Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιούνκερ: Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν αλλάζουν την πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό
  • [02] Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [03] Μ. Σάλλας: Ταχεία ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποιήσης, για να συμβάλει το τραπεζικό συστημα, στην επανεκκίνηση της οικονομίας
  • [04] Κρεμλίνο: Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για προσέγγιση Ρωσίας- Δύσης, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι
  • [05] Στη σκιά του ματωμένου Παρισιού, τα βραβεία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  • [06] Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, στο επίκεντρο της G20

  • [01] Γιούνκερ: Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν αλλάζουν την πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό

    Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν θα πρέπει να προκαλέσουν ριζική αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της G20 στην Αττάλεια, της Τουρκίας.

    "Αυτοί που διέπραξαν τις επιθέσεις αυτές είναι ακριβώς αυτοί από τους οποίους προσπαθούν να γλιτώσουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίθετο και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να ξαναδούμε στο σύνολό της την ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά το θέμα των προσφύγων", τόνισε ο Γιούνκερ, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

    "Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τις διαφορετικές κατηγορίες των ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη", πρόσθεσε . Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στη σορό ενός από τους δράστες των επιθέσεων της Παρασκευής, στο Παρίσι, είχε περάσει από την Ελλάδα."Ο υπεύθυνος για τις επιθέσεις στο Παρίσι... είναι ένας εγκληματίας κι όχι ένας πρόσφυγας, όχι ένας άνθρωπος που ζητάει άσυλο", επισήμανε. "Θα καλούσα αυτούς στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν την μεταναστευτική ατζέντα που έχουμε υιοθετήσει (...) να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα αυτό", υπογράμμισε και κατέληξε: "Βλέπω τη δυσκολία αλλά δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξουμε τη γενική μας προσέγγιση".

    [02] Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Άγνωστο είναι επί του παρόντος εάν θα συνέλθει σήμερα το EuroWorking Group (EwG) για να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισεκ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Σε εξέλιξη αυτή την ώρα, νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών. Η χθεσινή 14ωρη διαπραγμάτευση έληξε στη δύο τα ξημερώματα, χωρίς συμφωνία. Βασικό «αγκάθι» παραμένουν τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ενώ υπάρχουν ακόμη ορισμένες λεπτομέρειες για να επέλθει συμφωνία στα υπόλοιπα ζητήματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων (μείωση τιμών στα γενόσημα φάρμακα κ.λπ.).

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, υπάρχει απόσταση μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών για το εάν η νέα αγορά που θα δημιουργηθεί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αφορά μόνον δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ (επιχειρηματικά) ή και σε μικρότερα δάνεια (συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών). Επίσης, για το εάν όσοι αποκτήσουν τα «κόκκινα» δάνεια (π.χ. funds), θα έχουν και τη δυνατότητα να «κυνηγούν» τον δανειολήπτη για την εξόφληση της οφειλής.

    Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν επιτάχυνση στην εκδίκαση των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και προσλήψεις προσωπικού στα δικαστήρια της χώρας.

    [03] Μ. Σάλλας: Ταχεία ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποιήσης, για να συμβάλει το τραπεζικό συστημα, στην επανεκκίνηση της οικονομίας

    Εγκρίθηκαν σήμερα από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, αναφέρθηκε στην ταχεία ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την προστασία των καταθέσεων, αλλά και την δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

    Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μέσω του βιβλίου προσφορών, η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) με υπό αίρεση μετατρέψιμα ομόλογα υπέρ του ΤΧΣ και το reverse split της μετοχής.

    [04] Κρεμλίνο: Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για προσέγγιση Ρωσίας- Δύσης, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

    Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για μια προσέγγιση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμτίτρι Πεσκόφ. "Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι'αυτό (μια προσέγγιση)", σημείωσε ο Πεσκόφ κατά τις δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αττάλεια της Τουρκίας.

    Παράλληλα η απεσταλμένη του Κρεμλίνου στην G20 Σβετλάνα Λούκας, δήλωσε σήμερα ότι οι μετέχοντες στην σύνοδο κορυφής θα αναφερθούν στις επιθέσεις στο Παρίσι, στην ανακοίνωση που αναμένεται να εκδώσουν, για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. "Οπωσδήποτε", απάντησε η Λούκας σε ερώτηση που της έγινε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 σχετικά με το αν η ανακοίνωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων θα αναφέρεται στις αιματηρές αυτές επιθέσεις.

    [05] Στη σκιά του ματωμένου Παρισιού, τα βραβεία του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    Υπό τη βαριά σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής των Βραβείων της 56ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης .

    Στην ταινία "Δεσμοί αίματος" του Γκρίμουρ Χακόναρσον απ την Ισλανδία απονεμήθηκετο Βραβείο Καλύτερης ταινίας "Χρυσός Αλέξανδρος" - Θόδωρος Αγγελόπουλος του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τρία βραβεία (το Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής Αργυρός Αλέξανδρος , το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων "Ανθρώπινες Αξίες" αλλά και το βραβείο Κοινού FISCHER του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος) συγκέντρωσε η ταινία "Η γη και η σκιά" του Σεζάρ Ασεβέδο (παραγωγή Κολομβίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Χιλής, Βραζιλίας) .

