Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
  • [02] Διαβεβαιώσεις Αλ. Τσίπρα προς την ΠΟΕΣΥ ότι δεν τίθεται ζήτημα άμεσης κατάργησης του αγγελιοσήμου
  • [03] Σε δίκη παραπέμπονται ο Χρ. Ξηρός και 27 συγκρατούμενοί του
  • [04] Πρ. Παυλόπουλος: Αμείωτος και αδιάλειπτος ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας
  • [05] Το «Πολυτεχνείο 1973» μέσα από τον φακό του Βασίλη Καραγεώργου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
  • [06] Αρκαδικός-Παναθηναϊκός 61-78
  • [07] «Όχι» της ΕΠΟ στο αίτημα του Παναθηναϊκού για ξένους διαιτητές στο ντέρμπι
  • [08] UEFA: Οριστικά στη Γαλλία το EURO 2016

  • [01] Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Όπως κάθε χρόνο, το Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και φιλοξενεί ομιλίες και δράσεις από χθες Κυριακή, μέχρι την 17η του μηνός, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για τον λόγο αυτό, το συγκρότημα Πατησίων θα ανοίξει αύριο το πρωί στις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00.

    «Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών είναι η πάλη για τη βελτίωση της ζωής των επερχόμενων γενιών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.

    Εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τεχνόπολη

    Εκδήλωση-Συζήτηση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Δευτέρα στις 19:00 στην Τεχνόπολη.

    Το ΚΚΕ για τα 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα 42 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973 καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να τιμήσουν το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης παίρνοντας μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις εορτασμού και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

    Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

    Τα «αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Αποδίδοντας «φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», η ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ απευθύνει κάλεσμα σε όλους εργαζομένους να λάβουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και στην καθιερωμένη πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία.

    «Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βιώνει δραματικές καταστάσεις από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρα και απαιτητά όσο ποτέ άλλοτε», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

    Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου απευθύνει και το ΠΑΜΕ, «σε όλες τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας». Το ΠΑΜΕ θα καταθέσει, επίσης, στεφάνι στο Πολυτεχνείο, σήμερα το απόγευμα, 16/11.

    Τροποποίηση ωραρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για 16 - 17/11

    Λόγω των εορτασμών της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες σήμερα Δευτέρα από τις 9:00 ως τις 16:00 και αύριο, 17 Νοεμβρίου από τις 9:00 ως τις 13:00.

    [02] Διαβεβαιώσεις Αλ. Τσίπρα προς την ΠΟΕΣΥ ότι δεν τίθεται ζήτημα άμεσης κατάργησης του αγγελιοσήμου

    Τις προσωπικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έλαβαν σήμερα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης, ότι δεν τίθεται τώρα από την κυβέρνηση θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι το θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων στην ενημέρωση στο σύνολό της, θα συζητηθεί αργότερα, μαζί με το ασφαλιστικό, αφού δεσμεύτηκε ότι πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση του ίδιου και των αρμοδίων υπουργών με τους εκπροσώπους των Ταμείων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, για την εξεύρεση ικανής και δίκαιης ρύθμισης.

    Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών που την συγκροτούν, δηλώνουν ότι «θα συνεχίσουν το διάλογο με τον πρωθυπουργό για την Ενημέρωση, με τις τεκμηριωμένες προτάσεις και τα αδιάσειστα στοιχεία για την πραγματική εικόνα των Ταμείων μας». Τέλος, χαιρέτισαν την αγωνιστική ετοιμότητα των δημοσιογράφων στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας.

    [03] Σε δίκη παραπέμπονται ο Χρ. Ξηρός και 27 συγκρατούμενοί του

    Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 28 κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός- για το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Το Συμβούλιο Εφετών κρίνει με το βούλευμα που εξέδωσε (υπ' αριθμ.1810/2015) ότι για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος», που προέβλεπε την ανατίναξη τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, θα πρέπει να λογοδοτήσουν 28 κατηγορούμενοι για βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.

    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που παραπέμπονται με το βούλευμα, πλην του Ξηρού, είναι οι: Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζάρ και Αγγελική Σπυροπούλου, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου. Παραπέμπεται επίσης η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου Αθηνά Τσακάλου και η σύντροφος του Χρήστου Τσάκαλου Ευαγγελία Στατήρη.

