Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Αμείωτος και αδιάλειπτος ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας
  • [02] Ν. Βούτσης: Το Πολυτεχνείο μήνυμα κατά της βαρβαρότητας
  • [03] Προεκλογική περιοδεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον Έβρο
  • [04] Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
  • [05] Τρομοκρατική ενέργεια πίσω από την πτώση του αεροσκάφους στο Σινά
  • [06] Το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD αναδεικνύεται τρίτη δύναμη στη Γερμανία
  • [07] Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο
  • [08] Ενεργή συμμετοχή στο νέο ΕΣΠΑ, ζητεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
  • [09] Δύο γυναίκες νεκρές από το σεισμό στη Λευκάδα
  • [10] Μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Λευκάδα
  • [11] «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ο σημερινός σεισμός ήταν ο κύριος»
  • [12] Nέες γαλλικές αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Αμείωτος και αδιάλειπτος ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

    O αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας πρέπει να είναι αδιάλειπτος και αμείωτος, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την αυριανή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει στο μήνυμά του:

    «Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία ούτως ή άλλως παραμένει πάντα επίκαιρη αλλά υπό τις τρέχουσες συνθήκες εκπέμπει νέους εθνικώς κρίσιμους συμβολισμούς, διδάσκει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας πρέπει να είναι αδιάλειπτος και αμείωτος. Ιδίως υπό την σημερινή διεθνή συγκυρία, λόγω της οποίας οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο, εμφανείς και υποδόριοι, παίρνουν διαστάσεις άκρως διαβρωτικής υπονόμευσης της αξίας του και της ακώλυτης άσκησης θεμελιωδών δικαιωμάτων του».

    [02] Ν. Βούτσης: Το Πολυτεχνείο μήνυμα κατά της βαρβαρότητας

    "Εκτός απο το διαχρονικό μήνυμα της κραυγής του Πολυτεχνείου "ψωμί-παιδεία-ελευθερία", σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, επεσήμανε: " Το Πολυτεχνείο ζει σήμερα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Το μήνυμα "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" σήμερα μεταφράζεται: "δουλειά για όλους, μόρφωση για όλους, δημοκρατία παντού".

    [03] Προεκλογική περιοδεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον Έβρο

    Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την εκ νέου διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου.

    Ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό, Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, καθώς και με τους δύο μητροπολίτες του νομού, Αλεξανδρούπολης Άνθιμο και Διδυμοτείχου Δαμασκηνό.

    Στις 4.00 το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς του νομού στο επιμελητήριο Έβρου, ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία στον ίδιο χώρο.

    [04] Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

    Στεφάνι κατέθεσε πριν απο λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, συνοδευόμενος απο τον υπουργό Επικράτειας, Ν. Παππά στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια, στεφάνι κατέθεσαν ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης και ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης.

    Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουραρης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

    Ωστόσο, επεισόδιο προκλήθηκε όταν ομάδα φοιτητών διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από το μνημείο άλλοι φοιτητές και πολίτες, που ήταν στον χώρο του Πολυτεχνείου.

    Οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    [05] Τρομοκρατική ενέργεια πίσω από την πτώση του αεροσκάφους στο Σινά

    Η συντριβή του Airbus 321 της εταιρείας Metrojet στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ.

    "Είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται για επίθεση", ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοινωθέν τοπυ Κρεμλίνου. "Κατά τη διάρκεια της πτήσης πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ισχύος 1 κιλού TNT", διευκρινίζεται.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    [06] Το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD αναδεικνύεται τρίτη δύναμη στη Γερμανία

    Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φαίνεται να επωφελείται από την πολιτική του κατά της παροχής ασύλου στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη.

    Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το AfD θα αναδεικνυόταν σε τρίτο κόμμα αν διεξάγονταν τώρα βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, όπως δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

    Το AfD εμφανίζεται να κερδίζει μισή ποσοστιαία μονάδα και να φτάνει το 10,5%. Οι Χριστιανοδημοκράτες/ Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) βελτίωσαν τα ποσοστά τους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο 35% (από 34%), ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το άλλο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χάνουν μισή μονάδα και να πέφτουν στο 23,5%.

    [07] Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο

    Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο κι όχι στον Κόλπο για να βελτιωθεί η ταχύτητα δράσης των γαλλικών δυνάμεων επί του πεδίου, διευκρίνισε γαλλική στρατιωτική πηγή, μετά την ανακοίνωση από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι το πλοίο θα αναχωρήσει αυτήν την εβδομάδα για επιχειρήσεις στη Συρία.

    Το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα χρειαστεί μόνον μερικές ημέρες για να φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά της Συρίας ή του Λιβάνου, πρόσθεσε η στρατιωτική πηγή.

