Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Βίτσας: Το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» είναι πραγματικότητα
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Άμεση συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών
  • [03] Γυναίκες-καμικάζι: H θηλυκή διάσταση του τζιχάντ
  • [04] O Φρ. Ολάντ καλεί τους συμπατριώτες του «να μην ενδώσουν στο φόβο και τον στιγματισμό»
  • [05] Ευ. Λέκκας: Από άλλο εστιακό χώρο οι σημερινοί μετασεισμοί
  • [06] Συλλήψεις δυο μεταναστών στην Κω, ερευνάται η σχέση τους με το ISIS
  • [07] Εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο Λευκάδας
  • [08] Την άμεση απόσυρση όλων των αντιαγροτικών μέτρων, ζητά ο Π. Λαφαζάνης
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Να αντιμετωπίσουμε τα κυκλώματα που διακινούν πρόσφυγες
  • [10] Δυο νεκροί και επτά συλλήψεις κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί
  • [11] Απορρίφθηκαν οι εφέσεις Μπλάτερ και Πλατινί

  • [01] Δ. Βίτσας: Το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» είναι πραγματικότητα

    «Όταν προστατεύεται η συντριπτική πλειοψηφία και κατά πάσα πιθανότητα το σύνολο των φτωχών, λαϊκών νοικοκυριών, το σύνθημα "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" είναι πραγματικότητα. Τη βίλα με τις πισίνες κ.λπ. αυτού που έχει μάλιστα να πληρώσει και δεν πληρώνει, δεν έχω καμιά όρεξη να την προστατεύσω», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84».

    Συμπλήρωσε πως «θεωρώ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια απόλυτη προστασία σε πολύ μεγάλο επίπεδο. Το 25% έχει απόλυτη προστασία, αλλά και το υπόλοιπο 35% έχει πολύ μεγάλη προστασία. Το 85% της αξίας των ακινήτων και των στεγαστικών δανείων δεν υπερβαίνει τις 200.000 - 250.000 ευρώ και αυτά προστατεύονται απολύτως. Συγχρόνως ισχύει το κομμάτι που αφορά το νόμο Κατσέλη και αυτούς που έχουν ενταχθεί, αλλά και αυτούς που έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν μέχρι τέλος αυτού του χρόνου. 'Αρα, δεν έχουμε αυτή τη διαδικασία. Αν γινόταν το αντίθετο, πάλι θα μας ρωτούσαν "αν υπάρχουν μπαταχτσήδες ή κάποιοι που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν, γιατί τους καλύπτετε;». Πάντοτε γίνεται μια τέτοιου είδους συζήτηση. Νομίζω όμως ότι το πιο θετικό απ' όλα είναι ότι στη βάση της συμφωνίας του Ιουλίου προχωράμε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν οι αναγκαίοι πόροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και τα 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα πέσουν στην αγορά».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Άμεση συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών

    Το μήνυμα Τσίπρα από το ταξίδι του στην Τουρκία είναι ότι αν και για να αντιμετωπιστεί συνολικά το προσφυγικό πρέπει να λυθεί το συριακό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που να οδηγεί στον περιορισμό των ροών και στην καθιέρωση σταθερού μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία.

    Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε διμερής ελληνοτουρκική συνεργασία και συντονισμός με στόχο την αποφασιστική αντιμετώπιση των διακινητών.

    [03] Γυναίκες-καμικάζι: H θηλυκή διάσταση του τζιχάντ

    Πυροδοτώντας τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε, επιλέγοντας έτσι να μη συλληφθεί ζωντανή, η γυναίκα που σκοτώθηκε σήμερα στο Σεν Ντενί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, άνοιξε μια νέα εποχή για τη Γαλλία εντασσόμενη στη λεγεώνα των γυναικών-καμικάζι «όχι όλες τους μουσουλμάνες» που θυσίασαν τη ζωή τους για τον αγώνα τους ή την πίστη τους.

    Τα ξημερώματα, ενώ οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων γκρέμιζαν την πόρτα του διαμερίσματος όπου βρισκόταν, μαζί με τέσσερις άνδρες, η νεαρή γυναίκα προτίμησε να ανατιναχθεί.

    «Η κατήχηση (που τους γίνεται) και η στρατολόγηση είναι τέτοιες που προτίμησε να πεθάνει παρά να συλληφθεί», εξήγησε η ερευνήτρια Φατιμά Λανέ, η συγγραφέας της έκθεσης «Γυναίκες καμικάζι, ο γυναικείος τζιχάντ» που δημοσιεύτηκε από το Γαλλικό Κέντρο Έρευνας για την Πληροφόρηση (CF2R).

    Με αυτόν τον τρόπο «συμβάλλει στον αγώνα», συνέχισε η Λανέ. «Και το φύλο της δεν έχει σημασία. Όμως το γεγονός ότι ήταν γυναίκα θα πολλαπλασιάσει ασφαλώς τον αντίκτυπο της πράξης της στην κοινωνία», πρόσθεσε.