    [04] Πρ. Παυλόπουλος: Αμείωτος και αδιάλειπτος ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

    O αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας πρέπει να είναι αδιάλειπτος και αμείωτος, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την αυριανή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει στο μήνυμά του:

    «Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία ούτως ή άλλως παραμένει πάντα επίκαιρη αλλά υπό τις τρέχουσες συνθήκες εκπέμπει νέους εθνικώς κρίσιμους συμβολισμούς, διδάσκει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας πρέπει να είναι αδιάλειπτος και αμείωτος. Ιδίως υπό την σημερινή διεθνή συγκυρία, λόγω της οποίας οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο, εμφανείς και υποδόριοι, παίρνουν διαστάσεις άκρως διαβρωτικής υπονόμευσης της αξίας του και της ακώλυτης άσκησης θεμελιωδών δικαιωμάτων του».

    [05] Το «Πολυτεχνείο 1973» μέσα από τον φακό του Βασίλη Καραγεώργου, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

    Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 ζωντανεύουν μέσα από το φακό του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, που εκθέτει έως στις 29 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, όσα απαθανάτισε από τη γωνία Πατησίων και Στουρνάρη εκείνες τις δύσκολες ώρες.

    Χαραγμένες στη μνήμη του παραμένουν ακόμα και σήμερα οι φωνές των φοιτητών που είχαν ανέβει στις πόρτες του Πολυτεχνείου και φώναζαν «Είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια», όπως εξομολογείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Καραγεώργος.

    Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Flippress, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, παρουσιάζουν την έκθεση του φωτογραφικού του υλικού με την ονομασία «Πολυτεχνείο 1973» από τα αρχείο του φωτορεπόρτερ.

    Επισημαίνεται ότι η είσοδος για το κοινό στη φωτογραφική έκθεση για το «Πολυτεχνείο 1973», που θα φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, είναι ελεύθερη για τις ώρες λειτουργίας της, Τρίτη έως Σάββατο 10.00-20.00 και Κυριακή 10.00-14.00.

    [06] Αρκαδικός-Παναθηναϊκός 61-78

    Παρά το γεγονός ότι δεν έπιασε υψηλή απόδοση ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στην Τρίπολη, πέρασε νικηφόρα με 78-61 από την έδρα του Αρκαδικού και διεύρυνε σε 6-0 το αήττητο του στη φετινή Α1 ανδρών (πρώτη φορά από τη σεζόν 2010-11). Στον αντίποδα, οι ουραγοί υπέστησαν την πέμπτη ήττα τους σε έξι αγωνιστικές.

    Τα δεκάλεπτα: 18-27, 33-47, 49-61, 61-78.

    [07] «Όχι» της ΕΠΟ στο αίτημα του Παναθηναϊκού για ξένους διαιτητές στο ντέρμπι

    Αρνητικά απάντησε, όπως άλλωστε και αναμενόταν, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για ορισμό ξένου διαιτητή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το προσεχές Σάββατο (21/11, 19:30) στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η ΕΠΟ ενημέρωσε τους «πράσινους» με επιστολή ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, επειδή δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό.

    [08] UEFA: Οριστικά στη Γαλλία το EURO 2016

    Η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016 θα διεξαχθεί κανονικά στα γήπεδα της Γαλλίας, όπως επιβεβαιώθηκε από την UEFA. Η «οικοδέσποινα» του τουρνουά επλήγη την περασμένη Παρασκευή από τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού, στις οποίες δολοφονήθηκαν 129 άνθρωποι. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία με τοποθέτησή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρχές «προκειμένου να εγγυηθεί ένα ασφαλές από όλες τις πλευρές τουρνουά».

    Η κλήρωση της τελικής φάσης θα διεξαχθεί κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί, στις 12 Δεκεμβρίου στο «Palais des Congres» του Παρισιού. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για μία άρτια διοργάνωση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Οι αγώνες του EURO 2016 θα γίνουν από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2016.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 November 2015 - 19:32:22 UTC