Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαλς: Η συνθήκη Σένγκεν μπορεί να ανασταλεί εάν οι χώρες της ΕΕ δεν «αναλάβουν τις ευθύνες τους»
  • [02] Τζιτζικώστας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία..."
  • [03] Ο Ολυμπιακός νίκησε... απουσίες και Τσεντεβίτα με 83-70

  • [01] Βαλς: Η συνθήκη Σένγκεν μπορεί να ανασταλεί εάν οι χώρες της ΕΕ δεν «αναλάβουν τις ευθύνες τους»

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς εκτίμησε σήμερα ότι το σύστημα Σένγκεν μπορεί να «τεθεί υπό αμφισβήτηση» εάν «η Ευρώπη δεν αναλάβει τις ευθύνες της» για τη φύλαξη των συνόρων της, εν μέσω του διαλόγου για τις ανεπάρκειες που επέτρεψαν στον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων στο Παρίσι να μετακινείται από την Ευρώπη στη Συρία και αντιστρόφως.

    Την παραμονή του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στο γαλλικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, τόνισε ότι «κάθε χώρα που γειτονεύει με τη Γαλλία» αλλά και ευρύτερα οι χώρες της ΕΕ πρέπει να διαδραματίσουν τον ρόλο τους.

    Εξάλλου ο Βαλς υποστήριξε ότι ορισμένοι από τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι «επωφελήθηκαν της κρίσης των προσφύγων» για να «παρεισφρήσουν» στη Γαλλία.

    «Τα πρόσωπα αυτά επωφελήθηκαν από την κρίση των προσφύγων (...), αυτό το χάος, (και) ίσως ορισμένοι εξ αυτών παρεισέφρησαν» (στη Γαλλία) είπε ο Βαλς, χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του. Πρόσθεσε ότι «άλλοι βρίσκονταν στο Βέλγιο ήδη. Άλλοι, θέλω να το υπενθυμίσω, βρίσκονταν στη Γαλλία».

    [02] Τζιτζικώστας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία..."

    Μήνυμα ενότητας της παράταξης αλλά και νίκης στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, έστειλε μιλώντας στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, τόνισε πως ?από την Κυριακή ενωμένοι, κόντρα σε όσους δεν ακούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, με τη φωνή σας πια να είναι κυρίαρχη, η απαισιοδοξία τελειώνει? και πως ?από την Κυριακή δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της? αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει, γιατί θα τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια».

    Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για επίθεση λάσπης που δέχτηκε τις τελευταίες 50 μέρες καθώς αρνήθηκε να συμβιβαστεί με τις παλιές νοοτροπίες. «Τολμήσαμε. Όλες αυτές τις 50 ημέρες, απέναντι στη λάσπη και τις επιθέσεις, απέναντι στις αντιστάσεις των βολεμένων και των συμφερόντων, απέναντι στις τελευταίες κραυγές ενός θλιβερού παρελθόντος, δεν διστάσαμε ούτε για μια στιγμή, δεν υποταχθήκαμε στις πιέσεις, δεν συμβιβαστήκαμε με τις παλιές νοοτροπίες, δώσαμε μαζί των αγώνα για μια μεγάλη, ανοιχτή και ισχυρή Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, έκανε λόγο για ?πανικό των συστημάτων? και αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. ?Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει η σημερινή παραίτηση Σακελλαρίδη, κάτω από το βάρος της ανικανότητάς της και της αποκάλυψης των ψευδών υποσχέσεών της στον ελληνικό λαό, είναι γεγονός, και εξηγεί τον πανικό των συστημάτων, που θέλουν να την κρατήσουν πάση θυσία όρθια. Γι? αυτό και είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια συρρικνωμένη και ενοχική Νέα Δημοκρατία, στάσιμη στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία. Μετά τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνά του, χρησιμοποιεί μέχρι και την ΕΡΤ για την παρουσίαση των δημοσκοπήσεων, που όλοι γνωρίζουν πόσο αναξιόπιστες είναι? τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας πως την Κυριακή η ΝΔ θα ξαναγίνει μεγάλη δύναμη για να σταματήσει την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στο εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για μια νέα μεγάλη κοινωνική συμφωνία, που θα υποστηρίζεται από όλους τους Έλληνες και θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, ?για να ξεφύγουμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, όπου μας έριξε ανυπεράσπιστους το παλιό πολιτικό σύστημα? όπως είπε.

    [03] Ο Ολυμπιακός νίκησε... απουσίες και Τσεντεβίτα με 83-70

    Ούτε οι απουσίες των Σπανούλη, Πρίντεζη, αλλά ούτε και η ευστοχία των παικτών της Τσεντεβίτα στα τρίποντα στέρησαν από τον Ολυμπιακό την παραμονή στο «ρετιρέ» του 2ου ομίλου της Euroleague, το οποίο συνεχίζει να... απολαμβάνει μόνος με 5 νίκες - 1 ήττα. Οι Χάντερ, Αγραβάνης και Παπαπέτρου οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» σε νίκη, 83-70, επί των Κροατών στη «Χάλα Ντράζεν Πέτροβιτς» στο Ζάγκρεμπ, για την 6η αγωνιστική. Αυτή ήταν η 3η ήττα της Τσεντεβίτα και πρώτη μετά από 6 διαδοχικές νίκες σε Euroleague και Αδριατική Λίγκα.

    Τα δεκάλεπτα: 24-21, 40-41, 56-64, 70-83

    Οι 19 πόντοι που σημείωσε ο Οθέλο Χάντερ αποτελεί ρεκόρ καριέρας του Αμερικανού στη Euroleague. Προσωπικό ρεκόρ στη διοργάνωση αποτελούν οι 16 για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που είχε τα υψηλότερα νούμερα στην καριέρα του στη Euroleague και σε επιθετικά ριμπάουντ (4), αμυντικά ριμπάουντ (4), ριμπάουντ συνολικά (8) και σε λεπτά (33) συμμετοχής. Για πρώτη φορά έφτασε τους 11 πόντους σε αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και ο Δημήτρης Αγραβάνης, ενώ δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά 21 λεπτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 November 2015 - 23:32:18 UTC