    Μολονότι εκατοντάδες γυναίκες έχουν καταφύγει τα δύο τελευταία χρόνια στη «Γη του τζιχάντ», τη Συρία ή το Ιράκ, ελάχιστες είναι εκείνες που επιλέγουν την οδό του «μάρτυρα». Μεταξύ αυτών, η νεαρή Βελγίδα Μιριέλ Ντεγκόκ, που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και ανατινάχθηκε τον Νοέμβριο του 2005 στο Ιράκ, ενώ περνούσε δίπλα της ένα κομβόι Αμερικανών στρατιωτών.

    Η καμικάζι του Σεν Ντενί ωστόσο, σε αντίθεση με τους άνδρες που ανατινάχθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στους δρόμους του Παρισιού ή κοντά στο γήπεδο Σταντ ντε Φρανς, δεν πήρε μαζί της στον θάνατο αθώους περαστικούς πολίτες.

    [04] O Φρ. Ολάντ καλεί τους συμπατριώτες του «να μην ενδώσουν στο φόβο και τον στιγματισμό»

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τους συμπατριώτες του "να μην ενδώσουν στον πειρασμό της αναδίπλωσης", "το φόβο", "τις υπερβολές ούτε την υστερία" μετά τις επιθέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Παρίσι.

    Η ειδική αντιτρομοκρατική επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σεν-Ντενί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού "μας επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι είμαστε σε πόλεμο, σε έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας η οποία αποφάσισε να μας κηρύξει τον πόλεμο", πρόσθεσε σε ομιλία που απηύθυνε στους δημάρχους των γαλλικών πόλεων.

    "Μέσω του τρόμου, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος θέλει να ενσταλάξει, με τις σφαγές του, το δηλητήριο της καχυποψίας, του στιγματισμού, της διχόνοιας. Δεν ενδίδουμε στον πειρασμό της αναδίπλωσης, ούτε ενδίδουμε στο φόβο, τις υπερβολές, την υστερία".

    Ο πρόεδρος Ολάντ πρόσθεσε "ότι δημοτικοί αστυνομικοί, ως ενισχύσεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής, θα μπορούν να εξοπλιστούν με όπλα από τα διαθέσιμα αποθέματα της εθνικής αστυνομίας. Στη Γαλλία, οι 3.900 δημοτικοί αστυνομικοί είναι κατά κανόνα άοπλοι.

    [05] Ευ. Λέκκας: Από άλλο εστιακό χώρο οι σημερινοί μετασεισμοί

    Από νέο εστιακό χώρο φέρεται πως είναι οι δύο μεγάλες μετασεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στη Λευκάδα και γίνανε αντιληπτοί μέχρι την Κέρκυρα.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται ακόμη στη Λευκάδα, «φέρεται να είναι διαφορετικός ο εστιακός χώρος των σεισμών, ευτυχώς υποθαλάσσιος που σημειώθηκε βορειοδυτικά της Λευκάδας». «Με προβληματίζει το όλο θέμα, φαίνεται πως είναι ένα απομεινάρι της ζώνης των ρηγμάτων που δεν έσπασε το 2003» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

    Την ίδια ώρα, στη Λευκάδα οι δύο μεγάλοι μετασεισμοί γίνανε περισσότερο αισθητοί, στην πόλη της Λευκάδας.

    Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν υλικές ζημιές σε καταστήματα, ενώ οι ασθενείς του νοσοκομείου Λευκάδας μεταφέρθηκαν έξω από το «καταπονημένο» κτίριο ακόμη και με τα κρεβάτια τους, καθώς υποχώρησαν αρκετοί σοβάδες από τους τοίχους.

    Διαβάστε επίσης

    Εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο Λευκάδας

    [06] Συλλήψεις δυο μεταναστών στην Κω, ερευνάται η σχέση τους με το ISIS

    Δύο μετανάστες, που κατά δήλωσή τους είναι υπήκοοι Συρίας, συνελήφθησαν την Τρίτη τα ξημερώματα από άνδρες του λιμεναρχείου της Κω, καθώς από τις κινήσεις τους και τη γενικότερη συμπεριφορά του κρίθηκαν ύποπτοι για σχέσεις με μαχητές του ισλαμικού κράτους.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, τα στοιχεία των δύο ανδρών ερευνώνται ενώ εντοπίστηκαν με άλλους Σύρους πρόσφυγες κατά τη διαδικασία της ταυτοποίησης.

    Το λιμενικό σώμα σε συνεργασία με τα κλιμάκια της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών έχουν εντείνει τους ελέγχους κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης με τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Γαλλία.Οι δύο άνδρες κρατούνται στο λιμεναρχείο της Κω.

    [07] Εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο Λευκάδας

    Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Λευκάδας μετά τους δύο ισχυρούς υποθαλάσσιους μετασεισμούς που σημειώθηκαν, ανοιχτά της Λευκάδας, με εστιακό βάθος 5 χλμ. και με μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ο πρώτος και 3,6 ο δεύτερος.

