Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία, λέει ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [02] «Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εάν αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια»
  • [03] Πάνω από μισό εκατ. οι άστεγοι στις ΗΠΑ
  • [04] Γερμανία: Προσφυγή Πρασίνων για το "προσωρινό Grexit" του Β. Σόιμπλε
  • [05] Πέντε νεκροί σε δύο επιθέσεις Παλαιστινίων στο Ισραήλ
  • [06] «Η κατάσταση στη Σκάλα Συκαμνιάς μας προσβάλλει ως Ευρώπη, μας προσβάλλει ως ανθρώπους»

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία, λέει ο Απ. Τζιτζικώστας

    Μήνυμα ενότητας της παράταξης αλλά και νίκης στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, έστειλε μιλώντας στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, τόνισε πως ?από την Κυριακή ενωμένοι, κόντρα σε όσους δεν ακούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, με τη φωνή σας πια να είναι κυρίαρχη, η απαισιοδοξία τελειώνει? και πως ?από την Κυριακή δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της? αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει, γιατί θα τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια».

    Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για επίθεση λάσπης που δέχτηκε τις τελευταίες 50 μέρες καθώς αρνήθηκε να συμβιβαστεί με τις παλιές νοοτροπίες. «Τολμήσαμε. Όλες αυτές τις 50 ημέρες, απέναντι στη λάσπη και τις επιθέσεις, απέναντι στις αντιστάσεις των βολεμένων και των συμφερόντων, απέναντι στις τελευταίες κραυγές ενός θλιβερού παρελθόντος, δεν διστάσαμε ούτε για μια στιγμή, δεν υποταχθήκαμε στις πιέσεις, δεν συμβιβαστήκαμε με τις παλιές νοοτροπίες, δώσαμε μαζί των αγώνα για μια μεγάλη, ανοιχτή και ισχυρή Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

    [02] «Επιτυχής η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εάν αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια»

    «Μόνο όταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως θέλει να τη κάνει η κυβέρνηση, συνδυαστεί με την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και μια πολιτική ανάκαμψης της απασχόλησης, μόνο τότε θα κριθεί ως επιτυχής» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αφού επισήμανε πως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, έθεσε ως στόχο της σημερινής κυβέρνησης την οριστική αντιμετώπισή του.

    «Αυτό που έγινε ως τώρα, βεβαίως και επέτρεψε στον κόσμο να μην χάσει το σπίτι του, αλλά εκείνο που προστατεύτηκε ήταν η απραξία, μία λειτουργία του τραπεζικού συστήματος χωρίς κίνητρα να αντιμετωπίσει τα κόκκινα δάνεια και που επέτρεψε τα πελατειακά δάνεια, τα δάνεια στα κόμματα και σε επιχειρήσεις, που έτυχαν δικαστικής έρευνας. Υπήρξε γιγάντωση ενός προβλήματος σε ωρολογιακή βόμβα, που αν την αφήσουμε να σκάσει, ούτε προστασία της πρώτης κατοικίας θα έχουμε, ούτε προστασία θέσεων εργασίας, αλλά θα έχουμε μια γενικευμένη κρίση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Ο κ. Δραγασάκης έθεσε ως πρώτο στόχο της κυβέρνησης, την επίλυση του προβλήματος των συσσωρευμένων κόκκινων δανείων με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και με όρους απασχόλησης και ανασυγκρότησης της Οικονομίας. Όπως είπε, πρώτο σκέλος για την επίτευξη του στόχου αυτού, είναι οι ρυθμίσεις για την πρώτη κατοικία, επόμενο θα είναι οι ρυθμίσεις για τα επιχειρηματικά δάνεια και ακόμη το να τεθεί ένα τέλος στα θαλασσοδάνεια. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στην επιχειρηματικότητα εκείνων των επιχειρηματιών που έχουν τα δάνειά τους στο εσωτερικό και τα κέρδη τους στο εξωτερικό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης και παραδεχόμενος ότι «είναι δύσκολο να τα βάζεις με κατεστημένα ετών» κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να δουν αυτή τη σύγκρουση που υπάρχει, πέραν από τις όποιες αδυναμίες χειρισμών της κυβέρνησης.

    [03] Πάνω από μισό εκατ. οι άστεγοι στις ΗΠΑ

    Πάνω από 500.000 άτομα - ένα τέταρτο από αυτούς είναι παιδιά - ήταν άστεγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φέτος, εν μέσω περιορισμένης πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή στέγη, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες.

    Η έρευνα του υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) είπε ότι ο αριθμός είχε μειωθεί ελάχιστα από το επίπεδο του 2014. Πολλές πόλεις στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης, μισθούς που έχουν παγώσει ή μειώνονται συνέχεια στις χαμηλότερες οικονομικές τάξεις και περιορισμούς στον προϋπολογισμό προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας.

    Οι πόλεις Λος Άντζελες, Σιάτλ και Πόρτλαντ καθώς και οι πολιτείες Όρεγκον και Χαβάη, έχουν ενεργοποιήσει προγράμματα άμεσης ανάγκης λόγω της έλλειψης στέγης, ενώ χθες ο δήμαρχος της Σιάτλ επισκέφθηκε έναν καινούργιο καταυλισμό για τους άστεγους της πόλης του.

    "Παρά τους υπολογισμούς σε εθνικό επίπεδο, η Νέα Υόρκη [από μόνη της] φτάνει σχεδόν σε επίπεδο ρεκόρ για αστέγους," είπε η Ζιζέλ Ρουτιέρ, εκπρόσωπος για την οργάνωση Συνασπισμός για τους Αστέγους.