    "Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα αποπλεύσει την Πέμπτη για την ανατολική Μεσόγειο, κάτι το οποίο θα τριπλασιάσει τις δυνατότητες δράσης μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας κατά την ομιλία του ενώπιον των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου που συνήλθαν στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, δυτικά του Παρισιού.

    Το αεροπλανοφόρο αυτό με τα 26 καταδιωκτικά --18 Rafale και 8 Super-Etendard-- θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα κρούσης των γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή, μειώνοντας ταυτοχρόνως τον χρόνο πτήσης σε σχέση με τις αποστολές που γίνονται σήμερα από τον Κόλπο, πρόσθεσε ο ίδιος.

    [08] Ενεργή συμμετοχή στο νέο ΕΣΠΑ, ζητεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

    Ενεργή συμμετοχή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στις διαβουλεύσεις για τις εξειδικεύσεις τομέων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας(ΕΝΠΕ)Κώστας Αγοραστός, μιλώντας χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

    Αυτό, τόνισε, είναι απαραίτητο δεδομένου ότι «τα ΠΕΠ μπορεί να είναι διακριτά Προγράμματα, αλλά είναι άμεσα εξαρτώμενα από αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης». Ενδεικτικά, ανάφερε τον άξονα «Διαχείριση απορριμμάτων, Έργα και δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, Δράσεις Κοινωνικού Ταμείου», του νέου ΕΣΠΑ.

    [09] Δύο γυναίκες νεκρές από το σεισμό στη Λευκάδα

    Την πληροφορία, για ένα ακόμα θύμα, μετά την 60χρονη στο χωριό Πόντη Βασιλικής, από τον ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα, επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος. Πρόκειται για μια 70χρονη γυναίκα στο χωριό Αθάνι.

    Ψυχραιμία συνιστά σε όλους τους κατοίκους του Ιονίου ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

    «Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι σε όλο το Ιόνιο γιατί τα κτίρια και οι υποδομές αντέχουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτή την ώρα, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, μηχανικοί της Περιφέρειας είναι στη Λευκάδα και έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους, αρχικά.

    Σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, μέχρι αυτή την ώρα έχουν διαπιστωθεί υλικές ζημιές σε παλιές οικοδομές και κτίρια, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο, κυρίως νότια της Λευκάδας. «Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται» πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Μετασεισμός στη Λευκάδα

    «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι ο σεισμός ήταν ο κύριος»

    [10] Μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Λευκάδα

    Ισχυρός μετασεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αναστάτωσε και πάλι τους κατοίκους της Λευκάδας. Ο νέος σεισμός είχε επίκεντρο μόλις 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.

    Οι κάτοικοι της Λευκάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους και σε ανοιχτούς χώρους του νησιού, φοβούμενοι τη μανία του Εγκέλαδου.

    [11] «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ο σημερινός σεισμός ήταν ο κύριος»

    «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Λευκάδα, ήταν ο κύριος σεισμός» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος. «Θα χρειαστούν να περάσουν αρκετές ώρες, ακόμα και ημέρες, για να είμαστε σίγουροι πως η σημερινή δόνηση ήταν η κύρια δόνηση» πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Σώκο,ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα που ξεκινάει από την βορειοδυτική περιοχή της Λευκάδας και καταλήγει νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς και δίνει ισχυρούς σεισμούς, όπως αυτόν που σημειώθηκε το 2003.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε «πρόκειται για ένα οριζόντιο ρήγμα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι συνηθισμένο να δίνει ανάλογους σεισμούς με τον σημερινό» για να συμπληρώσει ότι το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση.

    [12] Nέες γαλλικές αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα

    Η γαλλική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε εκ νέου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας, καταστρέφοντας ένα κέντρο διοίκησης και ένα στρατόπεδο στρατολόγησης και εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

    "Ο γαλλικός στρατός διεξήγαγε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες αεροπορική επιδρομή κατά του ΙΚ στη Ράκα της Συρίας. "Οι δύο στόχοι επλήγησαν και καταστράφηκαν ταυτόχρονα", αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 02.30΄ώρα Ελλάδας "από δέκα μαχητικά αεροσκάφη --Rafale και Mirage 2000-- που απογειώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία" και έριξαν 16 βόμβες, μία αποστολή παρόμοιου σχήματος με αυτές που διεξήχθησαν το βράδυ της Κυριακής.

    "Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τις αμερικανικές δυνάμεις, είχε ως στόχο θέσεις που έχουν ταυτοποιηθεί σε αποστολές αναγνώρισης που είχε διεξαγάγει νωρίτερα η Γαλλία".

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η απάντηση της χώρας θα είναι "ανελέητη" μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, τις πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί ποτέ στο έδαφός της.

    Διαβάστε επίσης:

    Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στην ανατολική Μεσόγειο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 November 2015 - 9:32:26 UTC