Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές αύριο στη ΝΔ για ανάδειξη νέου προέδρου
  • [02] Η ΝΔ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στην οικία του Αλ. Φλαμπουράρη
  • [03] Περίπου 4.840 πρόσφυγες πέρασαν τη συνοριακή γραμμή της ΠΓΔΜ
  • [04] Η Μόσχα χαρίζει ένα κουτάβι στη Γαλλία για να αντικαταστήσει τη Diesel
  • [05] Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Βέλγιο, υπό την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών
  • [06] Απάντηση Ι. Μουζάλα στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις
  • [07] Σε δημοσίευμα ιστοσελίδας σχετικά με τον διορισμό του Π. Δούρου απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • [08] Δήλωση του Β. Μεϊμαράκη για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [09] Σύσκεψη υπό τον Αλ.Τσίπρα για το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου

  • [01] Εκλογές αύριο στη ΝΔ για ανάδειξη νέου προέδρου

    Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ διεξάγονται αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου.Εκλογικά κέντρα και τμήματα όπου μπορούν όσοι το επιθυμούν να ψηφίσουν θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες της Ε.Ε.Τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων μπορεί κανείς να τις βρει στην ιστοσελίδα της ΝΔ www.nd.gr.

    Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί έως της 19.00 το απόγευμα της Κυριακή και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής ,είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι - ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια - οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους.

    Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Για την εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό, ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων.

    Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Κρήτη αύριο το μεσημέρι.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς, οδός Λεβίδου 42.

    Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 09.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου.

    Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

    Διαβάστε επίσης: Άρθρο του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Μήνυμα Μεϊμαράκη προς τους νεοδημοκράτες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών

    Κυρ. Μητσοτάκης: Τη ΝΔ θα την κάνουν ξανά μεγάλη «οι περαστικοί, οι απλοί φίλοι της, οι ενεργοί πολίτες και όχι οι κομματικοί στρατοί»

    [02] Η ΝΔ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στην οικία του Αλ. Φλαμπουράρη

    Η ΝΔ με ανακοίνωσή της καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόπειρα εμπρησμού στην οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

    «Οι θέσεις της ΝΔ απέναντι στη βία από όπου και αν προέρχεται είναι πάγιες και σταθερές», τονίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Περίπου 4.840 πρόσφυγες πέρασαν τη συνοριακή γραμμή της ΠΓΔΜ

    Οι αρχές της ΠΓΔΜ επιταχύνουν από χθες τη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη, στο ύψος Ειδομένης-Γευγελής, προσφύγων που προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Όπως ανακοίνωσαν, 4.840 πρόσφυγες από τις παραπάνω χώρες πέρασαν τη συνοριακή γραμμή κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

    Ωστόσο, απαγορεύουν σε μετανάστες από άλλες χώρες, όπως από το Πακιστάν, το Ιράν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο, να περάσουν τα σύνορα, με αποτέλεσμα 1.500 από αυτούς να έχουν εγκλωβιστεί στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής και να διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας επιτακτικά από την αστυνομία της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψει τη διέλευση.

    Το πρόβλημα για τους μετανάστες από τις χώρες αυτές γίνεται όλο και πιο έντονο, καθώς ο αριθμός τους στην ουδέτερη ζώνη αυξάνει από ώρα σε ώρα, όπως και η ένταση που επικρατεί στο σημείο αυτό. Εθελοντές του Ερυθρού Σταύρου διανέμουν ζεστά ρούχα και κουβέρτες στους μετανάστες αυτούς, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

    Εδώ και μερικές ημέρες, τέσσερις χώρες της περιοχής, η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ εφαρμόζουν περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τη διέλευση προσφύγων που προέρχονται από μη εμπόλεμες περιοχές, καθώς τους θεωρούν ως «οικονομικούς μετανάστες».

    Το πρόβλημα σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών κατά μήκος του αποκαλούμενου «βαλκανικού διαδρόμου», αναμένεται να εξεταστεί στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα και αύριο στη Σερβία, στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    [04] Η Μόσχα χαρίζει ένα κουτάβι στη Γαλλία για να αντικαταστήσει τη Diesel

    H Μόσχα θα χαρίσει ένα κουτάβι ράτσας γερμανικού ποιμενικού στο Παρίσι σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τον θάνατο μιας αστυνομικής σκυλίτσας, της Diesel, κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι, την 18η Νοεμβρίου.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κολοκολτσέφ έστειλε χθες μια επιστολή στον Γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ όπου του πρότεινε να στείλει στη Γαλλία ένα κουτάβι, τον Ντόμπρινια, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό της Diesel.

    Σε αυτήν την επιστολή, που ανήρτησε η Μόσχα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρώσος υπουργός γράφει ότι προσφέρει αυτό το σκυλί «ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πολίτες και την αστυνομία της Γαλλίας» για να «αντικαταστήσει την αστυνομική σκυλίτσα Diesel, που σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων με στόχο την εξουδετέρωση των τρομοκρατών».

    [05] Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Βέλγιο, υπό την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών

    Το Βέλγιο αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην περιοχή των Βρυξελλών στο ανώτατο όριο λόγω ενός «κινδύνου επιθέσεων από πρόσωπα με όπλα και εκρηκτικές ύλες» επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ.