    Ο Χάλκινος Αλέξανδρος του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης απονεμήθηκε στην ταινία του Αργεντινού Φρανσίσκο Βαρόνε "Ο δρόμο για το Λάς Πας" . Το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Γκαμπριέλ Ριπστάιν απ το Μεξικό για την ταινία του "600 μίλια",

    Το βραβείο σεναρίου στον Λορένσο Βίγας για το σενάριο της ταινίας "Απο μακριά" (παραγωγή Βενεζουέλας-Μεξικού),

    Το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στην ηθοποιό Ντέβον Κέλερ για την ερμηνεία της στην ταινία "Ζωολογικός κήπος" (κοινή παραγωγή Γερμανίας -Ελλάδας) ,

    Το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας απονεμήθηκε στον ηθοποιό Αλφρέδο Κάστρο για την ερμηνεία του στην ταινία "Από μακριά" ,

    "Φόντο" το Ισλανδικό τοπίο έχει και η ταινία "Σπουργίτια" του Ρούναρ Ρούναρσον που τιμήθηκε με το βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης

    Η Κριτική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κριτικών Kινηματογράφου (FIPRESCI) απένειμε τα εξής βραβεία: Για το Διαγωνιστικό Τμήμα στην ταινία "Silent" του Γιώργου Γκικαπέππα (Ελλάδα) .

    Για Ελληνική Ταινία στην ταινία "Καύσωνας" της Τζόις Α. Νασαουάτι (κοινή παραγωγή Ελλάδας- Γαλλίας) .

    Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου απένειμε το βραβείο της στην ταινία "Τετάρτη 04:45" του Αλέξη Αλεξίου ( Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ) .

    Το βραβείο Κοινού FISCHER του Ελληνικού Προγράμματος ? Μιχάλης Κακογιάννης, του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, "κέρδισαν" εξ? ημισείας οι ταινίες "Το ξύπνημα της άνοιξης" του Κωνσταντίνου Γιάνναρη και "CHEVALIER" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.

    Το αντίστοιχο ( βραβείο Κοινού FISCHER) του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια απονεμήθηκε στην ταινία "Ατίθασες" της Ντενίζ Γκαμζέ Έργκυβεν (Γαλλία, Τουρκία, Γερμανία, Κατάρ) και αυτό για το τμήμα "Ανοιχτοί Ορίζοντες" στην ταινία" Εγώ, ο Ερλ και το κορίτσι πεθαίνει" του Αλφόνσο Γκόμεζ- Ρεχόν ( ΗΠΑ, 2015) .

    Στον κινηματογράφο "Ολύμπιον" τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ενώ το σύνολο των ομιλητών αναφέρθηκαν στο θλιβερό γεγονός και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο γαλλικό λαό.

    "Μπροστά στην τυφλή βία απαντάμε με σθένος και αποφασιστικότητα. Ταυτόχρονα όμως καλούμε τους πολίτες να μη χάσουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους" δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης .

    "Με τις ταινίες γιορτάσαμε όλες αυτές τις μέρες όλα όσα προσδιορίζουν το να είσαι άνθρωπος" δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γιώργος Αρβανίτης ο οποίος υπενθύμισε πως είναι Έλληνας αλλά και Γάλλος πολίτης. "Ο φόβος είναι ανθρώπινο συναίσθημα αλλά και η αντίσταση στη βαρβαρότητα και το κουράγιο που μας δίνει αυτή η αντίσταση, επίσης" δήλωσε η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Μισέλ Ρέι - Γαβρά (σύζυγος του Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά) ."Όλα αυτά που συνέβησαν μόλις χθες στο Παρίσι μας κάνουν να αισθανθούμε το πόσο εύθραυστοι είμαστε όλοι, πόσο ευάλωτοι αλλά και πόσο δυνατοί μπορούμε να γίνουμε αντιμετωπίζοντας την ωμή βία", ανέφερε ο τιμώμενος σκηνοθέτης Αρνό Ντεπλεσέν.

    [06] Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, στο επίκεντρο της G20

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε το πρωί στην Τουρκία για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αττάλεια και αναμένεται να αφιερωθεί σε μεγάλο μέρος της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά το σοκ που προκάλεσαν οι προχθεσινές αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

    Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αττάλειας λίγο πριν από τις 07:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Ο Ομπάμα, ο οποίος συγκάλεσε χθες στην Ουάσινγκτον το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας για να συζητήσει το θέμα των επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα με τους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, 129 νεκρούς και τους 352 τραυματίες, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Πέραν των συνομιλιών που θα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται επίσης ο πόλεμος στη Συρία και η κρίση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.Ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο Παρίσι "μια ειδεχθή προσπάθεια για την τρομοκράτηση των πολιτών" την παραμονή της αναχώρησής του για την Αττάλεια, έχει να αντιμετωπίσει το ερώτημα πως θα πρέπει να αντιδράσει η Δύση τώρα πια που έχει καταστεί σαφές ότι το Ισλαμικό Κράτος απειλεί πλέον περιοχές που βρίσκονται πολύ μακριά από τα στρατιωτικά του προπύργια στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με το Ρόιτερς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 November 2015 - 11:32:23 UTC