Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειωμένος κατά 4 εκατ. ευρώ θα είναι το 2016 ο προϋπολογισμός της Βουλής
  • [02] Mειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας της ΕΚΤ
  • [03] Φρ. Ολάντ: Η Γαλλία είναι σε πόλεμο εναντίον θρασύδειλων δολοφόνων
  • [04] Η τρομοκρατία υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια, προειδοποιούν οι ηγέτες της G20
  • [05] Σε δίκη παραπέμπονται ο Χρ. Ξηρός και 27 συγκρατούμενοί του
  • [06] Γ. Μουζάλας: Έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα
  • [07] Τάση μείωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη Μυτιλήνη

  • [01] Μειωμένος κατά 4 εκατ. ευρώ θα είναι το 2016 ο προϋπολογισμός της Βουλής

    Μειωμένος κατά 4 εκατ. ευρώ, περίπου, θα είναι ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έτος και θα ανέρχεται σε 136.016.000 ευρώ. Ταυτοχρόνως, ο Προϋπολογισμός της Βουλής, εμφανίζεται να υπολείπεται κατά 4.128.000 ευρώ του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

    Σύμφωνα με το Σχέδιο Προϋπολογισμού της Βουλής -που κατέθεσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια μεθαύριο Τετάρτη- η περιστολή δαπανών προκύπτει, κυρίως, μέσω της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης (10%), καθώς και της κατάργησης της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των βουλευτών στα θερινά τμήματα.

    [02] Mειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας της ΕΚΤ

    Μειώθηκε στα 119,4 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς ρευστότητας που παρέχει το ευρωσύστημα (δηλαδή απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας ΕLΑ) από 121,4 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου).

    Πιο αναλυτικά, η χρηματοδότηση από το μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στα 82,8 δισ. ευρώ από 82,4 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Η απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ περιορίστηκε στα 36,6 δισ. ευρώ από 39 δισ. ευρώ, αντιστοίχως.

    [03] Φρ. Ολάντ: Η Γαλλία είναι σε πόλεμο εναντίον θρασύδειλων δολοφόνων

    Η Γαλλία είναι σε πόλεμο εναντίον θρασύδειλων δολοφόνων, δεν εμπλέκεται όμως σε μια σύγκρουση πολιτισμών, υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, υποσχόμενος ότι η χώρα του θα εντείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

    Σε ομιλία του ενώπιον και των δύο σωμάτων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ο πρόεδρος Ολάντ ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει τάχιστα ένα ψήφισμα εναντίον της τρομοκρατίας.

    «Στο μεταξύ, η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις της στη Συρία», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τη χώρα αυτή ως «το μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών που έχει γνωρίσει ο κόσμος».

    «Η Γαλλία είναι σε πόλεμο», συνέχισε, απευθυνόμενος στους Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές. «Αλλά δεν εμπλεκόμαστε σε μια σύγκρουση πολιτισμών, επειδή αυτοί οι δολοφόνοι δεν εκπροσωπούν κανένα» πολιτισμό, υπογράμμισε.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια που Γάλλος πρόεδρος εκφωνεί ομιλία ενώπιον και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, στο λεγόμενο Κογκρέσο των Βερσαλλιών. Η διαδικασία αυτή αφορά κατά βάση συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και σημαντικές ομιλίες των προέδρων.

    «Η δημοκρατία μας έχει θριαμβεύσει απέναντι σε αντιπάλους που ήταν πολύ πιο ικανοί από αυτούς τους θρασύδειλους», συνέχισε ο Ολάντ.

    Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται ένας ενιαίος, μεγάλος συνασπισμός για να πολεμήσει στη Συρία, αποκαλύπτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσει το θέμα αυτό.

    [04] Η τρομοκρατία υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια, προειδοποιούν οι ηγέτες της G20

    Η άνοδος της τρομοκρατίας υπονομεύει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας, προειδοποίησαν σήμερα οι ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) που συναντήθηκαν στην Αττάλεια της Τουρκίας.