    [04] Γερμανία: Προσφυγή Πρασίνων για το "προσωρινό Grexit" του Β. Σόιμπλε

    Προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εναντίον του κυβερνητικού συνασπισμού με αφορμή το σχέδιο για «προσωρινό Grexit» που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον Ιούλιο κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σόιμπλε έπληξε το δικαίωμα πληροφόρησης και σύμπραξης του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, το οποίο δεν είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις προθέσεις του.

    Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για την ευρωπαϊκή πολιτική Μανουέλ Σάρατσιν, οι βουλευτές έμαθαν για τα σχέδια του γερμανού υπουργού Οικονομικών από τον τύπο, ενώ η κυβέρνηση αρνείτο για μέρες να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

    «Οι βουλευτές δεν είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε αυτή την συζήτηση - και μάλιστα σε μια κατάσταση κρίσης, όπου διακυβευόταν το μέλλον της Ευρώπης», δηλώνει ο βουλευτής των Πρασίνων.

    [05] Πέντε νεκροί σε δύο επιθέσεις Παλαιστινίων στο Ισραήλ

    Ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε δύο άτομα σε γραφείο στο Τελ Αβίβ και άλλος Παλαιστίνιος πυροβόλησε άλλα τρία άτομα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη χθες, είπαν αστυνομία και στρατός του Ισραήλ, σκοτώνοντας πέντε συνολικά άτομα.

    Στην πιό πρόσφατη επίθεση κοντά στο οικιστικό τετράγωνο Γκους Ετζιόν στη Δυτική Όχθη, ένας Παλαιστίνιος οδηγούσε στο βοηθητικό τμήμα του κυρίως δρόμου και πυροβόλησε τα αυτοκίνητα που πηγαίναν αργά λόγω κίνησης, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα, είπε ένας διοικητής της αστυνομίας.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόσενφελντ είπε πως ο Παλαιστίνιος οδηγός συνελήφθη όταν συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, ενώ πρόσθεσε πως σκοτώθηκαν ένας Αμερικανός, ένας Παλαιστίνιος και ένας Ισραηλινός. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, στο ίδιο συμβάν τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άτομα.

    Ο Αμερικανός ονομάζονταν Έζρα Σουόρτς, 18, φοιτητής στο Ισραήλ, σύμφωνα με αναρτηση στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με συνεργαζόμενο τηλεοπτικό κανάλι του CBS, ο Σουόρτς ήταν από την πόλη Σάρον της Μασαχουσέτης.

    [06] «Η κατάσταση στη Σκάλα Συκαμνιάς μας προσβάλλει ως Ευρώπη, μας προσβάλλει ως ανθρώπους»

    «Αυτά που είδα στη Σκάλα Συκαμνιάς δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Είναι δικό μου προσωπικό πρόβλημα ως Ευρωπαίου πολίτη, ως ανθρώπου, ως πολιτικού της κοινής πατρίδας της Ευρώπης. Η κατάσταση που είδα εδώ δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας προσβάλλει ως Ευρώπη, μας προσβάλλει ως ανθρώπους». Αυτά δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτροπος Βιτένις Αντρουκάιτις, αρμόδιος για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, ο οποίος συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο επισκέφθηκε τη Σκάλα Συκαμνιάς.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος στάθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την εικόνα των πλαστικών λεμβών που έφτασαν εκείνη την ώρα από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια στη θέση Πλάτανος, όπου εθελοντές έδιναν μάχη πραγματικά για την πρώτη περίθαλψη των προσφύγων.

    Και αυτό έκανε τον Βιτένις Αντρουκάιτις να πει στη δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είμαι περήφανος γι' αυτόν τον κόσμο είμαι περήφανος για τους πολίτες αυτού του νησιού, για τους γιατρούς, για τους εθελοντές, όλους αυτούς που είναι εδώ έτοιμοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Είδα ότι οι πρόσφυγες έρχονται σε άθλια κατάσταση, κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι, τραυματισμένοι, με μικρά παιδιά γεμάτοι πόνο. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τον πόνο αυτών των ανθρώπων, αλλά και το συναίσθημα που νιώθει κανείς βλέποντας αυτή την καταστροφή. Προπάντων, όμως, την ελπίδα που γεννά για την Ευρώπη όλο αυτό το κίνημα αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων εθελοντών που σπεύδουν να βοηθήσουν».

    Όπως είπε ο κ. Αντρουικάιτις, θα μεταφέρει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ανάγκη όλα τα κράτη της Ένωσης να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διαπίστωσε. Όπως υποστήριξε, «η Συκαμνιά είναι ένα τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι μόνο τμήμα της Ελλάδας, είναι ένα κομμάτι μας. Η αντιμετώπιση του προβλήματος εδώ, ενδιαφέρει το ίδιο τους πολίτες της Βουδαπέστης, της Βαρσοβίας, σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αλλά και όλοι οι βουλευτές θα έπρεπε ίσως να έρθουν εδώ. Τους καλώ να έρθουν εδώ για λίγο να βοηθήσουν τις τραγικές συνθήκες, να βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν αυτές οι τραγικές συνθήκες. Χρειαζόμαστε να υπάρξουν άμεσες λύσεις τώρα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 November 2015 - 5:32:20 UTC