Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιμένει ο Ν. Βούτσης για το «πόθεν έσχες» των δικαστών
  • [02] Β. Μεϊμαράκης: Τσίπρας και Καμμένος εξαπάτησαν τον πολίτη για να υφαρπάξουν την ψήφο του
  • [03] Σε εξέλιξη οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα.
  • [04] Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης μετά τον εντοπισμό ύποπτης αποσκευής
  • [05] Δυο νεκροί και επτά συλλήψεις κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί
  • [06] Ισχυρός μετασεισμός στη Λευκάδα
  • [07] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα
  • [08] Δύσκολη η νύχτα για τους σεισμόπληκτους στη Λευκάδα
  • [09] Ένταση και κλειστοί δρόμοι στο κέντρο από το παναγροτικό συλλαλητήριο
  • [10] Στραματσόνι: «Ανυπομονώ για το μεγάλο ντέρμπι»
  • [11] Οι μακροβιότεροι προπονητές Εθνικών Ομάδων στην Ευρώπη

  • [01] Επιμένει ο Ν. Βούτσης για το «πόθεν έσχες» των δικαστών

    Να δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών, επιμένει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μίλησε στην Ολομέλεια κατά την συνεδρίαση ψήφισης του Προϋπολογισμού της Βουλής για το οικονομικό έτος 2016.

    «Η διαφάνεια και η ανάρτηση των δηλώσεων των 300 του Κοινοβουλίου, αποτελεί κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας, ταυτοχρόνως, πως δεν πρέπει να υπάρχει ανισότητα ως προς την αντιμετώπιση των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».

    Ο κ. Βούτσης, πάντως, διευκρίνισε πως «σε καμία περίπτωση η πρότασή του αυτή για δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των δικαστών, δεν αφορά στους Πρωτοδίκες.

    [02] Β. Μεϊμαράκης: Τσίπρας και Καμμένος εξαπάτησαν τον πολίτη για να υφαρπάξουν την ψήφο του

    Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό προεκλογικά, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του επισημαίνει το γεγονός ότι η κυβέρνηση, κατέθεσε το Νομοσχέδιο με την προβληματική διαδικασία του κατεπείγοντος, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αφού, όπως τονίζει, συμφώνησε και στη μετάφραση του με τους δανειστές.

    «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, η κυβέρνηση ολόκληρη, απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο πολύ εξαπάτησε τον Έλληνα πολίτη για να υφαρπάξει την ψήφο του. Γιατί δυστυχώς, από σήμερα, χιλιάδες συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία, με πλειστηριασμό» τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας πως με νομοσχέδιο επιβάλλονται, με έμπνευση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, νέοι φόροι και απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μάλιστα όπως τονίζει, «για τρίτη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, αλλάζουν τη ρύθμιση που οι ίδιοι έφεραν, τη ρύθμιση των 100 δόσεων, πετώντας έξω από αυτήν οποιοδήποτε καλοπροαίρετα τους πίστεψε και πληρώνει τις δόσεις του.»

    Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλήγει στη δήλωσή το κάνοντας λόγο για αριστερή ανακολουθία, ανευθυνότητα και αναλγησία.

    [03] Σε εξέλιξη οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα.

    Σε εξέλιξη είναι οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι ξεκίνησε στο πρωθυπουργικό μέγαρο στην Άγκυρα, η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Ακολούθησε συνάντηση των αντιπροσωπιών των δύο χωρών με επικεφαλής του δύο πρωθυπουργούς.

    Ο κ. Τσίπρας έφτασε το πρωί στην Άγκυρα, προερχόμενος απ? την Κωνσταντινούπολη. Προγραμματισμένη για τις 14.30 είναι η κοινή συνέντευξη τύπου των δύο πρωθυπουργών. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στις έξι το απόγευμα θα συναντηθεί με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

    Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», σημειώνει ότι η επίσκεψή του «αποτελεί ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους αδίστακτους διακινητές που ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές και παράλληλα μια ευκαιρία για εκκίνηση μιας ειλικρινούς και σταθερής επικοινωνίας και συνεργασίας, προκειμένου να βρούμε τρόπους για εφαρμογή της διμερούς μας συμφωνίας επανεισδοχής και της συμφωνίας επανεισδοχής Τουρκίας-ΕΕ και να εξασφαλίσουμε ένα σταθερό μηχανισμό επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία σε τρίτες χώρες».

    Ερωτηθείς για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ο κ. Τσίπρας λέει ότι «χρειαζόμαστε μια πιο ενεργή και σύγχρονη πολιτική για τις ανάγκες όλων των συνιστωσών της μειονότητας, στον εκπαιδευτικό και θρησκευτικό τομέα. Είδαμε την Τουρκία να κάνει θετικά βήματα σε σχέση με τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλα».

