε τον ΕΣΑΚΕ να αναβάλει την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, που είχε προγραμματισθεί για την Δευτέρα.

    Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

    Ρέθυμνο-Τρίκαλα 83-79

    Άρης-Καβάλα 68-50

    ΑΕ Ν. Κηφισιάς-ΑΕΚ 54-78

    Απόλλων Πατρών-Αρκαδικός 56-76

    Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο 61-72

    Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας 22/11

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ --ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ--

    [08] Με γκολ του Φερνάντες ο Αστέρας 1-0 τον Ατρόμητο

    Σπουδαία νίκη με την οποία παραμένει στα «υψηλά πτώματα» της Super League πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, επικράτησε εντός έδρας 1-0 του Ατρομήτου (που διατηρείται στις τελευταίες θέσεις), χάρη στο γκολ του Φερνάντες στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 November 2015 - 17:32:23 UTC