    Στο τελικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου οι ηγέτες υπογραμμίζουν ωστόσο ότι η τρομοκρατία δεν θα πρέπει να συνδέεται με καμία θρησκεία, εθνικότητα ή εθνοτική ομάδα.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι οι χώρες της G20 θα συνεργαστούν για να καταστείλουν και να εμποδίσουν τρομοκρατικές ενέργειες και για να σταματήσουν τη χρηματοδότηση για εκείνους που τις διαπράττουν. Δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα ανταλλάσουν επιχειρησιακές πληροφορίες και θα ενισχύσουν τους συνοριακούς ελέγχους αλλά και την ασφάλεια των πτήσεων.

    Οι ηγέτες ζήτησαν εξάλλου από όλες τις χώρες του πλανήτη να συμβάλουν στον χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης. «Καλούμε όλες τις χώρες να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και να μοιραστούν το βάρος που συνδέεται με αυτήν, κυρίως μέσω της μετεγκατάστασης των προσφύγων και με ανθρωπιστική βοήθεια», σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

    [05] Σε δίκη παραπέμπονται ο Χρ. Ξηρός και 27 συγκρατούμενοί του

    Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 28 κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός- για το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Το Συμβούλιο Εφετών κρίνει με το βούλευμα που εξέδωσε (υπ' αριθμ.1810/2015) ότι για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος», που προέβλεπε την ανατίναξη τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, θα πρέπει να λογοδοτήσουν 28 κατηγορούμενοι για βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.

    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που παραπέμπονται με το βούλευμα, πλην του Ξηρού, είναι οι: Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζάρ και Αγγελική Σπυροπούλου, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου. Παραπέμπεται επίσης η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου Αθηνά Τσακάλου και η σύντροφος του Χρήστου Τσάκαλου Ευαγγελία Στατήρη.

    [06] Γ. Μουζάλας: Έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα

    Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση θα αυξήσει τις ροές των προσφύγων προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας. Όπως είπε στο MEGA, μετά τον βομβαρδισμό στο Χαλέπι οι πρόσφυγες ξαφνικά αυξήθηκαν.

    Για το ενδεχόμενο να ήταν πλαστό το διαβατήριο του τρομοκράτη που φέρεται να πέρασε από την Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας είπε ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι για την ελληνική πλευρά κάνοντας λόγο για βιομηχανία πλαστών διαβατηρίων ορισμένα εκ των οποίων είναι «εξαιρετικά πιστές απομιμήσεις».

    Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Τάχθηκε υπέρ της εντατικοποίησης των ελέγχων και των μέτρων ασφαλείας, όχι όμως στο να γίνει η Ελλάδα μια φυλακή.

    [07] Τάση μείωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη Μυτιλήνη

    Τάση ελαφράς μείωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς τη Λέσβο δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων ημερών. Από χθες Κυριακή στις 6 το πρωί μέχρι και σήμερα Δευτέρα στις 6 το πρωί ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που πιστοποιήθηκαν στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης της Μόριας έφτασε τους 3.510, ενώ ο αριθμός των όσων μπήκαν στη Λέσβο με βάρκες στο ίδιο διάστημα έφτασε τους 3.660. Στον περιβάλλοντα χώρο του κέντρου περιμένοντας την είσοδό τους σε αυτό σήμερα είναι 3.860. Έτοιμοι να αναχωρήσουν από το νησί είναι μετά από όλα τα παραπάνω 4.388 μετανάστες και πρόσφυγες. Από αυτούς περίπου 4.000 αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα με τα πλοία της γραμμής και με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Η κατάσταση στο hot spot

    Στο μεταξύ σημαντικά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους ελαιώνες περιμετρικά του κέντρου καταγραφής και πιστοποίησης από πολλές εκατοντάδες μετανάστες που έχουν μπει σε αυτά και επί μέρες περιμένουν εκεί την είσοδό τους στο κέντρο. Προκειμένου να ζεσταθούν έχουν καταστρέψει το σύνολο της φετινής παραγωγής καίγοντας κλαδιά και φύλλα αλλά και μεγάλο αριθμό δέντρων που κάηκαν στο σύνολό τους. Επίσης έχει καταστραφεί το σύνολο των περιφράξεων αλλά και υποδομές που υπήρχαν στους ελαιώνες. Ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που έχει συγκεντρωθεί και η παντελής έλλειψη υποδομών υγιεινής δημιουργεί επίσης σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 November 2015 - 17:32:25 UTC