    Τέλος αναφερόμενος στο Κυπριακό ο πρωθυπουργός ότι «η Τουρκία πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά την προοπτική που δημιουργήθηκε στο νησί. Πρέπει να επιτρέψει οι δύο κοινότητες να βρουν δίκαιες λύσεις για το μέλλον μιας ελεύθερης, επανενωμένης Κύπρου, που θα κατοχυρώνουν την ασφάλεια ολόκληρου του λαού του νησιού, χωρίς προστάτες και εγγυητές».

    [04] Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης μετά τον εντοπισμό ύποπτης αποσκευής

    Ένας από τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης εκκενώθηκε σήμερα το μεσημέρι μετά τον εντοπισμό ύποπτης αποσκευής, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διαχειρίστρια εταιρία.

    «Αντιμετωπίζουμε μια ύποπτη κατάσταση στο αεροδρόμιο Κάστρουπ. Ο τερματικός σταθμός 3 εκκενώθηκε», έγραψε η αστυνομία της Κοπεγχάγης στο Twitter.

    «Εντοπίστηκε ύποπτη αποσκευή», δήλωσε η Σίσι Χάνσεν, εκπρόσωπος του αεροδρομίου. «Η αστυνομία ερευνά. Η επιβίβαση γίνεται πλέον από τον τερματικό σταθμό 2», εξήγησε.

    Η αστυνομία της Δανίας αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή στη δεύτερη πιο υψηλή βαθμίδα της κλίμακας, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία.

    Διαβάστε επίσης:

    Δύο πτήσεις της Air France άλλαξαν πορεία έπειτα από ανώνυμες απειλές

    [05] Δυο νεκροί και επτά συλλήψεις κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί

    Η αστυνομική επιχείρηση σε διαμέρισμα του Σεν Ντενί τερματίσθηκε, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα από αστυνομικές πηγές.

    Δύο άνθρωποι που βρίσκονταν οχυρωμένοι στο διαμέρισμα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και η γυναίκα που ανατινάχθηκε, άγνωστης μέχρι στιγμής, ταυτότητας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν: τρεις στο διαμέρισμα-στόχο της επιχείρησης, δύο σε γειτονικά διαμερίσματα και δύο στην περιοχή.

    Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Έρευνες διεξάγονται για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των νεκρών και των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί και οι ερευνητές δεν είναι «αυτήν τη στιγμή» σε θέση να μιλήσουν για την παρουσία του θεωρούμενου ως εγκέφαλου των επιθέσεων του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

    Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί.

    #jesuisunchien, φόρος τιμής στην Diesel, μέλος της επίλεκτης ομάδας RAID

    Την ώρα που η αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί βρισκόταν σε εξέλιξη, η γαλλική αστυνομία ανακοίνωνε με μήνυμα στο Twitter τον θάνατο του θηλυκού λυκόσκυλου Diesel που ανήκε στην επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας. Η είδηση αναμεταδόθηκε αστραπιαία από τους χρήστες του Ιντερνετ.

    "Η Diesel, λυκόσκυλο 7 ετών της #RAID σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες κατά την επιχείρηση" ανακοίνωσε η αστυνομία.

    "Οι σκύλοι εφόδου και εντοπισμού εκρηκτικών είναι απαραίτητοι στις αποστολές των μελών της #RAID", αναφέρεται σε άλλο tweet στο λογαριασμό της γαλλικής αστυνομίας.

    Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση, δημιουργήθηκε hashtag #jesuisunchien, ως φόρος τιμής στην Diesel από δεκάδες χρήστες του Ιντερνετ.

    [06] Ισχυρός μετασεισμός στη Λευκάδα

    Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.15 το μεσημέρι, προερχόμενος από τον ίδιο εστιακό χώρο με το χθεσινό πρωινό σεισμό στη Λευκάδα.

    Από το πρωί κλιμάκια μηχανικών από την Πάτρα, την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα έχουν ξεκινήσει ελέγχους στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του νησιού, ενώ συνολικά οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 56.

    Διαβάστε επίσης:

    Δύσκολη η νύχτα για τους σεισμόπληκτους στη Λευκάδα

    [07] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα

    Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, μετά και την απελευθέρωση του συναδέλφου τους που είχε προσαχθεί στην Αστυνομία, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

    Οι αγρότες, γνωστοποίησαν ότι θα καταθέσουν αύριο αίτημα προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να του παραδώσουν το ψήφισμα της σημερινής τους κινητοποίησης.

    Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είχε οριστεί για σήμερα συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών, η οποία αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων. Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι «αντίθετη με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας», σημείωσε ότι «ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης» και ανέφερε ότι η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών «θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

    Ωστόσο, οι αγρότες αρνήθηκαν να συναντήσουν τον κ. Αποστόλου, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση αστυνομικής βίας και αποχώρησαν από την πλατεία.

    Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών, με τους διοργανωτές και πηγές της αστυνομίας να υπολογίζουν ότι οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 8.000.