    «Αυτό προκύπτει από αρκετά ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απειλή να διαπραχθεί μια επίθεση παρόμοια με εκείνη που διαπράχθηκε στο Παρίσι» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

    Ο επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης επισήμανε επιπλέον ότι είναι υπαρκτή μια «απειλή επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών, (επιθέσεις) που θα διαπραχθούν ενδεχομένως ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές », δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- που ανήλθε πλέον στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως και το Βιλβόρντε, μια κοινότητα στη Φλάνδρα όπου πολλοί νέοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

    Οι πιθανοί στόχοι είναι σύμφωνα με τον Σαρλ Μισέλ «οι εμπορικοί δρόμοι, οι συγκεντρώσεις, οι πολυσύχναστοι χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» προσέθεσε ο ίδιος, μετά το τέλος μιας σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

    «Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.

    Όλοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί σήμερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου και δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν πριν από αύριο το απόγευμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς προηγούμενο, καθώς ακόμα και σε ανάλογη περίσταση κατά το παρελθόν, την κήρυξη δηλαδή του ύψιστου συναγερμού, το μετρό συνέχιζε να λειτουργεί.

    Επιπλέον πολλές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Μεταξύ αυτών δύο συναυλίες του Τζόνι Χάλιντεϊ που ματαιώθηκαν σήμερα λόγω των τρομοκρατικών απειλών. Τα εμπορικά κέντρα είναι κλειστά όπως και πολλά μουσεία και κινηματογράφοι.

    Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών από την πλευρά του καθησυχάζει τους επιβάτες ότι «μπορούν να ταξιδέψουν» χωρίς κανένα πρόβλημα.

    «Αεροδρόμιο- προσβάσιμο» διευκρινίζεται σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Twitter του αεροδρομίου.

    Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο το απόγευμα με τη σύγκληση εκ νέου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

    [06] Απάντηση Ι. Μουζάλα στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

    Απάντηση στις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, έδωσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στην Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Τόνισε ότι «δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνουμε και απ' ότι φαίνεται όχι τυχαία και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα συνδέουν γραμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;» είπε ο υπουργός.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρόσφυγες, δήλωσε ότι «ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο και έχουν απαγορεύσει την επανεισδοχή μεταναστών».

    «Υπάρχει ένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Εχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή» τόνισε ο κ.Μουζάλας προσθέτοντας ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, με θέμα το προσφυγικό, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Υπάρχει σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα απεγκλωβιστεί η περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

    [07] Σε δημοσίευμα ιστοσελίδας σχετικά με τον διορισμό του Π. Δούρου απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

    "Ο κ. Παναγιώτης Δούρος δεν παίρνει δύο μισθούς από το Δημόσιο", αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με "συκοφαντικό", όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα, το οποίο "επιχειρεί να πλήξει την αξιοπρέπεια και την τιμή του κ. Παναγιώτη Δούρου, με προφανή στόχο μικροπολιτικές επιδιώξεις και τη διασπορά ανακριβών πληροφοριών, με τελικό "αποδέκτη" την καταβαράθρωση της επαναπομείνασας αξιοπιστίας των πολιτικών θεσμών της χώρας", όπως σημειώνεται.

    Ειδικότερα,η ανακοίνωση αναφέρει οτι "ο κ. Παναγιώτης Δούρος διορίστηκε στις 24 Μαρτίου 2014 στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και εν συνεχεία διαδοχικά ως Διευθυντής της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού κας Λαμπράκη - Πλάκα και του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μπαλτά. Όλες οι αποφάσεις διορισμού έχουν αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια, όπως ευχερώς μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης και το οποίο παρέλειψε να κάνει ο συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος".

    Επιπλέον, επισημαινεται ότι "ο κ. Δούρος δε διορίστηκε στη Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ από τον κ. Ξυδάκη, όπως απολύτως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά προσελήφθη στην Ελληνικό Φεστιβάλ το 2005 (επί θητείας του και νυν Προέδρου κ. Λούκου) και υπηρετεί σε αυτή ανελλιπώς έως το χρόνο διορισμού του στη θέση Διευθυντή Γραφείου Υπουργού. Το καθεστώς απασχόλησης του κ. Δούρου ως Διευθυντής Γραφείου Υπουργού, καθώς και οι αποδοχές του είναι οι κατά νόμο προβλεπόμενες και συμπίπτουν με το καθεστώς απασχόλησης και τις αποδοχές όλων των προηγούμενων Διευθυντών Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού", αναφέρει η ανακοίνωση.

    [08] Δήλωση του Β. Μεϊμαράκη για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

    «Τη μέρα της μεγάλης χριστιανικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου οι Έλληνες την αφιερώσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι τιμούμε τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες, τους αεροπόρους, του ναύτες, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ε.Δ και ευχαριστούμε τον καθένα και την καθεμιά χωριστά γιατί μας κάνουν υπερήφανους.

    «Τους ευγνωμονούμε γιατί κάτω από αντίξοες συνθήκες κρατούν ψηλά το αξιόμαχό τους, εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας μας και αποτελούν παράδειγμα για όλους», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [09] Σύσκεψη υπό τον Αλ.Τσίπρα για το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα το προσφυγικό θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.

    Στη σύσκεψη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί για τις 17:00, θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 November 2015 - 15:32:18 UTC