    Από τις ισχυρές δονήσεις που έγιναν αισθητές στην πόλη της Λευκάδας, το κτίριο του νοσοκομείου, που ήταν ήδη καταπονημένο, υπέστη υλικές ζημιές με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφερθούν έξω από αυτό, ενώ ούτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν μπαίνουν πλέον μέσα. Αυτή την ώρα τα περιστατικά που θα φθάνουν στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται σε πρόχειρο ιατρείο που έχει στηθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στην είσοδο του νοσοκομείου.

    Την ίδια ώρα «νεκρή» είναι η κεντρική πλατεία της Λευκάδας, καθώς οι καταστηματάρχες έχουν κλείσει τα καταστήματά τους, ενώ πολλοί εξ αυτών να έχουν φύγει και από τα σπίτια τους ψάχνοντας διαφυγή προς τις κοντινές παραλίες.

    [08] Την άμεση απόσυρση όλων των αντιαγροτικών μέτρων, ζητά ο Π. Λαφαζάνης

    Την άμεση απόσυρση όλων των «αντιαγροτικών μέτρων του 3ου μνημονίου», ζητά με δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι «το σημερινό εντυπωσιακό σε μαζικότητα και παλμό συλλαλητήριο του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου επιβεβαιώνει την καθολική αντίθεση της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων στα σφαγιαστικά για τους αγροτο-κτηνοτρόφους μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα». Προσθέτει δε ότι «το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, δίνει τη χαριστική βολή στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας και αντιπροσωπεύει το τέλος της μικρομεσαίας αγροτιάς και των κτηνοτρόφων της πατρίδας μας».

    Ο κ. Λαφαζάνης ζητά να αποσυρθούν «αμέσως όλα τα μέτρα του τρίτου μνημονίου σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων και να ακυρωθεί και το ίδιο το τρίτο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα».

    [09] Αλ. Τσίπρας: Να αντιμετωπίσουμε τα κυκλώματα που διακινούν πρόσφυγες

    Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να κάνουν περισσότερες ενέργειες για να αντιμετωπίσουν τα κυκλώματα που διακινούν πρόσφυγες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την συνάντησή τους.

    Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να συνεργαστεί σε τεχνικά ζητήματα με την Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι θα ενθαρρύνει και τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να καταλήξουν σε μια βιώσιμη συμφωνία.

    [10] Δυο νεκροί και επτά συλλήψεις κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί

    Η αστυνομική επιχείρηση σε διαμέρισμα του Σεν Ντενί τερματίσθηκε, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα από αστυνομικές πηγές.

    Δύο άνθρωποι που βρίσκονταν οχυρωμένοι στο διαμέρισμα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και η γυναίκα που ανατινάχθηκε, άγνωστης μέχρι στιγμής, ταυτότητας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν: τρεις στο διαμέρισμα-στόχο της επιχείρησης, δύο σε γειτονικά διαμερίσματα και δύο στην περιοχή.

    Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Έρευνες διεξάγονται για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των νεκρών και των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί και οι ερευνητές δεν είναι «αυτήν τη στιγμή» σε θέση να μιλήσουν για την παρουσία του θεωρούμενου ως εγκέφαλου των επιθέσεων του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

    Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί.

    #jesuisunchien, φόρος τιμής στην Diesel, μέλος της επίλεκτης ομάδας RAID

    Την ώρα που η αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί βρισκόταν σε εξέλιξη, η γαλλική αστυνομία ανακοίνωνε με μήνυμα στο Twitter τον θάνατο του θηλυκού λυκόσκυλου Diesel που ανήκε στην επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας. Η είδηση αναμεταδόθηκε αστραπιαία από τους χρήστες του Ιντερνετ.

    "Η Diesel, λυκόσκυλο 7 ετών της #RAID σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες κατά την επιχείρηση" ανακοίνωσε η αστυνομία.

    "Οι σκύλοι εφόδου και εντοπισμού εκρηκτικών είναι απαραίτητοι στις αποστολές των μελών της #RAID", αναφέρεται σε άλλο tweet στο λογαριασμό της γαλλικής αστυνομίας.

    Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση, δημιουργήθηκε hashtag #jesuisunchien, ως φόρος τιμής στην Diesel από δεκάδες χρήστες του Ιντερνετ.

    [11] Απορρίφθηκαν οι εφέσεις Μπλάτερ και Πλατινί

    Η FIFA ανακοίνωσε ότι η αρμόδια επιτροπή της απέρριψε τις εφέσεις που είχαν καταθέσει ο (απερχόμενος) πρόεδρός της Σεπ Μπλάτερ, και ο επικεφαλής της UEFA Μισέλ Πλατινί, κατά του προσωρινού αποκλεισμού διάρκειας 90 ημερών που τους έχει επιβάλει η επιτροπή δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

    Η συγκεκριμένη τιμωρία επιβλήθηκε στους δύο ισχυρούς παράγοντες τον Οκτώβριο, εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς που συνταράσσει τη FIFA, την ώρα που το λαοφιλές άθλημα βρίσκεται στο «στόχαστρο» ποινικών ερευνών, τόσο στην Ελβετία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 November 2015 - 15:32:22 UTC