    [08] Δύσκολη η νύχτα για τους σεισμόπληκτους στη Λευκάδα

    Στις πλατείες των χωριών και έξω από τα σπίτια τους, πέρασαν την νύχτα οι κάτοικοι της νοτιοδυτικής Λευκάδας, που επλήγη από τον σεισμό 6,1 ρίχτερ. Αν και στο Αθάνι, το Κομηλιό, το Δράγανο και τον 'Αγιο Πέτρο, περιοχές όπου ο ισχυρός σεισμός δημιούργησε μεγάλες ζημιές, στήθηκαν 50 σκηνές και δόθηκαν 100 υπνόσακοι, κανένας δεν θέλησε να απομακρυνθεί από την περιουσία του.

    Η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης έχει σαν αποτέλεσμα η περιοχή από χθες το πρωί να μην έχει νερό και ξεκίνησε η διανομή εμφιαλωμένου. Πολλά σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές στην οικοσκευή και τις στέγες, ενώ έχουν εμφανίσει ρωγμές και στους τοίχους.

    Επίσης, μεγάλες είναι οι ζημιές σε εστιατόρια, καφέ- μπαρ στο τουριστικό χωριό Αθάνι που απέχει 2 χιλιόμετρα από την γνωστή παραλία των Ενγκρεμών. Σημειώνεται πως, ο δρόμος για την ακτή έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση και οι ντόπιοι αναφέρουν πως «χάθηκαν οι Ενγκρεμοί».

    Απόνωρίς το πρωί, τεχνικά κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ έντονη είναι η παρουσία των δυνάμεων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

    [09] Ένταση και κλειστοί δρόμοι στο κέντρο από το παναγροτικό συλλαλητήριο

    Ελεύθερος αφέθηκε ο αγρότης που είχε προσαχθεί για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του παναγροτικού συλλαλητηρίου.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών απώθησαν τους αγρότες που προσπάθησαν να πλησιάσουν στον περίβολο της Βουλής.

    Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών.Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

    Νωρίτερα έξω από τη Βουλή επικράτησε ένταση. Δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά προσπάθησαν να απωθήσουν τους αγρότες από τον περίβολο της Βουλής.Γύρω από την πλατεία Συντάγματος σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αγρότες.

    Λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα, έχουν κλείσει δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής. Ανάλογα με την εξέλιξη της συγκέντρωσης, η Τροχαία πρόκειται να κλείσει κι άλλους δρόμους στο κέντρο.

    [10] Στραματσόνι: «Ανυπομονώ για το μεγάλο ντέρμπι»

    Δεν... κρατιέται ο Αντρέα Στραματσόνι! Ο Ιταλός προπονητής, στο πλαίσιο της media day των «πρασίνων» στο Κορωπί, εξέφρασε την ανυπομονησία του ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», αφού επισήμανε ότι «...αρχίζω να μαθαίνω ελληνικά», στη συνέχεια πρόσθεσε: «Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για μένα. Δουλεύουμε πέντε ημέρες και δεν μπορώ να πω περισσότερα σε σχέση με τα όσα είπα στην παρουσίασή μου από τη διοίκηση. Είδα στο διάστημα αυτό παίκτες με μεγάλη διάθεση για να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα κι αυτό για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό».

    Σε ό,τι αφορά το μεγάλο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο τόνισε: «Η συγκέντρωση όλων μας είναι σε αυτό το παιχνίδι. Για μένα είναι σαν να βλέπω το ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν, αλλά σαφώς δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί στο γήπεδό μας το Σάββατο. Είμαι ανυπόμονος, δεν μπορώ να περιμένω. Αντιλαμβάνομαι από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου τι σημαίνει αυτό το ματς για τους ίδιους, το σύλλογο, γενικά για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι ένα ματς εντελώς διαφορετικό. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Όλες αυτές τις μέρες που βρίσκομαι εδώ αυτό που σκέφτομαι και σε αυτό που δουλεύω είναι για το ματς με τον Ολυμπιακό».

    [11] Οι μακροβιότεροι προπονητές Εθνικών Ομάδων στην Ευρώπη

    Από τον Χιούγκο Μάισλ, δημιουργό της μυθικής "Wunderteam", έως τον Μόρτεν Όλσεν είναι σχεδόν ένας αιώνας δρόμος. Εκατό χρόνια, στα οποία οι εθνικές ομάδες και οι προπονητές τους έγραψαν ιστορία. Οι επιτυχίες δημιουργούν εμπιστοσύνη κι έτσι οι τεχνικοί που παρουσίασαν έργο έμειναν για πολλά χρόνια στο πόστο τους. Κάτι ανάλογο, άλλωστε, συνέβη και στην Ελλάδα, με τον Ότο Ρεχάγκελ (2001-2010) να είναι ο μακροβιότερος στην Ιστορία της εθνικής ομάδας. Δεν συμπεριλαμβάνεται, όμως, στη λίστα με τους προπονητές που έκλεισαν πάνω από δώδεκα χρόνια αδιάκοπης παρουσίας σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

    «Τελευταίος των Μοϊκανών» είναι ο Μόρτεν Όλσεν, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο της εθνικής Δανίας, στον οποίο βρίσκεται από το 2000.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 November 2015 - 13:32:29 UTC